Σκύλος πέθανε ταξιδεύοντας με ΚΤΕΛ

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αθήνα-Αίγιο δεν είναι κανένα μεγάλο ταξίδι. 1 ώρα μέχρι τον ισθμό και άλλη 1μιση μέχρι το Αίγιο. Υπό κανονικές συνθήκες ένα σκυλί δεν έχει πρόβλημα, ειδικά αν στη στάση ανοίξει τη μπαγκαζιέρα να πάρει λίγο αέρα κ να πιεί λίγο νερό. Φίλη μου μετακίνησε χειμώνα σκύλο από Θεσαλλονίκη-Πάτρα (7 ώρες +) έτσι και έφτασε μια χαρά. Βέβαια μιλάμε ότι στις 2 στάσεις που κάνει το λεωφορείο του άνοιξαν για νερό κλπ και το σημαντικότερο δεν ήταν καλοκαίρι να πιάσει 50 βαθμούς η μπαγκαζιέρα...

Τραγική η απόφαση του οδηγού να μην επιτρέψει να βγάλουν λίγο το σκύλο έξω στην Κόρινθο. Ο ιδιοκτήτης φταίει που ακολούθησε τις οδηγίες του οδηγού? Πως να πάει στο Αίγιο αν δεν έχει αυτοκίνητο και του χρειάστηκε να ταξιδέψει?
Εγώ θεωρώ ποιο τραγικό που η φίλη σου θεώρησε λογικό να βάλει και αυτή το σκυλί της στην μπαγκαζιέρα. Ακόμη μια φορά βλέπουμε έναν ιδιοκτήτη που στην σκέψη του να μην χάσει τις διακοπές του/της δεν νοιάζετε τι μπορεί να περάσει το σκυλί στην μπαγκαζιέρα μέσα στο σκοτάδι, θόρυβος, ζέστη. Και να μην πεθάνει το σκυλί ποτέ δεν ξέρει τι ψυχλογικά μπορεί μετά να αποκτήσει.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Darkpaladin δε σε ρώτησα για την τραγικότητα της περίπτωσης της φίλης μου. Φαίνεται ψάχνεις περιπτώσεις για να κατηγορήσεις ανθρώπους για τις επιλογές τους για να επιβεβαιωθείς εσύ ως φιλόζωος. Η φίλη μου αφού σε ενδιαφέρει φοιτούσε στη Θεσ/νίκη και επέστρεφε με το σκύλο της στο πατρικό της για μόνιμη διαμονή και ΔΕΝ είχε άλλη επιλογή μετακίνησης εκείνη τη χρονική στιγμή. ΕΣΥ έκρινες αυθαίρετα ότι ρίσκαρε για τις διακοπές της και κατηγόρησες έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Darkpaladin δε σε ρώτησα για την τραγικότητα της περίπτωσης της φίλης μου. Φαίνεται ψάχνεις περιπτώσεις για να κατηγορήσεις ανθρώπους για τις επιλογές τους για να επιβεβαιωθείς εσύ ως φιλόζωος.
Αγαπητέ/η aleksandy, δεν προσπαθώ να επιβεβαιωθώ για τίποτα, απλά λέω την γνώμη μου σαν άνθρωπος και όχι σαν φιλόζωως. Και πρίν αποκτήσω σκυλί αν μου έλεγε κανείς ότι έκανε αυτό που έκανε η φίλη σου ή ο κύριος που αναφέραμε στο θέμα αυτό το ίδιο πράγμα θα απάνταγα, απλα και μόνο για να δώσω να καταλάβει το άτομο το μέγα λάθος που έκανε.

ΔΕΝ είχε άλλη επιλογή μετακίνησης εκείνη τη χρονική στιγμή
Επειδή δεν ξέρω που επέστρεφε η φίλη σου απο Θεσσαλονίκη, πιστεύω όμως ότι μπωρούσε αν ήθελε να βρεί και άλλο τρόπο μετακίνησης χωρίς να διακινδυνέψει την ψυχική/σωματική υγεία του σκυλιού. Αλήθεια έχεις δοκιμάσει να μπείς σε μπαγκαζιέρα με κλειστές πορτες να δείς σε τι συνθήκες βάζεις ένα ζώο εκεί? Αν όχι, τότε σε παρακαλώ μην το πέρνεις τόσο ελαφρα το θέμα της φίλης σου. Ευτηχός το σκυλάκι επέζησε και ίσως να μην επέστει κανένα ψυχολογικό τράυμα, αλλά δεν συμαίνει ότι αυτό που έκανε ήταν σωστό. Θα μπορούσε να πάει με Pet Taxi, με αερολπάνο ίσως (αν ήταν μακρινό ταξίδι και υπάρχει αεροδρόμιο εκεί που πήγαινε) και άλλες λύσεις πολύ καλύτερες απο αυτές που επέλεξε.

