Στείρωση αρσενικού σκύλου-ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;

emma13

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2016
30
6
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω κανονίσει να στειρώσω σε 2 μέρες το σκύλο μου, που είναι περίπου 2 ετών. Αλλά, με έχουν καταλάβει δεύτερες σκέψεις. Ο μόνος λόγος που ήθελα να κάνω στείρωση είναι ότι οι κτηνίατροι λένε ότι θα ζήσει περισσότερα χρόνια, ειδικά για καθαροαιμία υποστηρίζουν ότι παθαίνουν καρκίνο στους όρχεις, όταν δεν τα ζευγαρώνεις κ δεν τα στειρώνεις. Αλλά, αυτό πραγματικά δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς φυσικά (ότι θα ζήσει παραπάνω).Επίσης, δεν έχει κανένα πρόβλημα παθολογικό κλπ. Μήπως να το ακυρώσω το χειρουργείο; Διάβασα μάλιστα σε μελέτες ότι αυξάνεται η επιθετικότητα τους και οι φοβίες τους μετά την στείρωση ( στο φόρουμ το διάβασα σε μελέτη). Όσοι δεν τα στειρώσατε τα αρσενικά σκυλάκια σας, έπαθαν προστάτη, καρκίνο ή κάτι τέτοιο;
Υ.Γ Δεν υπάρχει κίνδυνος να ζευγαρώσει, δεν έρχεται σε επαφή με αστείρωτα θηλυκά σκυλάκια- ο κίνδυνος να ζευγαρώσει και να δημιουργηθούν περισσότερα κουτάβια είναι μηδενικός.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Ρώτησε σε παρακαλώ τους κτηνιάτρους για ποιους λόγους μειώνονται οι πιθανότητες για καρκίνο στους όρχεις όταν ο σκύλος ζευγαρώνει και κάθε πότε πρέπει να ζευγαρώνει για να μειωθούν πολύ.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,
Αν θεωρείς τον εαυτό σου αρκετά υπεύθυνη ώστε να αποτρέψεις ένα "τυχαίο" ζευγάρωμα, θα σου πρότεινα - εφόσον το σκυλί σου- είναι ισορροπημένο και υγιή να μην μπεις στην διαδικασία

• Like
Reactions: Sofiagiapantze

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.427
8.399
Ο σκυλος ειναι μικρος ηλικιακα και εφοσον δεν συντρεχει καποιο θεμα υγειας η κινδυνος ανεπιθυμητου ζευγαρωματος , εχεις χρονο να μελετησεις να τα ζυγισεις και να παρεις με ηρεμια την αποφαση σου.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εγώ πάλι θέλω να σε συμπληρώσω στην ερώτηση του @canis, γιατί ειδικά τα καθαρόαιμα; Τι το ιδιαίτερο έχουν, που πρέπει να ζευγαρώνουν για να μην πάθουν καρκίνο.

Ο μόνος λόγος που ήθελα να κάνω στείρωση είναι ότι οι κτηνίατροι λένε ότι θα ζήσει περισσότερα χρόνια, ειδικά για καθαροαιμία υποστηρίζουν ότι παθαίνουν καρκίνο στους όρχεις, όταν δεν τα ζευγαρώνεις κ δεν τα στειρώνεις.

• Like
Reactions: noni_papa and zenio

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Όλες οι τελευταίες μελέτες, όπως διάβασες και εδώ, συγκλίνουν στο ότι η στείρωση όχι μόνο δε διορθώνει θέματα υγείας ή συμπεριφοράς αλλά αντίθετα μπορεί και να τα επιδεινώσει ή να εμφανίσει καινούργια.

Το σκυλάκι σου είναι πολύ μικρό για αυτή τη διαδικασία εφόσον, όπως λες, ο κίνδυνος ανεπιθύμητου ζευγαρώματος είναι μηδενικός.

Προσωπική μου άποψη, μην το κάνεις.

• Like
Reactions: Sofiagiapantze

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
@emma13 , η στειρωση στους δεσποζομενους σκυλους ειναι ενα ποτηρι που καποιοι το βλεπουν μισογεματο και καποιοι μισοαδειο. μπορει να προλαβεις θεματα υγειας αλλα και να δημιουργησεις.
δεν υπαρχει ασπρο και μαυρο.

και η δικη μου αποψη ειναι να μην το στειρωσεις αν μπορεις να αποφυγεις μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη.

• Like
Reactions: noni_papa

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Μια πολυ σωστη τοποθετηση περι του θεματος (κατα τη γνωμη μου). Μη βιαζεσαι να παρεις αποφαση. Διαβασε...
https://www.diagnovet.gr/index.php/ktiniatrika-arthra/item/743-τα-νεοπλάσματα-των-όρχεων-στο-σκύλο
Το διάβασα και ως συμπέρασμα λέει:

"Στειρώστε τον αρσενικό σκύλο σας από μικρή ηλικία και απαλλάξτε τον από μελλοντικό καρκίνο των όρχεων."

