Συγκατοικηση με γάτα σκύλο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μου λεει και η μητερα μου να τον αφήσω στο πατρικό, της φαινεται περίεργο, αλλα πραγματικα δεν θελω. Δεν τίθεται τέτοιο θεμα. Τον πηρα για να είμαστε μια ζωη μαζι, ο,τι και να γινει.
σας ευχαριστω παντως για τις απαντήσεις σας.
Kαι πολύ καλά κάνεις και δεν θέλεις. Δεν είναι λύση αυτή. Καλύτερα να χωρίσετε το σπίτι στην μέση και να είστε όλοι μαζί και σιγά σιγά να το παλέψετε.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αν υπηρχε αυλη θα σου ειχα μια πιθανη λυση για να εξοικειωθούν μεταξύ τους.

Εγω πάντως χρειαστηκε να μαζεψω ενα γατι λίγο καιρό πριν. Φοβομουν πολυ την αντιδραση της Συλβιας, γιατι και αυτη σεληνιαζεται με το που δει γατα.
Στην αρχη εφερνα το γατι στην εξωπορτα και η Συλβια πηγαινε και το μυριζε απο τη χαραμαδα, αυτο το εκανα για μερικες μερες, και μαι μερα αποφασισα να το παρω στα χερια και να μπω μεσα στο σπιτι με αυτο. Η Συλβια λυσσομανουσε στην αρχη αλλα εκατσα κατω, κρατουσα με το ενα χερι ειχα τη Συλβια και με το αλλο το γατι.

Σιγα σιγα ηρεμησαν και αρχισε το ενα να συνηθιζει την παρουσια του αλλου.
Ξερεις, πολλες φορες παρεξηγουμε την συμπεριφορα του σκυλου.
Αλλο πραγμα το επιθετικο σκυλι προς τις γατες και άλλο το περιεργο σκυλι προς τις γατες. Eπισης το οτι μπορει να τρελαινεται με τις γατες στο δρομο δεν σημαινει οτι παραιτητα θα κανει το ιδιο και με τον γατο στο σπιτι!

Εγω θα έλεγα να προσπαθησεις να τα φερεις κοντα, αρχικα να ειναι σε διαφορετικους χωρους και μετα το συζηταμε παλι!

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας,
τις επόμενες μερες θα κάνουμε μια δοκιμή να τα φέρουμε κοντα πολυ ελεγχόμενα , σιγουρα ο δικός μου με λουρί, απο μακριά, με διαχωριστικό, να δούμε πως θα παει και θα γράψω για το αποτέλεσμα.

Και πάλι ευχαριστω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Θα βρείτε όμως, οπωσδήποτε τρόπο, οπωσδήποτε, να μην μεταδώσετε άγχος και νευρικότητα σε κανένα απ'τα δύο. Αλλιώς, ίσως καλύτερα να μην το επιχειρήσετε καθόλου.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Ναι καταλαβαίνω, το θεμα ειναι ακριβως αυτο, οχι να ειναι μαζι και να ειναι αγχωμένα, αλλιώς τι να το κανω? δε θελω ουτε ο δικός μου ουτε ο γάτος να στρεσαριστουν σε καμία περίπτωση. Αν ειναι να ταλαιπωρηθούν δεν εχει νόημα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ειχα σκυλια (3 τον αριθμο) που λυσσαγανε να κυνηγανε γατες στον κηπο, ειχανε πιασει κι ολας.....
Και μια μερα, βρηκα τον Αρχοντα στην βεραντα...... προσπαθησα με καθε τροπο να τον διωξω πριν τον αρπαξουνε, αλλα αυτος τπτ ειχε ερθει για να μεινει.

Την επομενη μερα τον βρηκα να κοβει βολτες αναμεσα στα σκυλια, τα οποια τον ειχανε αποδεχτει ολοκληρωτικα.
Δεν ξερω τι τους εκανε, αλλα ποτε ποτε ποτε τον συγκεκριμενο δεν τον εχει ενοχλησει σκυλος.

Μαζι του γνωρισαν κ τα δυο επομενα σκυλια μου τις γατες......

Το τραγικο ειναι οτι ο συγκεκριμενος γατος, σε "κατα λαθος" επαφη με ξενο σκυλο στο δρομο, του την επεσε κ τον εκανε κοτλε! (ο γατος στο σκυλο, οχι το αντιθετο!)
Οποτε μπορει καποιος να πει οτι ο γατος δεν γουσταρει αλλους σκυλους.....

