Συζητώντας με τον εκτροφέα Ροτβάιλερ


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Το προηγουμενο διαστημα εκανα καποιες επισκεψεις σε καποια εκτροφεια Ροτβαιλερ μαζι με την κοπελα μου, 5 για την ακριβεια, μου εχουν μεινει καποια ακομη που θα ηθελα να δω. Στο παρον θεμα θα ηθελα να σχολιασουμε καποια πραγματα που ακουσα και ειναι καινουρια ή καποια πραγματα που ειναι αντικρουομενα.

Οι εκτροφεις δε θα ονομαστουν (για προφανης λογους) και σε καθε "ερωτηση" θα αλλαζουν ονομα. Εννοειται οτι δεν εγιναν σε ολους οι ιδιες ερωτησεις, οπως και επισης οτι καποιες απαντησεις ειναι ιδιες πχ απο 2 εκτροφεις οποτε ομαδοποιουνται στο ιδιο ονομα :)
Παμε...

1. Ο σκυλος που θα παρω σε τι ποσοστο εξαρταται το τι χαρακτηρα θα εχει απο το γενετικο υλικο που φερει και σε τι ποσοστο απο το ποσο θα δουλεψω εγω μαζι του, ποσο θα δεθω κτλ κτλ

Κεβιν: 70% γενετικο υλικο 30% εσυ
Μπραιαν: 50% γενετικο υλικο 50 εσυ
Ανταμ: 10% γενετικο υλικο 90% εσυ

2. Ο σκυλος που θα παρω αν και δεν με ενδιαφερει απαραιτητα η φυλαξη θελω να εχει τοσα "γκαζια" ωστε να μπορει τουλαχιστον να υπερασπιστει τον εαυτο του σε εμπλοκη με λυκο (περιγραφω το χειροτερο σεναριο, δλδ το πιο δυσκολο που μπορει να χρειαστουν τα γκαζια)

Αλμπερτ: Εχω αυτο που θελεις, απλως απο την τοκετοομαδα δεν θα διαλεξουμε το πιο χαμηλωμενο
Τσαρλς: Εχω αυτο που θελεις και θα σου πουν ολοι το ιδιο, ειτε το εχουν ειτε οχι.
Ντειβιντ: Εχω αυτο που θελεις αλλα να ξερεις οτι ο σκυλος μπορει να σου φυγει, να κυνηγησει το λυκο

3. Εχει νοημα να παω το σκυλο σε εκθεσεις;

Εντουαρτ: Ειναι πολυ καλο να πας το σκυλο να διαγωνιστει, και μονο που θα βρεθει με 200 αλλα σκυλια γυρω του ειναι η καλυτερη εμπειρια κοινωνικοποιησης, δε θα μπορεσεις με κανεναν αλλο τροπο να το κανεις αυτο
Σμιθ: Ετσι οπως μου περιγραφεις την καθημερινοτητα που υπολογιζεις να εχει ο σκυλος, σε χωριο. πολλες ωρες σε φαρμα με ζωα κτλ κτλ, δε νομιζω οτι ειναι η καλυτερη ιδεα. Δεν θα ειναι ενας σκυλος μεγαλωμενος σε αστικο περιβαλλον οποτε δε νομιζω οτι θα μπορεσει να ανεχτει αυτη την κατασταση, πιο πολυ θα στρεσαριστει.

4. Δεδομενου οτι προκειται να ειναι ο πρωτος μου σκυλος, ποσο σημαντικο ειναι να απευθυνθω σε εκπαιδευτη;

Τζειμς: Ετσι οπως σε βλεπω, οι πιθανοτητες να χρειαστεις εκπαιδευτη ειναι 50%-50%
Ντανιελ: Καλο θα ηταν να πας σε εκπαιδευτη πιο πολυ για να μαθεις εσυ παρα ο σκυλος

5. Υπαρχει εκτροφικο πλανο;

Σεμπαστιαν: Ναι υπαρχει, οι επομενες γεννες ειναι μπλα μπλα μπλα
Λεοναρντ: Δεν υπαρχει πλανο γιατι κινουμαι αναλογα με το τι βλεπω. Μπορει να βρεθει πχ ενας αρσενικος και να θελω κουταβια απο αυτον γιατι κρινω οτι μπλα μπλα μπλα

