Σπασμένο πόδι κι εγώ κι αυτή?


Anna x

Active Member
4 Νοεμβρίου 2012
33
2
Athens
Καλημέρα κι από εμένα…
Πριν ένα μήνα ήρθε επιτέλους στην οικογένεια ένα νέο μέλος .. Η Allegra (γερμανικό ποιμενικό κουτάβι, από Έλληνα εκτροφέα 3 μηνών σήμερα)
Όλα καλά κι όλα ωραία (τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί στις σκανδαλιές της, στα δαγκώματα, που με έχει κάνει σουρωτήρι, και στις υπόλοιπες ευχάριστες κουταβοιστορίες,:picaron: θα αναφερθώ ίσως σε κάποιο άλλο post….)
Πριν 10 μέρες λοιπόν, στα πλαίσια της υπέρμετρης απροσεξίας μου αφενός και στο να «σώσω» την Allegra αφετέρου, έσπασα το πόδι μου..*sick*(Γύψος, ακινησία, μπλα μπλα μπλα…)
Πάνω που είχαμε αρχίσει να πηγαίνουμε βόλτες και να ανακαλύπτουμε τον κόσμο, ο αρχηγός της αγέλης κουτσάθηκε……..
Τις πρώτες μέρες ήρθε η μητέρα μου στο σπίτι να βοηθήσει την κατάσταση (δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τα σκυλιά και ούτε εγώ την καλύτερη σχέση μαζί της…)
Άνω κάτω γενικά, αλλά η κατάσταση έφτασε στο αποκορύφωμα χθες το βράδυ όπου η Allegra στην προσπάθεια της να κλέψει κάτι από το τραπέζι τράβηξε με τα μπροστινά της πόδια ένα σκαμπό και αυτό γύρισε και έπεσε πάνω στο πίσω αριστερό της πόδι (σχεδόν στα νύχια..) Ήμουν μπροστά, αλλά δε πρόλαβα…(δε πρόλαβα γ…...δε πρόλαβα….)](*,)
Έκλαψε για ένα λεπτό περίπου και μετά τίποτα, από εκείνη την ώρα όμως, εκτός του ότι είναι συγκριτικά αρκετά ήσυχη, κουτσαίνει (το πατάει αλλά δεν ρίχνει το βάρος..)
Έχω ραντεβού με τον γιατρό της κατά τις 12, αλλά είμαι να σκάσω..Είναι δυνατόν να είναι κάταγμα, δεν ήταν τόσο βαρύ το σκαμπό….
Το γελοίο βέβαια του πράγματος είναι η εικόνα του να κουτσαίνουμε και οι δύο(το αριστερό κι εγώ)..Τέτοια ταύτιση…….:confused:
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
Καλώς ήρθες Αννα στο φόρουμ :)

Περαστικά και στις δυό σας και να την χαίρεσαι την μικρή.

Εύχομαι να μην έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά για όσο καιρό θα δυσκολεύεσαι κι εσύ τόσο, γιατί δεν ζητάς από τον εκτροφέα σου, να την φιλοξενήσει;
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Συμφωνω με την μαρεκο!Ζητα απο τον εκτροφεα σου να την κρατησει..Εγω οταν ο μικρος ηταν 3 μηνων ειχα σπασει ο χερι μου..Γενικα ειναι πολυ δυσκολο να εχεις σκυλο οταν εισαι σε θεραπεια για καποιο σπασιμο.Αν το σκαμπο επεσε σχεδον στα νηχια ισως εχει στραμπουλιξει-σπασει καποιο δαχτυλακι!Και αυτο το χει παθει ο δικος μου δεν ειναι τιποτα με 15 μερες προσοχη και ισως καποιο συμπληρωμα θα ειναι μια χαρα.Εμενα τοσο εκανε για να γινει καλα.Μιλα με τον εκτροφεα σου και μην βασιζεσαι στην μαμα σου ειδικα αν δεν εχει την ορεξη να ασχοληθει και δεν συμπαθει τα σκυλια!Μονο κακο θα κανει στο σκυλο.
 


