Σκύλος & Decibel

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Δηλαδη δεν θα τον ενοχλει η ενταση αλλα η συχνοτητα?
Οι υψηλες συχνοτητες σε υψηλες εντασεις ισως να τον ενοχλήσουν.
Ο σκυλος ακουει περπου μεχρι 60.000Hz.
Η μουσικη οπως και οι τροποι αναπαραγωγης της εχουν φτιαχτει για τους ανθρωπους, οποτε δεν μπορουν να αναπαραγουν συχνοτητες ανω των 20 khz.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
ολες οι συχνοτητες σε πολυ υψηλες εντασεις θα ενοχλησουν τους παντες!χεχεχε!επισης μια ενσταση,η μουσικη ξεπερναει τα 20khz ,στην συνεχεια σου συμφωνω.οι τροποι αναπαραγωγης κ οι τροποι εγγραφης δεν ξεπερνανε συνηθως τα 20khz...συνηθως ε! ;) υπαρχουν κ αλλε ςυλοποιησεις που τις ξεπερνανε...αλλη κουβεντα φυσικα για αλλο φορουμ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα ηχεία σίγουρα δεν αναπαράγουν συχνότητες πάνω απο τα 20 χιλιάδες χέρτζ αφού και το ηχητικό σήμα που παραλαμβάνουν απο τον ενισχυτή έχει καθαριστεί απο τυχών αρμονικές που προσπέρναγαν το ακουστικό φάσμα του δίποδου :)
αλλά νομίζω ότι σε μεγάλες εντάσεις και σε κλειστό χώρο υπάρχει εκ νέου παραγωγή υψίσυχνων αρμονικών
πάμε στο soundengineer suboforum -είμαστε τουλάχιστον 3 εξειδικευμένοι,θα βρεθούν και καμιά δεκαριά ακόμα που απλά γουστάρουν την φυλή.....

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
ολες οι συχνοτητες σε πολυ υψηλες εντασεις θα ενοχλησουν τους παντες!χεχεχε!επισης μια ενσταση,η μουσικη ξεπερναει τα 20khz ,στην συνεχεια σου συμφωνω.οι τροποι αναπαραγωγης κ οι τροποι εγγραφης δεν ξεπερνανε συνηθως τα 20khz...συνηθως ε! ;) υπαρχουν κ αλλε ςυλοποιησεις που τις ξεπερνανε...αλλη κουβεντα φυσικα για αλλο φορουμ...
Αναφερομαι σε συμβατικα μεσα αναπαραγωγης.
Σιγουρα υπαρχουν και μεσα αναπαραγωγης που μπορουν να αναπαραγουν υποηχους και υπερηχους αλλα παμε σε αλλα χωραφια.
Οσο για τη μουσικη, σωστα το διευκρινησες :)

τα ηχεία σίγουρα δεν αναπαράγουν συχνότητες πάνω απο τα 20 χιλιάδες χέρτζ αφού και το ηχητικό σήμα που παραλαμβάνουν απο τον ενισχυτή έχει καθαριστεί απο τυχών αρμονικές που προσπέρναγαν το ακουστικό φάσμα του δίποδου :)
αλλά νομίζω ότι σε μεγάλες εντάσεις και σε κλειστό χώρο υπάρχει εκ νέου παραγωγή υψίσυχνων αρμονικών
πάμε στο soundengineer suboforum -είμαστε τουλάχιστον 3 εξειδικευμένοι,θα βρεθούν και καμιά δεκαριά ακόμα που απλά γουστάρουν την φυλή.....
:D:D:D

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αυτο που έχω παρατηρησει, είναι ότι ο σκύλος ,μπορει να αναγνωρισει πιο εύκολα απ οτι ο ανθρωπος απο που προερχεται ενας ήχος χαμηλης συχνοτητας.
Δεν ξερω για πιο λόγο συμβαινει αυτο μιας και ειναι πολλα τα τεινα (μεγαλύτερη ευαισθησια και σε ηχους χαμηλης συχνοτητας; καλυτερη "διαχειρηση" των ανακλασεων; )

