Στραβοπάτημα, θλάση, τι?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όπως ειπα και σε άλλο προσφατο θεμα, η ενεργεια της Ηρας εχει ανεβει πολύ τελευταια.
Μαζι ανεβηκε και το μεγεθος της. Ναι, η κουκλα μου ακομα μεγαλωνει και φυσικα ομορφαινει. Και όχι, δεν το προσεξα μονο εγω.

Το θεμα είναι ότι παιζει και τρεχει αγρια, στριβει αποτομα, πηδαει οπου βρει.
Η κατασταση είναι λιγο υπερβολικη κι εγω την αφηνω για να εκτονωνεται.

Πριν 3-4 μερες εγινε το πρωτο στραβοπατημα με το μπροστινο δεξι ποδι. Δυο τρια βηματα λιγο κουτσά και μετα συνεχισε να τρεχει.
Ειπα κανενα πετραδακι θα πατησε.

Προχθες τα ιδια. Συμπτωση ειπα αλλά ας εχω το νου μου. Παλι 2-3 βηματα διστακτικα και μετα όλα καλα.
Χθες τα ιδια και πηγαμε στον γιατρο.

Χωρις να την εξετασει, αν και το ζητησα, το απεδωσε σε θλαση ή ελαφρυ στραμπουληγμα. Ειπε να προσεξω να μην την αφηνω να το παρακανει στο παιχνιδι. Στην αναγκη να την εχω συνεχεια στο λουρι για λιγες μερες.
Αν συνεχιστει το προβλημα θα της δωσει αντιφλεγμονωδη χάπια.

Ευκολο να το λες. Λουρι σημαινει μονο περπατημα και με το περπατημα η Ηρα απλά ξεμουδιαζει. Δεν προκειται να εκτονωθει οσο και να περπαταμε. Ασε που με το τρεξιμο, αυτή τρεχει κι εγω καθομαι.

Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας για το ότι ψιλοκουτσαινει εστω και τοσο λιγο και για το τι να κανω γι αυτό και την εκτονωση.

Ευχαριστω
Αρης

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πιστευω οτι μπροστα στην υγεια δεν παιζουμε!!!

Τωρα οσο για το οτι κουτσαινει οπως και εσυ ενω περπατας μπορει να παραπατησεις ακομα σε ισιο εδαφος το ιδιο μπορει να παθει και ο σκυλος...μαλλον x2 φορες πιο πιθανο!!!

Περαστικα της!!!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πάρα πολύ πιθανό να είναι από την ανάπτυξη.

Οπότε θα περάσει. Πολλά σκυλιά ταλαιπωρούνται μέχρι περίπου τους 18 μήνες. Αν δεν κάνω λάθος η πάθηση λέγεται πανοστεΐτιδα.

Μπορεί τα συμπτώματα να είναι στιγμιαία ή και συνεχή (για μέρες). Πρόσεξε λίγο τις πρωτεϊνες στην τροφή της. Οι πολλές δεν κάνουν καλό για την ώρα.

Αν συνεχιστεί, όντως αντιφλεγμονώδες φάρμακο και όλα θα είναι μια χαρά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κωστα, επειδη καπου το ειχα διαβασει σε ένα θεμα, ρωτησα τον γιατρο αν οφειλεται στην αναπτυξη και ειπε όχι.

Θεμα μικροτραυματισμου είναι ειπε, πχ θλαση.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Δεν ειναι τπτ μην ανυσηχεις το ιδιο επαθε και ο δικος μου ο γιατρος ειπε αναπαυση για 5-6 μερες.και εδωσε παυσιπονα σε περιπτωση που εκλεγε επιδη ποναγε.περασαν οι 6 μερες και ολα καλα.μου ειπε επισης οτι τετοια μικροχτυπηματα θα εχω σε αυτη την ηλικια.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
O γιατρός έβγαλε ακτινογραφία?
Κατια μου, εδω ειναι δυστυχως Ξανθη. Κανεις δεν βγαζει ακτινογραφιες σε σκυλους.
Όπως εχω ξαναπει, το μονο καλο που εχουμε οσον αφορα στα σκυλια ειναι η ομορφη και ατελειωτη φυση ελαχιστα χιλιομετρα μακρια.

Χθες παντως που δεν την προκαλεσα να τρεχει αγρια και να πηδαει, αλλά την αφησα να τρεξει κατα βουληση, δεν στραβοπατησε καθολου. Την παρακολουθουσα συνεχεια.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το προβλημα φαινεται να ξεπεραστηκε, παρολο που την αφηνω να τρεχει καθημερινα για τουλαχιστον μια ωρα. Όπως ειπα, οσο και να περπαταμε δεν εκτονωνεται και θα με παλαβωσει τελειως.
Απλά δεν την φωναζω ξαφνικα, για να αποφυγω φρεναρισμα και αποτομη στροφη.

Πιστευω ανακαλυψα τι φταιει. Κατι που το ειχα ξεχασει.
Μια μερα πριν αρχισει να στραβοπατάει, παιζαμε αγρια και ετρεξε αποτομα προς το μερος μου. Επεσε πανω μου με ολη της τη φορα και με χτυπησε με τον δεξι της ώμο στο ποδι. Είναι κατι που συνήθιζε να κανει στο παιχνιδι, αλλά πρωτη φορα το εκανε τοσο δυνατα.
Μετα ξαφνικα το εκοψε. Μαλλον πονεσε και αποφασισε ότι δεν είναι καλο παιχνιδι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.083
Νεότερο μέλος
Avra mummy