Στείρωση;

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
εξαρταται πως θα ειναι στειρωμενο...εχω δει κατι σκυλια που ειναι πολυ νωχελικα...βεβαια δεν ξερω αν φταιει και οτι δεν τα ασκουνε εκτος την στειρωση...το δικο μου ειναι υπερκινητικο, ανεβαινει και κατεβαινει βουνα σε δευτερολεπτα....δεν θελω να χασει αυτη την ενεργεια που εχει...και να γινει ενα δυστυχισμενο σκυλι... :ο(
Κοιταξες αυτό το θέμα;

Ποιες αλλαγές στη συμπεριφορά αναμένονται μετά τη στείρωση/ευνουχισμό?

• Τα κατοικίδια γίνονται γενικά,πιο τρυφερά.
• Η διάθεσή τους για παιχνίδι,η φιλικότητα και οι συναναστροφές τους με τους ανθρώπους δεν αλλάζουν.
• Οι γάτες συνεχίζουν να απολαμβάνουν το κυνήγι.
• Τα σκυλιά δεν χάνουν τις ιδιότητές τους,π.χ.κυνήγι.
• Το ανεπιθύμητο ‘’καβαλίκευμα’’ μειώνεται κατά 70% στα στειρωμένα σκυλιά.
• Οι σχέσεις μεταξύ των αρσενικών ζώων μπορούν να βελτιωθούν και μειώνονται τα περιστατικά καβγάδων μεταξύ τους. (Αφού ως γνωστόν για τα μάτια της... γλυκιάς λυκοσκυλίνας τσακώνονται οι αρσενικοί.)

Η στείρωση θα γίνει αιτία να παχύνει το κατοικίδιο μου?

Ένα στειρωμένο κατοικίδιο δεν παχαίνει αν δεν το ταϊζετε υπερβολικά και του παρέχετε καθημερινά άσκηση.Ο μεταβολισμός του ίσως να επιβραδύνει λίγο,όμως αυτό που χρειάζεται να κάνετε για να το διατηρήσετε υγιές και σε φόρμα είναι να το ταϊζετε μια ισορροπημένη διαροφή και να ασκείται καθημερινά.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ο κτηνιατρος μου ειναι κατα της στειρωσης.....αμα δεις λεει πως γινεται θα το λυπηθεις το ζωο...γι'αυτο παιρνω και αλλες γνωμες γιατι ειμαι σε εδιεξοδο...δεν μπορω ομως και να την εχω περιορισμενη... καποια στιγμη θα γινει το λαθος...ουτε μπορω να παω κοντρα στις ορμονες της...ξερω γω...απο την αλλη, κριμα ειναι να μην γινει μανα εστω μια φορα και μετα να γινει η στειρωση...
καλο και αυτο:mad: ,δεν το εχω ξανα ακουσει σαν δικαιολογια :mad:.........,η στειρωση ειναι μια συνηθης επεμβαση ,ομως καθολου ευκολη ,στις σκυλες εχει ιδιαιτεροτητες λογω ανατομιας ,και χρειαζονται 2 γιατροι εμπειροι , αν ο γιατρος σου δεν νιωθει ετοιμος για να αναλαβει την ευθυνη καλα θα κανει να μην μιλαει παραπλανητικα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
επειδή δεν είναι ότι το ευκολότερο να μην σου ξεφύγει η θηλυκιά που είναι στις μέρες τις
όταν "κολλήσουν" πως "ξεκολλάνε" ?

