Σοβαρός προβληματισμός για στείρωση!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
δε νομίζω πως δεν έχουν νομική ισχύ αυτά τα συμβόλαια...αλλιώς τι νόημα έχει να γίνονται?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
από που το ξέρεις αυτό Louna mou?
Γιατί εγώ ξέρω ότι πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μετά τον πρώτο οίστρο ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη!
μετα ήθελα να γράψω !!!!!! συγγνώμη!! μόλις ξύπνησα!!

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Τυπικα την βαζεις...στην ουσια υπογραφεις με την εννοια οτι δινεις τον λογο σου για την στειρωση και ολα τα υπολοιπα που αναφερονται στο συμβολαιο...κατα τα αλλα αν δεν τηρησεις το συμβολαιο δεν μπορεις να εκδιωχθεις νομικα..απλα αθετεις την υποσχεση σου

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εντάξει Louna mou δεν έγινε τίποτα, απλά απόρρησα γιατί πρώτη φορά άκουσα τέτοιο πράγμα.

lia θα υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται γραπτά και απαιτεί υπογραφή, υπόσχεση δίνεις και με το λόγο, όταν την υπογράφεις όμως είναι αλλιώς, έχει απόδειξη ο άλλος ότι τον εξαπάτησες, δε μπορεί να μην σημαίνει κάτι αυτό.

Δεν έχω κάνει ποτέ συμβόλαιο υιοθεσίας, τα παραπάνω είναι υποθέσεις που βασίζονται στην λογική μου και μόνο.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Ισως ειναι και ψαρωτικα...ο Ελληνας την σημερον ημερα προσεχει πολυ που βαζει την υπογραφη του..και α μη τι αλλο υπαρχει πολυς κοσμος που δεν γνωριζει οτι δεν ισχυουν..οποτε υπογραφουν και θεωρουν οτι αν δεν τηρησουν το συμβολαιο θα τους κανουν π.χ μηνυση
Υ.Γ αυταπου εχω γραψει δεν ειμαι σιγουρη οτι ισχυουν 100% απλα τα εχω διαβασει κατα καιρους..

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Απ'οτι ξέρω το συμβόλαιο έχει νομική ισχύ..ούτε σε μένα ήταν παρών ο συμβολαιογράφος.Προσωπικά εγώ δεν είχα σκοπό να αθετήσω το συμβόλαιο και σε περίπτωση που άλλαζα γνώμη για κάτι θα το συζητούσα με την κοπέλα που μου έδωσε τον σκύλο. Απ'οσο ξέρω για τα θηλυκά μπορείς να κάνεις την στείρωση και πριν τον πρώτο οίστρο και μειώνεις το ποσοστό καρκίνου της μήτρας στο 95% ενώ αν κάνεις την στείρωση μετά τον πρώτο οίστρο μειώνεται το ποσοστό,αυτά μου είπε ο κτηνίατρος!

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Τα ιδιωτικα εγγραφα δεσμευουν τους υπογραφοντες για τα σημεια που εχουν συμφωνηθει. Ετσι αν αναφερεται στην συμφωνια οτι σε περιπτωση που αυτος που υιοθετει το ζωακι δεν τηρει τους ορους που του τεθηκαν οφειλει να επιστρεψει το ζωακι και δεν το κανει μπορει αυτος που του το παραχωρησε να κινηθει δικαστικα. Η υπογραφη σου ειναι δεσμευση.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Απ'οτι ξέρω το συμβόλαιο έχει νομική ισχύ..ούτε σε μένα ήταν παρών ο συμβολαιογράφος.Προσωπικά εγώ δεν είχα σκοπό να αθετήσω το συμβόλαιο και σε περίπτωση που άλλαζα γνώμη για κάτι θα το συζητούσα με την κοπέλα που μου έδωσε τον σκύλο. Απ'οσο ξέρω για τα θηλυκά μπορείς να κάνεις την στείρωση και πριν τον πρώτο οίστρο και μειώνεις το ποσοστό καρκίνου της μήτρας στο 95% ενώ αν κάνεις την στείρωση μετά τον πρώτο οίστρο μειώνεται το ποσοστό,αυτά μου είπε ο κτηνίατρος!
Αν κανεις στειρωση μηδενιζεται η πιθανοτητα καρκινου στη μητρα γιατι απλα δεν υπαρχει μητρα πλεον.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια οπως ειπα και παραπανω..θα ηταν ενδιαφερον ομως αν υπηρχε καποιος νομικος στο φορουμ να μας απαντησει γιατι το εχω και εγω απορια..

