Σταμάτησε να τρώει BARF!!!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Η σαλμονέλα κρύβεται στον κρόκο του αυγού και εξοντόνεται στους 70 και άνω βαθμούς κελσίου.
Το να φας τιραμισου όμως εγκυμονεί και αυτό κίνδυνο αλλα το κάνω με χαρα! εαν ειμαστε ευλαβικοί στην καθαριότητα απολυμανση και αποστείρωση δεν θεωρώ οτι έχουμε κίνδυνο. Τα αυγά ελευθέρας βοσκής (απο το κοτέτσι μας πχ) ειναι περισσοτερο ύποπτα για σαλμονέλα.

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Κι εγώ έχω διαβάσει οτι ο σκύλος δεν κινδυνεύει από σαλμονέλα γιατί το πεπτικό του σύστημα είναι "σύντομο", μπορεί να βρεις σαλμονέλα στα κόπρανα του σκύλου αλλά ο ίδιος να μην έχει νοσήσει. Τώρα τα δεδομένα αλλαζουν με τον καιρό, όπως με το χοιρινό και τον ιό αουτζέσκι [FONT=Georgia, Utopia, Palatino Linotype, Palatino, serif] που ενώ πιστέυαμε οτι με βαθιά κατάψυξη δεν υπάρχει πρόβλημα τελικά δεν είναι έτσι.[/FONT]

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Κι εγώ έχω διαβάσει οτι ο σκύλος δεν κινδυνεύει από σαλμονέλα γιατί το πεπτικό του σύστημα είναι "σύντομο", μπορεί να βρεις σαλμονέλα στα κόπρανα του σκύλου αλλά ο ίδιος να μην έχει νοσήσει. Τώρα τα δεδομένα αλλαζουν με τον καιρό, όπως με το χοιρινό και τον ιό αουτζέσκι που ενώ πιστέυαμε οτι με βαθιά κατάψυξη δεν υπάρχει πρόβλημα τελικά δεν είναι έτσι.
με καις τώρα και δεν έχω και τα βιβλία μου εδώ για να το ψάξω....αλλά επειδή το έχω δώσει το μάθημα(την υγειηνή) και την πέρασα (!) ειμαι κατά 80 τις εκατό σίγουρη οτι αναφερόταν οτι σκύλοι κ.α. κατοικίδια ειναι φορείς σαλμονέλας ή και νοσούν απο σαλμονέλα (με την μορφη γαστρεντερίτιδας)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Καπου ειχα διαβασει οτι το ασπρο του αυγου οταν ειναι ωμο εχει ενα συστατικο που καταστρεφει μια πρωτεινη στον σκυλο, οποτε δεν κανει να το τρωει ωμο αλλα βραστο.....
Ισχυει? Το εχετε ψαξει?
Δες αυτό το ποστ

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πολλές φορές απο το άγχος μας κάνουμε απλά πράγματα πολύπλοκα. Το καταλαβαίνω. Αλλά μη συνεχίζεις να δίνεις στο σκύλο την δυνατότητα να επιλέγει τροφές. Είναι 11μηνών, κάποια πράγματα έπρεπε να τα θεωρεί πια δεδομένα. Ένα απο αυτά είναι ότι μπαίνει στο μπωλ είναι το φαγητό του. Απο ότι κατάλαβες εγώ θα συνέχιζα το πρόγραμμα μου, την ίδια τροφή, την ίδια ώρα κάθε μέρα, την ίδια ώρα αναμονής μέχρι να φάει κοκ. Το ξαναγράφω, 11μηνών σκυλί έχει το μυαλό να φάει αν πεινάσει... δεν είναι βλαμμένα.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πολλές φορές απο το άγχος μας κάνουμε απλά πράγματα πολύπλοκα. Το καταλαβαίνω. Αλλά μη συνεχίζεις να δίνεις στο σκύλο την δυνατότητα να επιλέγει τροφές. Είναι 11μηνών, κάποια πράγματα έπρεπε να τα θεωρεί πια δεδομένα. Ένα απο αυτά είναι ότι μπαίνει στο μπωλ είναι το φαγητό του. Απο ότι κατάλαβες εγώ θα συνέχιζα το πρόγραμμα μου, την ίδια τροφή, την ίδια ώρα κάθε μέρα, την ίδια ώρα αναμονής μέχρι να φάει κοκ. Το ξαναγράφω, 11μηνών σκυλί έχει το μυαλό να φάει αν πεινάσει... δεν είναι βλαμμένα.
Σχετικά με τα παραπάνω σχόλια για την διατροφή ποιά ειναι η γνώμη σου?