Στούμπωσε!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Θυμιζω οτι την προηγουμενη εβδομαδα ειχαμε μια ωραιοτατη γαστροραγια,με εμετο καφε και αναλογη διαρροια,η οποια προηλθε το πιθανοτερο απο τα ωμα πλαταρια.Δε νομιζω να του εκατσε κανενα,αλλα ή θα ζοριστηκε λογω μεγαλης ποσοτητας ωμου,στο οποιο ειναι ασυνηθιστος,ή τα πλαταρια θα ηταν χαλασμενα.

Αρκετες μερες λοιπον εδινα λαπα με βραστο κοτοπουλο και ο σκυλος συνεχιζε διαρροια.Επειδη στη διαρροια του εβλεπα λιγο ρυζακι,σα να μη μπορει να το χωνεψει,δεν του ξαναεβαλα.Σημερα ειναι η 3η μερα χωρις ρυζι και ο σκυλος εχει στουμπωσει.Ποτε,ποτε,ποτε,μα ποτε δεν εχει ξαναστουμπωσει.Ποτε!Η' μαλακά κακα ή διαρροια.Μαλλον το ρυζι τον πειραζει.Δε του ξαναβαζω.

Για το ξεστουμπωμα τωρα... λιγο γιαουρτι στο κοτοπουλο ή λαδι;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ενας κτηνιατρος που ειχα παλιαοτερα.. ειχε σαν υστατη λυση τα φαρμακα... σε αναλογη περιπτωση καναμε λαπα αλλα της δωσαμε μονο το ζουμι - οχι το ρυζι, (το σουρωσαμε δλδ) κανει πολυ καλο στα τοιχωματα του στομαχιου και νομιζω λιγο λαδακι δεν θα κανει κακο ισα ισα θα βοηθησει...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι,η κτηνιατρος αρχικα μου εδωσε πεπτονορμ και 2 μερες τωρα φλαζιλ.Δε νομιζω να ειναι ιωση,γιατι το επαθε με το που εδωσα πλαταρια.

Αυτο με το ζουμι του ρυζιου δεν το γνωριζα.Κι εγω σκεφτομουν να του δωσω 1 κουταλια λαδι.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ο τίτλος του τόπικ είναι αξιολάτρευτος!!!χαχαχαχα. Εχω πεθάνει στο γέλιο. Ελπίζω να φτιάξει το στομαχάκι του σκυλάκου σου:p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
skylakos.. an και καθηγητρια ... σε βλεπω με τον μικρο να εισαι επιπολαιη ... παρα τα στομαχικα προβληματα που τον κατατρεχουν....
απο τον εμετο, σε διαιτα για το στομαχι και ξανα σε πλαταρια τα εκανες ολα σε χρονο ρεκορ...
οταν για να αλλαξουμε απλα ξηρα τροφη σε αλλη χρειαζομαστε 15 μερες τουλαχιστον.... ειδικα σε σκυλους με ευαισθησιες....
εσυ αλλαξες απο ξηρα σε πλαταρια- μαγειρευτο - πλαταρια σε λιγοτερο απο 15 μερες... λογικο ο σκυλακος να υποφερει...
το ρυζι το εδινες ακριβως για να σφιξει.....
αργησε λογω και των αλλαγων αλλα τελικα εσφιξε....
οπως σταματησες το ρυζι ... σταματησε λιγο και το φαι...
καντε μεγαλες βολτες διωρες τριωρες και περιμενε να βγαλει οτι χρειαζεται ...

το πεπτονορμ το εδινες για το στομαχι...
το φλατζυλ απευθυνεται σε κουταβια και κακως στο εδωσε ο κτηνιατρος..
επρεπε να δωσει κατι αλλο...
απο το σπιτι αργοτερα θα δω τι ειχα δωσει στον μολοσσο ......σε αντιατοιχη περιπτωση
αποφασισε τι θα δινεις στν σκυλακο και αρχισε σιγα σιγα προγραμμα προσαρμογης....
οταν λεμε μπαρφ δεν εννοουμε πλαταρια..... λογικο να στουμπωσει...
η αναλογια κρεασ κοκκαλα δεν ειναι η ιδανικη για μονιμη και μονη διατροφη... πολλα τα κοκκαλα οδηγουν σε στουμπωμα...
απευθυνσου σε mareco να σου στειλλει ενα προγραμμα που αναλυει τις αναγκες διατροφης σε διαφορα υλικα και τις αναλογιες τους σχετικα παντα με τα κιλα του σκυλου......

