Στείρωση στα αρσενικά;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ολα αυτά που αναφέρεις, τα κάνουμε όλοι μας και με το παραπάνω. Και πρέπει να τα κάνουμε, είτε μπορούμε είτε όχι. Είτε μας αρέσει είτε όχι.
Το να υποβάλλεις τον σκύλο σου, σε μια χειρουργική επέμβαση, γιατί μην ξεχνάμε ότι η "στείρωση" δεν είναι απλή ιατρική εξέταση, είναι ένα χειρουργείο με όλες τις πιθανές συνέπειές του, χωρίς να έχει σοβαρό λόγο, αλλά με την υποψία και μόνο, ότι μπορεί/ίσως να υπάρξει στο μέλλον κάποιο συμπεριφορικό θέμα, λυπάμαι αλλά δεν το θεωρώ επιχείρημα.
Ασφαλώς [δυστυχώς] στον σκύλο σου θα κάνεις ότι αποφασίσεις. Αλλά για το δικό σου καλό. Οχι το δικό του.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Αυτα δεν μπορώ!!! Να κρινουμε ο ένας τον άλλον λες και ήμαστε παντογνώστες....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ετσι γίνεται όταν γράφεις δημόσια την γνώμη σου.
Μπορεί...να υπάρξει και αντίλογος.
Αν δεν μπορείς...δεν τα γράφεις ;)

Η απλώς θεωρείς την δική σου άποψη αλάνθαστη; Γιατί τότε...εσύ, πλασσάρεσαι ως παντογνώστρια :rolleyes:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Για να μην απογοητευτεις μετα τη στειρωση σου λεω οτι
1) Την μυρωδια η οποια σε ενοχλει δεν μπορει να την εξαλειψει κανενα χειρουργειο γιατι απλα ετσι μυριζουν τα σκυλακια!
2)Και στειρωμενος να ειναι ο σκυλος δεν σημαινει οτι θα μπορει να παιζει ελευθερος στο παρκο μολις μεγαλωσει
3)Για αφαιρεση των ορχεων προκειται και οχι για λοβοτομη για να διορθωσει τυχον ανεπιθημητες συμπεριφορες.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Εγώ στους 9 μήνες θα τον στειρώσω .....
Ο γιατρός σας δεν σας ενημέρωσε ότι δεν στειρώνουμε τα σκυλιά πριν ενηλικιωθούν γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τους?
Ο δικός μου πάντως ήταν κάθετος.... περιμέναμε να φτάσει 14 μηνών πριν προβούμε στην στείρωση.
Για το καλό του σκύλου.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Προς Modeco
Tην γνώμη μου δημοσια τη λέω για να ανταλλάξουμε πληροφοριες και οχι για να κρινω κάποιον. Αν ειχες λιγο πειρα θα έπρεπε να ξέρεις οτι δεν πρεπει να εισαι για τιποτα απολυτος και για οτι έχεις πει μεγάλα οχι ,αυτά ειναι που θα κυνηγήσεις αργοτερα να κάνεις και με παθος. Οταν μπαινεις σε ένα φορουμ και κρινεις τον συνομιλητη σου σορρυ αλλα αυτο σημαινει κομπλεξ. Ο κάθε ένας έχει την γνώμη του και πρεπει να γινεται σεβαστή. Μην μου απαντήσεις εγώ κλεινω διά παντός σύνδεση.... Υπάρχουν και άλλα φορουμ χωρις Modeco μέσα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Θα βγω λίγο offtopic αλλά δεν αντέχω..
Δεν καταλαβαίνω όταν θέτουμε κάτι υπό συζήτηση γιατί θιγόμαστε όταν μας εκθέτουν με επιχειρήματα αντίθετες απόψεις...Και εγώ στο παρελθόν έχω παρεξηγηθεί με ανθρώπους στο φορουμ αλλά όχι για τις απόψεις τους αλλά για συμπεριφορές.
