Στειρωση θηλυκου Ροτβαιλερ

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Γεια σας και παλι. Για ακομα μια φορα θα ηθελα τις συμβουλες σας, αυτη την φορα για το θεμα στειρωσης. Τα χω χασει λιγακι γτ προσπαθω να μαθω τι πως που... Ο ενας λεει το μακρυ του ο αλλος το κοντο του... Ο καθε γιατρος λεει τα δικα του. Τωρα το κανουν για το χρημα? Γτ ετσι ειναι? Αμα ηξερα λογικα θα ημουν κτηνιατρος...
Η μικρη μου ροτ ειναι πλεον 10 μηνων παρα 2 βδομαδες. Ειχε περιοδο 12/12. Ο πρωτος οιστρος. Η ολη διαδικασια μας κρατησε κανα μηνα. Ενας πολυ δυσκολος μηνας... Απο τοτε που ειναι κουταβι ρωταω για στειρωσεις τιμες ιστοριες για να ξερω πανω κατω που κινουμαστε. Εν τελη προχθες αφου κατεληξα σε ποιον γιατρο θα την κανω. Μαζι με την φιλη μου που εχει ενα ημιαιμο λυκοσκυλο με γκεκας σχεδον χρονιαρικο κλεισαμε ραντευου για 1/2. Μας ειπε να κανει πρωτα την δικια της η οποια ειναι ετοιμη. Για την δικη μου ειπε οτι να περιμενουμε λιγο και εν τελη μας εκλεισε 3/2. Εκτοτε δν εχω κλεισει ματι και ειμαι μες το αγχος απο την ωρα που εφυγα απο εκει λες και θα μπω εγω για χειρουργειο(τρεμω τους γιατρους). Νομιζω πως θα ακυρωσω το ραντεβου μου μεχρι να το συζητησω καλυτερα με τον κτηνιατρο για να ειμαι σιγουρη πως κανω το σωστο. Γτ ξερω πως τα ροτ ειναι μωρα μεχρι 18 μηνων απο τα λιγα που ειπε ειναι σαν να μου ελεγε οτι θα της κοψει την αναπτυξη. Αλλα επισης αγχωνομαι γτ αν μετρησα σωστα ιουνιο-ιουλιο θα ξανα εχει περιοδο και δν μπορω να το περασω ξανα αυτο ειδικα εκει που θα ειμαι. Σε εξοχικο με μαγαζι. Δν θελω σε καμια περιπτωση να εχω παλι τα ιδια να μας περιμενουν αδεσποτα να ημαστε κλεισμενοι μεσα και να μην μπορω να την παω να κανει την αναγκη της. Επισης θελω να προλαβω να μην μου κανει ψευτοκυηση κατεβασει γαλα και εχουμε καμια μαστιτιδα.
Ειχα ημιαιμο κανις τερριε αστειρωτο και εβγαλε τα απαντα! Τοτε πληρη αγνοια για το τι κανει η στειρωση. Νομιζα απλα για να μην κανει κουταβια και εν τελη καταληξαμε με μαστιτιδα, αλλεπαλληλες ψευτοκυησεις, πτωση κοιλιακων τοιχωματων, πτωση του τριχωτου σε ενα μεγαλο σημειο της πλατης απο τις ορμονες και φυσικα πυομητρα. Και λογω ηλικιας δν μπορουσα να κανω τπτ.
Λοιπον ακουω συμβουλες... Κυριως εσεις που εχετε στειρωμενα θηλυκα ροτβαιλερ. Ποτε τα στειρωσατε? Τελικα παιζει ρολο στην αναπτυξη?
Παρακαλω βοηθηστε μπας και κοιμηθω κανενα βραδυ...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν μπορω να σε συμβουλεψω για κατι τετοιο,ειναι αποκλειστικα δικη σου αποφαση.
Θεωρω ομως οτι θα επρεπε να εχεις μια πιο σφαιρικη αποψη κ γιαυτο κ θα γραψω τα εξης :
Σαφεστα κ θεωρω οτι εφοσον δεν εχει ολοκληρωσει την αναπτυξη της μια στειρωση θα συμβάλλει αρνητικα.
Το μονο που μπορω να κανω λοιπον ειναι σου παραθεσω τις δικες μου σκεψεις περι αυτου χωρις να θελω να σε προκαταβαλω αλλα να σου επιστήσω την προσοχη γιατι δεν ξερω κατα ποσο σε εχουν ενημερωσει.
Προσωπικα λοιπον ειμαι κατά (καταλαβαινεις οτι εμεις ημαστε αστειρωτες) οπως διαφανηκε απτον προλογο
Κ θα σου επεξηγησω ακριβως τι κ πως σκεφτομαι/ηκα:
Καταρχας 1)κατα την εμμηνο ρύση ο οργανισμος παραγει ωφέλιμες κ αναγκαιες ορμόνες (οπως ακριβως κ εμεις)
υστερα 2)αντικειμενικα προκειται για ενα ακρως επεμβατικο χειρουργείο με ολους τους κινδυνους που αυτο ελλοχεύει (οχι σαν τα αγορια που τους τα κοβουν κ τελος),
3)συνεχως βλεπουν το φως της ημερας ερευνες οπου εξεταζουν τις στειρωσεις ως αίτια κακών (απο ψυχολογικα προβληματα εως καρκινογενεσεις)
κ 4)ποιον να εμπιστευτω να χωσει τις χερουκλες του μεσα της στα καλα καθουμενα χωρις λογο κ αιτια?οσο κ να ξερω οτι ειναι μαμω τους κτηνιατρους...
κ 5)ποιον αναισθησιολογο να εμπιστευτω να της κανεις την αναισθησια κ να την επιβλεπει?
θα υπαρχει κιολας?κ 6)πως θα αντιδρασει ο οργανισμος της στην αναισθησια?
κ 7)αμα γινει καμια μαλακια?κ αμα κατι ξεχασει ο κτηνιατρος να κανει?
κ 8)αμα παθει ακράτεια?κ 9)αμα παρει πολλα κιλα (για ροτ ηδη κοιλιοδουλο επιρρεπη σαν φυλη σε δυσπλασιες εε?)
...
Οπως καταλαβαινεις παρα ειναι πολλα τα " και αμα" και ολα τους σοβαρα
Προκειμενου να γλυτωσω τι?το βρακι 2 φορες τον χρονο?τις ψευδοκυησεις που τεσπα τις ρυθμιζεις με μειωση φαγητου/νερου κ μπολικη ασκηση κ στην εσχατη γαλαστοπ?τον φοβο μη τυχον κ παρουσιασει πυομητρα ή μαστιτιδα,οπου απτην στιγμη που ειμαι τακτικη κ επιμελης με τις επισκεψεις μας στον κτηνιατρο δεν βλεπω πως θα μας ξεφευγε κατι τετοιο?το ενδεχομενο μιας εγκυμοσυνης,οπου κ παλι τις "δυσκολες" μερες βγαζω ματια μεχρι κ στον κ@λο?
Κ ποσα αλλα που τωρα δε μου ρχονται...