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σωστά τα λεει ο Πέτρος.... :)

Αν εξακολουθεις να θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία στη μπαρφ, εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις με σκέτο κιμά. Δε χρειάζεται να δώσεις ισορροπημένη μπαρφ από την πρωτη μέρα, γιατι θα φρικάρει το έντερο του σκύλου (με δεδομένο οτι τα περισσότερα είδη τροφών που θα του δίνεις δεν θα τα'χει "ξαναδει" το στομάχι του....). Μετά θα έδινα κοτόπουλο (κρέας) και μετά σιγά σιγά θα άρχιζα με τα κόκαλα. και στην πορεία σιγά σιγά θα πρόσθετα λαχανικά/φρούτα/αυγά/λάδι/εντόσθια κτλ.

Θα έδινα κεφίρ ή γιαούρτι απο την αρχή κάθε μέρα για να βοηθήσω το έντερο να "δέσει".

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλα,με μπερδεψες κι εμενα την ιδια.

skylakos.. an και καθηγητρια ... σε βλεπω με τον μικρο να εισαι επιπολαιη ... παρα τα στομαχικα προβληματα που τον κατατρεχουν....
δασκαλα βρε

απο τον εμετο, σε διαιτα για το στομαχι και ξανα σε πλαταρια τα εκανες ολα σε χρονο ρεκορ...
οταν για να αλλαξουμε απλα ξηρα τροφη σε αλλη χρειαζομαστε 15 μερες τουλαχιστον.... ειδικα σε σκυλους με ευαισθησιες....
εσυ αλλαξες απο ξηρα σε πλαταρια- μαγειρευτο - πλαταρια σε λιγοτερο απο 15 μερες... λογικο ο σκυλακος να υποφερει...
Δεν καταλαβες καλα.Να εξηγησω...
Απο τον εμετο εδωσα κοτοπουλο βραστο,ξεκοκαλισμενο αρχικα απο το πλαταρι,αλλα κρεας.Επειδη τα ειχα ξεψυξει και δεν κανει να τα ξαναψυξω τα εβρασα και τα ξεκοκαλισα.Το επομενο γευμα ηταν,μεχρι και τωρα,βραστο μπουτι.Τι θα συνεχισω, μπαρφ;;;;Ειναι λογικο με διαρροια και εμετο να δωσω βραστο, που το ξερει,να ηρεμησει το στομαχι και μετα ξεκινω σιγα σιγα μπαρφ.Ακομα βραστο δινω και για πολλες μερες ακομα...

Συμφωνω οτι η αλλαγη απο ξηρα σε μπαρφ εγινε αποτομα,αλλα και με την ξηρα τι καταλαβαινε;Ξεκιινουσε παλι μαλακα κοπρανα.
το ρυζι το εδινες ακριβως για να σφιξει.....
αργησε λογω και των αλλαγων αλλα τελικα εσφιξε....
οπως σταματησες το ρυζι ... σταματησε λιγο και το φαι...
Αν και περιεργο,αν δεις κι αλλα παλιοτερα ποστ μου,ο σκυλος μου δεν μπορει να αλεσει το ρυζι.Αρχικα νομιζα οτι εχει προβλημα και σε αυτο,αλλα διαβασα σε πολλες ιστοσελιδες οτι δεν ανεχονται ολα τα σκυλια ακομα και το ρυζι.Ολες οι διαρροιες που εχει απο κουταβι,οταν εδινα ρυζι,οσο καιρο το εκανα,ο σκυλος εβγαζε ρυζι,νερο και αερα.
καντε μεγαλες βολτες διωρες τριωρες και περιμενε να βγαλει οτι χρειαζεται ...
Βρε Πετρο,μα πραγματικα πιστευεις οτι δεν το εχω κανει;Λες να μην ξερω ποτε ο σκυλος θελει να κανει,ζοριζεται,οταν θελει και δεν μπορει,κτλ;Μολις γυρισα.Πηγαμε σε 3 μερη που μπορω να τον λυσω.Τρεξαμε,παιξαμε...τιποτα.Τα ιδια και το μεσημερι.

