Μια ερευνα απο την κτηνίατρο Laura Sanborn που έγινε σχετικά με τα αποτελέσματα της στείρωσης στα σκυλιά δίνει εντυπωσιακά απροσδόκητα αποτελέσματα έκπληξη.
http://tinyurl.com/ywwy7l
http://tinyurl.com/ywwy7l
απο αυτήν την άποψη είναι σωστό, αλλά το θέμα δεν αφορά μόνον τα αδέσποτα, αφορά και αγαπημένα οικογενειακά σκυλιά και τι είναι καλύτερο για αυτά και τις οικογένειες τους.Στο κάθε τι υπάρχουν υπέρ και κατά...το θέμα είναι από πιο μέρος "γέρνει η πλάστιγγα" και για εμένα στο θέμα "στείρωση", στην Ελλάδα του σήμερα, γέρνει ξεκάθαρα στο "υπέρ".
Αυτός που ταϊζει το καλύτερο/σωστότερο, που προσφέρει την καλύτερη/σωστότερη κτηνιατρική φροντίδα, την διασκέδαση, την καλύτερη/σωστότερη εκπαίδευση...
Βέβαια, αυτός που ξέρει να κρίνει το καλύτερο και το σωστότερο...το τέλειο.
Υπάρχει αυτό;...Υπάρχει αυτός ο ιδιοκτήτης;
σε εμένα ,που έχω στειρώσει μόνο τις θηλυκές, ο κτηνίατρος είπε απο την στιγμή που τελειώσει ο πρώτος τους οίστρος.Σε τι ηλικία είναι καλύτερα να γίνεται η στείρωση;
Στειρώσαμε ένα αδέσποτο θηλυκό το οποίο ταΐζαμε.
Δυο ημέρες μετά την στείρωση την βρήκαμε στα σκουπίδια νεκρή, με τα εντόσθια χυμένα. Δεν υπήρχαν στο σώμα ίχνη βίας και έχουμε εμπιστοσύνη στον κτηνίατρο που έκανε την επέμβαση.
Πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο; Μπορεί το ζώο να κόψει μόνο του τα ράμματα;
Θέλουμε να γνωρίζουμε γιατί σύντομα θα πρέπει να στειρώσουμε και θηλυκά κουτάβια αυτής της μάνας.
Σωστό! Αν γνώριζα τον κίνδυνο θα το κρατούσα έστω και σε ένα δωμάτιο μέσα (έχω πολλά σκυλιά).δεν εχω ιδεα πως μπορει να εγινε αυτο, την επομενη φορα που θα στειρωσετε καποιο αδεσποτο ομως, κρατηστε το κοντα σας , τουλαχιστον μια εβδομαδα.
τι δουλεια ειχε το εγχειρισμενο σκυλι στο δρομο, αμεσως μετα την στειρωση?![]()
Α, γι' αυτό το φοράνε? Είδα ένα σκύλο έτσι τις προάλλες και νόμιζα ότι τον είχανε έτσι για να τον προστατεύουν απ' τον ήλιο!βέβαια και τα κόβουν μόνα τους τα ράμματα. μην ξεχνάτε ότι τις πρώτες 2-3 μέρες τα ράμματα πονανε και δημιουργούν φαγούρα. Για αυτό και στα ράμματα φοράμε αυτό το κολάρο που ονομάζω πορτατιφ ή γραμμόφωνο...χαχαχαχα
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα έχω υπόψη μου το πορτατίφ και ελπίζω κάποτε να γελάσω κι εγώ μαζί του. Προς το παρόν πονάει η εικόνα της, όπως την είδαμε εκεί πεταμένη.βέβαια και τα κόβουν μόνα τους τα ράμματα. μην ξεχνάτε ότι τις πρώτες 2-3 μέρες τα ράμματα πονανε και δημιουργούν φαγούρα. Για αυτό και στα ράμματα φοράμε αυτό το κολάρο που ονομάζω πορτατιφ ή γραμμόφωνο...χαχαχαχα