Στείρωση και ακράτεια

eyoylo

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2010
31
0
Πικερμι Αττικης
Το Σαββατο εχω κανονισει ραντεβου για στειρωση της σκυλιτσας μου.Ειναι ενος ετους και εχει περασει τον πρωτο οιστρο πριν κανα δυο εβδομαδες .Ακουσα οτι μετα τη στειρωση μπορει να δημιουργηθει ακρατεια.Ισχυει; Πρεπει να προσεξω κατι; Ειναι θεμα γιατρου;

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Είναι θέμα γιατρού αλλά είναι μια παρενέργια που δεν συμβαίνει συχνά. Μην αγχώνεσαι.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει κάποιες φορές αν στειρωθεί πολύ νωρίς, πριν τον πρώτο οίστρο. Σίγουρα όμως ξέρει περισσότερα ο γιατρός, τον έχεις ρωτήσει?
Επίσης αν δεν υπάρχει λόγος βιασύνης είναι καλύτερα η στείρωση να μην γίνεται πολύ κοντά σε οίστρο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ειναι κατι που μπορει να συμβει. Η Λαρα μετα τη στειρωση ειχε ενα θεμα με ακρατεια. Εκει που καθοταν εχανε σταγονες. Τελικα λυθηκε το προβλημα τυχαια οταν επελεξα αλλη τροφη απο αυτη που ετρωγε. Επειδη σκεφτικα οτι μπορει να ηταν τυχαιο τις εδωσα παλυ μια φτηνη τροφη και το προβλημα παρουσαστηκε ξανα. Τωρα ειμαστε μια χαρα μετα απο 11 χρονια στειρωσης. Με τη μικρη δεν ειχα κανενα θεμα με τη στειρωση της. Σιγουρα παιζει ρολο και η κατασταση του σκυλου. Οταν πηγα τη Λαρα για στειρωση μετα τον πρωτο οιστρο την προλαβα στο τσακ γιατι ειχε παθει πυομητρα η σκυλα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Κι εγω ξερω πως υπαρχει πιθανοτητα ακρατειας στις θηλυκες που στειρωνονται πριν τον πρωτο οιστρο. Γενικοτερα και για τα σκυλια που ζουνε σε ελεγχομενο περιβαλλον και δεν εχουν δυνατοτητα να αναπαραγονται κατα τη βουληση τους, ειναι καλυτερο να κλεισουν ενα ετος ζωης διοτι γνωριζω πως οι θηλυκες ορμονες βοηθουν την αναπτυξη του ουροποιητικου τους συστηματος.

eyoylo

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2010
31
0
Πικερμι Αττικης
Εχει περάσει περίπου ένας μήνας από τον πρώτο οιστρο αλλα επειδη ζευγαρωσε και πιθανοτατα εχει μεινει εγκυος , η κτηνιατρος θελει να γινει συντομα η επεμβαση. Εχω αγχωθει λιγο . Ελπιζω να ειναι επεμβαση ρουτινας και να μην ταλαιπωρηθει η Ζουζου μου , η οποια παρεπιπτόντως ειναι πολυ καλο σκυλι που ακομα και οσοι δεν ειναι φιλοι των σκυλων τη λατρευουν.Τέλος παντων μετα τη βλακεια που εκανα με το ζευγαρωμα (και το διορθωσα εστω αργα χαρη στις συμβουλες σας - εχω βαλει καλαμωτη σε ολη τη μαντρα και η Ζουζου μπορει να παιζει αφοβα τον κηπο ) δεν ειχα τα περιθωρια να επιλεξω στειρωση η οχι ή να επιλεξω το χρονο κατα τον οποιο θα τη στειρωσω .
Αν μπορεσω γιατι ειμαι και λιγο ασχετη θα βαλω μια φωτογραφια της γλυκιας μου σκυλιτσας για να τη δειτε. Παντως ο 15χρονος γιος μου λεει οτι θα την << παντρευτει>> γιατι ειναι πανεμορφη , δε γρινιαζει και δε μιλαει πολυ όπως κανουν οι περισσοτερες γυναικες.........

eyoylo

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2010
31
0
Πικερμι Αττικης
Καναμε τη στειρωση σημερα το μεσημερι κ επιστρεψαμε το βραδυ σπιτι.Ολα πηγαν πολυ καλα κ η γιατρος ειπε οτι απο αυριο μπορει να κανει ο,τι εκανε παντα χωρις κανενα περιορισμο, δεν κινδυνευουν τα ραμματα απο αποτομες κινησεις ή τρεξιμο, μπορει να βγαινει βολτα κ γενικα να κανει ο,τι θελει.Παντως ακομα ειναι πτωμα κ ανορεκτη (ειναι ομως φυσιολογικο οπως ειπε η γιατρος) Ελπιζω απο αυριο καλυτερα

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δηλαδή η σκύλα ήταν έγκυος?
η εγκυμοσύνη στα σκυλιά κρατάει 2 μήνες περίπου..πως κάνατε την στείρωση σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη?
Της κάνατε και έκτρωση?μου φαίνεται περίεργο..έχεις κάπου μια εβδομάδα περιθώριο απο το ζευγάρωμα για να γίνει έκτρωση!
ίσως κάνω λάθος..!!!
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου καθαρή περιέργεια!!!
Εύχομαι καλή και γρήγορη ανάρρωση να έχει η μικρή!!!:)

eyoylo

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2010
31
0
Πικερμι Αττικης
Πραγματι η συλληψη πρεπει να εγινε 4-5/9 αλλα η κτηνιατρος ειπε οτι επρεπε να τελειωσει ο οιστρος για να γινει η στειρωση ωστε να μην εχουμε προβλημα τυχον αιμορραγιας.Βεβαια αφοτου τελειωσε καθυστερησαμε 1 εβδομαδα γιατι δεν ειχε ραντεβου.Οσο για τη διαρκεια της εγκυμοσυνης δεν ξερω ,φανταζομαι οτι αν ηταν προχωρημενη θα μου το ελεγε κ θα βρισκαμε αλλη λυση.Δεν ειχα αλλη φορα σκυλι και δεν ξερω.Ευχαριστω για τις ευχες.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δηλαδή η σκύλα ήταν έγκυος?
η εγκυμοσύνη στα σκυλιά κρατάει 2 μήνες περίπου..πως κάνατε την στείρωση σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη?
Της κάνατε και έκτρωση?μου φαίνεται περίεργο..έχεις κάπου μια εβδομάδα περιθώριο απο το ζευγάρωμα για να γίνει έκτρωση!
ίσως κάνω λάθος..!!!
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου καθαρή περιέργεια!!!
Εύχομαι καλή και γρήγορη ανάρρωση να έχει η μικρή!!!:)
Αφαιρουνται χειρουργικα ολα τα μητρικα οργανα και η εγκυμοσυνη τερματιζεται σε οποιο σταδιο και να ειναι. Τετοια εκτρωση εννοει.