Δεν την κατηγορώ, απλά αναφέρω το λάθος το δικό σου που κατηγορείς τον έναν οδηγό και τον άνθρωπο για αυτό που έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά την φίλη σου την θεωρείς ότι έκανε κάτι σωστό. Με συγχωρείς αν σε προσβάλουν τα λόγια μου αλλά έτσι νιώθω και δεν πάω να τσακωθώ μαζί σου απλά να θέσω τις διαφωνίες μου.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Δεν την κατηγορώ, απλά αναφέρω το λάθος το δικό σου που κατηγορείς τον έναν οδηγό και τον άνθρωπο για αυτό που έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά την φίλη σου την θεωρείς ότι έκανε κάτι σωστό. Με συγχωρείς αν σε προσβάλουν τα λόγια μου αλλά έτσι νιώθω και δεν πάω να τσακωθώ μαζί σου απλά να θέσω τις διαφωνίες μου.
Τότε μάλλον δεν διάβασες σωστά τη δημοσίευσή μου, γιατί γράφω:

Τραγική η απόφαση του οδηγού να μην επιτρέψει να βγάλουν λίγο το σκύλο έξω στην Κόρινθο. Ο ιδιοκτήτης φταίει που ακολούθησε τις οδηγίες του οδηγού? Πως να πάει στο Αίγιο αν δεν έχει αυτοκίνητο και του χρειάστηκε να ταξιδέψει?
Έχω τονίσει με bold τα βασικά, όπως και το ερωτηματικό. Δεν λέω λοιπόν ότι φταίει ο ιδιοκτήτης, ρωτάω ρητορικά, απαντώντας πως δεν είχε άλλη επιλογή. Όπως κ η φίλη μου δεν είχε άλλη επιλογή όταν της είπαν μπαγκαζιέρα. Γι' αυτό όμως έκανε τη μετακίνηση το χειμώνα (Χριστούγεννα) και όχι το καλοκαίρι που μετακόμισε οριστικά, για να αποφύγει τη ζέστη. Κάθε 2 ώρες που σταματούσαν έλεγχε το σκύλο αν είναι καλά. Μπορεί να μην έκανε το σωστο όπως λες, όμως δεν ήταν δική της απόφαση. Της υπέδειξαν έτσι.

Για το αν θα μπορούσε να πάει στο Αίγιο με τα πόδια δεν μπορώ να απαντήσω, πιθανόν να μπορούσε αν είχε μια ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση και αντοχή και δεν χρειαζόταν πολλές αποσκευές. (τόσο ειρωνικό όσο και η αντίστοιχη απάντηση :) )

Ούτε εγώ θέλω να τσακωθώ, όμως όταν βλέπουμε τα γεγονότα από μια οπτική γωνία μπορούμε να πούμε πολλά, ειδικά όταν ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόμαστε δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη θέση του. Και αν εγώ μπορώ να απαντήσω αντί της φίλης μου, ο κύριος Γιάννης Μουρτίκας δεν είναι παρών στη συζήτηση για να του χρεώνουμε κατηγορίες. Δεν είναι σωστό. Αυτές λοιπόν είναι οι δικές μου διαφωνίες.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
aleksandy

Δεν κατηογορούμε κανέναν - αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε να βάζουν τα ζωντανά στις αποσκευές. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Αν δεν ήταν θα χώναμε και τα παιδιά μας εκεί και δεν θα έτρεχ μία. Η φίλη σου και όσοι το κάνουν το παίζουν ρώσική ρουλέτα για το αν θα επιβιώσει ο σκύλος ή όχι.