Το θεμα του αν θα συμβιωσουνε τα ζωα, εξαρταται πρωτιστως απο τα ιδια (κυριως απο τον γατο) κ μετα απο την δικη σας συμπεριφορα!

Οταν αποφασισετε να τα φερετε σε επαφη, μην στριμωξετε την γατα, αλλα μην την εχετε κ ανεξελεκτη, γιατι δεν θα ερθουνε σε επαφη ποτε! Επισης μην επιδιωξετε επαφη αν τα ιδια δεν θελουνε, αρκει η συνυπαρξη χωρις παρατραγουδα...... κοινως θελετε να ζουν στον ιδιο χωρο χωρις τραβαλα, οχι να κανουνε κ παρεα!
Για μενα να τα φερετε σε επαφη, με διακριτικη παρουσια......

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Ειχα σκυλια (3 τον αριθμο) που λυσσαγανε να κυνηγανε γατες στον κηπο, ειχανε πιασει κι ολας.....
Και μια μερα, βρηκα τον Αρχοντα στην βεραντα...... προσπαθησα με καθε τροπο να τον διωξω πριν τον αρπαξουνε, αλλα αυτος τπτ ειχε ερθει για να μεινει.

Την επομενη μερα τον βρηκα να κοβει βολτες αναμεσα στα σκυλια, τα οποια τον ειχανε αποδεχτει ολοκληρωτικα.
Δεν ξερω τι τους εκανε, αλλα ποτε ποτε ποτε τον συγκεκριμενο δεν τον εχει ενοχλησει σκυλος.

Μαζι του γνωρισαν κ τα δυο επομενα σκυλια μου τις γατες......

Το τραγικο ειναι οτι ο συγκεκριμενος γατος, σε "κατα λαθος" επαφη με ξενο σκυλο στο δρομο, του την επεσε κ τον εκανε κοτλε! (ο γατος στο σκυλο, οχι το αντιθετο!)
Οποτε μπορει καποιος να πει οτι ο γατος δεν γουσταρει αλλους σκυλους.....

Το θεμα του αν θα συμβιωσουνε τα ζωα, εξαρταται πρωτιστως απο τα ιδια (κυριως απο τον γατο) κ μετα απο την δικη σας συμπεριφορα!

Οταν αποφασισετε να τα φερετε σε επαφη, μην στριμωξετε την γατα, αλλα μην την εχετε κ ανεξελεκτη, γιατι δεν θα ερθουνε σε επαφη ποτε! Επισης μην επιδιωξετε επαφη αν τα ιδια δεν θελουνε, αρκει η συνυπαρξη χωρις παρατραγουδα...... κοινως θελετε να ζουν στον ιδιο χωρο χωρις τραβαλα, οχι να κανουνε κ παρεα!
Για μενα να τα φερετε σε επαφη, με διακριτικη παρουσια......
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σου

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Επισης μην επιδιωξετε επαφη αν τα ιδια δεν θελουνε, αρκει η συνυπαρξη χωρις παρατραγουδα...... κοινως θελετε να ζουν στον ιδιο χωρο χωρις τραβαλα, οχι να κανουνε κ παρεα!
Σημαντικό! Συμφωνώ!!