Όταν κάποιος με ευγένεια και επιχειρήματα σου παραθέτει το σκεπτικότου και σου αποδυκνείει ότι τελικά το δικό σου σκεπτικό είναι λάθος γιατί παρεξηγείσαι..Και στην τελική αν δεν θέλεις συζήτηση γιατί ανοίγεις θέμα στο φόρουμ; Σε όσα θέματα που αφορούν τους σκύλους μου και δεν ήθελα την άποψη άλλων παρά μόνο του κτηνιάτρου και του εκτροφέα δεν άνοιξα ποτέ σχετικό θέμα εδώ...Εάν ανοίξω πάει να πει ότι θέλω την άποψη όλων, και χαίρομαι μάλιστα όταν ασχοληθούν με το θέμα μου άνθρωποι που εκτιμώ την γνώμη τους και έχουν την διάθεση να με βοηθήσουν...Η modeco λέει την αποψή της πάντα χωρίς τσαλίμια και γλύκες και η πρόθεσή της είναι να βοηθήσει τους σκύλους σε κάθε περίπτωση. Το ίδιο και οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Μην ανοίγετε θέματα αν δεν αντέχετε τον αντίλογο..

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Πίσω στο θέμα λοιπόν! χαχ! Με την στείρωση κολλάω και εγώ πάρα πολύ, γιατί έχω το σκεπτικό που μάλλον έχει και ο παππούς μου ''αχ μωρέ το κακόμοιρο! μην του τα κόψεις, θα σου αρέσε εσένα;''... η ακόμα και το ''ναι να το κάνω, αλλά μόνο θετικά έχει να αποφέρει η στείρωση;όχι; ε τότε δεν το κάνω!''... νομίζω όμως πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες , εφόσον το προτείνουν εκείνοι που ξέρουν ( και δεν μιλάω μόνο για τους κτηνιάτρους).. δεν λέω να μην ψαχτούμε και να απορρίψουμε τους ειδικούς, ας το κάνουμε, αλλά να έχουμε σοβαρά επιχειρήματα, και όχι τις φτηνές δικαιολογίες που είπα πιο πάνω ή τέτοιου τύπου λόγους!
επίσης , ο κτηνίατρος μου με είχε συμβουλέψει χαρακτηριστικά : Στο αρσενικό δεν χρειάζεται να κάνεις επειγόντως στείρωση, μπορείς να καθυστερήσεις κάποια χρόνια , όχι όμως και στο θυληκό... αποκάλεσε επίσης και ''
άχρηστο'' το γονιμοποιητικό σύστημα των θυληκών, πράγμα που με έκανε να ξινίσω πάρα ,μα πάρα πολύ!
Μετά αναλογίστηκα και σκέφτηκα : φαντάσου τι θα έχουν δει τα μάτια του από τους ανεύθυνους bybs; για να τα αποκαλέσει έτσι...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Yπάρχει περίπτωση στείρωση σε αρσενικό κυριαρχικό να προκαλέσει χειρότερη επιθετικότητα με αρσενικα; Εχθές που είχα πάει να δω τον αδεσποτάκο και συζητούσα με μια κοπέλα την περίπτωση του μου είπε ωχχ τον στείρωσες; Μπορεί να γίνει χειρότερος...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Yπάρχει περίπτωση στείρωση σε αρσενικό κυριαρχικό να προκαλέσει χειρότερη επιθετικότητα με αρσενικα; Εχθές που είχα πάει να δω τον αδεσποτάκο και συζητούσα με μια κοπέλα την περίπτωση του μου είπε ωχχ τον στείρωσες; Μπορεί να γίνει χειρότερος...
Εγώ ξέρω το αντίθετο.Πάντως πιστεύω ότι είναι στο χαρακτήρα του σκύλου γιατί αν είναι κυριαρχικός,στειρωμένος η όχι,το ίδιο θα συμπεριφέρεται.
Ο δικός μου που είναι στειρωμένος,έτσι τον πήρα δλδ,είναι μεν πολύ κυριαρχικός με αρσενικούς αλλά όχι με όλους.Είναι πως θα τον αντιμετωπίσει και ο άλλος βέβαια.