Anna x

Active Member
4 Νοεμβρίου 2012
33
2
Athens
Ευχαριστώ παιδιά και για τα περαστικά και για το καλωσόρισμα..
Έχω ένα θεματάκι με το ανέβασμα φωτογραφιών δεν έχω βρει τον τρόπο ακόμα....(Και κουτσή και χαζή..τστστστσ)Ψάχνω......
Όσο για το να αποχωριστώ την Allegra, απλά αποκλείεται, προτιμώ να αποχωριστώ τον γύψο...Η μητέρα μου έφυγε χθές, οπότε οτι έγινε, έγινε..
Εντάξει σε γενικές γραμμές δε πηγε και τόσο χάλια μαζί της..
Όμως μετά απο ενα μήνα συμβίωσης και μάλιστα τώρα που είναι χτυπημένη κι αυτή να την δώσω πίσω...Αδυνατώ...
 
Last edited:




kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Και αν αποχωριστεις τον γυψο δεν θα μπορεις να περπατας..Οποτε παει πισω η κοινωνικοποιηση της και η εκμαθηνση της τουαλετας εξω.Νομιζω η καλυτερη λυση και για την υγεια σου και για το κουταβι ειναι να δωθει πισω μεχρι να γινεις καλα..
 


Anna x

Active Member
4 Νοεμβρίου 2012
33
2
Athens
Κυριάκο καταλαβαίνω τι λες αλλά πραγματικά δεν θέλω να την δώσω.. Το ραντεβού με τον δικό μου τον γιατρό είναι την τετάρτη(αύριο δηλ..Yes!!) όπου και ελπίζω οτι θα μου πεί πως όλα είναι καλά και να πάω στο καλό.....\\:D/ Ετσι κι αλλιώς νομίζω οτι τα δύσκολα για εμένα πέρασαν..Το θέμα είναι ότι ανησυχώ για το δικό της πόδι..Στην ψηλάφηση δεν φαίνεται να την πονάει, ούτε κλαίει, ούτε το τραβάει, ενώ δε φαίνεται πρησμένο και τα νύχια της φαίνονται στη θέση τους..Είναι δυνατόν να μη το πατάει απο φόβο?
 






kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Μπορει να τρομοκρατηθηκε και να μην το παταει..Μακαρι να πανε ολα καλα και να βγαλεις τον γυψο αλλα αν δεν τον βγαλεις για εμενα δωσε το κουταβι πισω μεχρι να γινεις καλα και μετα πας και το παιρνεις.Σιγουρα θα χασεις ενα κομματι απο το μεγαλωμα του αλλα αν δεν μπορεις να το βγαζεις εξω και να παιρνει ερεθισματα και να εντασετε σιγα σιγα στην κοινωνια μας μονο κακο του κανεις.Εμενα με εχουν φαει τα μερη με πολυκοσμια και θορυβους ωστε ο δικος μου να ειναι οσο πιο καλα κοινωνικοποιημενος γινεται!Η κτηνιατρος τι σου ειπε για το ποδι της?Παντως αν δεν θες να την δωσεις πρεπει να βρεις ενα ατομο που να ακολουθησει τις οδηγιες σου και να την βγαζει καποιες φορες την ημερα βολτα μεχρι να γινεις καλα!Καποια υπηρεσια dog walking ισως?Αν υπαρχει φυσικα..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
Για 5-10 μέρες, δεν παθαίνει τιποτα η κοινωνικοποίηση του κουταβιού.
Χειρότερα θα είναι μέσα στο σπίτι, υπό "περιορισμό".
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Η κοπελα λεει οτι εσπασε το ποδι της πριν 10 μερες..Συνηθως το σπασιμο ποδιου θελει κανα μηνα στον γυψο(εξαρταται και απο το σπασιμο φυσικα)Για αυτο λεω οτι αν πρεπει να το φοραει 20-30 μερες ακομα χανει απο την κοινωνικοποιηση το σκυλακι.
 