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Καλησπέρα,
γράφω για να σας ενημερώσω τι εγινε τελικα. Εκανα οπως είπαμε, πήγα σημερα το πρωί τον μικρο μου, ο γατουλης εκει μεσα. Αρχικά σε αλλο δωμάτιο. Δεν είχαν παρει χαμπάρι το ενα το αλλο. Με το που κατάλαβε ο δικός μου το γάτο, εγινε το έλα να δεις. Ευτυχώς που ειχαν απόσταση ασφαλείας και ο δικός μου ηταν σε λουρί. Ο γατουλης ανέβηκε σε ενα γραφειο ψηλά και ηταν και αυτος σε κατάσταση συναγερμού. Κακην κακώς πηρα το δικό μου και βγήκα εξω. Με λίγα λόγια, δεν νομιζω να υπαρχει περίπτωση ετσι οπως τα είδα να έχουμε καλα ξεμπερδεματα. Ακομα και οταν φύγαμε, ο δικός μου, στο ασανσέρ, γαυγίζε και ήθελε να γυρίσει πισω να "σκισει τη γατα". Επειδη δε θελω να στρεσαριστουν ουτε το ενα το αλλο, και επειδη γενικώς δεν το βλέπω εφικτό να συγκατοικούν, αποφάσισα να μην το ρισκάρω. Οποτε η συγκατοικηση αναβάλλεται Επ αόριστον. Ο δικός μου με το γατουλη κι εγω με το σκυλάκι μου.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Οταν φερνεις για πρωτη φορα σε επαφη ενα σκυλο κ μια γατα, ειναι αδυνατο να περιμενεις να μην συμβει τπτ κ να συνυπαρχουνε μια χαρα!
Εφ'οσων η γατα εχει την δυνατοτητα να ανεβει καπου ψηλα κ να μην κινδυνευει, μετα ειναι η σειρα η δικη σου οταν ο σκυλος σου παει απο κατω κ αρχισει να γαυγιζει κ να τρελλενεται, να κατσεις να τον διορθωνεις μεχρι να σταματησει!
Οση ωρα παρει, οσο χρονο χρειαστει.
Την γατα την αφηνεις απλα να υπαρχει στο δωματιο.....

Ειναι λαθος δικο σου οταν λανθασμενες συμπεριφορες του σκυλου σου σε κανουνε να μην μπορεις να ζησεις την ζωη σου!

Επισης ειναι λαθος που πηρες το σκυλο κ εφυγες, χωρις να δοκιμασεις να το διορθωσεις.....

Υ.Γ. Να θυμασαι οτι πας το σκυλο στην γατα, κ οχι την γατα στο σκυλο!

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Καλησπέρα και ευχαριστω για τις απαντησεις. Κατανοώ όσα λες και δεν αντιλέγω σε κανένα, ωστόσο θα ηθελα να ρωτησω γτ λαμβάνεις την συμπεριφορά του σκύλου σαν λανθασμένη. Θελω να πω, δεν ξερω κατα ποσο το ένστικτο του σκύλου για τη γατα μπορει να διορθωθεί ποτε. Ο σκυλος εχει ενα ένστικτο, θελει να κυνηγήσει τη γατα κλπ κλπ. Εαν εγω εκείνη τη στιγμή θελω να τον διορθώσω, πες πως οκ, το καταλαβαίνει και με ακούει. Σταματάει λοιπόν. Μπορω ομως να ειμαι σίγουρη πως δε θα ορμηξει ακομα και ύστερα απο συνεχείς διορθώσεις μου, πχ σε ανύποπτη στιγμη, επειδη ακριβως αυτο θα κανει ο σκυλος?
επισης, θα ήθελες να μου προτείνεις τι να εκανα εκτός απο το να παρω το σκυλο μου και να φύγω?
με λίγα λόγια, δεν ειμαι τοσο σίγουρη κατα ποσο μπορω να επέμβω στη φύση τους και να ειμαςτε 100 /100 ασφαλείς.
διορθωστε με αν κανω λάθος.
ευχαριστω

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Καλησπέρα και ευχαριστω για τις απαντησεις. Κατανοώ όσα λες και δεν αντιλέγω σε κανένα, ωστόσο θα ηθελα να ρωτησω γτ λαμβάνεις την συμπεριφορά του σκύλου σαν λανθασμένη. Θελω να πω, δεν ξερω κατα ποσο το ένστικτο του σκύλου για τη γατα μπορει να διορθωθεί ποτε. Ο σκυλος εχει ενα ένστικτο, θελει να κυνηγήσει τη γατα κλπ κλπ. Εαν εγω εκείνη τη στιγμή θελω να τον διορθώσω, πες πως οκ, το καταλαβαίνει και με ακούει. Σταματάει λοιπόν. Μπορω ομως να ειμαι σίγουρη πως δε θα ορμηξει ακομα και ύστερα απο συνεχείς διορθώσεις μου, πχ σε ανύποπτη στιγμη, επειδη ακριβως αυτο θα κανει ο σκυλος?
επισης, θα ήθελες να μου προτείνεις τι να εκανα εκτός απο το να παρω το σκυλο μου και να φύγω?
με λίγα λόγια, δεν ειμαι τοσο σίγουρη κατα ποσο μπορω να επέμβω στη φύση τους και να ειμαςτε 100 /100 ασφαλείς.
διορθωστε με αν κανω λάθος.
ευχαριστω
Εχουμε επεμβει στην "φυση" τους σε σημειο αηδιας γενικα, σιγουρα μπορουμε να επεμβουμε σε συμπεριφορες που μπαινουνε εμποδιο στην ζωη μας.....
Δεν θα επεκταθω γιατι το θεωρω μια τεραστεια κ κατα βαση ασκοπη κουβεντα.
Αυτο που πρεπει να κρατησεις, ειναι οτι επεμβαινεις στην ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του κ οχι στην φυση του.
Την γατα μπορει στα εσωψυχα του να θελει να την ξεσκισει κ να την κοψει κομματακια, δεν θα το κανει ομως, γιατι θα εχει ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ να μην το κανει.

Παμε τωρα στο θεμα:
Μπαινεις μεσα στο σπιτι, με το σκυλο σου, κ η γατα ειναι εκει ελευθερη.
Μολις η γατα δει το σκυλο σε εξαλη κατασταση (η τουλαχιστον μια φυσιολογικη γατα) θα κοιταξει να ανεβει καπου ψηλα. Δεν πειραζετε την γατα!
Μετα εσυ διορθωνεις το σκυλο σου. Οτι ξερει απο εντολη κ οτι ξερει απο εκπαιδευση!
Ξερει το "μη" ? Λες "μη" για την συμπεριφορα "γαυγισμα/γρυλισμα" ξερει το "ησυχα" το λες για να κατσει ησυχα μαζι σου, οτι ξερει, μεχρι να τον καταφερεις να μεινει μαζι σου χωρις να ενοχλει την γατα (γαυγιζει, γρυλιζει, τραβαει να παει να την φαει) για 10-15'
Μετα αν ξερει απο επιβραβευση, τον επιβραβευεις τον παιρνεις κ φευγεις.......
Οσο χρονο χρειαστει, οση ωρα παρει. Χωρις αγχος απο σας, χωρις φωνες, σταθερα κ με υπομονη.
Με την γατα δεν ασχολειστε......

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εμείς έχουμε σκύλες και γάτα. Ήρθαν σε επαφή ενήλικα όλα τα ζώα. Δεν άνοιξε μύτη. Έχουν και αυτά το χαρακτήρα τους, δεν είναι όλα ίδια.
Αν δεν έρθουν σε επαφή όμως δεν μπορείς να ξέρεις.
Μεγάλο και σημαντικό ρόλο παίζει και η αντίδραση της γάτας γιατί αν δεν τρέξει πανικόβλητη τότε ο σκύλος θα τρέξει αλλά μόλις φτάσει μπροστά της κοκαλώνει στην αρχή και μετά την μυρίζει, εκτός και είναι catkiller.

Εμείς την πρώτη επαφή με τη γάτα μας την είχαμε στο δρόμο. Πήγαν οι σκύλες κοντά της, δεμένες, την μύρισαν και αυτή τις μύρισε με τη σειρά της. Μετά φύγαμε. Όταν γυρίσαμε σπίτι και βγήκαμε στο μπαλκόνι η γάτα μας κοίταζε από τον κήπο, μας είχε ακολουθήσει. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Picture0006.jpg

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Σας ευχαριστω παρά πολυ παιδια για τις συμβουλές και την παράθεση των εμπειριών σας. East49 απόλυτα κατανοητά αυτα που έγραψες. Έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί ετσι. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου.
Vasgial επισης ευχαριστω πολυ για την απαντηση, αν και δεν ξερω την συνέχεια που ανέφερες, ελπιζω ολα να ηταν καλα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σας ευχαριστω παρά πολυ παιδια για τις συμβουλές και την παράθεση των εμπειριών σας. East49 απόλυτα κατανοητά αυτα που έγραψες. Έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί ετσι. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου.
Vasgial επισης ευχαριστω πολυ για την απαντηση, αν και δεν ξερω την συνέχεια που ανέφερες, ελπιζω ολα να ηταν καλα.
Η συνέχεια φαίνεται στη φωτογραφία (δεν είναι από την πρώτη μέρα βέβαια) που παραθέτω στο προηγούμενο μύνημά μου.