Γενικα...αμα τα βαλω στην ζυγαρια...δεν βγαινει ρε παιδι μου...
Παλι τα "μη τυχον" ειναι πολλα...

Συστηνω στειρωση μονο εαν ο ιδιοκτητης πραγματικα αδυνατει να σταθεί υπευθυνα απεναντι στο σκυλι του...ανηκεις σε αυτην την κατηγορια?εαν ναι καντην κ οτι γινει εγινε,πραγματικα,εγγυησεις δεν υπαρχουν.
εαν οχι σφιξε τα δοντια για κανα μηνα που διαρκει κ κανε υπομονη.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Δεν μπορω να σε συμβουλεψω για κατι τετοιο,ειναι αποκλειστικα δικη σου αποφαση.
Θεωρω ομως οτι θα επρεπε να εχεις μια πιο σφαιρικη αποψη κ γιαυτο κ θα γραψω τα εξης :
Σαφεστα κ θεωρω οτι εφοσον δεν εχει ολοκληρωσει την αναπτυξη της μια στειρωση θα συμβάλλει αρνητικα.
Το μονο που μπορω να κανω λοιπον ειναι σου παραθεσω τις δικες μου σκεψεις περι αυτου χωρις να θελω να σε προκαταβαλω αλλα να σου επιστήσω την προσοχη γιατι δεν ξερω κατα ποσο σε εχουν ενημερωσει.
Προσωπικα λοιπον ειμαι κατά (καταλαβαινεις οτι εμεις ημαστε αστειρωτες) οπως διαφανηκε απτον προλογο
Κ θα σου επεξηγησω ακριβως τι κ πως σκεφτομαι/ηκα:
Καταρχας 1)κατα την εμμηνο ρύση ο οργανισμος παραγει ωφέλιμες κ αναγκαιες ορμόνες (οπως ακριβως κ εμεις)
υστερα 2)αντικειμενικα προκειται για ενα ακρως επεμβατικο χειρουργείο με ολους τους κινδυνους που αυτο ελλοχεύει (οχι σαν τα αγορια που τους τα κοβουν κ τελος),
3)συνεχως βλεπουν το φως της ημερας ερευνες οπου εξεταζουν τις στειρωσεις ως αίτια κακών (απο ψυχολογικα προβληματα εως καρκινογενεσεις)
κ 4)ποιον να εμπιστευτω να χωσει τις χερουκλες του μεσα της στα καλα καθουμενα χωρις λογο κ αιτια?οσο κ να ξερω οτι ειναι μαμω τους κτηνιατρους...
κ 5)ποιον αναισθησιολογο να εμπιστευτω να της κανεις την αναισθησια κ να την επιβλεπει?
θα υπαρχει κιολας?κ 6)πως θα αντιδρασει ο οργανισμος της στην αναισθησια?
κ 7)αμα γινει καμια μαλακια?κ αμα κατι ξεχασει ο κτηνιατρος να κανει?
κ 8)αμα παθει ακράτεια?κ 9)αμα παρει πολλα κιλα (για ροτ ηδη κοιλιοδουλο επιρρεπη σαν φυλη σε δυσπλασιες εε?)
...
Οπως καταλαβαινεις παρα ειναι πολλα τα " και αμα" και ολα τους σοβαρα
Προκειμενου να γλυτωσω τι?το βρακι 2 φορες τον χρονο?τις ψευδοκυησεις που τεσπα τις ρυθμιζεις με μειωση φαγητου/νερου κ μπολικη ασκηση κ στην εσχατη γαλαστοπ?τον φοβο μη τυχον κ παρουσιασει πυομητρα ή μαστιτιδα,οπου απτην στιγμη που ειμαι τακτικη κ επιμελης με τις επισκεψεις μας στον κτηνιατρο δεν βλεπω πως θα μας ξεφευγε κατι τετοιο?το ενδεχομενο μιας εγκυμοσυνης,οπου κ παλι τις "δυσκολες" μερες βγαζω ματια μεχρι κ στον κ@λο?
Κ ποσα αλλα που τωρα δε μου ρχονται...

Γενικα...αμα τα βαλω στην ζυγαρια...δεν βγαινει ρε παιδι μου...
Παλι τα "μη τυχον" ειναι πολλα...

Συστηνω στειρωση μονο εαν ο ιδιοκτητης πραγματικα αδυνατει να σταθεί υπευθυνα απεναντι στο σκυλι του...ανηκεις σε αυτην την κατηγορια?εαν ναι καντην κ οτι γινει εγινε,πραγματικα,εγγυησεις δεν υπαρχουν.
εαν οχι σφιξε τα δοντια για κανα μηνα που διαρκει κ κανε υπομονη.
Οπως ειπα πιο πανω επειδη τα εχω περασει 15 χρονια με την προηγουμενη σκυλιτσα. Νομιζω πως εν τελη σκυλομετανιωσα που δν την εκανα... Διοτι το σκυλι εβγαλε τοσα προβληματα που "ισως" με την στειρωση δν εβγαζε... Ισως τα εβγαζε. Τι να πω... Αλλα πραγματικα δν ξερεις ποιον να εμπιστευτεις σε αυτα που λενε.. Ειναι οντως ετσι? Η απλα το παρασουν για να τα αρπαξουν? Αμα ξεραμε κι εμεις θα μασταν γιατροι... Αν και πλεον ειναι επεμβαση ρουτινας αν το σκυλακι ειναι υγιεις. Απλα να το παρω στο λαιμο μου και να δω τι θα βγει???

