Σπυράκια με πυον σε

jimmmysil

Member
22 Ιουλίου 2015
5
0
40
Καλημέρα σας, έχω ένα ημίαιμο Juck Russel θηλικό 11 μηνών και απο τις 13/7 άρχησε να έχει φαγούρα και να παρουσιάζει κόκκινα σπυράκια στην κοιλιά, στον λαιμό, και στις μασχάλες των μπροστινών ποδιών. Την είδε κτηνίατρος όταν ήταν σε αρχικό στάδιο που τα σπυράκια ήταν ακόμα μικρές κόκκινες κουκίδες. Την εξέτασε με το μάτι και την εδική λάμπα για μύκητες αλλάδεν κάναμε ξέσμα ούτε αιματολογικές. Μου είπε πως είναι αλλεργία.

Μου έδωσε διατροφή με ωμέγα 3 λιπαρά (acana pacifica) και ωμέγα 3 λιπαρών χάπι (viacutal) και την έκανα και μπάνιο μια φορά στις 18/7 μετά απο συμβουλή του γιατρού με Allercalm. Μέσα σε μια εβδομάδα τα σπυράκια έβγαλαν πυον και λόγω της φαγούρας που έχει τα ανοίγει και τα ματώνει. Δεν είδα όμως βελτίωση μόνο επιδείνωση και αυξημένη τριχόπτωση σε σημείο να την χαϊδεύουμε και να χάνει τούφες μέσα σε 1 εβδομάδα. Σήμερα ξεκινήσαμε μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία και κορτιζώνη (medrol 4mg) την οποία θα πάρει για συνολικά 21 μέρες.

Φωτογραφίες πριν 1 εβδομάδα:

Φωτογραφίες σήμερα:

Δεν ξέρω αν πρέπει να την ταλαιπωρήσω και να πάρω και γνώμη άλλου γιατρού μιας και ο συγκεκριμένος είναι πολύ καλός.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
περισσότερο θα ταλαιπωρηθεί αν παίρνει κορτιζόνη απο τηλεφωνική διάγνωση.

Πηγαίνετε και για μια δευτερη γνώμη

• Like
Reactions: d-friend and Aslan

jimmmysil

Member
22 Ιουλίου 2015
5
0
40
Την είχε εξετάσει, απλά όταν τον πήρα και του είπα οτι δεν έχει βελτίωση με την διατροφή μου είπε να περιμένουμε να περάσει 1 εβδομάδα και να αγοράσω το medroll των 4mg. Σήμερα τον κάλεσα και μου είπε να ξεκινήσω να της το δίνω.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Εμενα αν και απειρη μου ακουγεται πολυ προχειρη η γνωματευση του κτηνιατρου αρχικα με την τροφη και στην συνεχεια μεσω τηλεφωνου να προτεινει κορτιζονη...
Ριξε μια ματια σε αυτα που λεει ο reinmeister2 εδω και επειγοντως συμβουλεψου αλλον κτηνιατρο! Αν θες πες μας περιοχη που μενεις μηπως και ξερουμε καποιον καλο κοντα σου.

jimmmysil

Member
22 Ιουλίου 2015
5
0
40
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις γρήγορες απαντήσεις. Μένω Θεσσαλονίκη κοντά στο City Gate (Νέα Δυτική Είσοδος της πόλης)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μπορεί κάτι να το ξεκίνησε ως αλλεργικό και μετά να έπιασε κάνα σταφυλόκοκκο ....ο οποίος μεταδίδεται από σημείο σε σημείο. Αν παίζει κάτι τέτοιο ...λογικά ο γιατρός θα πρέπει να είναι σε θέση να το δει...θα χρειαστεί και αντιβίωση οπωσδήποτε.

• Like
Reactions: GRDANE and epial

jimmmysil

Member
22 Ιουλίου 2015
5
0
40
Η κορτιζόνη θα έπρεπε να μειώσει τα σημάδια με την πρώτη φορά; Της έδωσα σήμερα το πρωί πριν γράψω εδώ αλλά ακόμα εγώ δεν είδα βελτίωση. Θα επισκεφτώ και την κλινική του ΑΠΘ να δούμε τι θα πουν γιατί έχω σκάσει, δεν με πιάνει ύπνος...

Θα μπορούσε πιστεύετε να την ενοχλεί το έντομο απωθητικο το aroxol υγρό που έχουμε; Είναι αοσμο και Είναι σε ψηλό σημείο στο 1.50 περίπου πάνω ένα τραπέζι και δεν το φτάνει να το μυρίσει άμεσα ή να το γλειψει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
η κορτιζονη απλα θα την ανακουφισει και θα εξαφανισει τα σημαδια σταδιακα..
μολισ σταματησει την κορτιζονη μετα λιγο καιρο θα εμφανιστουν ξανα....
δεν λυνει το προβλημα και πολλες φορες εχει παρενεργειες στο σκυλι...
προσεχε αυστηρα αν ξεκινησες κορτιζονη οταν ειναι να σταματησει αυτο να γινει σταδιακα....

• Like
Reactions: stamatia

jimmmysil

Member
22 Ιουλίου 2015
5
0
40
Ναι, μου είπε 7 μέρες ένα χάπι medroll 4 mg/ημέρα, μετά 1/2 χάπι για 7 ημέρες ανά ημέρα, και μετά 1/2 μέρα παρά μέρα για 7 ημέρες.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Σαφέστατα θα πήγαινα σε άλλο γιατρό! Διαγνώσεις χωρίς εξετάσεις οι οποίες μάλιστα δεν έχουν αποτέλεσμα, και κατόπιν τούτου τηλε-συνταγογραφήσεις για κορτιζόνη; - μακριά. Από πού τεκμαίρεται ότι έχουμε να κάνουμε με καλό γιατρό;;;
Θα σου πρότεινα κι εγώ να πας άμεσα στην κλινική του ΑΠΘ και να μας πεις μας και εμάς τί έγινε τελικά. Περαστικά στη σκυλίτσα!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Και εγώ θα άλλαζα γιατρό. Δε θα δεχόμουν σε καμία περίπτωση να ξεκινήσω θεραπεία στο σκυλί μου, αν πρώτα δεν είχε εξεταστεί επαρκώς, πόσο μάλλον να δώσω κορτιζόνη, μετά από τηλεφωνική και μόνο επικοινωνία.

Εφόσον δε βλέπεις βελτίωση, καλό θα είναι να ζητήσεις και δεύτερη γνώμη, πριν συνεχίσεις με τη κορτιζόνη!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πήγαινε σίγουρα σε αλλο γιατρό... Η δικιά μου έβγαλε σπυράκι με πύον στην κοιλιά και χρειάστηκε εγχείρηση για αφαίρεση και μαλιστα της αφαίρεσαν και μια θηλή μαζί. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ειναι ίδιας έκτασης το πρόβλημα (η δικιά μου είχε ενα μόνο σπυράκι) αλλα εγω στη θέση σου δε θα πλάκωνα το σκυλί στις κορτιζόνες χωρίς να εχει αποσαφηνιστεί καν τι ακριβώς εχει.