το πεπτονορμ το εδινες για το στομαχι...
το φλατζυλ απευθυνεται σε κουταβια και κακως στο εδωσε ο κτηνιατρος..
επρεπε να δωσει κατι αλλο...
ξερω γιατι δινω το πεπτονορμ,το δινω ακομα.Με τετοιο στομαχι,κακο δεν κανει 2-3 μερες παραπανω(κτηνιατρου αποψη).Δινω τις καψουλες των 500 φλαζιλ.Οχι το σιροπι που ειναι για μωρα.
αποφασισε τι θα δινεις στν σκυλακο και αρχισε σιγα σιγα προγραμμα προσαρμογης....
οταν λεμε μπαρφ δεν εννοουμε πλαταρια..... λογικο να στουμπωσει...
η αναλογια κρεασ κοκκαλα δεν ειναι η ιδανικη για μονιμη και μονη διατροφη... πολλα τα κοκκαλα οδηγουν σε στουμπωμα...
απευθυνσου σε mareco να σου στειλλει ενα προγραμμα που αναλυει τις αναγκες διατροφης σε διαφορα υλικα και τις αναλογιες τους σχετικα παντα με τα κιλα του σκυλου......
Να το ξεκαθαρισω κι αυτο.Στο σκυλο θα ξεκινησω μπαρφ και μιλωντας σε αναλογο θεμα,καταλαβα οτι τα πλαταρια μια χαρα ειναι για μπαρφ.Αλλα οχι μονο.Δεν ειπα αυτο.Που εδω που τα λεμε,και μονο πλαταρια να δινω απο κρεας,θα ειναι πολυ καλυτερα απο οποιαδηποτε ξηρα.
Σε καμια περιπτωση δεν στουμπωσε με πλαταρια.Με αυτα εκανε τη διαρροια.Κοτοπουλο βραστο δινω αρκετες μερες τωρα.Πώς σου μπηκε οτι δινω ακομα πλαταρια...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν εξακολουθεις να θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία στη μπαρφ, εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις με σκέτο κιμά. Δε χρειάζεται να δώσεις ισορροπημένη μπαρφ από την πρωτη μέρα, γιατι θα φρικάρει το έντερο του σκύλου (με δεδομένο οτι τα περισσότερα είδη τροφών που θα του δίνεις δεν θα τα'χει "ξαναδει" το στομάχι του....). Μετά θα έδινα κοτόπουλο (κρέας) και μετά σιγά σιγά θα άρχιζα με τα κόκαλα. και στην πορεία σιγά σιγά θα πρόσθετα λαχανικά/φρούτα/αυγά/λάδι/εντόσθια κτλ.

Θα έδινα κεφίρ ή γιαούρτι απο την αρχή κάθε μέρα για να βοηθήσω το έντερο να "δέσει".
Εχει ξαναδοκιμασει κιμα και δεν ειχε κανενα προβλημα.Επειδη του δινω καποιες φορες ωμα κοκαλα(αρνι,μοσχαρι) και τα παει μια χαρα,δεν πιστευα οτι θα ειχε θεμα με τα πλαταρια που ειναι τοσο μικρα κοκαλα.

Μια περιοδο εδινα κι εγω κεφιρ και γιαουρτι(οχι μαζι ουτε την ιδια περιοδο),το εχω γραψει κι εδω,αλλα μου εκανε θεμα στα κοπρανα.

Παιδια,γενικα θελω να ξεφυγω απο ξηρες,κτλ...Δεν μπορω να δεχτω οτι μπορει ενας οργανισμος να δεχτει ξηρα και οχι κανονικο φαγητο.Θα το παλεψω απο εδω,θα το παλεψω απο εκει,θα ζοριστει ο σκυλος κι εγω μαζι,το ξερω,αλλα μονο ετσι θα βρει την υγεια του.Δε γινεται αλλο με τις ξηρες και τις διαρροιες.Θα μου πεθανει απο αυτο....
Ηδη εχει χασει αρκετα,αλλα θα συνελθει.Κοτοπουλακι,κιμαδακι,κτλ θα συνελθει...Σε κανενα 6μηνο πιστευω θα τρωει τα παντα.Δεν μπορω να τον αφηνω αλλο ετσι.Οχι εχει πολλη πρωτεινη η ξηρα,οχι εχει λιγη,οχι εχει βρωμη,οχι εχει ρυζι,κτλ...Τελος.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Για να εβλεπες το ρυζι στα κακα του μαλλον δεν το ειχες βρασει σωστα,και ετσι φερνει διαροια κανε το ρυζι λασπη,και κοιτα και λιγο την ποιοτητα,απλα ρυζι για ρυζογαλο η απλα σπασμενο ρυζι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για να εβλεπες το ρυζι στα κακα του μαλλον δεν το ειχες βρασει σωστα,και ετσι φερνει διαροια κανε το ρυζι λασπη,και κοιτα και λιγο την ποιοτητα,απλα ρυζι για ρυζογαλο η απλα σπασμενο ρυζι.
Nαι, παίζει κι αυτό... το'χα πάθει μια φορά με μαύρο ρύζι που θέλει μια ώρα τουλάχιστον για να βράσει καλά και το'χα αφήσει λιγότερο....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
παιδια το κανω λαπα.Μια ωρα,οντως, ομως δεν το αφηνω.Μα, 1 ωρα;Τι θα μεινει;Αν το καταστρεφουμε τοσο,γιατι το δινουμε;