Σπρέι για εύκολο χτένισμα και λάμψη στο τρίχωμα;


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Καλησπέρα!
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση εδώ και καιρό αλλά με την τρεχάλα μου για την οργάνωση των διακοπών το αμέλησα.
Είχα πάει λοιπόν στο πάρκο με το "παιδί" μου και εκεί που καθίσαμε μετά τη βόλτα, κάθεται παραδίπλα ένας με ένα γουέστι που το τρίχωμά του μιλάμε ήταν "στην πένα"! Πολύ μακρύ τρίχωμα, πεντακάθαρο και πολύ λαμπερό! "Τι διάολο, κατευθείαν από το κομμωτήριο το έφερε στα χώματα;" σκέφτηκα. Έχω δει πολλά γουέστι αλλά τέτοιο ωραίο χτένισμα και λαμπερή τρίχα δεν έχω ματαδεί! Και φορμαρισμένο (οι γυναίκες θα καταλάβουν...). Δηλαδή η δικιά μου φαινόταν σαν το φτωχό συγγενή δίπλα του.:(
Κι ενώ ντρεπόμουν να ρωτήσω, μου έκανε τόση εντύπωση που ρώτησα και αφού μου συνέστησε ένα καλό κομμωτήριο μου είπε ότι χρησιμοποιεί κι ένα σπρέι που δίνει λάμψη στο τρίχωμα και που το κάνει πιο ευκολοχτένιστο (και μυρίζει και καρύδα αν θυμάμαι καλά;):confused: και την χτενίζει κάθε μέρα φυσικά.
Και βασικά μου δημιουργήθηκαν ένα κάρο απορίες αν υπάρχει όντως αυτό το σπρέι τις οποίες βλακεία μου αλλά δε ρωτήσα για να μη νομίσει ότι ήθελα να του πιάσω κουβέντα:
-Είναι καλό για την υγεία του σκύλου;
-Είναι για όλα τα μακρύτριχα ή μόνο για τα γουέστι; (γιατί τα γουέστι εμφανίζουν κι εύκολα δερματοπάθειες απ' ό,τι ξέρω.)
-Πόσο συχνά το χρησιμοποιείς;
-Μόνο με την τροφή δεν μπορείς να φτιάξεις τη λάμψη του τριχώματος; Εγώ της δίνω Purina Pro Plan (17 ευρώ το 3κιλο), για την οποία ξετρελαίνεται, κι εντάξει μου φαίνεται ένα φυσιολογικό άσπρο τρίχωμα που δεν ξέρω αν μπορούσε να είναι και πιο λαμπερό. Της είχα δώσει και Royal canin πιο παλιά αλλά τη λιβάνιζε και ξαναγύρισα σε Purina.
Όπως καταλάβατε, δε ζήλεψα καθόλου το τρίχωμά του...:p:p:p
Ιδιοκτήτες μακρύτριχων φυλών, είμαι έτοιμη να μου μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις σας!
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλύτερα να μην κάνεις πειράματα με σπρέι, όπως λες και εσύ δεν είναι λίγα τα westie με δερματοπάθειες.

Η ποιότητα του τριχώματος εξαρτάται από την τροφή, την περιποίηση και γενετικούς παράγοντες
 




marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Kango δεν το άγγιξα αλλά δεν πρέπει να ήταν μαλακό το τρίχωμα και θα σου εξηγήσω γιατί. Γιατί εμείς όταν είχαμε πρωτοπάρει την Ίρμα μας δεν ξέραμε ότι τα γουέστι κάνουν τόσο εύκολα τζίβες και βρεθήκαμε μια μέρα να μη βλέπουμε καν δέρμα που λέει ο λόγος. (Μ@λ@... μας βέβαια...) Και αναγκαστήκαμε να την ξυρίσουμε και το τρίχωμά της έγινε ψιλομαλακό και ξέρω πώς δείχνει στην όψη ένα μαλακό και ένα σκληρό τρίχωμα. Γι'αυτό κι έχω πάθει σοκ και τη χτενίζω καθε μέρα και ψάχνω μανιωδώς λύσεις για να είναι ευκολοχτένιστο και να μην την ταλαιπωρώ. Αφιερώνω ώρα στο τρίχωμά της από τοτε και ζω με το άγχος του κόμπου...
Τι να είχε κάνει ο άτιμος?:confused:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σε ρωτάω μπας και έβαζε στο σκυλί του μαλακτικά και προϊόντα που ναι μεν γυαλίζουν το τρίχωμα, αλλα το μαλακώνουν και όλας..

Kαλύτερα να είναι το τρίχωμα λαμπερό από φυσικά αιτια, παρα από προϊόντα για grooming..;):)
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Για τους κομπους πηρα απο την Αμερικη ενα ψαλιδι που λεγεται thin'n sheers και σωθηκα. Ειναι ενα ψαλιδι με δοντακια. Απλα καταπληκτικο. Μου το συνεστησε μια φιλη μου γκρουμερ απο την Αμερικη αλλα δεν το βρηκα εδω πουθενα. Αν δεν το βρεις στο google θα σου στειλω λινκ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU