Σκύλος που βγάζει βόλτα παιδιά σε νοσοκομείο!

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Πώς να μην συγκινηθεί κανείς βλέποντας αυτές...
τις εικόνες που δείχνουν πόση αγάπη μπορούν να ανταλλάξουν τα ζώα και τα παιδιά μεταξύ τους.

Ο Ralf είναι ένας γλυκός σκύλος, λίγο μεγαλύτερος από τους άλλους, ράτσας Schnauzer που χαρίζει χαμόγελα στο νοσοκομείο παίδων "Royal" στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο Ralf είναιεθελοντής οδηγός σκύλος ο οποίος βοηθά τα άρρωστα παιδιά του νοσοκομείου να περπατήσουν και να κάνουν βόλτα στους διαδρόμους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάθεται και κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών για τα μικρά παιδιά χημιοθεραπειών μαζί με αυτά στο θάλαμο.

Ο γίγαντας Ralf όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά έφερε το χαμόγελο στον μόλις 15 μηνών Zeke Harrison ο οποίος πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή η οποία δεν επιτρέπει στο σώμα του να διασπάσει την πρωτεϊνη και μπορεί ακόμη και να τον σκοτώσει.
Η δύο ετών Claire Couwenberg έκεαν την πρώτη της βόλτα παρέα με το Ralf πέντε μέρες μετά την εγχείρηση για την αφαίρεση καρκινικών όγκων στα νεφρά της. Η μητέρα της Claire είπε ότι η κόρη της σηκώθηκε μόνη της από το κρεβάτι μόλις είδε τον Ralf. "Μόλις τον είδε σηκώθηκε αργά, με ασταθή βήματα και άρχισε να περπατάει.Τώρα δεν την σταματάει κανείς.Είμαι χαρούμενη, δεν βρίσκω λέξεις..." είπε η μητέρα της μικρής.

Πηγη: www.tsekouratoi.gr: Ο σκύλος - γίγαντας που βγάζει βόλτα τα παιδιά του νοσοκομείου

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Μουφ έχει τέλειο χαρακτήρα για therapy dog, λατρεύει και τα παιδάκια και θέλω να του κάνω την εκπαίδευση αυτή, που μου την έχει μάλιστα προτείνει το AKC διότι υπάρχει κάποια έλλειψη στο Καλαμποκιστάν. Επίσης θα μπορούσε να πηγαίνει σε τάξεις με παιδάκια με μαθησιακές δυσκολίες για να του διαβάζουν βιβλία, μπας και διευρύνει κιόλας τους ορίζοντές του διότι το τελευταίο βιβλίο που του έδειξα/διάβασα είχε θέμα τους Ατταλίδες ("Άτταλε, έλα να δεις τον αρχαίο τον Άτταλο που ήταν και συνονόματός σου!"). Δυστυχώς όμως πρέπει πρώτα να περάσουμε τις εξετάσεις για καλός πολίτης ώστε να πάρουμε άδεια για παρακάτω και όταν το θέλουμε γινόμαστε ξαφνικά τούβλα... :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.035
Αυτά για την Ελλάδα είναι πολύ μπροστά ή μου φένεται;
Κοίτα αν το συζητήσεις σε μια παρέα ανθρώπων, ναι ίσως να μην βρει αποδοχή. Αλλά γονείς με παιδιά που έχουν πρόβλημα συνήθως είναι ανοικτοί σε κάθε ιδέα που θα βοηθήσει το παιδί τους και ακόμη και αν δεν είναι εξοικειωμένοι με σκύλους θα καλοδέχονταν μια τέτοια πρωτοβουλία.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κοίτα αν το συζητήσεις σε μια παρέα ανθρώπων, ναι ίσως να μην βρει αποδοχή. Αλλά γονείς με παιδιά που έχουν πρόβλημα συνήθως είναι ανοικτοί σε κάθε ιδέα που θα βοηθήσει το παιδί τους και ακόμη και αν δεν είναι εξοικειωμένοι με σκύλους θα καλοδέχονταν μια τέτοια πρωτοβουλία.
Προσπαθώ να σχηματίσω την εικόνα του Έλληνα που βλέπει σκύλο ελεύθερο μέσα στο νοσοκομείο και απελπίζομαι απλά γιατί το θέμα θα καταλήξει κάπως έτσι. Και τι ξέρουν οι κουτόφραγκοι στην Αυστραλία αυτοί μόνο για πρόβατα είναι.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτά για την Ελλάδα είναι πολύ μπροστά ή μου φένεται;
Σιγά μη σου αφήσουν το σκυλί που είναι γεμάτο αρρώστιες και βρωμιές μέσα στο νοσοκομείο... 