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
εξαρταται πως θα ειναι στειρωμενο...εχω δει κατι σκυλια που ειναι πολυ νωχελικα...βεβαια δεν ξερω αν φταιει και οτι δεν τα ασκουνε εκτος την στειρωση...το δικο μου ειναι υπερκινητικο, ανεβαινει και κατεβαινει βουνα σε δευτερολεπτα....δεν θελω να χασει αυτη την ενεργεια που εχει...και να γινει ενα δυστυχισμενο σκυλι... :ο(
αν σε αγχωνει το γεγονος οτι μπορει να χασει την ενεργητικοτητα της απο την εμπειρια μου (στειρωσα την σκυλιτσα μου πριν λιγους μηνες κ πριν κλεισει χρονο) η ενεργεια παραμεινε ΑΜΕΙΩΤΗ κ μιλαμε για ΤΟ υπερκινητικο......Διαφορες στο χαρακτηρα μετα απο στειρωση γνωριζω οτι συμβαινει κυριως στα αρσενικα!Για θηλυκα δεν εχω ακουσει κ δει ποτε να εχουν αλλαξει χαρακτηρα!Αλλα πραγματικα δεν υπαρχει κανενας λογος να ζευγαρωσει η σκυλιτσα σου!Τσαμπα ταλαιπωρια για σενα για την ιδια αλλα κ για τα κουταβια για τα οποια θα πρεπει πρωτα να ειναι υγειη αλλα κ να τους βρεις οικογενειες (σοβαρες) να τα παρουν!Πολυ αγχος νομιζω για το τιποτα!
Απόλαυσε την κ μην αγχωνεσαι αν θα πρεπει να ζευγαρωσει (δεν πρεπει!).....Αυτο που της συμβαινει το βιωνει απλα ενστικτοδως....δε θελει απο να ζευγαρωσει απο απολαυση!

sofiaki1

Member
30 Ιανουαρίου 2009
9
0
επειδή δεν είναι ότι το ευκολότερο να μην σου ξεφύγει η θηλυκιά που είναι στις μέρες τις
όταν "κολλήσουν" πως "ξεκολλάνε" ?
αμα κολλησουν το καλο που σε θελω μην κανεις τιποτα για να τα ξεκολλησεις!!!! απο εμπειρια στο λεω....το εκανε μια φιλη.... τραυματιστηκε το σκυλι και επαθε πυομητρα!!!

ευχαριστω παρα πολυ, ολους, για τις απαντησεις!!! με βοηθησαν παρα πολυ για να παρω αποφαση...νομιζω οτι θα κοιμηθω αυτη τη φορα πιο ηρεμα... :ο))

Last edited by a moderator:

sofiaki1

Member
30 Ιανουαρίου 2009
9
0
πιστευω οτι καθε ζωο πρεπει να ειναι ελευθερο να λειτουργει οπως το εχει φτιαξει η φυση να λειτουργει...κανονικα θα επρεπε να την αφησω, οπως προσταζει η φυση, καθε φορα που εχει οιστρο να ζευγαρωνει, για να μην παθει τιποτα...ετσι οπως τα εχουμε κανει ομως, (σαν τα μουτρα μας) θα πρεπει να την στειρωσω για να μην παθει τιποτα....εχει ερθει η ωρα να πληρωσουμε αυτα που εχουμε κανει και απο δω και περα θα τα πληρωνουμε καθε λεπτο που περναει και ισως να ειμαι και μαζοχιστρια αλλα εγω το ευχαριστιεμαι κιολας...καλα να παθουμε!!!....Ομως, καποιος θα πρεπει να στειρωσει κι εμας!!!!.... ;ο))

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
πιστευω οτι καθε ζωο πρεπει να ειναι ελευθερο να λειτουργει οπως το εχει φτιαξει η φυση να λειτουργει...κανονικα θα επρεπε να την αφησω, οπως προσταζει η φυση, καθε φορα που εχει οιστρο να ζευγαρωνει, για να μην παθει τιποτα...ετσι οπως τα εχουμε κανει ομως, (σαν τα μουτρα μας) θα πρεπει να την στειρωσω για να μην παθει τιποτα....εχει ερθει η ωρα να πληρωσουμε αυτα που εχουμε κανει και απο δω και περα θα τα πληρωνουμε καθε λεπτο που περναει και ισως να ειμαι και μαζοχιστρια αλλα εγω το ευχαριστιεμαι κιολας...καλα να παθουμε!!!....Ομως, καποιος θα πρεπει να στειρωσει κι εμας!!!!.... ;ο))

κάνεις ένα βασικό λάθος.....
στην φύση δεν ζευγαρώνουν όλα τα ζώα παρά μόνο τα πιο ισχυρά και δυνατά άτομα μιας φυλής......(αρσενικός Α με θηλυκιά Α)
η φύση η ίδια προέβλεψε για την επιβίωση του κάθε είδους και φρόντισε με πολύπλοκους μηχανισμούς για την επιβίωση μόνο των πιο ανθεκτικών απογόνων...
με την ανάπτυξη όμως της φιλοζωίας και της κτηνιατρικής σώθηκαν και τώρα ζούν πολλά σκυλιά που αν θα έμεναν στο ''φυσικό'' τους περιβάλλον τώρα πολύ απλά δεν θα υπήρχαν ,γιατί η ίδια η φύση θα είχε κάνει την επιλογή της...

