Σπασμένο δάχτυλο


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ!! Χαθήκαμε αλλά να που μετά από τόσα χρόνια έρχομαι πάλι να αναζητήσω τη βοήθεια από το πολυαγαπημένο μου φόρουμ! :)

Πρόκειται για τον Κάρλος μου, ημιαιμακι, 7 ετών πλέον, που κάπως τα κατάφερε και έσπασε το ένα από τα μεσαία του δάχτυλα του αριστερού μπροστινού ποδιού. Χάσαμε πολύ χρόνο στην αρχή να βρούμε την αιτία που κουτσαίνει γιατί 3 κτηνίατροι δεν σκέφτηκαν να βγάλουν ακτινογραφία το πέλμα του και για κάποιον λόγο επικεντρώνονταν στον ώμο του παρά τις δικές μας παρατηρήσεις. Στην αρχή μας συνέστησαν ξεκούραση, έπειτα μας είπαν για αρθρίτιδα και τέλος αρχίσαμε να εξετάζουμε την δυσπλασία, και επειδή όλες αυτές τις συμβουλές τις ακολουθούσαν κ φαρμακευτικες αγωγές χάθηκε πολύς χρόνος και το δάχτυλο έδεσε μόνο του στραβά με αποτέλεσμα να πατάει νεύρο κάθε φορά που το σκυλί πάει να πατήσει το πόδι του.

Με τα πολλά, κ μετά από επίσκεψη σε ειδικο κτηνίατρο ορθοπεδικό/νευροχειρουργό ανακαλύψαμε το σπασμένο δάχτυλο!! Yeeeeiii!

Η πρώτη λύση που προτάθηκε είναι ένα πολυδάπανο χειρουργείο με πολύ λεπτά υλικά, και με 60% πιθανότητα επιτυχίας.

Η δεύτερη λύση είναι ολικός ακρωτηριασμός του συγκεκριμένου δαχτύλου με πιθανότητα το σκυλί να χάνει την ισορροπία του μιας κ είναι το πιο μακρύ δάχτυλο.

Τρίτη λύση είναι αντιφλεγμονώδη φάρμακα για μια ζωή τα οποία επιβαρύνουν πολύ τους νεφρούς και θα πρέπει να κάνει πολύ συχνά εξετάσεις για να ελέγχουμε τη λειτουργία τους.

Έχουμε προβληματιστεί οικογενειακώς πάρα πολύ καθώς καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν μας βεβαιώνει ότι ο Κάρλος θα γίνει καλά και θα σταματήσει να ταλαιπωρείται.

Αυτό που θα ήθελα από εσάς σκυλογονεις, είναι να μπείτε στη θέση μας και να με συμβουλευσετε τι θα κάνατε αν ήταν το δικό σας σκυλί.

Καλό βράδυ σε όλους!!!
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Κι εγώ θα το χειρουργούσα τον σκύλο μου αν είχαμε το ίδιο θέμα..αντιφλεγμονώδη για μια ζωή ξέχνα το θα του καταστρέψει τους νεφρούς και όσο για ακρωτηριασμό πως θα το ρισκάρεις; Να γίνει ανάπηρος ξαφνικά;
Σε ποιόν ορθοπεδικό πήγατε;
 
  • Like
Reactions: minpinkiller




minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

@l.Kyveli Πήγαμε στον Κυριαζή στη Θεσσαλονίκη

@elenclever5 σε ποια πόλη βρίσκεται ο συγκεκριμένος?

Θα σας περιγράψω λίγο την χειρουργική επέμβαση που προτάθηκε για να έχετε πιο ολοκληρωμένη άποψη: αν ήταν κάποιο άλλο κόκκαλο, η λύση θα ήταν να το σπάσει ο γιατρός και μετά να μπει νάρθηκας για να κολλήσει σωστά, επειδή όμως μιλάμε για χιλιοστά επιφάνειας, αυτό αποκλείεται στην περίπτωσή μας (ο Κάρλος είναι 13 κιλά). Αυτό που θέλει να κάνει ο συγκεκριμένος κτηνίατρος είναι να νεκρώσει το νεύρο από εκείνο το δάχτυλο, να βάλει μια "πλακέτα" στο κόκκαλο και χειρουργικά να την ενώσει με το δίπλα δάχτυλο, το υγειές, με αυτόν τον τρόπο θα τα κουνάει σαν ένα.

