Σταφυλοκοκκος??

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
36
Το Ρεακι τη τελευταια εβδομαδα εμφανισε εντονη φαγουρα και μεσα σε 3 μερες εκανε αραιωσεις στο τριχωμα σε διαφορα σημεια κυριως στο λαιμο οι οποιες ηταν ερεθισμενες και κοκκινες. Πηγαμε στη γιατρο η οποια τις εκανε ξεσμα για ψωρα και βγηκε αρνητικο. Ηταν σιγουρη οτι ειναι σταφυλοκοκκικη δερματιτιδα και μας εδωσε augmentin και prezolon . Επισης και ενα υποαλεργικο σαμπουαν και ενα σαπουνι για πλησεις στο λαιμο. Απο χθες που αρχισαμε την αντιβιωση φαινεται καπω καλυτερα με τη φαγουρα να εχει ελαττωθει αρκετα. Εγω ομως ειμαι φοβισμενη γιατι το δερμα της και το τριχωμα μεσα σε 3 μερες εγινε χαλια.. Την επομενη βδομαδα θα μας δει παλι. Εχει κανεις εμπειρια απο σταφυλοκοκκο? Μου ειπε πως αν δε της περασει η γινει χειροτερα θα κανουμε εξετασεις και για μυκητα.

vasilakis13

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2014
108
18
Το ιδιο ειχε και ο δικος μου!εχανε κατα τοπους τριχωμα,για 6 μηνες ηταν χαλια,εχανε επισης πολυ τριχα και ο καθε κτηνιατρος ελεγε τα δικα του πως αλλαζει τριχωμα κλπ....
Μεχρι που τον πηγα σε καποιον κτηνιατρο με ειδικευση στη δερματολογια και μου ειπε πως εχει ατοπικη σταφυλοκοκκικη δερματιτιδα.μας εδωσε αντιβιωση για εναμιση μιση και επιθετικη αγωγη κιολας,σαμπουαν δερματολογικο για 2 φορες τη βδομαδα και υποαλλεργικη τροφη.την δευτερη κιολας της αντιβιωςης το τριχωμα του ηταν εντελως καλα..του εδινα ομως ενα μηνα νωριτερα την υποαλλεργικη και ηρθε και η αντιβιωση και εκατσε μια χαρα.του εκανε αντιβιογραμμα για να δουμε σε ποιες αντιβιωσεις μπορει να ανταποκριθει και σε ποιες κανει ανοχη και ετσι δωσαμε την καταλληλη αντιβιωση(ακριβη αρκετα) αλλα το θεμα λυθηκε

• Like
Reactions: GRDANE