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αλλα πραγματικα δν ξερεις ποιον να εμπιστευτεις σε αυτα που λενε.. Ειναι οντως ετσι? Η απλα το παρασουν για να τα αρπαξουν?

Ρισκο ειναι να το κανεις ρισκο ειναι κ να μην το κανεις
Απλα εγω θα αισθανομουν πολυ χειροτερα εαν εγω της το δημιουργουσα το προβλημα,
επαιρνα δλδ ενα απολυτα υγιές κ χαρουμενο σκυλι,το στειρωνα,κ μετα ξαφνικα βρισκομασταν με χιλια προβληματα
Απτο να παρουσιαζε απο μονη της καποιο θεμα κ απλα να το εντοπιζα κ να το φροντιζα ειτε με φαρμακα ειτε με επέμβαση.

Νομιζω οποτε καποιος αποθετει την ζωη καποιου αγαπημενου του (διποδου ή τετράποδου) στα χερια καποιου αλλου κ βρισκεται απλα ανημπορος να παρακολουθεί μεχρι τελευταια στιγμη δυσκολεύεται να εμπιστευτεί...
Ποια "ειναι οντως ετσι"?τι εχεις ακουσει δλδ ακριβως?

• Like
Reactions: FrenchieFan

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω ειμαι ιδιοκτητρια 7 θηλυκων σκυλων και βασικα κατα της στειρωσης- εαν αυτη δεν ειναι ιατρικα τεκμηριωμένη- η υπαρχει ανδυναμια εξασφαλισης για ανεπιθυμητη εγγυμοσυνη.
Επειδη το πρωτο σου σκυλι ειχε προβληματα διαφορα- δεν ειναι σιγουρο, οτι θα κανει και το τωρινο!
Και εαν κανει- το στειρωνεις τοτε αμεσα, επειδη ετσι και αλλιως δεν θα εχεις επιλογες.
Εαν οχι, περιμενεις να τελειωσει αν μη τι αλλο την αναπτυξη της, πριν της κανεις ενα περιτο χειρουργειο, οπου αφαιρουνται υγειες οργανα απο εναν υγιες σκυλο!
Βεβαια, εαν δεν αντεχεις τα διαφορα που συνεπαγονται με τον οιστρο- και προτιμας την βολη σου- τοτε ειναι αλλο θεμα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για άλλη μια φορά, η αναζήτηση (πάνω δεξιά κι αριστερά - μη σου βάλω ΞΑΝΑ φώτο με βελάκια) δίνει λύση σε αυτό το χιλιοσυζητημένο θέμα. Από τη στιγμή που θες τη γνώμη μας, δηλαδή, κι όχι να ψάξεις ανάμεσα σε έγκυρα site και άρθρα για να διαμορφώσεις τη δική σου... Ανάμεσα σε αυτά που βγάζει η αναζήτηση, λοιπόν είναι και αυτό :

http://www.dogforum.gr/community/threads/Στείρωση-υπέρ-και-κατά.10220/

Το διαβάζεις, και συνεχίζεις εκεί τις όποιες απορίες σου. Επίσης, καλό είναι, πριν ανοίξεις το επόμενο θέμα, να κάνεις αναζήτηση!

Α! Και για τα νεότερα της μικρής σου, μπορείς να συνεχίσεις σε προηγούμενο θέμα της. Τόσα της έχεις ανοίξει, κάπου θα βρεις να κολλήσεις νέα και φωτογραφίες της

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Ρισκο ειναι να το κανεις ρισκο ειναι κ να μην το κανεις
Απλα εγω θα αισθανομουν πολυ χειροτερα εαν εγω της το δημιουργουσα το προβλημα,
επαιρνα δλδ ενα απολυτα υγιές κ χαρουμενο σκυλι,το στειρωνα,κ μετα ξαφνικα βρισκομασταν με χιλια προβληματα
Απτο να παρουσιαζε απο μονη της καποιο θεμα κ απλα να το εντοπιζα κ να το φροντιζα ειτε με φαρμακα ειτε με επέμβαση.