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
εδω κ καιρο ολοι οι κατασκευαστες καταφευγουν σε souper twiters,οπωτε παιζουν.απο εκει κ μετα εχεις να κανεις με πηγη.μην ξεχναμε ομως οτι η μουσικη που μπορει να ακουει ο σκυλος μπορει να μην ειναι απο cd αλλα απο καποιο μουσικο οργανο!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
σε συναυλία πάντως δεν έχω πετύχει σκύλο να δώ αντιδράσεις
Εγώ έχω πάρει τον σκύλο μαζί σε συναυλιά και μια χαρά πέρασε, δεν έδειχνε να τον ενοχλεί.
Έκανε και headbanging!!
xaxa

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Η Κάρλα πάντως βρέθηκε μια φορά κατά λάθος σε φάση "κλαρίνα". Είχαμε πάει για φαγητό σε μια ταβέρνα όπου είχε γλέντι ένας τοπικός σύλλογος με live μουσική με ντόπια ταλέντα! Οι δίποδοι δεν ακούγαμε ούτε τι σκεφτόμαστε, για να συνενοηθούμε μεταξύ μας ούτε λόγος! Η Κάρλα ...πλήρης αναισθησία! Την ξάπλαρε ως συνήθως δίπλα στο τραπέζι λες και δεν έτρεχε τίποτα!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Η Κάρλα πάντως βρέθηκε μια φορά κατά λάθος σε φάση "κλαρίνα". Είχαμε πάει για φαγητό σε μια ταβέρνα όπου είχε γλέντι ένας τοπικός σύλλογος με live μουσική με ντόπια ταλέντα! Οι δίποδοι δεν ακούγαμε ούτε τι σκεφτόμαστε, για να συνενοηθούμε μεταξύ μας ούτε λόγος! Η Κάρλα ...πλήρης αναισθησία! Την ξάπλαρε ως συνήθως δίπλα στο τραπέζι λες και δεν έτρεχε τίποτα!
χαχα.
Έτσι και ο δικός μου,δεν παν να βαράνε νταούλια,δεν καταλαβαίνει τίποτα!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οποτε σε γενικες γραμμες δεν θα υπαρχει προβλημα με την μουσικη, Ωραια! :)

Πρεπει βεβαια να βρω ποια μουσικη θα του αρεσει, μην αρχισει και μασουλαει τα ηχεια...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
σε συναυλία πάντως δεν έχω πετύχει σκύλο να δώ αντιδράσεις
Ροκιές είπαμε!!!!
AcDc "dog eat dog"
BabeRuth "Black dog" επίσης απο Led Zeppelin
κλπ
λοιπον για να παινεψω τα καθαρματα μου και την μουσικη παιδεια που τους εχω δωσει:Dστην συναυλεια τον AC/DC υπηρχε σκυλα μου με τον ιδιοκτητη-χειριστη της και εκτελουσαν καθηκοντα εργασιας - προστασια των μελων του συγκροτηματος την ωρα που επαιζαν :D η μαυρη πυρινη δεν ειχε κανενα προβλημα με την ενταση του ηχου ,μιας και ειχε μαθει απο μικρη μεσα στη γεννηστρα να τα σπαει με τα μεταλλα :Dενιωθε λες και ηταν στο φυσικο της περιβαλλον:Dηταν αψογη στο χειρισμο της και δεν εδειξε να ενοχλητε καθολου

τωρα βεβαια ολα θελουν τροπο ,σιγα σιγα και με το μαλακο ,απο κλασικη μουσικη σε μπαλαντες και classic rock σε hard και metall

επιτρεπεται το εθνικ μονο μετα συνοδειας γουρουνοπουλου στη λαδοκολα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87