Στειρωθήκαμε και σας περιμένουμε! (Μάσκα)


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γεια σας!

Η Μάσκα στειρώθηκε την Τετάρτη και σιγά σιγά ήρθε η ώρα να αρχίσει να ψάχνει για μόνιμο σπίτι. Η κανονική αγγελία δεν γίνεται ακόμα καθώς εκκρεμεί το τσιπάρισμα, κάτι που θα γίνει όμως εντός των ημερών.

Αρχίζω λοιπόν από εδώ, το φόρουμ «μας», την προώθησή της γιατί κακά τα ψέματα... Θα μου άρεσε το σπίτι της να είναι κάποιου συμφορουμίτη, τόσο για να μαθαίνω νέα της όσο και γιατί, έστω και διαδικτυακά, λίγο πολύ γνωριζόμαστε. Εννοείται ότι όταν δωθεί, θα δοθεί κατόπιν «συνέντευξης» και με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Λίγα πράγματα για τη Μάσκα: Βρέθηκε αδέσποτη και πιθανότατα έτσι ξεκίνησε και η ζωή της. Άλλη εκδοχή είναι να την άφησαν σαν μικρό κουτάβι στο δρόμο. Πάντως οι αντιδράσεις της τον Δεκέμβρη, όταν της βάλαμε περιλαίμιο, ήταν λες και την βρήκε μεγάλη καταστροφή. Και το λουρί εχθρός της.

Της πήρε μέρες να πάρει την απόφαση να μπει στο σπίτι, παρόλο που ένιωθε άνετα με την παρουσία μας, απλά στεκόταν έξω από την ανοικτή πόρτα. Βρε καλή μου βρε χρυσή μου? Τίποτα αυτή! Με το Ρας αχώριστη, φτάνει ο Ρας να μην περνούσε το κατώφλι για να μπει μέσα. Ε, με τα κρύα και της βροχές πήρε την απόφαση και δεν το μετάνιωσε. Τώρα μπαινοβγαίνει εύκολα και άνετα και πολλές φορές «απαιτεί» είτε το ένα είτε το άλλο.

Από χαρακτήρα είναι καλή, τρυφερή, παιχνιδιάρα και … υποτακτικώς… κυριαρχική (μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστή η χρήση αυτών των λέξεων). Βγάζει φοβίες σε καινούριες καταστάσεις και μπορεί να σπαρταράει σαν ψάρι έξω από το νερό για κάτι που δεν έχει ξαναζήσει κι αναγκάζεται να το περάσει. (π.χ. όταν πρώτη φορά: φόρεσε περιλαίμιο, μπήκε στο αμάξι, «συνάντησε» την ηλεκτρική σκούπα, έκανε μπάνιο). Παρ’όλ’αυτά είναι ένα σκυλί πολύ προσαρμόσιμο και εκπαιδεύσιμο (απ’όσο έχω καταλάβει) και πράγματα που την φόβιζαν τώρα τα κάνει ευχαρίστως ή, αν δεν της αρέσουν, τα υπομένει, περιμένοντας μετά το χάδι μας.

Είναι κοινωνικοποιημένη, καταναγκαστικά, λόγω «αδεσποσύνης» και έχει μια πολύ καλή γλώσσα σώματος. Δεν την έχω δει, ποτέ μέχρι τώρα να μπλέκει σε καυγά με οποιοδήποτε σκυλί έχει συναντήσει. Την έχω δει να αποφεύγει να πλησιάσει αλλά όχι να αγριεύει. Είναι πολύ παιχνιδιάρα και συμμετέχει και σε έντονο και δυνατό, ακόμα και κυριαρχικό παιχνίδι. Την έχω δει να κυνηγάει γάτες (ευτυχώς δεν την έχω δει να πιάνει καμία) αλλά με τη γάτα του σπιτιού τα πάει άψογα.
Αν και είναι ανθρωποκεντρικό σκυλί, έχει κάποιες τάσεις φυγής, βασικά, περιπλάνησης. Θέλει και απαιτεί κάποιες ώρες να περιπλανηθεί για να έρθει κατόπιν και να χουχουλιάσει με την αγέλη της, να χαϊδευτεί, να παίξει, να φάει, να πάει τη βόλτα της, με λουρί αυτή τη φορά. Είναι πολύ εφευρετική και escape artist, από τις μεγαλύτερες. Ίσως να φταίει που μένω στην περιοχή που μεγάλωσε οπότε θεωρεί την ευρύτερη ζώνη «σπίτι της». Πάντως αυτό είναι κάτι που δουλεύεται κι έχει περιοριστεί κάπως, κι ελπίζω να εξαλείφει και πλήρως.
Μπορώ να κάτσω να γράφω γι’αυτήν ώρες και ώρες… Αλλά περισσότερες πληροφορίες με pm. (Όταν θα μπει το τσιπ θα προστεθούν κι άλλα στοιχεία επικοινωνίας)

Σας βάζω, λοιπόν, μερικές φωτογραφίες της, να τη θαυμάσετε και να την ερωτευτείτε (μακάρι, μακάρι, μακάρι)

DSC_6761..jpg

DSC_6682..jpg

DSC_6727..jpg

IMGP0193..jpg

9..jpg

(έρχονται κι άλλες)
 
Last edited:


















Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μάσκα είναι το όνομα της γάτας μου. Δαμαρτύρομαι!!!:mad::D
Εμ! Είδες τι παθαίνεις για να μην κατωχυρώνεις copyright? :p :D (Η αλήθεια είναι ότι το όνομά της ήταν ιδέα άλλου, και δεν διαβάζει το φόρουμ)

Bρε αυτή μοιάζει με τον Τζιμάκο στο πιο όμορφο!!!
Καλή τύχη να έχει ;)
Χα χα χα, τη θες για νύφη? Τη τρία, τι τέσσερα! Και μετά θα μπορω να σου ευχηθώ άνετα να τα εκατοστήσεις!!!

Αυτό το Σαββατοκύριακο εύχομαι να είναι το τυχερό της (λόγω ονόματος):);)
Αμήν! (αν και είναι λίγο νωρίς, να τελειώσει πρώτα την αντιβιώσή της και να τσιπαριστεί βρε!)
 






greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
Ειναι κουκλα και εχει υπεροχο/βολικο χαρακτηρα.
Πιστευω να βρει ευκολα σπιτι και να την αγαπουν οσο εσυ και το αμορε σου.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχει απίστευτα εύκολο και βολικό χαρακτήρα και αν και δεν έχω αφιερωσει ιδιαίτερο χρόνο στην εκπαίδευσή της, ξέρει το κάτσε, το ξάπλα, το έλα (ξέρει τι είναι, δεν το κάνει πάντα) και το στη θέση σου. Είναι από τα σκυλιά που, πιστεύω, σε κάνουν να χαμογελάς.
 










l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.680
7.801
Mα κι εσύ βρε κρητικόπουλο να μας στειρώσεις την νύφη!:D
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.166
Μηνύματα
896.585
Μέλη
19.967
Νεότερο μέλος
sonakias