Επίσης, το ξέρουμε όλοι, ότι στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθεί κανείς με σκύλο χωρίς αυτοκίνητο. Και πάλι όμως ΄θα έβρισκα άλλο τρόπο. Να πληρώσω φίλο μου - γνωστό μου. Να πληρώσω ταξί. Να ψάξω στο net στα σκυλοφόρουμ μήπως μετακινείται κανένας άλλος σκυλάς και μπορεί να με εξυπηρετήσει. Κοκ. Σε καμία περίπτωση δεν θα ρίσκαρα τη ζωή του σκύλου.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αρρωσταίνω και μόνο με την σκέψη του τραγικού θανάτου του σκυλάκου.. Να πεθαίνεις από ζέστη και ασφυξία.. Να ξέρεις, ότι έρχεται το τέλος σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποφύγεις.. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται τόσο τιποτένια.. :( Πώς στα τσακίδια άφησαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ να συμβεί τέτοιο πράγμα;;;;;;;;;;;;;;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Αρρωσταίνω και μόνο με την σκέψη του τραγικού θανάτου του σκυλάκου.. Να πεθαίνεις από ζέστη και ασφυξία.. Να ξέρεις, ότι έρχεται το τέλος σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποφύγεις.. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται τόσο τιποτένια.. :( Πώς στα τσακίδια άφησαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ να συμβεί τέτοιο πράγμα;;;;;;;;;;;;;;
Και εγώ αυτό σκέφτομαι :(

Και για μένα φταίει ο ιδιοκτήτης που το έβαλε στις αποσκευές, όμως δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν λίντσαραν τον οδηγό που δεν δέχτηκε να ανοίξει.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πάρα πολλοί σκύλοι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε λεωφορεία, αεροπλάνα, καράβια ακόμη κι αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

Η υπερθερμία είναι προφανώς ένας μεγάλος κίνδυνος που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν (ή απλά υποτιμούν)!

Δεν νομίζω πως θα περιμένω ποτέ ο κάθε "υπαληλάκος" να ξέρει ή να ενδιαφέρεται τι ακριβώς χρειάζεται ο σκύλος μου.

Απόδειξη το ότι δεν ανέβηκα σε αεροπλάνο (έχασα επίτηδες την επόμενη πτήση) μόνο για να βεβαιωθώ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) πως ο σκύλος μου είναι οκ και στο ΙΔΙΟ αεροπλάνο με μένα. Φυσικά δεν πλήρωσα παραπάνω λεφτά για την επόμενη πτήση (έκανα ΜΕΓΑΛΗ φασαρία). Έχασα όμως 7-8 ώρες (μέχρι να πάρω το επόμενο αεροπλάνο).

Ο καθένας οφείλει να προστατεύει το ζώο του.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πωπω παιδια,δε μπιορω ουτε να σκεφτω ποιος εχει ευθυνες.Εχω στο μυαλο μου το σκυλι να γαβγιζει για νερο επειδη πεθαινει...Δεν αντεχεται...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όλοι έχουν την ευθύνη.

Και σε έκθεση σκύλων έχω πετύχει σκηνικό που πέθανε σκύλος στο αυτοκίνητο (παρ' όλο που του φώναζαν του ιδιοκτήτη από τα μεγάφωνα).

Φταίνε ΚΑΙ οι διοργανωνές (ο όμιλος) που δεν έσπασαν τα παράθυρα να βγάλουν τον σκύλο έξω, και ΜΕΤΑ ας φώναζαν τον ηλίθιο.... φταίω ακόμη κι ΕΓΩ που δεν πήγα να σπάσω τα παράθυρα (ενώ ήμουν εκεί κι ήξερα καλά τι συνέβαινε). Μόνο ο σκύλος δεν έφταιγε που πέθανε μπροστά σε τόσους "κυνόφιλους"....

Νομικά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να σπάσεις το παράθυρο γιατί έχει ζώο μέσα που υποφέρει από την ζέστη.
Έχουμε κανέναν δικηγόρο εδώ;

Στην Γερμανία αν καλέσεις την αστυνομία θα το κάνει ΑΜΕΣΩΣ και θα σώσει το ζώο. Το ξέρω γιατί εγώ τους κάλεσα και τρέξανε σφαίρα. Πρώτα σπάσανε το παράθυρο και έβγαλαν τον σκύλο και μετά μου είπαν "Καλησπέρα" και με ρώτησαν τις λεπτομέριες. Εντύπωση μου έκανε.... έκαναν λες κι ο σκύλος είχε πιάσει φωτιά! ΠΑΝΙΚΟΣ τους είχε πιάσει να βγει ο σκύλος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Στην Γερμανία τώρα, με 25 βαθμούς κελσίου (αν και το αμάξι θα είχε ΠΟΛΥ παραπάνω κάτω από τον ήλιο).
Δεν ξέρω αν του έδωσαν πρόστιμο ή αν απλά τον επέπληξαν (είδα μια χαρά τον σκύλο κι έφυγα).

