Στειρωση =αφοσιωση?


likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Χθες εβλεπα μια εκπομπη στο σκαι που πειραματειζεται σε διαφορους μυθους σε ολα τα θεματα.χθες λοιπον ειχαν σαν θεμα τους σκυλους και τις ικανοτητες τους(φυλαξη-ιχνηλασια-εκπαιδευση).

Πηραν λοιπον ενα σκυλο πολυ καλο φυλακα και αφου δειξαν ποσο πιστο και ικανο ειναι στα καθηκοντα του εβαλαν
ενα χρηματοκιβωτιο στην ακρη μιας περιφραμενης αυλης και βαλαν μεσα το σκυλο με αποστολη την προστασια του χρηματοκιβωτιου.

Ετσι σκεφτηκαν 3 τροπους να του στρεψουν αλλου την προσοχη για να παρουν το περιεχομενο του κιβωτιου.

Το 1ο τεστ ηταν να πασαλειψουν εναν τυπο με μια μυρωδια που ελεγε οτι κανει τους σκυλους να νιωθουν ασφαλεια οπως τοτε που ηταν κουταβια.Το 1ο τεστ απετυχε παταγωδως,ο σκυλος επιτεθηκε αμεσως.

Το 2ο τεστ ηταν να πασαλειψουν τον ανθρωπο με ουρα λυκου με σκοπο να
τον κανουν να φοβιθει απο τυχον σημαδεμενη περιοχη.Ο σκυλος αφου διστασε για 5 περιπου δευτερα στην αρχη επιτεθηκε.Ετσι αποτυχε και το 2ο τεστ.

Το 3ο τεστ ηταν να βαλουν μυρωδια σε ενα πανι και στο χωμα λιγο εξω απο την αυλη απο ουρα ξαναμενης σκυλας.Ενας τυπος μπηκε μεσα με σκοπο την κλοπη του χρηματοκιβωτιου και μια κοπελα τον απασχολουσε με την μυρωδια.Ε, ο σκυλος ουτε καν που προσεξε τον ''κλεφτη'' ο οποιος πραγματοποιησε την "κλοπη" με ολη του την ανεση!

Και εδω τιθεται το ερωτημα.Εαν το σκυλι ηταν στειρωμενο θα ειχε επιτυχια το τεστ η οχι?Δηλ θα εδειχνε το ιδιο ενδιαφερον για την "ξαναμενη σκυλα"?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πιστεύω ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαν αν έβαζαν κάποιον να απασχολήσει το σκύλο με μια μυρωδάτη μπριζόλα. Στειρωμένος ή αστείρωτος το ίδιο ενδιαφέρον δε θα έδειχνε? :lol:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Θα πηγαινε κανονικά ... μπορώ να αναρτήσω και φωτο από στειρωμένο σκύλο (ολική ορχεκτομή και αφαιρεση προστάτη ) που ζευγάρώνει με σκύλα :wink: :lol: :lol: :lol: και μάλιστα την σωστη μέρα, σε αντίθεση με άνα άλλο αρσενικό ακέραιο που ήταν στον χωρο και εψαχνε για μπριζόλες μάλλον ... :lol: :lol:
 


likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Δηλ οσο και να εχεις εκπαιδευσει τον σκυλο για φυλακα παντα μπορει να γινει η στραβη..

Παντως η εκπομπη ηταν φοβερη, εχετε δει πολλες φορες σε εργα φανταζομαι φυγαδες που τους κυνηγανε τα λαγωνικα και ειτε κανουν ζιγκ-ζαγκ, σβηνουν τα ιχνη τους, περνανε απο νερο, ανεβαινουν στα δεντρα,
πηδανε ενα φραχτη, σπερνουν πιπερι στο δρομο τους για να ερεθιστει η μυτη του σκυλου ξεφευγουν!

Ε, στην πραγματικοτητα τιποτα απο ολα αυτα δεν συμβαινει.Εκαναν ολες τις δοκιμασιες σε ενα λαγωνικο που χρησιμοπειται πολυ στην αμερικανικη αστυνομια(δεν θυμαμαι ρατσα γμτ)και οχι μονο δεν δυσκολευτηκε καθολου αλλα εβρισκε τον ανθρωπο κανοντας σχεδον σπριντ!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η εκπομπή των Mythbusters ήταν πράγματι απολαυστική!

Το εκπληκτικό λαγωνικό (το οποίο ερωτεύτηκα σφόδρα) ήταν Μπλαντχαουντ! :D

 


Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
46
Αθηνα
Απιστευτο δεν ηταν;;;

Τελικα με τιποτα δεν καταφεραν να το μπερδεψουν :lol:
 


likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Α μπραβο μπλαντχαουντ!Και ξερετε με τι εντυπωσιαστικα περρισοτερο?Με αυτο που ειπε οτι το οσφρυτικο κεντρο του ανθρωπου εχει το μεγεθος γραμματοσημου και του σκυλου ενος μαντηλιου 1000 φορες μεγαλυτερο!Πραγματικα φοβερο το πως ειναι προικισμενα μερικα πλασματα απο την φυση..
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Που μπορούμε να βρούμε αυτό το επεισόδιο?

είχα δει το μισό..
 






Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μόλις παρακολούθησα ένα (καλά, σε δυο κομμάτια) ενδιαφέρον βιντεάκι κι ήρθα εδώ να δω αν έχει συζητηθεί γιατί με εντυπωσίασε. Στο πόστ #9 το μέλος Lindaki έχει βάλει ένα λινκ, το οποίο όμως δεν ισχύει πια (ή δεν μπορώ να το δω εγώ) οπότε είπα να τα βάλω εδώ που έχει ανοιχτεί το θέμα.

[video=youtube;ntY7vf5X87k]http://www.youtube.com/watch?v=ntY7vf5X87k[/video]

[video=youtube;Z1As5AvOJjc]http://www.youtube.com/watch?v=Z1As5AvOJjc[/video]

Και σαφώς σχόλια για το τι ισχύει και τι όχι, ευπρόσδεκτα :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981