Στραβά ποδαράκια;

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα

Παιδιά, βλέπετε κάτι ανησυχητικό όσον αφορά τα ποδαράκια του κουταβιού μου; Είναι πεντέμισι μηνών και ο κτηνίατρος δε μου έχει πει κάτι. Εγώ τα βλέπω λίγο στραβά ή ιδέα μου είναι; Φταίει που κινείται στο πλακάκι; Το έχω μεγαλώσει λάθος; :(

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
να προσεχεις να μην παιρνει αποτομα βαρος (συντηρητικη διατροφη ειναι προτιμοτερη) και να αναπτυσσετε αργα για να προλαβαινουν οι συνδεσμοι να δυναμωνουν αναλογα με το βαρος του.
Ομως μπορει να εχει και μια κληρονομικη βαση το θεματακι του.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
4,800 kg είναι αυτή τη στιγμή και το ταίζω περίπου 1 κούπα (240ml) Orijen Puppy τη μέρα. Η κτηνίατρος μου είπε ότι πιάνει λίγο λίπος στο θώρακα. Αν θέλετε να βγάλω και άλλες φωτογραφίες από πλάγια και από πάνω, αλλά είναι φουντωτό το τρίχωμα και δε φαίνεται καθαρά :/

Το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται, μπορώ να το ελέγξω; :/

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τοτε μαλλον ειναι ανατομικο προβλημα, και ισως και κληρονομικο οπως ειπε η ghost girl. Θα προσαρμοστει σε αυτη την ανατομια και θα λειτουργει μια χαρα. :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μονο μεσω της διατροφης.
δινε μια τροφη με χαμηλη πρωτεινη και συνδυασε το με συμπληρωμα χονδροιτινης. (παρε γνωμη κτηνιατρου πρκλ πριν. Ότι σου λεω βασιζεται μονο σε προσωπικη εμπειρια)
Πολυ ξεκουραση και καθολου γλιστερες επιφανειες. 2-3 βολτες τη βδομαδα σε παραλια με αμμο βοηθανε.
Ξερεις αν οι γονεις του εχουν παρομοιο προβλημα?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θα προσαρμοστεί ή θα χρειαστεί χειρουργείο;
Oταν λεω θα προσαρμοστει δεν εννοω οτι θα ισιωσουν καποια στιγμη αλλα οτι θα λειτουργει με βαση την ανατομια και θα προσαρμοστει σε αυτην. Το αν θα χρειαστει χειρουργειο δεν μπορει να το πει κανεις απο τοσο νωρις. Προσεξε την διατροφη και τις καταπονησεις οπως σου ειπανε και τα άλλα παιδια.

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Συμφωνώ με ghost girl,
Ρίξε την πρωτεΐνη, φρόντιζε να το βλέπει ο ήλιος και προσοχή στις επιφάνειες που κινείται.
όταν λετε ριξε την πρωτεινη σε τι ποσοστό? προβληματίστηκα.. θα επισκεφθω τον κτηνίατρο άμεσα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
όταν λετε ριξε την πρωτεινη σε τι ποσοστό?
Αυτό που θα έκανα εγώ,
- θα έκοβα την orijen
- θα διάλεγα μια τροφή με χαμηλά ποσοστά πρωτεΐνης
- και θα έδινα junior (όπως είναι λογικό στην ηλικία που είναι) αλλά για πιο μεγαλόσωμες φυλές. Κάποιοι δίνουν και adult για τον ίδιο λόγο. Νομίζω όμως ότι junior για πιο μεγαλόσωμες φυλές είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, όχι τόσο τολμηρή ώστε να σε αγχώνει.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
κατω απο 26% θα σου ελεγα και με χαμηλο ποσοστο ασβεστιου. Καλυτερα να μην παιρνεις puppy αλλα adult αν εχει τετοιο προβλημα στα ποδια.

ααα και εφοσων θα πατε στον κτηνιατρο... μην δωσετε extra ασβεστιο.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
μονο μεσω της διατροφης.
δινε μια τροφη με χαμηλη πρωτεινη και συνδυασε το με συμπληρωμα χονδροιτινης. (παρε γνωμη κτηνιατρου πρκλ πριν. Ότι σου λεω βασιζεται μονο σε προσωπικη εμπειρια)
Πολυ ξεκουραση και καθολου γλιστερες επιφανειες. 2-3 βολτες τη βδομαδα σε παραλια με αμμο βοηθανε.
Ξερεις αν οι γονεις του εχουν παρομοιο προβλημα?
Είπαμε αμάν να ξεπεράσουμε τις διάρροιες, μη με κάνετε να ξαναλλάξω τροφή. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να την αναμιγνύω με τη Royal Canin για να πέφτει το ποσοστό πρωτεΐνης.
Πολλή ξεκούραση... Δεν είναι ότι το βάζω και εργάζεται... Κοιμάται τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Περιπάτους δεν αρχίσαμε ακόμα. Το πιάνει η τρέλα όμως όταν ξυπνάει και τρέχει μόνο του στο σπίτι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό... Γυαλιστερές επιφάνειες τις έχουμε καλύψει όσο είναι δυνατόν. Βόλτες σε παραλία με άμμο στην Καρδίτσα δεν παίζει... Μόνο σε χώμα/χορτάρι.
Γονείς δε γνώρισα, σόρρυ.

@Loukia: Πεντέμισι μηνών είναι.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Κι όμως δεν έχεις επιλογή.
ΠΡΕΠΕΙ να ρίξεις την πρωτεΐνη και ΠΡΕΠΕΙ να το βλέπει ο ήλιος, το να είναι όλη μέρα μέσα δε θα σε βοηθήσει. Δε χρειάζεται απλά φως, χρειάζεται ήλιο. Να το βγάζεις στο μπαλκόνι όταν η θερμοκρασία το επιτρέπει.

5,5 μηνών, άρα είναι ακόμα στην puppy. Κάντην τουλάχιστον junior και για πιο μεγαλόσωμη φυλή.

Κτηνίατρος δεν είμαι, αλλά εγώ αυτά θα έκανα.

Last edited:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Το βλέπει ήλιος, Loukia... Μην κοιτάς που εδώ και 2 βδομάδες χιονίζει και βρέχει ασταμάτητα και δεν είδαμε ούτε εμείς ήλιο... Βγαίνουμε στη βεράντα τη μέρα, αλλά και πάλι πλακάκι έχει από κάτω.

Τροφή δεν είμαι έτοιμος να αλλάξω ακόμα. Το μόνο θέμα που μου επισήμανε η κτηνίατρος σχετικά με την τροφή είναι πως αν συνεχίσω και τη δίνω για μήνες παίζει να γίνει πολύ υπερκινητικό και θα χρειαστεί να κάνουμε εξετάσεις για τα νεφρά του. Just in case. Τώρα που έχει κρύο μου είπε να συνεχίσω να τη δίνω αλλά όταν αρχίσουν οι ζέστες να την ανακατεύω με μια άλλη τροφή με λιγότερη πρωτεΐνη.

Πέρα από αυτό, υπάρχει όντως πρόβλημα;