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Αν κανεις στειρωση μηδενιζεται η πιθανοτητα καρκινου στη μητρα γιατι απλα δεν υπαρχει μητρα πλεον.
Σωστό κι αυτό...συγνώμη λάθος έγραψα..Πάντως κάποιο ποσοστό μειώνεται με την στείρωση μετά τον πρώτο οίστρο..επειδή δεν θυμάμαι και καλά δεν λέω τίποτα με σιγουριά!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
υπάρχουν περιπτώσεις που έχει γίνει η στείρωση ο κτηνίατρος δεν έχει βγάλει τη μήτρα και το σκυλάκι πεθαίνει !! και δεν έχει γίνει μια ή 2 φορες :( οποτε προσοχή οταν λέμε στείρωση εννοούμε οτι τα αφαιρούμε όλα

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
319
Lund, SE
Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη η στείρωση καλό είναι να γίνεται πριν το δεύτερο οίστρο και τουλάχιστον σε απόσταση 3 μηνών μετά τον πρώτο. Ο λόγος είναι πως μετά και την πάροδο του δεύτερου οίστρου δεν αποφεύγεται πλέον η πιθανότητα εμφάνισης νεοπλασιών. Από 'κει και πέρα η στείρωση όπως σωστά ειπώθηκε αφορά ολική και μη αναστρέψιμη προφανώς αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών. Ενημερωτικά αν γίνει προ του πρώτου οίστρου είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ακράτεια ούρων μιας και δεν έχουν ενηλικιωθεί τα παραγωγικά-γεννητικά (Σ) του ζώου καθώς ούτε και το ουροποιητικό που ουσιαστικά τερματίζεται η ανάπτυξη τους αμέσως μετά την ενήβωση.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να στειρωθεί δεσποζόμενο αρσενικό σκυλί, αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας του.
Μπορεί να παρουσιάζεται απ' το γιατρό σου ως "ό,τι καλύτερο για το σκύλο", ουσιαστικά όμως είναι ένα χειρουργείο και η λογική λέει ότι χειρουργεία και αφαίρεση οργάνων δεν κάνουμε αν δεν είναι απαραίτητο.

Η κοπέλα που σου τον έδωσε ανησυχεί, όπως είναι λογικό, για την πιθανότητα ζευγαρώματός του και έβαλε, πολύ σωστά αυτό τον όρο.
Συζήτησέ το μαζί της και διαβεβαίωσέ την πως δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το ζευγαρώσεις (εν ανάγκη πες της να κάνετε νέο συμβόλαιο ότι δεν θα ζευγαρώσει :Ρ) και γενικά πες της ότι δεν θες να ταλαιπωρήσεις το σκυλί σου άνευ λόγου και αιτίας.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
εγω απο την άλλη βλέπω οτι είναι απαραίτητη η στείρωση
γλιτώνεις απο πολλά και είναι χειρουργείο ρουτίνας ! δεν ειναι δα και τόσο σοβαρή επέμβαση εδω αδέσποτα στειρώνονται βγαίνουν κατευθείαν στο δρόμο και είναι μια χαρά
με τ στείρωση γλιτώνεις ορμές το σκυλί δεν θέλει να το σκάσει για να ζευγαρώσει και φυσικά δεν θα υπάρχουν "ατυχήματα "

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Louna
τι σημαίνει χειρουργείο "ρουτίνας"? (μια ιατρική "καραμέλα").
Ο σκύλος υποβάλλεται σε εγχείρηση πάει και τελείωσε.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πριν και μετά την εγχείρηση να ληφθούν μέτρα.
Σημαίνει ότι θα ναρκωθεί, ότι θα κοπεί, ότι θα ραφθεί, ότι θα του αφαιρεθεί όργανο, ότι θα πρηστεί, ότι θα αιμορραγήσει, ότι θα πάρει αντιβίωση και παυσίπονο, ότι θα ελεγχθεί η διατροφή του και κάθε του κίνηση μετεγχειρητικά και, φυσικά, ότι υπάρχει η πιθανότητα επιπλοκών.

Αν, λοιπόν, δεν είναι απαραίτητο γιατί να γίνει?
Εσύ λες ότι είναι απαραίτητο.
Εγώ λέω ότι δεν είναι.
Εκεί διαφωνούμε νομίζω.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν νομιζω οτι υπαρχουν χειρουργεια ρουτινας, ουτε για τα σκυλια ουτε για τον ανθρωπο. Η ναρκωση είναι νάρκωση. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Συμφωνώ με τη Chloe αν δεν συντρεχουν λογοι υγειας δεν υπαρχει λογος να στειρωνεις ενα σκυλι και να το υποβαλεις σε μια επιπονη διαδικασια. Σαφεστατα ομως θα πρέπει να προσέχεις να μην ζευγαρώσει ποτέ.
Τώρα για το συμβόλαιο, τι νομική ισχύ να έχει αν δεν έχουν ακολουθηθεί όλες οι νομιμες διαδικασιες? Φαντάζομαι οτι δεν θα έχεις πρόβλημα

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλά ας μην λέμε ότι το συμβόλαιο δεν έχει καμία ισχύ (νομική), είναι γραπτή απόδειξη ότι έχεις δώσει το λόγο σου να κάνεις κάτι!!
Η άλλη κοπέλα το έσωσε από το δρόμο και για να το δώσει έθεσε κάποιες προϋποθέσεις.

Κατα τ`άλλα συνφωνώ ότι η στείρωση δεν είναι και...κόψιμο νυχιών ας πούμε, είναι μια εγχείρηση με ολική αναισθησία, αίματα, ράμματα, κοψίματα κλπ. Όπως σε κάθε επέμβαση μπορεί κάτι να πάει στραβά! Και όπως σε κάθε περίπτωση που αφαιρείται κάποιο όργανο από έναν ζωντανό οργανισμό μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές.

Έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Κρίνεις και αποφασίζεις κατα ποια πλευρά προτιμάς να "ρισκάρεις".

Στην περίπτωση του μέλους Bellos όμως, πρέπει να το συζητήσει και με την κοπέλα που έσωσε το σκυλί.