Σπασμένο οστό στο κρανίο που φρακάρει το αναπνευστικό

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Σήμερα στο σκυλοπάρκο συνάντησα έναν ιδιοκτήτη με μια σκύλα ημίαιμη (φέρνει σε τσοπανοειδές-μπορντεροειδές) ενός έτους με το εξής πρόβλημα:

Όταν ήταν κουτάβι την τράκαρε αυτοκίνητο και τη χτύπησε στο κεφάλι. Το σκυλί επέζησε αλλά ένα οστό στο κρανίο που προφανώς παραμορφώθηκε ή έσπασε έχει φρακάρει/κλείσει όλο το αναπνευστικό. Το σκυλί δεν αναπνέει καθόλου από τα ρουθούνια παρά μόνο από το στόμα - μάλιστα όταν κοιμάται έχει πάντα το πόδι της στο στόμα για να μπορεί να το κρατά ανοιχτό και να αναπνέει. Οπτικά δεν φαίνεται - το ψυλιάζεται κανείς από μια ελαφριά κούρμπα στη μουσούδα που θα πρεπε κανονικά να είναι ίσια.

Στο δια τάυτα - ο ιδιοκτήτης πήγε στο Λιαπή που μπορεί να αναλάβει την επέμβαση με €1.500. Ο άνθρωπος είναι άνεργος και το ποσό είναι προφανώς αστρονομικό για τα δεδομένα του. Ως έσχατη λύση - ετοιμάζεται να πάει μέχρι και σε εκπομπή (της γνωστής ...Ανίτας Πάνια) μήπως κάποιος/κάποιοι εκεί μπορέσουν να αναλάβουν την επέμβαση. Ακραίο μεν - μακάρι να του κάτσει δε, αν και δύσκολο.

Έχει ακούσει κανείς για αντίστοιχο περιστατικό ή κτηνίατρο-κλινική που να έχει δουλέψει σε κάτι τέτοιο; Kαι ενδεχομένως σε καλύτερο κόστος (ο Λιαπής είναι μεν καλός αλλά γενικά και τσουχτερός). Σκέφτηκα να του προτείνω και την Κτηνιατρική Σχολή στη Θεσσαλονίκη - δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
εκτός του οτι θα ρίξει την αξιοπρεπειά του στο μηδεν δεν νομίζω να καταφερει κάτι άλλο. μπορώ να το φανταστώ: θα του πουν είσαι τρελός, εδώ πεινανε ανθρωποι και εσύ νοιαζεσαι για τον σκύλο και οι φιλόζωοι μισούν τους ανθρώπους

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
τώρα για να το διορθώσει αυτό το πραγμα δεν νομίζω να του βγει οικονομικότερα σε κάποιον άλλο κτηνίατρο(n)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πέρα από το κόστος θα ήθελα αν ξέρεις να μου πεις τα εξής.
Ο σκύλος έχει ποιότητα ζωής με αυτό το πρόβλημα;
Βασανίζεται;
Είναι βέβαιο , σύμφωνα με ότι του είπε ο γιατρός, ότι η επέμβαση δεν θα έχει ρίσκο να αποτύχει δημιουργοντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο ζώο που θα στοιχίσει την ζωή του;
Ρωτάω επειδή μου φαίνεται δύσκολη επέμβαση που περιλαμβάνει σπάσιμο οστού .
Όσον αφορά το κόστος δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν έρανο στο fb;

skar

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2014
81
158
28
Ελλάδα
θα μπορουσε να φτιαχτει ενας λογαριασμος paypal στο ονομα του και προωθωντας τον, μεσω fb να ζητησει donate εξηγωντας βεβαια την ολη κατασταση...!!! ισως ετσι μαζευτει ενα σημαντικο ποσο...!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
@ Ι.Kyveli
H σκύλα είναι γλυκιά, πολύ καλού χαρακτήρα, κοινωνική και παιχνιδιάρα. Βέβαια η κακομοίρα περπατάει, παίζει και χαίρεται με το στόμα ανοιχτό.
Το φαί δεν είναι εύκολη υπόθεση, προφανώς γιατί δεν μυριζει - δεν της αρέσει η σκυλοτροφή και της αρέσουν μόνο τα τοστ (ίσως επειδή τα τρώει κι αυτός?). Εκτιμώ επίσης ότι η χρόνια αναπνοή από το στόμα θα επιφέρει ενδεχομένως και άλλα προβλήματα κάποια στιγμή.

Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι δεν υπάρχει ποιότητα ζωής.
Αλλά ο λόγος που έκανα το θέμα είναι ότι πολλά σκυλιά θα ήθελαν να είναι στη θέση της "ανάπηρης" σκυλίτσας.
Διότι ο ιδιοκτήτης είναι περίπτωση...
Φαίνεται να αγαπάει τρελά την σκύλα και είναι από αυτούς που ποτέ στη ζωή τους δεν είχαν internet, δεν ξέρουν από εκπαίδευση, δεν ξέρουν τι είναι φόρουμ κλπ. Κι όμως είναι από αυτούς που όλοι θα ζηλεύαμε γιατί συνενοείται "με τα μάτια" με τη σκύλα κι ας μην έχει διαβάσει 5.000 σεντόνια περί εκπαίδευσης, εργαλείων και cesar millan. Απλά οι δυο τους το χουν...

Σχετικά με τον έρανο: Πόσες εκκλήσεις βλέπουμε όλοι κάθε μέρα για ενίσχυση για ζώα σε κρίσιμη κατάσταση όπου σε 3 μήνες μαζεύονται μόλις 50 ευρώ...

@ioanna a
Ούτε εγώ θεωρώ αξιοπρεπή τη συγκεκριμένη εκπομπή. Αλλά δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση του - και μία στις 100 να πετύχει, ίσως να αξίζει τον κόπο. Εξάλλου από ότι κατάλαβα και ο ίδιος σαν "κατάντια" το βλέπει αλλά δεν μασάει αν είναι να βρει έστω και έτσι λύση.

Anyway αναρωτήθηκα μήπως έχει ξανακούσει κανείς αντίστοιχο περιστατικό σε άλλο κτηνίατρο που να έχει τέτοια εμπειρία - μήπως και υπήρχε πιο προσιτή εναλλακτική.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

- Απαγορεύεται κάθε είδους αγγελία ή δημοσίευση που ζητά οικονομική βοήθεια για το οτιδήποτε.

• Like
Reactions: johnk

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ας δοκιμάσει και σε 2-3 άλλους γιατρούς, να πάρει μια εκτίμηση.
Ας δοκίμαζε και στην Ελληνική Φιλοζωική, που το ιατρείο της είναι κάπου εκεί γύρω. Η ποιότητα των υπηρεσιών της όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ξέρω καθόλου, που παίζει.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

- Απαγορεύεται κάθε είδους αγγελία ή δημοσίευση που ζητά οικονομική βοήθεια για το οτιδήποτε.
εδώ δεν ζητούν οικονομική βοήθεια, γνώμες για το πως να χειριστούν το περιστατικό ζητούν.είναι και αυτό κατά των κανονισμών?

• Like
Reactions: skar

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ πρόκειται για έκκληση οικονομικής βοήθειας. Μάλιστα σε απάντησή μου ΄στην Ι.Kyveli παραπάνω αναφέρω κιόλας ότι ακόμη και έκκληση σε fb δεν θα είχε καν νόημα έτσι κι αλλιώς. Και ακόμη και αν είχε δεν είναι δική μου υπόθεση.

Για να ξεκαθαρίσω τους στόχους αυτού του ποστ και της δικής μου εμπλοκής:

1. Aν έχει τύχει γνωρίζει κάποιος άλλον κτηνίατρο που να είναι σε θέση και να έχει την εμπειρία να ανοίγει κεφάλια και να κάνει τέτοιου είδους επεμβάσεις που δεν είναι και οι συνηθέστερες.

2. Το ποστ το έγραψα εγώ αφενός διότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει επαφή με Internet και αφετέρου για να ικανοποιήσω το δικό μου "ενημερωτικό βίτσιο" στο πλαίσιο του ποιοι κτηνίατροι είναι ικανοί να κάνουν τι, αχρείαστοι νά ναι.