Αυτό το ταμπελάκι που φορά στο κολάρο του με συγκίνησε.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σιγά μη σου αφήσουν το σκυλί που είναι γεμάτο αρρώστιες και βρωμιές μέσα στο νοσοκομείο...

Αυτό το ταμπελάκι που φορά στο κολάρο του με συγκίνησε.
Το ταμπελάκι είναι όμως υποχρεωτικό από το νόμο διότι δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στο χώρο των ασθενών άσχετοι. Οπότε είτε είναι σκύλος, είτε άνθρωπος, θα φοράει ταμπελάκι. Και ο ιδιοκτήτης του φοράει σίγουρα.

Συμφωνώ ότι πρέπει επιτέλους οι Έλληνες να σταματήσουν να θεωρούν τους σκύλους φωλέες μικροβίων και επικίνδυνους για την υγεία.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Σε αρκετά Ελληνικά νοσοκομεία εγώ δεν θα άφηνα τον σκύλο μου εκεί μέσα από το φόβο μην κολλήσει τίποτα. Π.Χ. Νοσοκομείο Κοζάνης.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό όμως είναι σωστό για καθε νοσοκομείο. Κολλάς πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που έχεις. Εγώ ακόμα να συγχωρέσω τους γονείς μου που με αφήσανε στο νοσοκομείο όταν ήμουν 7 χρονών. Μπήκα υγιέστατη με ένα απλό σπασμένο πόδι και βγήκα άρρωστη και με γύψο...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Εχεις δικιο ηδη λειτουργει η θεραπευτικη ιππασια και ειναι αρκετοι οι γονεις που τη βλεπουν με καλο ματι... Πιστευω κι εγω οτι οτιδηποτε θα εκανε το παιδι τους πιο δραστηριο η πιο χαρουμενο θα το δοκιμαζαν!

Οσο για τους χωρους που θα κυκλοφορουσε ο σκυλος, σιγουρα θα ηταν συγκεκριμενοι και τμηματα που θα βρισκοντουσαν ατομα με παθησεις που δεν ειναι κολλητικες...
Οπως και οι εργαζομενοι σε ενα νοσοκομειο περνουν προφυλαξεις απο τον ενα ασθενη στον αλλο και για τους ιδιους αλλα και για να μη μεταφερουν μικροβια στους ασθενεις, λογικα καπως ετσι θα λειτουργουσε και στο σκυλο!

Μακαρι καποια στιγμη να δουμε και εδω τετοιες προσπαθειες!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όντως τα σκυλιά, τα άλογα και τα δελφίνια λειτουργούν θεραπευτικά, κυρίως σε νεαρά άτομα με ψυχολογικά προβλήματα λόγω επικοινωνίας με τα ζώα. Ένα μέλος εδώ στο φόρουμ είχε γράψει για το πώς ξεπέρασε ο γιος της τους εφιάλτες και το άγχος που είχε μετά από τη θεραπεία καρκίνου που έκανε και από τον οποίον ευτυχώς θεραπεύτηκε. Ο γιατρός τους στο Παίδων τους είπε ότι επιβαλλόταν να πάρουν σκύλο, όπως και έκαναν και η διαφορά ήταν τεράστια. Ήταν πολύ συγκινητικό ποστ και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση εδώ από το μήνυμα 223 και πέρα:

http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέ...τρελλή.ή.δεν.είμαι.παράλογη-5995/index23.html