Anna x

Active Member
4 Νοεμβρίου 2012
33
2
Athens
Σε σχέση με την κοινωνικοποίηση, συμφωνώ οτι είναι απο τα πιο σημαντικά πράγματα..Πριν απο 8 χρόνια περίπου έχασα το προηγούμενο σκυλί μου (βελγικό γκρενενταλ,7 χρονών τροχαίο.. ). Τότε ακολουθούσα πιστά τις οδηγίες των κτηνιάτρων περι του να μη βγει πριν ολοκληρώσει τα εμβόλια κτλ..Το σκυλί αυτο λοιπόν σε όλη του την ζωη και παρά την εκπαίδευση (βασική υπακοή φυσικά και οχι φύλαξη..) και τις ατελείωτες βόλτες ακόμα και στο μοναστηράκι, δε κατάφερε ποτέ να είναι οσο κοινωνικό θα έπρεπε...
Στην προκειμένη περίπτωση, στο σπίτι εκτός από εμένα ζει και ο γιος μου (10 ετών σήμερα), ο οποίος έχει αναλάβει αυτές τις μέρες το ρόλο της βόλτας, (απλά γύρω απο το τετράγωνο, οπού ξέρω οτι δεν υπάρχουν αδέσποτα και εγώ βλέπω απο το μπαλκόνι..), ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες, μιας και ήδη στις πρώτες βόλτες ήταν μαζί μου.. Έτσι κι αλλιώς, λόγω της λόξας της μαμάς του (που ειναι και δική του τελικά..) έχει αρκετά καλή ενημέρωση για τα σκυλιά ..Το ξέρω οτι δεν είναι αρκετό αλλά βάση των δεδομένων, προς το παρόν είναι η καλύτερη δυνατή λύση...Δεν ξέρω, θα δείξει..
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Η κοινωνικοποιηση ειναι Α και το Ω για εμενα.Το σκυλι και να βγει πριν ολοκληρωσει τα εμβολια εχει λιγες πιθανοτητες να παθει κατι αν προσεχεις..Αντιθετα το να χασει κοινωνικοποιησει μεχρι να τα τελειωσει τα εμβολια ειναι εγκληματικο..Γνωριζω σκυλια που βγηκαν 5-6 μηνων εξω επειδη ετσι ειπε η γιατρος και ακουνε εξατμηση και κλανουν μεντες..φυσικα εχουν και αλλα θεματα..Κοιτα για μενα ειναι λιγο δυσκολο ενα παιδακι να διαχειριστη ενα κουταβι..Ειναι σαν να βαζεις το παιδακι να προσεχει το παιδακι..Δεν γινεται..Βρες καποιον ανθρωπο που θα ειναι γνωριζει καποια βασικα πραγματα να σε βοηθησει..Μιλα και με τον εκτροφεα σου να σου πει την γνωμη του.Ο κτηνιατρος τι ειπε για το ποδι του κουταβιου?
 


Anna x

Active Member
4 Νοεμβρίου 2012
33
2
Athens
Λοιπόν η κτηνίατρος έφυγε πριν λίγο και είπε τα εξής.. Είναι μια μικρή θλάση σε δάχτυλο η οποία θα περάσει πολύ σύντομα..(Χωρίς ακτινογραφία βέβαια, αν και μου είπε οτι ακόμα κι αν έδειχνε μια ακτινογραφία οτι είναι κάταγμα σε δάχτυλο, που το αποκλείει δεν θα κάνουμε κάτι δεδομένου ότι τα δάχτυλα στηρίζουν το ένα το άλλο και επουλώνεται μόνο του..)Δεν της έδωσε ούτε αντιφλεγμονώδη, ούτε τίποτα μιας και δε φαίνεται να πονάει αφενός και αφετέρου με τα παυσίπονα ίσως αρχίσει να το πατάει πιο άνετα και να τρέχει, οπότε είναι χειρότερο..Τι να πω? Όσο για το δικό μου πόδι και θα δούμε αύριο...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Περαστικά Άννα και γρήγορα σιδερένια!
Η λύση του εκτροφέα βρε Άννα μου θα ήταν προσωρινή, δεν θα έδινες πίσω τον σκύλο, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να τον αποχωριστείς :)
Πρόσεξε στις βόλτες το πόδι σου ακόμη και όταν βγει ο γύψος, μην ξεθαρρέψεις απότομα!
 






kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ολα τα γερμανικα αυτο το βλεμα εχουν...Ειναι απιστευτο!Μακρυτριχο ειναι το κουταβι ε?Απο ποιο εκτροφειο το πηρες?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.322
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc