Στενότερα τα όρια των byb

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Νομιζω αυτο ειναι ενα θεμα που οποιος πραγματικα θελει να μαθει ποιος ειναι ο σκοπος ενος εκτροφεα (οχι τι κανουν πολλοι εκτροφεις σημερα αλλα ποιος πραγματικα ειναι ο σκοπος), υπαρχει παντου στο ιντερνετ οχι μονο εδω στο φορουμ που εχει γραφτει αμετρητες φορες..

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι ηθική αλλά και να το δείχνει. Μπορεί να εκτρέφεις ηθικά αλλά αυτό δεν σε κάνει υπεράνω του νόμου.
Ο byb ενδιαφέρεται για το μαρούλι και μόνο, άρα αν του ρίξεις ένα πρόστιμο κάνα δεκαχιλιάρο δύο θα το σκεφτεί ΠΟΛΥ να τα ξαναβάλει.
Ο ηθικός εκτροφέας μιας και είναι ιδεολόγος (βελτίωση της φυλής) θα πληρώσει και θα συνεχίσει την τρέλα του και δεν τον νοιάζει στην τελική. Τα γούστα πληρώνονται! Εκτός αν το κάνει επάγγελμα και ανοίξει ΑΦΜ.

Τώρα αν εγώ βάλω το σκλι μ να γεννήσει γιατί θέλω μαρούλι μπορεί να βρεθώ αντιμέτωπος με τον νόμο και την εφορία. Αν την δω εκτροφέας, τρέξω το σκυλί μου σε αγώνες, πάρω τίτλους, το ψάξω, εξετάσεις και όλα τα κομφορ και ανακοινώσω γεννά μπορεί να με κάνει ηθικό στα μάτια του κυνοφιλου, αλλά οχι στον νομό.
Άδικο; Ναι.
Από την στιγμή που δεν υπάρχουν σαφή όρια όλοι για τον νόμο είναι byb. Από την άλλη αν εγώ πάρω σκυλί με pedigree και το ζευγαρωσω με σκυλί που έχει pedigree με κάνει εκτροφέα; Όχι. Αν θεωρητικά ξέρω τα πάντα για την εκτροφή με κάνει εκτροφέα; Όχι.

Εκτροφέας ηθικός και σωστός είναι αυτός που έχει ιδεολογία, πείρα, σεβασμό για τους βετεράνους του χώρου που συνεχίζουν να ακολουθούν τις αρχές της ηθικής εκτροφής και σεβασμό, πάθος για αυτό που κάνει και ξέρει να κάνει αυτοκριτική (όχι ο θκοσμ ο σκύλος είναι ο καλύτερος ΠΑΝΤΑ). Τα μπικικινια είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει.

• Like
Reactions: sake

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
ακριβως αυτο ηταν το ολο νοημα του του ποστ μου... ποιος νοιαζεται πραγματικα για την βελτιωση της φυλης? συμφωνω οτι το κανουν απο χομπι και ισως μπαινουν και μεσα απο τις γεννες αλλα βελτιωση φυλης? τρελα, χομπι ναι (γιαυτο και μπαινουν μεσα :D )

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Νομζω οτι εχουν χυθει τονοι μελανι και αμετρητες παραγραφοι περι εκτροφεων ηθικων και μη ηθικων και μια μικρη αναζητηση θα σας ανοιξει θεματα με τουλαχιστον 10 και βαλε σελιδες σχολιων. Εγω αν εχω καταλαβει κατι τα τελευταια 5 χρονια που εχω ξεκινησει και ακουω και βλεπω και μαθαινω περι κυνοφιλιας ειναι οτι στην πλατη των τετραποδων γινεται μεγαλη μπιζνα και κανεις δεν θελει να χασει πορους απο αυτη.
ΑΝ λεω ΑΝ υπηρχε θεληση και βουληση να παψουν οι ιδωτικες γεννες....θα επρεπε το αρμοδιο υπουργειο σε συνεργασια με το ΣΔΟΕ να παιρνουν τηλεφωνα σε καθε αγγελια της ΧΕ (χρυση ευκαιρια) και σε καθε site με αγοραπωλησιες κουταβιων και να ηχογραφει την κληση και να εντοπιζει τον ιδιωτη και να του στελνει κλιμακιο για ελεγχο. Αν αυτο γινοταν επι καθημερινης βασεως και βγαιναν στη φορα καμποσα περιστατικα, και καμποσα προστιμα....σε βαθος χρονου θα παψει να υφισταται αυτη η κατασταση.
Κοινως λυσεις υπαρχουν...θεληση και βουληση να εφαρμοστουν δεν υπαρχουν!

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ποια καλυτέρευση?
Ποια φυλη ευεργετηθηκε?
Μια πειτε!

Να τα δουμε ενα ενα?
Πεκινουα,Παγκ,Γαλλακια,Γερμανικα ποιμενικα,Αγγλικα μπουλντογκ,μπουλ τεριε,Ναπολιτανο...ροτ...
κ τα ειπα στα γρηγορα,
οσα μου πρωτοηρθαν στο μυαλο...
αμα το σκεφτω κ αλλο θα βρω κ αλλα!
Ποια καλυτερευση?

Ερμαια στις ορεξεις του καταναλωτικου κοινου ειναι!
Γιατι,μας αρεσει δε μας αρεσει,καταναλωτικο αγαθο ειναι ο σκυλος,ειτε σαν πετ,ειτε σαν εργαλειο,κινητη ιδιοκτησια λογιζεται!
Δε με ενοχλει απαραιτήτως σα σκεψη,ουτε θιγομαι,ασχετως οτι εγω δεν μπορω να το δω ετσι,
ουτε τους κατηγορω για κατι,ουτε σκέφτομαι αρνητικα γιαυτους σαν ανθρωπους...το καταννοω!
αλλα να ξερουμε κ τι λεμε!

Μην ανοιξουμε παλι θεμα εμεις VS εκτροφεων...τα παμε τα ξαναπαμε

Υγ κ εντιτ μαζί : μωρε Γιαννη,
τα μεσα δεν υπαρχουν,εδω δεν μπορουν να φερουν βολτα απλα πραγματα για τους ίδιους τους πολιτες,ποια σκυλια κ ποια γατιά?
Ημαστε διαλυμενοι,απλα δεν εκανε κανεις τον κοπο να μας ενημερωσει...κ δεν εννοω μονο οικονομικα...κ ηθικα...και...και...και...

Last edited:
  • Like
Reactions: AGRIAN

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@betty coltrane συμφωνώ με όσα λες αλλά έχω και μια απορία ως προς αυτό (όχι από σένα. Γενικά)

Τι ποσοστό από τις γέννες των εκτροφεων σήμερα αποσκοπεί στην βελτίωση της εκάστοτε φυλής;
Δεν ειμαι ο καταλληλος ανθρωπος να απαντησει. Αλλωστε ειπα, τι γενικα θεωρειται καλη και σωστη εκτροφη. Δε με ενδιαφερει το θεμα προσωπικα. Δεν θα αγοραζα σκυλο απο τη μια και απο την αλλη, αρκει να υπαρχει ενας για να κανει ολους τους αλλους μικροτερους των περιστασεων. Αν υπαρχει ενας τετοιος που τον ξερεις αλλα εσυ (ο καθενας μας) επιλεξει κατι αλλο γιατι ειναι πιο ευκολο, εισαι (ειμαστε) αξιοι της μοιρας μας.

Μιλαω εκ του ασφαλους, γιατι δεν με ενδιαφερουν οι ρατσες. Αλλα αν ηθελα, ή θα αγοραζα απο το 1% ή απο πουθενα.

Ας πουμε, δε θα αγοραζα απο καποιον του οποιου η διαβιωση εξαρταται απο την εκτροφη.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@betty coltrane συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις. Και εγώ κάπως έτσι το βλέπω. Άλλωστε η ερώτηση μου δεν απευθυνόταν σε σένα. Απλά πιάστηκα από αυτό που έγραψες και εξέφρασα τον προβληματισμό μου.
Πολλές οι σκέψεις μου και οι προβληματισμοι μου σε ότι έχει να κάνει με τον σκύλο γενικότερα αλλά δεν είναι για το παρόν θέμα. Ίσως κάποιο νέο θέμα κάποτε αν και όποτε υπάρξει η διάθεση και ο χρόνος.

@ISKENDER σε βρίσκω υπερβολικό. Εγώ λέω 5%

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
@ISKENDER σε βρίσκω υπερβολικό. Εγώ λέω 5%

Ναι το 5% ειναι αλλα το 4% απο το 5% δίνει που και που κανένα
σκυλο για επίβαση σε bybιδες για να ρεφάρει κανένα έξοδο για
να μπορέσει να συνεχίσει την βελτίωση... όποτε.... περνάνε και
αυτοι στους bybιδες και δεν μπορούμε να τους προτείνουμε.

Μπορούμε;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
@betty coltrane συμφωνώ με όσα λες αλλά έχω και μια απορία ως προς αυτό (όχι από σένα. Γενικά)

Τι ποσοστό από τις γέννες των εκτροφεων σήμερα αποσκοπεί στην βελτίωση της εκάστοτε φυλής;
1% και αυτό καταλαθος.
Σημερα ειδα μια αναρτηση στο FB εκτροφεα cane corso HD A/C και απο κατο εγραφαν ΜΠΡΑΒΟ.Με C!!με ετρωγε να γραψω,αλλα κρατηθηκα.

• Like
Reactions: manolo

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632

Μπορούμε;
Οπότε να υποθέσω πως στην λίστα που δίνει ο κοε σε όποιον ρωτάει για εκτροφεα οποιασδήποτε ράτσας και που εμείς στο φόρουμ παραπεμπουμε στον κοε τα νέα μέλη που μπαίνουν στο φόρουμ και ρωτάνε ότι Ανήκουν στο 5 η 1%

• Like
Reactions: Haris Drazen

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Οπότε να υποθέσω πως στην λίστα που δίνει ο κοε σε όποιον ρωτάει για εκτροφεα οποιασδήποτε ράτσας και που εμείς στο φόρουμ παραπεμπουμε στον κοε τα νέα μέλη που μπαίνουν στο φόρουμ και ρωτάνε ότι Ανήκουν στο 5 η 1%

Ε... ναι ετσι κάνουμε(κάνουνε δηλ.:whistle:) λενε "πάρε τηλ στον κερατά..."
εεεε..... στον ΚΟΕ ήθελα να πω και άμα το σηκώσουν μετα απο 4-5
μερες πρόσεχε εκει που θα σε στείλουν να μην φας κανένα κέρατο.

• Like
Reactions: d3ac0n

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
να δωσω ενα παραδειγμα και να μου πειτε αν κατα την γνωμη σας ειναι σωστο? γιατι αληθεια εχω μπερδευτει με το αν σας ενοχλουν οι εφοριακα παρανομοι byb η απλα οι byb...εχω 2 πιτμπουλ π.χ. και θελω να τα ζευγαρωσω για την δικη μου τρελα... τους κανω ολες τις εξετασεις (ακτινογραφιες,αιματος τα παντα ολα βρε αδερφε ) και ειναι όλα υγιέστατα, θα διαλεξω καλους ιδιοκτητες , <<κοβωντας τους>>και θα τα πουλησω ενα ποσο Χ ... ειμαστε υπερ η κατα?
Κατά...σκοπός του σωστού εκτροφέα για εμένα είναι να κάνει τη ράτσα ακόμα καλύτερη..Δλδ να ζευγαρώσει σκυλιά με δυνατά "χαρτιά" πιστοποιημένες εξέτασεις εργασίας αν είναι ράτσα που έχει ως σκοπό την εργασία ώστε να βγάλει ακόμα καλύτερα δείγματα τις φυλής..Επίσης εννοείται ότι χρειάζεται πείρα για όλα αυτά αλλά κ για τις σωστές συνθήκες ζευγαρώματος αλλά και τοκετού

• Like
Reactions: sake

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική

Μπορούμε;
Δε μπορουμε!
Ο καθενας κανει ο,τι του οριζει η συνειδηση του. Εγω ειμαι λιγο ... οχι απλως μπατσος κυνολογικης ηθικης (που λεει ο @d3ac0n) αλλα μουταβιν, θρησκευτικη αστυνομια!!
Αισθανομαι υπολογη απεναντι στο σκυλο.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
. Δε με ενδιαφερει το θεμα προσωπικα.

Δε μπορουμε!
Ο καθενας κανει ο,τι του οριζει η συνειδηση του. Εγω ειμαι λιγο ... οχι απλως μπατσος κυνολογικης ηθικης (που λεει ο @d3ac0n) αλλα μουταβιν, θρησκευτικη αστυνομια!!
Αισθανομαι υπολογη απεναντι στο σκυλο.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Χμμμ
Δεν με εμδιαφερει το θεμα της εκτροφης σε βαθμο που να μπορω να απαντησω σε αυτο που ρωτησε ο μανολο με καποια αξιοπιστια.
Προφανως κι με ενδιαφερει το θεμα του σκυλου.

Λεω κατι που δε στεκει;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Συστάθηκε σύλλογος ερασιτεχνών εκτροφέων όπου σκοπό έχει να αναδείξει τους ερασιτέχνες εκτροφείς και να στείλει τις προτάσεις του στο κράτος ώστε να πάψουν να είναι παράνομοι.Επίσης γράφει αναλυτικά ποιος θεωρείται ερασιτέχνης εκτροφέας και ποιός όχι....Θεωρώ οτι με το να αναγνωριστεί ο ερασιτέχνης εκτροφέας απο το κράτος και να μην είναι παράνομος θα βοηθήσει στο να αναδειχθούν άνθρωποι που αξίζει όλο αυτό που κάνουν και θα καταλάβει ο κόσμος τη διαφορά.Για όποιον έχει facebook και ενδιαφέρεται :https://www.facebook.com/Hobbyist.Dog.Breeders.Club.Of.Greece/

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ποιά κατά την γνώμη σου είναι η παράνομη γέννα;
Επρεπε τη λεξη «κυριως» να την κανω bold. Δεν σημαινει πως οι "νομιμοι" που δεν κοβουν αποδειξη παιρνουν συγχωροχαρτι. Απλα αν τα βαλεις στη ζυγαρια καλυτερα, λεμε τωρα, να παρεις σωστο, απο ολες τις αποψεις, εκτροφικο απο γνώστη χωρις αποδειξη παρα οτι να ναι απο τον καθε ασχετο περιστερά που κανει και καμια γεννα αμα λαχει.
Ο δευτερος εκτος απο παρανομος για την εφορια ειναι και ανηθικος στα ματια του συνειδητοποιημενο κυνοφιλου. Χωρις συγκεκριμενο πρωτοκολλο ζευαρωνει σκυλια με αποτερο στοχο το κερδος. Ο πρωτος ειναι απλα παρανομος για την εφορια αλλα ηθικος στα ματια του κυνοφιλου.
Υπαρχει και ο συνδιασμος νομιμο και ανηθικο, οπως προανεφερα, στην περιπτωση των puppy mills που μπορει να λειτουργουν νομιμα ως εκτροφεια, με τις αποδειξεις τους και ολα, αλλα στην πραγματκοτητα ειναι κολαστηρια ψυχων.
Και φυσικα υπαρχουν και αυτοι που αστραφτουν νομιμοτητα απο καθε γωνια θεασης.
Αν θες τη γνωμη μου και επειδη η νομιμοτητα εχει και διαβαθμισεις, εστω βαζοντας και τον ηθικο παραγοντα ως κριτηριο, ο πλεον παρανομος ειναι ο "περιστεράς" χωρις γνωσεις και χωρις αποδειξη, αμεσως μετα το puppy mill που μπορει και να ειναι νομιμο φορολογικα αλλα εκτροφικα ανηθικο με σκυλες κουταβομηχανες σε στυλ κλωβοστοιχιας, μετα έρχεται ο ερασιτεχνης εκτροφεας χωρις αποδειξη αλλα γνωστης του αντικειμενου με οτι αυτο συνεπαγεται (εξετασεις, συγκεκριμενος αριθμος ζευγαρωματων κτλ.) και τελος ο καθ' ολα νομιμος εκτροφεας.
Το ιδιο δεν ειναι σε ολες τις περιπτωσεις ομως στην ελευθερη αγορα; Καθενας εχει να επιλεξει αναμεσα σε πληθορα εναλλακτικων αναλογα με το πορτοφολι και τους κανονες που εχει περι ηθικης και νομιμοτητας, την παιδεια του με λιγα λογια.