Σχετικά με τα "φιλοζωικά κτηνιατρεία" ως γνωστόν είναι "για τα χοντρά" και δεν πληρούν τις ιδανικές συνθήκες ειδικά για τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Τέλος εάν τα παραπάνω δεν είναι κατανοητά και παρά ταύτα θεωρείται ότι το ποστ έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση παρακαλώ να σβηστεί άμεσα. Η έκκληση οποιουδήποτε είδους δεν είναι του δικού μου "μενταλιτέ". Όποιος πρόλαβε και διάβασε και μπορεί να με ενημερώσει σχετικά με την περίπτωση ας μου στείλει πμ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
εδώ δεν ζητούν οικονομική βοήθεια, γνώμες για το πως να χειριστούν το περιστατικό ζητούν.είναι και αυτό κατά των κανονισμών?
θα μπορουσε να φτιαχτει ενας λογαριασμος paypal στο ονομα του και προωθωντας τον, μεσω fb να ζητησει donate εξηγωντας βεβαια την ολη κατασταση...!!! ισως ετσι μαζευτει ενα σημαντικο ποσο...!!!
Οπως βλέπεις λοιπόν, είχε γίνει ήδη σχετική αναφορά. Και το καμπανάκι, ήταν για να μην προλάβουν να προστεθούν και άλλα τέτοια σχόλια. Δεν φανταζόμουν οτι δεν θα γινόταν ούτε αυτό το τόσο απλό, αντιληπτό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται διευκρινιστηκά ποστ σχετικά με το αν το θρεντ ζητάει οικονομική βοήθεια ή όχι.
Νομίζω ότι είναι σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Επιπλέον αυτό που είπα εγώ δεν είχε καμία σχέση με το φόρουμ. Δεν ξεκίνησαμε έρανο ή οτιδήποτε, γνώμες για να γίνει κάτι εκτός φόρουμ παραθέτουμε. Εϊναι κι αυτό παράνομο;

• Like
Reactions: ioanna a

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
vrmode εκτός απο Λιαπή δεν έχει πάει αλλού? Δηλαδή είχε πάει και σε άλλους και μόνο ο Λιαπής δέχθηκε να αναλάβει αυτή την επέμβαση?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Υποθέτω ότι τουλάχιστον και ο Βλαχόπουλος, θα μπ0ρούσε να αναλάβει αν και δεν νομίζω, ότι οι τιμές του, θα ήταν πιο προσιτές.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Υποθέτω ότι τουλάχιστον και ο Βλαχόπουλος, θα μπ0ρούσε να αναλάβει αν και δεν νομίζω, ότι οι τιμές του, θα ήταν πιο προσιτές.
Ίσως και όχι γιατί δεν πρόκειται για ορθοπεδικό χειρουργείο αλλά ούτως ή άλλως όπως είπες κι εσύ δεν θα άλλαζε το οικονομικό προς τα κάτω.

Τον DrHouse τον ρώτησες Βάσω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Εντάξει ρε συ, χειρούργος είναι ο άνθρωπος και μάλιστα με τεράστια εμπειρία σε οστά. Ετσι κι αλλιώς, όποιον γιατρό και να ρωτήσει, θα πρέπει να πάει τον σκύλο εκεί, να τον δει, και να εκτιμήσει την κατάσταση.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νομίζω ότι η ιδέα της Κτηνιατρικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ καλή. Συνήθως σε τέτοια εκπαιδευτικά ιδρύματα τα ενδιαφέροντα ιατρικά περιστατικά τα αναζητούν, όπως φαντάζομαι και στην Κτηνιατρική της Καρδίτσας. Εγώ αν ήμουν θα έκανα οπωσδήποτε μια κρούση εκεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Απλώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης και διαμονής του. Αλλιώς, κι εγώ το θεωρώ καλή ιδέα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Εντάξει ρε συ, χειρούργος είναι ο άνθρωπος και μάλιστα με τεράστια εμπειρία σε οστά. Ετσι κι αλλιώς, όποιον γιατρό και να ρωτήσει, θα πρέπει να πάει τον σκύλο εκεί, να τον δει, και να εκτιμήσει την κατάσταση.
χειρουργός :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Αν ζητούσε κάποιον οικονομικό διακανονισμό με τον κτηνίατρο; Σε δόσεις ας πούμε..να τα δίνει λίγα λίγα ο άνθρωπος; Αν εξηγήσει την κατάστασή του δηλαδή..Βγαίνοντας δημόσια στην τηλεόραση, μπορεί να τον ακούσει κάποιος κτηνίατρος και να προσφερθεί..ξέρω κι εγω..