Αν δω σκύλο σε αμάξι στον ήλιο για πάνω από 5 λεπτά (θα χρονομετρήσω σας το ορκίζομαι) θα το σπάσω ΕΓΩ αν δεν το κάνει η αστυνομία, κι ότι γίνει ας γίνει.

ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Αν δω σκύλο σε αμάξι στον ήλιο για πάνω από 5 λεπτά (θα χρονομετρήσω σας το ορκίζομαι) θα το σπάσω ΕΓΩ αν δεν το κάνει η αστυνομία, κι ότι γίνει ας γίνει.

ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη.
Εννοείται. Το συζητάς;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Να σημειώσουμε πως καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ήλιος για να πεθάνει σκύλος από υπερθερμία.
Και σε λεωφορείο πεθαίνει, και σε αυτοκίνητο στην σκιά με ανοιχτά τα παράθυρα.

Ανάλογα την θερμοκρασία κι ανάλογα τον σκύλο (ο δικός μου θα πεθάνει και ΧΕΙΜΩΝΑ αν τον αφήσω στο αμάξι αρκετή ώρα!).

Η Royal Canin είχε βγάλει (πέρισι νομίζω) κάτι υπέροχες κάρτες με θερμόμετρο, για το αυτοκίνητο.
Δίπλα σε κάθε θερμοκρασία έγραφε πόσο κινδυνεύει ο (μέσος) σκύλος και πως νιώθει και πόσος χρόνος του απομένει μέχρι να πεθάνει.
Ο θάνατος ήταν επικείμενος ΠΟΛΥ πριν τους 30 βαθμούς.

Πολλά μέρη είναι επικίνδυνα (όχι μόνο τα οχήματα). Και τα μπαλκόνια "σκοτώνουν" πολλούς σκύλους κάθε χρόνο.
ΒΡΑΖΕΙ το τσιμέντο (κυρίως τις μεσιμεριανές ώρες) ακόμη και στη σκιά. Ούτε έναν φραπέ δεν αντέχεις να πιες εκεί πάνω χωρίς να βγάλεις την μπέμπελη... φαντάσου να είχες και την γούνα ενός λυκόσκυλου.

Άλλες φυλές κινδυνεύουν ακόμη και στον κήπο (Αγ. Βερνάρδου, Νέας Γης, Μπουλντόγκ) το μεσημέρι.
Φεύγω από το θέμα λίγο αλλά είναι απαραίτητο νομίζω. Πεθαίνουν ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι από την ζέστη κάθε χρόνο, σε μέρη που οι ιδιοκτήτες τους θεωρούν απολύτως "ασφαλή" και δεν του περνάει καν από το μυαλό.

Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Προφανώς και η σταση του οδηγου, ήταν απαραδεκτη. Ομως, δεν ειναι αποκλειστικο λαθος των ΚΤΕΛ. Φταιει κι ο ιδιοκτητης, ο οποιος προφανώς: 1. Δεν ενημερωσε για την υπαρξη του σκυλου πριν ταξιδεψει. 2. Δεν εμαθε τι ισχυει για τη μεταφορά κατοικιδίων. 3. Δέκτηκε να ταξιδεψει ο σκύλος του υπο αυτές τις συνθηκες, αντι να τον παρει και να σηκωθει να φυγει! Τελος, δεν ξερουμε εαν ειχε προνοησει να εχει έστω ειδικο κλουβι μεταφορας για τον σκυλο του.

Ειμαι χειριστρια Σκυλου-Οδηγού κι ενημερώνω πάντα πριν ταξιδεψω (πιστεψτε με, ταξιδευω πολυ). Φροντιζω να ειμαι καλυμένη νομικά ή εστω με μια γραπτη συναίνεση επιβίβασης του σκύλου μου. Δεν μπορω καν να φανταστώ, να εγκαταλείπω το σκυλί μου στον χώρο των αποσκευών.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Κριμα το σκυλακι ...

Καλα , η πλειοψηφια των ΚΤΕΛεργαζομενων μου φερνουν αναγουλα ...αναγωγοι , ''ταβερνιαρηδες'' ειναι οι περισσοτεροι.