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το να ζευγαρώνουν όλα τα ζώα είναι απόλυτα αφύσικο.....

το ζευγάρωμα της δικής σου σκύλας δεν θα την προστατέψει απο απολύτως τίποτα ,αντίθετα θα την υποβάλει σε πολλούς κινδύνους που συνεπάγεται μια εγκυμοσύνη....αντίθετα μετα την στείρωση δεν θα κινδυνεύει απο πυομήτρα και απο ψευδοκύηση....

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
όταν "κολλήσουν" πως "ξεκολλάνε" ?​
δεν υπαρχει περιπτωση αν δεν τελειωσει ο αρσενικος να ξεκολησουν με ομαλο τροπο ,ο κινδυνος για σοβαρους τραυματισμους ειναι σιγουρος αν επιχειρησει καποιος να ξεκολησει τα σκυλια ,μπορει ακομα να χασει και τη σκυλα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...στην φύση δεν ζευγαρώνουν όλα τα ζώα παρά μόνο τα πιο ισχυρά και δυνατά άτομα μιας φυλής......
Συμφωνοι, αλλά αυτο δεν σημαινει οτι και οι υπολοιποι δυνατοι δεν θελουν. Γι αυτον τον λογο γινονται και μαχες, συχνα μεχρι τελικης και οριστικης πτωσεως.

Οπου μας βολευει επικαλουμαστε την φυση, οπου δεν μας βολευει λεμε οτι ο σκυλος ειναι δημιουργημα του ανθρωπου και δεν εχει σημασια τι γινεται ή θα γινοταν στη φυση, τι κανει ο λυκος και τι η αλεπου.

Το θεμα ειναι οτι να ζευγαρωνει σημερα καποιος σκυλια, ειναι τελειως ασκοπο εως ανοητο, εκτος αν ειναι τσοπανης στο βουνο, και παλι παιζεται.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Οπου μας βολευει επικαλουμαστε την φυση, οπου δεν μας βολευει λεμε οτι ο σκυλος ειναι δημιουργημα του ανθρωπου και δεν εχει σημασια τι γινεται ή θα γινοταν στη φυση, τι κανει ο λυκος και τι η αλεπου.
συγνωμη αλλα δεν καταλαβα στο συγκεκριμενο θεμα της στειρωσης που δεν μας βολευει η φυση ?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
Το θεμα ειναι οτι να ζευγαρωνει σημερα καποιος σκυλια, ειναι τελειως ασκοπο εως ανοητο, εκτος αν ειναι τσοπανης στο βουνο, και παλι παιζεται.
ειδικα ο τσοπανης στο βουνο απαγορευεται...
αν σκεφτεις οτι εξαιτιας τετοιων ανεξελεγκτων ζευγαρωματων κοντευουν να εξαφανιστουν φυλες οπως ελληνικος ποιμενικος και μολοσσος της ηπειρου.... και οτι οι συγκεκριμενες φυλες αν εχουν μελλον το οφειλουν καθε αλλο παρα σε τσοπανηδες....
γενικα ενω σε συγκεκριμενες συνθηκες υπο την σκεπη του ανθρωπου αναπτυχθηκαν κι εξελιχθηκαν φυλες,
με το περασμα των χρονων στις συγκεκριμενες συνθηκες το ανεξελεγκτο ζευγαρωμα ή επιτηδευμενο απο ασχετους ανθρωπους ζευγαρωμα σκυλων οδηγει στην ραγδαια αυξηση των αδεσποτων με οτι κακο αυτο συνεπαγεται.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87