Νομιζω οποτε καποιος αποθετει την ζωη καποιου αγαπημενου του (διποδου ή τετράποδου) στα χερια καποιου αλλου κ βρισκεται απλα ανημπορος να παρακολουθεί μεχρι τελευταια στιγμη δυσκολεύεται να εμπιστευτεί...
Ποια "ειναι οντως ετσι"?τι εχεις ακουσει δλδ ακριβως?
Η αληθεια ειναι οτι υπευθυνη θα αισθανθω ειτε παρω την αποφαση να το κανω ειτε οχι. Το οχι το πληρωσε το προηγουμενο σκυλακι μου. Και ειπα ψαξα δν εχει. Ερχεται ο πρωτος οιστρος και παμε για στειρωση. Ελα ομως που εχω σκυλο που αναπτυσεται μεχρι 16-18 μηνων... Οποτε εδω το χω χασει λιγο. Η αληθεια ειναι πως θα την στειρωσω οπως και να χει γτ εφαγα στην μαπα της προηγουμενης σκυλας ψευτοκυησεις και δν συμαζευεται. Και δν μου ειπαν οτι ξερεις πρεπει να την στειρωσεις. Δν ειναι τπτ και δν ειναι τπτ.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Για άλλη μια φορά, η αναζήτηση (πάνω δεξιά κι αριστερά - μη σου βάλω ΞΑΝΑ φώτο με βελάκια) δίνει λύση σε αυτό το χιλιοσυζητημένο θέμα. Από τη στιγμή που θες τη γνώμη μας, δηλαδή, κι όχι να ψάξεις ανάμεσα σε έγκυρα site και άρθρα για να διαμορφώσεις τη δική σου... Ανάμεσα σε αυτά που βγάζει η αναζήτηση, λοιπόν είναι και αυτό :

http://www.dogforum.gr/community/threads/Στείρωση-υπέρ-και-κατά.10220/

Το διαβάζεις, και συνεχίζεις εκεί τις όποιες απορίες σου. Επίσης, καλό είναι, πριν ανοίξεις το επόμενο θέμα, να κάνεις αναζήτηση!

Α! Και για τα νεότερα της μικρής σου, μπορείς να συνεχίσεις σε προηγούμενο θέμα της. Τόσα της έχεις ανοίξει, κάπου θα βρεις να κολλήσεις νέα και φωτογραφίες της
Αγαπημενη @Orilis εχω κανει αναζητηση και εχω διαβασει τα υπερ και τα κατα πριν μπεις στον κοπο να μου την πεις για πολλοστι φορα. Το θεμα μου ειναι το ποτε θα μπορω να στειρωσω το ροτβαιλερ. Γι αυτο και απευθυνομαι σε ατομα που εχουν την συγκεκριμενη ρατσα. Οπου η αναπτυξη συνεχιζει αφου κλεισουν το πρωτος ετος. Ελπιζω μα εγινα κατανοητη. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜ ΘΗΛΥΚΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ... Εγινα κατανοητη η πρεπει να το κανω copy paste? Διαβασε ξανα το ποστα μου σε παρακαλω. Και ευχαριστω πολυ για την αναζητηση που εχω ΗΔΗ κανει.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Οποτε μετα τους 18 μηνες θα κανετε.
Καλη επιτυχια εύχομαι (εκ των προτέρων) :)
Το σιγουρι ειναι οτι θα υι ακυρωσω για να τι ψαξω εξωνυχιστικα το θεμα. Στα κουτουρου δν μπαινω σε αυτην την διαδικασια....

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Γτ ξερω πως τα ροτ ειναι μωρα μεχρι 18 μηνων απο τα λιγα που ειπε ειναι σαν να μου ελεγε οτι θα της κοψει την αναπτυξη....Τελικα παιζει ρολο στην αναπτυξη?
Αγαπημενη @Orilis εχω κανει αναζητηση και εχω διαβασει τα υπερ και τα κατα πριν μπεις στον κοπο να μου την πεις για πολλοστι φορα. Το θεμα μου ειναι το ποτε θα μπορω να στειρωσω το ροτβαιλερ. Γι αυτο και απευθυνομαι σε ατομα που εχουν την συγκεκριμενη ρατσα. Οπου η αναπτυξη συνεχιζει αφου κλεισουν το πρωτος ετος. Ελπιζω μα εγινα κατανοητη. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜ ΘΗΛΥΚΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ... Εγινα κατανοητη η πρεπει να το κανω copy paste? Διαβασε ξανα το ποστα μου σε παρακαλω. Και ευχαριστω πολυ για την αναζητηση που εχω ΗΔΗ κανει.
Προφανώς δεν διάβασες το θέμα, στο οποίο αναφέρεται ότι η στείρωση δεν κόβει την ανάπτυξη, αλλά της δίνει παράταση......
Οπότε χαλάρωσε πριν πατήσεις το caps lock....

