Συγκατοικηση με γάτα σκύλο

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Καλησπέρα, ηθελα τη γνώμη σας για κατι που απασχολεί εμένα και το φίλο μου εδω και μερες. Εγω εχω ενα σκυλάκι περίπου 1 έτους, αρσενικό. Στειρωμενος. Το πήρα πολυ μικρό και γενικα ειναι το επίκεντρο της προσοχής στην οικογενεια. Ο φίλος μου αντίστοιχα εχει εναν γατουλη περίπου 1 έτους και αυτος, αρκετα επιθετικός. Επίσης στειρωμενος. Το γατί θα έλεγα πως ειναι αρκετα πιο "τσαμπουκας" απο το σκυλάκι μου. Τον μάζεψε απο το δρόμο.
Αποφασίσαμε να συγκατοικησουμε. Το θεμα ειναι πως έχουν αρχίσει τσακωμοί για τα ζωάκια μας. Αυτος μου λεει να μην παρω τον σκυλάκι μου μαζι. Εγω αυτο αποκλείεται να το κανω. Προτιμάω να μην συγκατοικησω καθόλου παρά να αφήσω το μικρό πίσω. Τον πήρα για μια ζωη, δεν παιζει να μην τον παρω μαζι μου και στην άκρη του κόσμου να παω. Αυτος δεν θελει να αφήσει το γατουλη του και καλα κανει φυσικά. Εχω διαβάσει εδω, πως οταν ειναι μικρά τα γατιά και τα σκυλιά μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Ας υποθέσουμε πως ο Σκυλακος μου συνηθίζει, τον γατουλη φοβάμαι, γτ οπως είπα ειναι αρκετα επιθετικός.
Μηπως έχετε να προτείνετε κατι, εχει συμβεί σε κανένα κατι παρόμοιο? πως μπορούν να συμβιώνουν?
σημειωτεον, ο γατουλης ειναι 7 κιλα, μεγαλοσωμος και ίσως περισσοτερο απο τον δικό μου.
αν δε λυθεί αυτο το θεμα δεν μας βλέπω να μετακομιζουμε παντως.
ευχαριστω πολυ!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αν και δεν μπορώ να σε βοηθήσω, μπράβο που δεν κάνεις συμβιβασμό να αφησεις τον μικρό, για να συγκατοικήσεις με τον φίλο σου!!!

Αν περιοριζατε όσο περισσότερο την επαφη τους ωσπου να παρουν αποφαση ότι αυτή ειναι η κατάσταση? διαφορετικά δωματια ο καθενας τους....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Xμ δύσκολη περίπτωση.
Το σπίτι που θα συγκατοικήσετε είναι ήδη το σπίτι του γατούλη? Αν όχι μήπως να έμενε ο γατούλης εκεί που ζει ως τώρα? Οι γάτες δένονται ιδιαίτερα με το περιβάλλον τους.
Δοκιμαστική συνάντηση έχετε κάνει? Ο σκύλος σου πώς τα πάει με γάτες? Να θυμάσαι ότι αν ο γάτος έχει διαφυγές προς τα επάνω, έπιπλα ψηλά, κάποιο ράφι, και γενικά μια διαδρομή ψηλά που να μπορεί να διανύσει μέσα στο σπίτι χωρίς να τον αγγίξει ο σκύλος θα προτιμήσει να φύγει από το να επιτεθεί ή να έρθει σε σύγκρουση με τον σκύλο. Εκτός κι αν είναι my cat from hell!

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις. Ο γατουλης ζει ηδη εκει. Γενικα ο δικός μου δεν τα παει πολυ καλα με τις γάτες, στο δρόμο σεληνιαζεται οταν τις βλέπει, αλλα ειναι παντα σε λουρί, οποτε γενικώς δεν τον αφήνω να τις πλησιάζει καθόλου.δοκιμαστική συνάντηση δεν έχουμε κανει, η αλήθεια ειναι πως το φοβάμαι λιγο.
Ειλικρινά ειναι ενα θεμα που δεν κανει πίσω κανένας μας, ουτε αυτος να αφήσει το γατί του ουτε εγω τον δικό μου σε καμία περίπτωση. Εχω σκεφτεί περισσοτερο να μην συγκατοικησουμε, παρά να αφήσω το μικρο πίσω.
δεν ξερω τι να κανω, μιας και πρεπει να παρθεί μια απόφαση πια, αλλα αυτο το θεμα ειναι το μοναδικό που μας κολλάει και το σκεφτόμαστε. Εγω ειμαι κάθετη σε αυτο παντως, προτιμώ να μην κανω οικογενεια μαζι του που λεει ο λόγος, παρά να αφήσω το σκύλο μου. Ειναι αδιαπραγμάτευτο.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Αν και δεν μπορώ να σε βοηθήσω, μπράβο που δεν κάνεις συμβιβασμό να αφησεις τον μικρό, για να συγκατοικήσεις με τον φίλο σου!!!

Αν περιοριζατε όσο περισσότερο την επαφη τους ωσπου να παρουν αποφαση ότι αυτή ειναι η κατάσταση? διαφορετικά δωματια ο καθενας τους....
οταν λες σε διαφορετικά δωμάτια? να μένει ο γατουλης πχ στο υπνοδωμάτιο και ο δικός μου π.χ. Στο γραφειο και να αποφεύγεται πλήρως η επαφή μεταξύ τους?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εφόσον ο σκύλος σου σεληνιάζεται στο δρόμο με γάτες να μην κάνετε τεστ. Δεν θα βγει σε καλό εκτός αν έχεις έναν σκύλο τέλειο σε υπακοή αλλά και πάλι δεν θα το ρίσκαρα. Επειδή έχω έναν σκύλο που επίσης σεληνιάζεται με γάτες και δύο γάτες που προυπήρχαν έχω χωρίσει το σπίτι στα δύο.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Εφόσον ο σκύλος σου σεληνιάζεται στο δρόμο με γάτες να μην κάνετε τεστ. Δεν θα βγει σε καλό εκτός αν έχεις έναν σκύλο τέλειο σε υπακοή αλλά και πάλι δεν θα το ρίσκαρα. Επειδή έχω έναν σκύλο που επίσης σεληνιάζεται με γάτες και δύο γάτες που προυπήρχαν έχω χωρίσει το σπίτι στα δύο.
Δηλαδη ο σκυλος κινείται στο μισό σπιτι και οι γάτες στο υπόλοιπο?πως το έχεις χωρίσει αν επιτρέπεται?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δηλαδη ο σκυλος κινείται στο μισό σπιτι και οι γάτες στο υπόλοιπο?πως το έχεις χωρίσει αν επιτρέπεται?
Οι γάτες είναι σε μιά μεγάλη βεράντα και σε ένα μεγάλο δωμάτιο και ο σκύλος στο υπόλοιπο σπίτι. Δεν είναι εύκολο όμως για έναν γάτο που είχε συνηθίσει σε όλο το σπίτι ο περιορισμός αυτός, ειδικά αν πρόκειται για μικρό σπίτι. Αν το σπίτι είναι μεγάλο θα το ρυθμίσετε πιο εύκολα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Aυτο...

Σαφως και δεν θα ριξετε καποιο σε ενασχόληση μαζι του, αλλά να μην εχουν επαφη.
Εξτρά στρες θα ειναι αφου το σκυλι δαιμονίζεται και δεν του χρειάζεται. Μελλοντικά μπορει να το παρουν αποφαση αλλά ως τότε, καλύτερα να φυλάτε τα ρουχα σας!

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Απο αυτα που διαβάζω καταλαβαίνω πως όντως ειναι πολυ δύσκολα τα πραγματα..δυστυχώς δεν μπορω να μην παρω το σκύλο μου μαζι, αλλα ουτε θελω να δημιουργήσω και πρόβλημα στο γατουλη.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Οχι δυστυχώς. Ειναι κλασικό σπιτι με ενα μεγάλο γραφειο σαλόνι, ενα υπνοδωμάτιο, ενα μεγάλο διάδρομο και ενα αρκετα μεγάλο χωλ. Προσπαθώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να χωριστεί.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Στο διάδρομο. Στο πατρικό μου βάλαμε διαχωριστική πόρτα στο διάδρομο. Στην κυριολεξία χωρίζει το σπίτι στα 2.

Επίσης στους γονείς μου ζει σκύλος που έξω στο δρόμο κυνηγούσε γάτες αλλά μες στο σπίτι τις δικές μας τις είχε κορώνα στο κεφάλι του. Δε σου λέω ότι είναι βέβαια και το σύνηθες. Θέλει μεγάλη προσοχή. Απλά λέω ότι δεν είναι πάντα τόσο ακατόρθωτο όσο μας φάινεται.

Αρχικά και πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση θέλει να δείτε τις αντιδράσεις τους όταν θα βρεθούν στον ίδιο χώρο. Περιορισμένα από κινήσεις ΚΑΙ τα δύο. Από ότι λες ο σκύλος είναι και πολύ μικρόσωμος... οπότε πιο πολύ η δική του σωματική ακεραιότητα διακυβεύεται! Βασικά και των 2 αλλά τις γάτες δεν ξέρω τις έχω πάρει πιο από φόβο από ότι τα σκυλιά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Πάντως βρε παιδί μου, και να λες πως δεν θα συγκατοικήσεις ή δεν θα παντρευτείς αύριο-μεθαύριο, τον άνθρωπό σου εξαιτίας των ζώων, είναι κάπως βαρύ.
Και το λέω εγώ, φαντάσου...που δεν με ξέρεις δηλαδή, αλλά οι άλλοι εδώ θα καταλάβουν :p
Δύσκολα πράγματα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
Το ότι ο σκύλος αφηνιάζει στο δρόμο με τις γάτες δεν σημαίνει ότι θα αφηνιάζει και με τη γάτα του σπιτιού.

Βέβαια το πρόβλημα είνα ότι αφηνιάζει ο γάτος αν κατάλαβα καλά...
Ένας φίλος έχει ένα γάτο κατηγορίας killer που μισεί τους σκύλους γιατί του την είχαν πέσει όταν ήταν μικρός. Έφερε και σκύλο και έχει χωρίσει το σπίτι στα 2 - ο γάτος δεν γουστάρει ακόμη συμβίωση με σκύλο (μετά από 8-10 μήνες?).

Από την άλλη, μια αδέσποτη που φιλοξενώ, ενώ στο δρόμο τσιτώνει με τις γάτες, τη γάτα του σπιτιού την τρέμει και τη σέβεται. Βασικά η γάτα μου στο σπίτι μανατζάρει και κοροϊδεύει :D αυτή τη στιγμή 3 σκύλους, όλοι είναι σούζα μπροστά της και όλα είναι μια χαρά.

Νομίζω ότι πρέπει να κάνετε δοκιμαστικές επισκέψεις στο γατόσπιτο και να δείτε μετά από μερικές φορές πως θα πάει το πράγμα και αν φαίνεται διαχειρίσιμο. Συνήθως πάντως οι γάτες είναι οι προβληματικές - οι σκύλοι αποδέχονται πιο εύκολα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
είναι και τσαμπουκαλουδικα και τα δυο ομως... γιατι ξέρω και περίπτωση (την αδερφή της σελιν) που συμβιώνει με εναν κουφο γάτο (στον οποιο κανει τη νγωστη επιθεση κ@λο-κ@λο) και μια 7κιλη μειν κουν. Την δευτερη μαλιστα την υποδεχτηκε στο σπιτι, δεν την βρήκε να ζει εκει... και μιλάμε για σκυλα που λυσσάει με γάτες! Αλλά επεσε σε γατες που την εχουν γραμμένη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Eμένα ο δικός μου αφηνιάζει και με τις γάτες στο σπίτι που τις βλέπει μέσα από μία τζαμαρία. Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, η πρώτη επαφή θα γίνει με διαχωριστικό στην μέση για να δείτε αντιδράσεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Eμένα ο δικός μου αφηνιάζει και με τις γάτες στο σπίτι που τις βλέπει μέσα από μία τζαμαρία. Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, η πρώτη επαφή θα γίνει με διαχωριστικό στην μέση για να δείτε αντιδράσεις.

μην πω και με λουριά.... φαντάσου να κάνουν μαρς στο διαχωριστικό

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Αυτο που φοβάμαι ειναι κυριως την αντίδραση του γάτου κι εγω, τον εχω παρει απο φόβο. Ίσως θα μπορούσαμε να κανονίσουμε μια δοκιμαστική συνάντηση στυλ ο ένας στη μια άκρη του σπιτιού και ο άλλος στην αλλη και να δούμε. Αλλα και πάλι με πολυ προσοχή.
Επισης ο διάδρομος ειναι αρκετα μεγάλος και καπως χωρίζει στο σπιτι στα δυο. Ίσως να γινόταν εκει ενας διαχωρισμός.
Mareco, ξερω πως σου ακούγεται περίεργο, το καταλαβαίνω, απλά ο σκυλος μου ειναι πολυ μεγαλη αδυναμία μου και απο τα πολυ λίγα πραγματα που ειλικρινά δεν μπορω να διαπραγματευτώ. Μου λεει και η μητερα μου να τον αφήσω στο πατρικό, της φαινεται περίεργο, αλλα πραγματικα δεν θελω. Δεν τίθεται τέτοιο θεμα. Τον πηρα για να είμαστε μια ζωη μαζι, ο,τι και να γινει.
σας ευχαριστω παντως για τις απαντήσεις σας.