Το δίλημμα είναι, και μετά τους προβληματισμούς του ίδιου του κτηνίατρου, ότι επειδή τα υλικά που θα μπουν είναι πολύ λεπτά, πέραν του 60% επιτυχίας του χειρουργείου, δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αυτά τα υλικά δεν θα σπάσουν σε μερικά χρόνια και ότι δεν θα ξαναχρειαστεί χειρουργείο. Και έπειτα, αν σπάσουν αυτά τα υλικά, θα καταστραφούν και τα ίδια τα κόκκαλα πάνω στα οποία θα βιδωθούν και μετά δεν ξέρω ποια θα είναι η λύση.

Αλλά βέβαια αυτά παθαίνεις... για σκυλί τον πήρα, κατσίκι με γραμμές καγκουρό μου βγήκε!
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Ο Βλαχόπουλος είναι αθήνα,
πράγματι δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη η μέθοδος του γιατρού σας γιατί ο τρόπος που σας την περιέγραψε είναι σαν να μην την έχει κανει ποτέ και να πειραματιστεί στον σκύλο σας.
Θα σου πουν οι θεσσαλονικείς του φόρουμ και για άλλους κτηνιάτρους να το δεις και αλλού.
 




minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
@l.Kyveli ακριβώς αυτό!

@mareco 400 με 600 ευρώ, αναλόγως την ποιότητα των υλικών, φωτιά και λαύρααα

Δεν θα πω ότι δεν μας νοιάζει το κόστος, με τα σημερινά δεδομένα είναι ολόκληρος μισθός, αλλά αν υπήρχε σιγουριά ως προς την επέμβαση δεν θα το σκεφτόμασταν.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Εχετε καταλάβει ότι πονάει ακόμη και με το απλό περπάτημα;
Η το κρατάει, με τον φόβο ότι θα πονέσει;
Αν το πιέσεις δηλαδή, στο επίμαχο σημείο, πονάει; Κλαψουρίζει; Το τραβάει;
 
  • Like
Reactions: minpinkiller


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
@mareco ξέρουμε ότι πονάει γιατί όσο παίρνει τα αντιφλεγμονώδη τρέχει και παίζει κανονικά και με το που του τα σταματάμε αρχίζει πάλι να κουτσαίνει και χάνει την όρεξή του για παιχνίδι κλπ.
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Κοίτα, έχει περάσει πολύς καιρός, για να σου έλεγα, ότι θα σταματήσει να τον πονάει.
Οπότε σίγουρα, πρέπει κάτι να κάνετε.
Αντιφλεγμονώδη για μια ζωή non stop, δεν γίνεται να παίρνει, ούτε βέβαια και να συνεχίσει να πονάει ισοβίως.
Οπωσδήποτε, να πάρετε κανά-δυό γνώμες ακόμη, ακόμη και από τους προηγούμενους γιατρούς, αν δεν βρείτε άλλους, συζητώντας σε νέα βάση, τώρα που γνωρίζετε ποιό είναι το πρόβλημα.
Αν δεν προταθεί κάτι άλλο, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση, από τον ακρωτηριασμό. Ο οποίος, ίσως και να μην είναι τόσο τραγικός όσο ακούγεται. Σκυλιά που τους λείπει ολόκληρο το πόδι, μια χαρά απολαμβάνουν την ζωή τους, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Είναι βέβαιο, ότι θα προσαρμοστεί και θα είναι λειτουργικότατο το πόδι του, ακόμη και για τρέξιμο.
 




minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Προς τα εκεί κλίνω και εγώ περισσότερο, στον ακρωτηριασμό. Το θεωρώ πιο βάναυσο να τον υποβάλλουμε σε πολύωρα χειρουργεία που δεν μας εγγυόνται τίποτα και ίσως να έχουν και χειρότερες συνέπειες σε βάθος χρόνου από το να κόψουμε το δαχτυλάκι.

Να σταματήσει να πονάει όχι, απλά περιμένουμε ακόμα γιατί με την αγωγή, επειδή τρέχει και περπατάει κανονικά, υπάρχει πιθανότητα να μετατοπιστεί το νεύρο από μόνο του και να γλιτώσουμε το χειρουργείο, αν και αν ήταν να γίνει θα είχε ήδη γίνει μάλλον... :(
 
  • Like
Reactions: mareco and l.Kyveli


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Δεν έχω ιδέα παιδιά για ορθοπεδικό κτηνίατρο εδώ πάνω... :unsure: Ούτε καν για χειρούργο της προκοπής...
 


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Κυριαζής στο κέντρο και Αγαθαγγελίδης δυτικά, είναι από τους πιο ξακουστούς στην πόλη μας και γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τους δύο, έτσι για να ξέρεις και εσύ! :)
 
  • Like
Reactions: Estranged


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Ευχαριστώ!

Ειδικεύεται ο Αγαθαγγελίδης στην ορθοπεδική; Τον ξέρω, αλλά αυτό δεν το ξερα!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981