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Π
Προφανώς δεν διάβασες το θέμα, στο οποίο αναφέρεται ότι η στείρωση δεν κόβει την ανάπτυξη, αλλά της δίνει παράταση......
Οπότε χαλάρωσε πριν πατήσεις το caps lock....
Σε ποιο σημειο ακριβως το λεει αυτο? Γτ εγω δν το βρησκω

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Ενταξει το τακτοποιησα το θεμα. Μιλησα ξανα με τον κτηνιατρο και ο ανθρωπος ηταν πολυ αναλυτικος και ξηγημενος. Δν κοιταξε τα φραγκα. Οποτε θα την αφησουμε να χρονισει και βλεπουμε με το καλο πρωτα ο θεος...
Ευχαριστω παρα πολυ που για ακομη μια φορα ασχοληθηκατε!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Η στειρωση ειναι επεμβαση ρουτινας πλεον...(σαν την σκολυκοειδητη στους ανθρωπους)!
Ναι, ειναι ενα χειρουργειο και σιγουρα κατι μπορει να παει στραβα, αλλα πλεον με την ιατρικη και κτηνιατρικη να εχουν κανει αλαματα σε θεμα ασφαλειας ασθενους....δεν θα πρεπε να ελοχευει ο φοβος του κατι να παει τοοοοοοοσο στραβα.
Με το καλο να την στειρωσεις...και ολα καλα θα πανε.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Η στειρωση ειναι επεμβαση ρουτινας πλεον...(σαν την σκολυκοειδητη στους ανθρωπους)!
Ναι, ειναι ενα χειρουργειο και σιγουρα κατι μπορει να παει στραβα, αλλα πλεον με την ιατρικη και κτηνιατρικη να εχουν κανει αλαματα σε θεμα ασφαλειας ασθενους....δεν θα πρεπε να ελοχευει ο φοβος του κατι να παει τοοοοοοοσο στραβα.
Με το καλο να την στειρωσεις...και ολα καλα θα πανε.
Ευτυχως το εχουμε χιλιοαναλυσει το θεμα με τον γιατρο μας ο οποιος ειναι πολυ καλος και πλεον χωρις εξωτερικα ραμματα. Περιμενω να χρονισει και θα παμε να στειρωθει και να τσιπαριστει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Μια σκυλα με συνεχομενες ψευδοκυησεις που συνοδευονται απο κατεβασμα γαλακτος ειναι σχεδον μαθηματικως αποδεδειγμενο οτι θα νοσησει με καρκινο των μαστων τουλαχιστον. Και οχι οταν φτασει στο μεγιστο της προσδοκομενης απο τη φυλη της ηλικια.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
33
Μια σκυλα με συνεχομενες ψευδοκυησεις που συνοδευονται απο κατεβασμα γαλακτος ειναι σχεδον μαθηματικως αποδεδειγμενο οτι θα νοσησει με καρκινο των μαστων τουλαχιστον. Και οχι οταν φτασει στο μεγιστο της προσδοκομενης απο τη φυλη της ηλικια.
Στο επιβεβαιωνω με πολυ σιγουρια αφου το διαπιστωσα δυστυχως με το πρωτο μου σκυλακι ενα κανις τερριε. Τραγικη η καταληξη του λογω των πολλων προβληματων που ειχε επειδη ηταν αστειρωτο. Τοτε δν υπηρχε βεβαια ουτε η ενημερωση που υπαρχει τωρα ουτε η εξεληξη σε ιατρικο επιπεδο! Πλεον ουτε ραμματα δν κανουν