Ενώ από την αρχή λέει ότι υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί σε ηλικιωμένα αρσενικά. (Δεν μιλάμε για αυτά που έχουν πρόβλημα εκ γεννητής) .

Και σκέφτομαι. Αν νοιαζόμαστε τόσο πολύ για την υγεία του σκύλου όταν γεράσει, πόσο θα πρέπει να νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας;;;;

Με το σκεπτικό του γιατρού λοιπόν, να στειρώνουμε τα αγόρια από μικρή ηλικία, για να μην πάθουν καρκίνο του προστάτη όταν γεράσουν!

Σημείωση: Δεν αναφέρει πουθενά ότι προκαλείται από την "αγαμία"...

• Like
Reactions: marria-ektwras

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Το διάβασα και ως συμπέρασμα λέει:

"Στειρώστε τον αρσενικό σκύλο σας από μικρή ηλικία και απαλλάξτε τον από μελλοντικό καρκίνο των όρχεων."
Εσυ καταλαβες αυτο. Εγω παλι καταλαβα αλλο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Για να μην παρεξηγιόμαστε χωρίς λόγο. Καλό το ποστ, δεν τα έβαλα μαζί σου.
Και γω για να μην παρεξηγηθουμε...Η συγκεκριμενη προταση που ανεφερες σαν συμπερασμα ειναι απαντηση στην ερωτηση "Πως μπορω να προλαβω τον καρκινο των ορχεων" . Οποτε ρεαλιστικα ειναι ο μοναδικος τροπος.

Ομως το ολο κειμενο περιγραφει χωρις υπερβολες και ακροτητες τι ισχυει για την ασθενεια. Μη μεινουμε σε μια προταση. Κριμα ειναι...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Και γω για να μην παρεξηγηθουμε...Η συγκεκριμενη προταση που ανεφερες σαν συμπερασμα ειναι απαντηση στην ερωτηση "Πως μπορω να προλαβω τον καρκινο των ορχεων" . Οποτε ρεαλιστικα ειναι ο μοναδικος τροπος.

Ομως το ολο κειμενο περιγραφει χωρις υπερβολες και ακροτητες τι ισχυει για την ασθενεια. Μη μεινουμε σε μια προταση. Κριμα ειναι...
Γνώμη μου πάντα, δεν μπορείς να προλάβεις όλες τις ασθένεις που ΤΥΧΟΝ θα εμφανιστούν είτε στον σκύλο είτε σε σένα.
Δεν είναι δυνατόν γιατροί να εισηγούνται αφαίρεση οργάνων, ως πρόληψη τυχόν ασθένειας.

Σκέψου να απαντούσε το ίδιο ένας γιατρός στην ερώτηση ενός άντρα:
Πως να προλάβω την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη μετά τα 50!

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Επίσης άσχετο/σχετικό, σε μιά συνομιλία μου με φίλο ουρολόγο και σκυλογονιό, μου είπε ότι τα μόνα ζώα στην φύση που παρουσιάζουν προστάτη (μετά τον άνθρωπο) είναι οι σκύλοι!!!
Σε αντίθεση δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ σε λύκους, ως άμεσος συγγενής του σκύλου.

• Like
Reactions: Hiraeth

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Επίσης άσχετο/σχετικό, σε μιά συνομιλία μου με φίλο ουρολόγο και σκυλογονιό, μου είπε ότι τα μόνα ζώα στην φύση που παρουσιάζουν προστάτη (μετά τον άνθρωπο) είναι οι σκύλοι!!!
Σε αντίθεση δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ σε λύκους, ως άμεσος συγγενής του σκύλου.
Το άμεσος συγγενής του λύκου σήμερα είναι σχετικο... εαν πας λιγο παραπέρα τη σκεψη αυτη που εκανες θα καταλαβεις γιατι οι κτηνιατροι λενε οτι στα καθαροαιμα ζωα ειναι πιο συχνη η εμφανιση της ασθενειας....

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Το άμεσος συγγενής του λύκου σήμερα είναι σχετικο... εαν πας λιγο παραπέρα τη σκεψη αυτη που εκανες θα καταλαβεις γιατι οι κτηνιατροι λενε οτι στα καθαροαιμα ζωα ειναι πιο συχνη η εμφανιση της ασθενειας....
Όχι ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την διαφορά.
Και για να το συνεχίσω, μιας και ο γιατρός είναι Ισπανός καθηγητής ουρολόγος με διεθνή καριέρα και από τα μεγάλα ονόματα στην Ευρώπη ( η σχέση μας απλά φιλική και όχι επαγγελματική) και μιας και στην οικογένεια είχαν πάντα σκύλους, όταν μου είπε αυτό για τον προστάτη τον ρώτησα αν οφείλεται στο ότι κρατάμε τα αρσενικά σκυλιά σεξουαλικά "ανενεργά".
Μου απάντησε ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία εμπεριστατωμένη μελέτη που να υποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Να με συμπαθάτε αν τείνω να εμπιστεύομαι καλύτερα ένα γιατρό με 40 χρόνια στην έρευνα, από τον κτηνίατρο της γειτονιάς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix