Στειρωση σε θηλυκο σκυλακι ενος ετους


17 Μαρτίου 2017
7
0
41
Εχθες πηγα την σκυλιτσα μου σχεδον ενος ετους για στειρωση..μετα απο λιγες ωρες επεστρεψα να την παραλαβω .την βρηκα διασωληνωμενη.ο κτηνιατρος ειπε οτι επαθε ανακοπη στο τελος της επεμβασης και την επανεφεραν μετα απο 10 λεπτα περιπου.αμεσως την πηγα στο αττικο νοσοκομειο ζωων στην παλληνη για 24ωρη παρακολουθηση.ο γιατρος εκει μου ειπε γιατι δεν με ενημερωσαν οι προηγουμενοι που εκαναν την επεμβαση οτι το σκυλι μου ειναι εγκεφαλικα νεκρο....παγωσα εκεινη την ωρα....το σκυλακι μου εχθες το βραδυ αλλαξε πλευρο στον υπνο του.σημερα εκαναν κι αλλη επεμβαση γιατι ειχε αιμοραγια απ το χειρουργειο...τι στα κομματια εκαναν του σκυλου μου κατα την στειρωση??το σκυλακι να πω ηταν υγιεστατο!!!τωρα ειμαι στην αναμονη μηπως συνελθει..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Μια χειρουργική επέμβαση, έχει πάντα τα ρίσκα της, όσο υγιής κι αν είναι, ο οποιοσδήποτε οργανισμός. Μακάρι να συνέλθει η σκυλίτσα σου, και να είναι, όπως πριν.
 


Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Μια χειρουργική επέμβαση, έχει πάντα τα ρίσκα της, όσο υγιής κι αν είναι, ο οποιοσδήποτε οργανισμός. Μακάρι να συνέλθει η σκυλίτσα σου, και να είναι, όπως πριν.
Έχεις ειδοποίηση με το που αναφέρετε η λέξη; Χτυπάει στο smartwatch;


Περάστηκα εύχομαι φίλε @Νικος αντωνοπουλος αν μπορείς για ποιο λόγο προχώρησες στην επέμβαση;
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Συγγνωμη ρε παιδια,πας το σκυλι σου για μια φαινομενικα επεμβαση ρουτίνας (ή ετσι το χουν περασει στην κοινη συνειδηση αυτα τα χρονια)
παθαινει ανακοπη,παει κ έρχεται,
γυρνας εσυ να παραλαβεις ενα σκυλί άιντε υποθετεις το πολυ πολυ ζαλισμένο κ αντιθέτως το βρισκεις διασωληνομενο κ μετέπειτα στο χαρακτηριζουν κ εγκεφαλικα νεκρό...
σε ποια σφαιρα ακριβώς ολα αυτα "αναμενομενα"???
Που ειναι η λογικη σε ολο αυτο???
Κ ο πρωτος κτηνιατρος...αχαρακτηριστος...
Να μην σε παρει εστω ενα τ/φ να σου πει γυρνα πισω (κακώς εφυγες εξαρχής) το κ το!
ποιος ειναι παρεμπιπτόντως?το ονομα του.

Τι να πω δε ξερω πια...

Περαστικα γρηγορα ευχομαι κ μακαρι να επανελθει στα φυσιολογικα της!
 


17 Μαρτίου 2017
7
0
41
Ειναι απτην φιλοζωικη νεας χαλκηδονας.ολοι λενε τα καλα της στειρωσης.κανενας δεν ενημερωνει για τα αρνητικα της..ακομα και στο διαδικτυο να ψαξεις πουθενα δεν βλεπεις για επιπλοκες κατα την επεμβαση.και για τον παραπανω φιλο που μου πε οτι ειναι φυσιολογικο σε καθε επεμβαση να υπαρχει ρισκο θα ρωτησω..αν ηταν ανθρωπος θα μου απαντουσε το ιδιο??η θα χε παρει τους δρομους για να μαθει τι εγινε ψαχνοντας να βρει τους υπευθυνους???
 






Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Λυπαμαι παρα πολυ για αυτο που σας συνεβη....ευχομαι να γινει γρηγορα καλα και να την εχετε κοντα σας οπως πριν....

Καθε αποφαση εχει θετικα και αρνητικά...καθε επεμβαση μπορει να έχει επιπλοκες αυτή ειναι η αλήθεια... Αυτο σαφως και δεν κατατασσει οσα εγιναν στη σφαιρα του αναμενομενου...οι πραξεις κ οι συμπεριφορές που αντιμετωπίσατε με αφηνουν αφωνη...

Να τρέξεις παντου να βρεις τους υπευθυνους!!και να δεχτουν τις συνεπειες της ευθυνης που εχουν....

Να ρωτησω κάτι που δεν καταλαβα; πως χαρακτηρίστηκε εγκεφαλικα νεκρο; έγινε εξεταση; κ το οτι γυρισε πλευρο πως στο δικαιολογησαν μετα; γιατι ανοιγει ο καθενας το στομα του και δεν ξερει τι λεει;;;
 
  • Like
Reactions: ioanna a and mareco


Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Ειναι απτην φιλοζωικη νεας χαλκηδονας.ολοι λενε τα καλα της στειρωσης.κανενας δεν ενημερωνει για τα αρνητικα της..ακομα και στο διαδικτυο να ψαξεις πουθενα δεν βλεπεις για επιπλοκες κατα την επεμβαση.και για τον παραπανω φιλο που μου πε οτι ειναι φυσιολογικο σε καθε επεμβαση να υπαρχει ρισκο θα ρωτησω..αν ηταν ανθρωπος θα μου απαντουσε το ιδιο??η θα χε παρει τους δρομους για να μαθει τι εγινε ψαχνοντας να βρει τους υπευθυνους???
Μια χαρά βρίσκεις τα πάντα στο ίντερνετ. Υπέρ της στείρωσης είναι μόνο όσοι έχουν να κάνουν με φιλοζωικές και είναι τόσο πολύ φιλόζωοι που σφάζουν τα σκυλιά για καλό τους! ή είναι τελείως ρουφάω αφιλτράριστα ότι μου λένε και δεν το ψάχνω μόνος να έχω άποψη.

Για να ξέρεις στείρωση κάνεις μόνο για τους παρακάτω λόγους.
Κάνει συνέχεια ψευτοκύηση.
Πυομήτρα.
Κάποιος λόγος που πιστεύεις ότι θα έχεις ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη χωρίς να μπορείς να το αποφύγεις αλλιώς.

Αλλιώς να κάνουν στείρωση αυτοί(οι άνθρωποι στον εαυτό τους) που είναι υπέρ της.
 


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα στο σκυλάκι σου.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι όταν την βρήκες διασωληνωμενη, γιατί σου την παρέδωσαν να φύγεις? Για την 24ωρη φροντίδα? Η μεταφορά πως έγινε? (δεν ρωτάω για να κρίνω, απλα θεωρώ είναι χρήσιμο να μαθαίνουμε τέτοια διαδικαστικά και ας μη μας χρειαστούν ποτε)
Επίσης, στο αττικό σου είπαν είναι εγκεφαλικά νεκρή και μετά κινήθηκε? (ή κατάλαβα λάθος?) και την επέμβαση εκεί στην έκαναν χωρίς να σε πάρουν να ρωτήσουν?
Φοβερή ταλαιπωρία, τι να πω. Ξανα περαστικά
 
  • Like
Reactions: ioanna a






17 Μαρτίου 2017
7
0
41
Την μεταφορα την εκανα εγω με το αυτοκινητο μου.στο αττικο εκαναν οτι μπορουσαν ενημερωθηκα οτι εχει αιμοραγια η μικρη και ειπαμε να γινει χειρουργειο για να σταματησει .το σκυλι δεχθηκε θεραπεια με ηλεκτρολυτες αν θυμαμαι καλα μηπως και συνελθει.σε γενικες γραμμες..μεγαλο ποσοστο των κτηνιατρων ειναι για κλωτσιες.παρουσιαζουν την στειρωση σαν κατι καλο.χωρις να λενε ολες τις παραμετρους....μονο και μονο για την κονομα..κακα τα ψεμματα.και δεχομαι οτι ειναι αναμενομενο σε χειρουργεια να υπαρξουν επιπλοκες αλλα πρεπει να ξερουμε τα παντα πριν προχωρησουμε σε επεμβαση...οχι ειναι επεμβαση ρουτινας και δεν υπαρχει προβλημα
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
είναι ανάλογα στο γιατρό που θα πέσεις δυστυχώς. Αν πέσεις σε σοβαρό και τον ρωτήσεις για τους κινδύνους της επέμβασης (οποιασδήποτε με ολική νάρκωση) θα σου πει. Γενικά το ποσοστό σκύλων (όπως και ανθρώπων) που παρουσιάζουν επιπλοκές είναι μικρό. Εξετάσεις την ημέρα της στείρωσης της έκανε; Περαστικά της και να πάνε όλα καλά!