Αυτος ο χριστιανος ομως δεν μπορουσε να προστατεψει το σκυλο του ? Τι σημαινει δεν του ανοιγε τη μπαγκαζιερα στη σταση να βγει λιγο ο σκυλος εξω ? Κανε ρε μεγαλε οτι χρειαζεται ...(κανε τσαμπουκα , δωσε πεντε ευρω λαδωμα , παρε το σκυλο και κατεβα απο το ΚΤΕΛ - μπορεις να παρεις το επομενο ΚΤΕΛ) .

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ξερω αν ειναι σχετικο αλλα θα το πω.

Ειχαμε κατεβει βολτα πρωι στα μαγαζια,να του παρω ενα στηθολουρο.Το πηραμε,καναμε τη βολτα μας,ηπιαμε νερο,κατουρησαμε ολα τα δεντρα του πεζοδρομιου,μας χαιδεψανε και γυρισαμε να μπουμε στο αμαξι.Το αμαξι το ειχα αραξει σε ηλιο.Ανοιγω τα παραθυρα ολα,μπαινουμε και φευγουμε για το σπιτι.Τα μαγαζια απο το σπιτι ειναι 10' με το αμαξι.

Παρακολουθω το σκυλο απο τον καθρεπτη,να μην ξαπλωνει,να αρχιζουν σαλια,να ανοιγοκλεινουν τα μαγουλα του,να βαριανασαινει...Λεω,δε γινεται... 2' μπηκαμε στο αμαξι.Κιολας ζεσταθηκε;Ο σκυλος να μη συνερχεται.νομιζα οτι θα εσκαγε η καρδια του!Το επομενο λεπτο σταματω σε περιπτερο,τον κατεβαζω και του δινω νερο.Το ηπιε ολο.Του εβρεξα και λιγο πατουσες και κοιλια.Αργησε να συνελθει.Πηγαμε σπιτι,ανοιξα κλιματιστικο κι εμεινε εκει για πολλη ωρα.

Δεν μπορουσα να συνειδητοποιησω οτι μεσα σε 2' θα παθαινε θερμοπληξια.Σε 2'!Πραγματικα πιστευω οτι αν δε σταματουσα,θα πεθαινε.Οσο σκεφτομαι τις αντιδρασεις του...

Οταν διαβασα με το ζωακι που πεθανε,θυμηθηκα τον δικο μου.Σα να βλεπω το σκυλακι...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Ανοιγω τα παραθυρα ολα,μπαινουμε και φευγουμε για το σπιτι.Τα μαγαζια απο το σπιτι ειναι 10' με το αμαξι.

Παρακολουθω το σκυλο απο τον καθρεπτη,να μην ξαπλωνει,να αρχιζουν σαλια,να ανοιγοκλεινουν τα μαγουλα του,να βαριανασαινει...Λεω,δε γινεται... 2' μπηκαμε στο αμαξι.Κιολας ζεσταθηκε;Ο σκυλος να μη συνερχεται.νομιζα οτι θα εσκαγε η καρδια του!Το επομενο λεπτο σταματω σε περιπτερο,τον κατεβαζω και του δινω νερο.Το ηπιε ολο.Του εβρεξα και λιγο πατουσες και κοιλια.Αργησε να συνελθει.Πηγαμε σπιτι,ανοιξα κλιματιστικο κι εμεινε εκει για πολλη ωρα.

Δεν μπορουσα να συνειδητοποιησω οτι μεσα σε 2' θα παθαινε θερμοπληξια.Σε 2'!Πραγματικα πιστευω οτι αν δε σταματουσα,θα πεθαινε.Οσο σκεφτομαι τις αντιδρασεις του...
δηλαδή υπάρχει θέμα ακόμα και αν τον πάρουμε με το αμάξι να τον πάμε κάπου;; ευτυχως που έχω κλιματισμό στο αμάξι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν καποιες φορες βιαζομαι να φυγω και το αυτοκινητο εχει μεινει στον ηλιο, ξεκιναω με τα παραθυρα ολα ανοιχτα για να γινει ρευμα και να φυγει το ντουμανι μεχρι να δουλεψει ο κλιματισμος. Ολο αυτο το διαστημα η Ηρα ειναι για κλαματα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oλοι μου ελεγαν να φερνω την μικρη απο Λαρισα στην Αθηνα και τουμπαλιν με το ΚΤΕΛ. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?????
Το κλασικο ''εεεεεελα μωρε...σκυλι ειναι! τι παθαινουν τοσα που μπαινουν εκει???? '' .Σιχτιρι πια.

Προτιμουσα να με βλεπει το σπιτι μου Πασχα κ Χριστουγεννα παρα αυτο το πραγμα.