(@Χριστόφορος_Καρ και υπάρχει και η άλλη κατηγορία ανθρώπων που διαβάσαμε ό,τι έρευνα υπάρχει, που ζυγίσαμε όλα τα ρίσκα και τα υπέρ, και που πήραμε μια συνειδητή απόφαση γνωρίζοντας τι ρισκάρουμε και τι μπορούμε να γλιτώσουμε. Όσον αφορά στα θηλυκά, αν μια σκύλα έχει οιστρους χωρίς να ζευγαρώνει, οι πιθανότητες πυομήτρας αυξάνονται κατακόρυφα μετά τα 7 έτη. Η πυομήτρα χτυπάει σε αυτή τη περίπτωση ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σκύλων. Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι 50/50. Οπότε ναι θα επιλέξω να τη στειρώσω νωρίς (προσωπικά μιλώντας πάντα) για να μην κινδυνεύσω πυομήτρα. Επισης, αν η σκύλα παρουσιάσει ψευδοκύηση μια φορά (και δη από τον πρώτο οίστρο), τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βγάζει συνέχεια. Και τέλος οι φιλοζωικές όταν δίνουν σκύλες ζητάνε στείρωση γιατί δνε ξέρουν σε τι άνθρωπο πέφτουν. Δίκαιο και σωστό. Για τα αρσενικά είναι άλλη ιστορία και εγώ είμαι κατά της χωρίς ιατρικό λόγο στείρωσής τους. Σόρρυ για το οφφ τόπικ)
 
  • Like
Reactions: ioanna a


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Μια χειρουργική επέμβαση, είτε σε άνθρωπο, είτε σε ζώο, έχει ΠΑΝΤΑ τα ρίσκα της, ακόμη και στον πιο κορυφαίο χειρούργο, να πας. Ακόμη και οι επεμβάσεις ρουτίνας, όπως είναι οι στειρώσεις.

Η κοινή λογική ενός ενήλικα ανθρώπου, φαντάζομαι πρέπει να τον ωθήσει, να ψάξει για τον καλύτερο γιατρό και τις καλύτερες συνθήκες που μπορεί, προκειμένου να εξασφαλίσει τον περιορισμό του ρίσκου, στο ελάχιστο. Στον βαθμό δηλαδή, που περνάει από το χέρι του, αναλόγως προφανώς και των εμπειριών που έχει. Αυτή πχ η συνθήκη:
Οχι.εγινε σε κτηνιατρο φιλοζωικης απλα δεν πληρωνεις το ποσο που θα πληρωνες σε αλλον κτηνιατρο.πληρωνεις λιγοτερα
Στο δικό μου μυαλό, δεν έχει λογική. Δεν καταλαβαίνω γιατί πληρώνεις λιγότερο. Κάνει "λιγότερη" δουλειά από άλλους γιατρούς; Χρησιμοποιεί υποδεέστερα υλικά; Αν είναι δυνατόν!!! Αν υπάρχουν τέτοιες υποψίες α) δεν υπάρχει ως επιλογή και β) αξίζει καταγγελίας. Πόση εμπειρία πρέπει να έχεις ως σώφρον άνθρωπος, για να μην σε υποψιάσει το...φθηνότερο; Το οποίο επαναλαμβάνω, είναι έτσι κι αλλιώς, σ'αυτή την περίπτωση, απαράδεκτο. Εκτός εάν κε.Αντωνόπουλε, είσαστε πολύ ενεργός εθελοντής φιλοζωικών σωματείων και διαθέτετε επί σειρά ετών την προσωπική σας εργασία και τον οβολό σας, προς ανακούφισή τους. Τότε ναι, να καταλάβω μια κάποια καλύτερη τιμή, του συνεργαζόμενου με το σωματείο γιατρού. Η εκτός, αν είσαστε παλιός και "καλός" πελάτης, του συγκεκριμένου γιατρού. Επίσης τότε, το καταλαβαίνω.

Για τις ιατρικές λεπτομέρειες και των δύο επιστημονικών πλευρών, και του κτηνιάτρου που έκανε την επέμβαση και του κέντρου, που έκανε τα σχόλια, θα μου επιτρέψετε να κρατήσω πάρα πολύ μικρό καλάθι. Εσείς από την μεριά σας, μπορείτε να προβείτε σε διάφορες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσετε επόμενα θύματα, από τα χέρια του εγκληματία αυτού, όπως λέτε, γιατρού. Οπωσδήποτε αναφορά και στο σωματείο που τον σύστησε, αλλά και στον Κτηνιατρικό Σύλλογο.

...και για τον παραπανω φιλο που μου πε οτι ειναι φυσιολογικο σε καθε επεμβαση να υπαρχει ρισκο θα ρωτησω..αν ηταν ανθρωπος θα μου απαντουσε το ιδιο??η θα χε παρει τους δρομους για να μαθει τι εγινε ψαχνοντας να βρει τους υπευθυνους???
Εσείς, τι κινήσεις έχετε κάνει μέχρι τώρα, προς αυτή την κατεύθυνση και με τι αποτέλεσμα; Η, τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πείτε.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
@mareco Λογικά εννοεί το δεύτερο ιατρείο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας. Εξυπηρετεί και δεσποζόμενα και έχει γενικώς χαμηλότερες τιμές από τα περισσότερα ιατρεία.

@Νικος αντωνοπουλος Όλες οι επεμβάσεις έχουν ρίσκο, σε ανθρώπους και ζώα. Υπάρχει πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά ακόμα και σε διαδικασίες που θέλουν νάρκωση και δεν είναι επεμβάσεις, όπως ακτινογραφίες, καθαρισμός δοντιών κλπ.

Υπάρχει έντυπο φτιαγμένο (αν δεν κάνω λάθος από τον ΠΚΣ) ειδικά για τις επεμβάσεις, που αναφέρει ακριβώς τα παραπάνω, ότι κάθε εγχείρηση εμπεριέχει ρίσκο. Η αλήθεια είναι ότι κακώς δεν δίνεται από τους γιατρούς στους ιδιοκτήτες για υπογραφή.

Δεν ξέρω αν η περίπτωσή σας συμπεριλαμβάνει ιατρικό λάθος ή θα συνέβαινε οπουδήποτε. Αν όμως όντως δεν ενημέρωσαν για την κατάσταση της σκυλίτσας σου όταν την παρέλαβες ήταν προφανώς λάθος τους.

Εύχομαι να έκαναν λάθος εκτίμηση στο Αττικό και να υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης. Αν θέλεις ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
@mareco
Υπάρχει έντυπο φτιαγμένο (αν δεν κάνω λάθος από τον ΠΚΣ) ειδικά για τις επεμβάσεις, που αναφέρει ακριβώς τα παραπάνω, ότι κάθε εγχείρηση εμπεριέχει ρίσκο. Η αλήθεια είναι ότι κακώς δεν δίνεται από τους γιατρούς στους ιδιοκτήτες για υπογραφή.
Εμεις το υπογράψαμε πριν τη στείρωση. Θεωρουσα οτι το δίνουν ολοι οι κτηνίατροι προχειρουργικα...
 


17 Μαρτίου 2017
7
0
41
Καταρχας σε πρωτη φαση προεχει να γινει το σκυλι μου καλα.
Κατα την αποψη μου ισως ξαναλεω ισως δεν εχετε επισκεφτει φιλοζωικες κλινικες.ισως σας λυθουν αρκετες αποριες.
Βασικο να πω πως φιλε-η ΚΑΝΕΝΑΣ κτηνιατρος ιδιωτης η μη δεν σε ενημερωνει για επιπλοκες που μπορει να παρουσιαστουν κατα την διαρκεια της επεμβασης .ολοι λενε τι μπορει να παθει το σκυλι αν δεν του κανεις στειρωση!!!
Προς αποφυγη παρεξηγησεων η φιλοζωικη προτιμηθηκε οχι για να γλυτωσουμε χρηματα.αλλα γιατι απ οσο ξερω μερος των χρηματων που δινουμε παει για τα εξοδα τους και ετσι βοηθαμε.ενας ενηλικας νοημων ανθρωπος θα το καταλαβαινε αυτο.και οχι δεν ειμαι "καλος" πελατης της φιλοζωικης.ειμαι ομως φιλοζωος.
 




noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Μακάρι να ανακάμψει πλήρως χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχεις κανένα νέο για την κατάστασή της και πώς τα πάει;
Σχετικά με τις επιπλοκές της αναισθησίας (δεν μιλάμε για ιατρικά λάθη φυσικά, μιας και αυτά δεν υπάγονται στην κατηγορία των πιθανών επιπλοκών), είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν όπως ακριβώς και στον άνθρωπο (ακόμα και θάνατος μπορεί να επέλθει). Τι σχήμα αναισθησίας χρησιμοποίησε; Εκείνος πώς αιτιολόγησε το ό,τι έγινε;