6. Που γινονται οι εξετασεις δυσπλασιας;

Τζουλιαν: Οι εξετασεις γινονται εκει. Γενικα παντως εχω παρατηρησει οτι οι Σερβοι σε σκυλια απο Γερμανια ριχνουν κανενα ποντο κατω, και αντιστοιχα οι Γερμανοι σε σκυλια απο Σερβια

7. Τι πρεπει να προσεξω; Τι κανω λαθος;

Γουιλιαμ: Δεν κανεις κατι λαθος, καλα κανεις και γυρνας τα εκτροφεια, να πας και σε αλλους
Τζεικ: Το ψειριζεις πολυ και μπορει να κανεις λαθος. Καλα κανεις και πηγες σε εκτροφεια αλλα αν θες τη γνωμη μου πηγαινε στον Ταδε για αυτους κ για αυτους τους λοους, πες του τι σκυλι θελεις και θα σου το δωσει, ειναι γνωστης και ντομπρος

8. Ως προς την κοπελα μου
Μπιλ:Θα πρεπει να περναει χρονο και με την κοπελα σου για να δεθει και μαζι της εφοσον μου λες οτι θα τον εχεις τοσες ωρες εσυ μαζι σου στη δουλεια.
Μπεν:Θα πρεπει να ασχοληθει αρκετα ωστε να μην εχετε θεμα αργοτερα με θεματα αμφισβητησης (ανεβαινω στην αγελη κτλ κτλ)
Λουι: Εφοσον θα το μεγαλωστε μαζι δε θα εχετε κανενα θεμα

9. Ποιος μπορει να μπει στην αυλη;
Τάιλερ:Αν δεν εισαστε μπροστα κανεις, αν εισαστε ολοι
Ελιοτ: Οσοι μαθει απο κουταβι

10. Αρσενικο ή θηλυκο;
Ξαβιε: Προτεινω θηλυκο, θα σου ειναι πιο ευκολο για πρωτο σκυλο
Τομ: Τοση ωρα που μιλαμε δεν καταλαβα οτι υπαρχει τετοιο διλημα γιατι απο τα λεγομενα σου καταλαβα οτι θελεις αρσενικο, δεν εχω προβλημα, οτι θελεις
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Την επομενη φορα μπορεις να χρησιμοποιησεις ονοματα απο τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιων" ; :p

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι πως εισαι αρκετα τυχερος επειδη -οπως ειπες- υπαρχουν πολλοι εκτροφεις,οποτε πιστευω θα βρεις αυτο που πραγματικα θελεις,με τον εναν ή τον αλλον τροπο ;)
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Να προσθεσω και τις απαντησεις του δικου μου εκτροφεα στα ερωτηματα σου , ισως εχει καποιο ενδιαφερων.

1) 50%-50%

2) Δεν ρωτησα για λυκο αλλα για φυλαξη και γκαζια μου απαντησε , σχεδον ολα τα Rott κανουν γι'αυτο ειδικα της δικιας του εκτροφης (εννουσε οτι γι'αυτο μπορει να εγγυηθει αλλα ειπε οτι το επιπεδο του Rott στη Ελλαδα ειναι πολυ καλο) βεβαια αλλα περισσοτερο αλλα λιγοτερο αναλογα το χαρακτηρα του καθε κουταβιου αλλα και των γονέων του αλλα ολα λιγο πολυ το βγαζουν

3) Να το πας το σκυλο για εκθεσεις μετραει πολυ σαν μορφολογια (τζαμπα διαφημηση για το εκτροφειο αν παρει καμια διακριση λεω εγω)

4) ΒΥ στα Rott ειναι must , φυλαξη οχι και τοσο διοτι το βγαζουν τα περισσοτερα απο μονα τους (εδωσε και καποια guidelines)

5) Ναι υπαρχει , μονο τα καλυτερα αιματα μπαινουν στην αναπαραγωγη (Παγκοσμιοι πρωταθλητες κλπ Burning , Imperator etc)

6) Ελλαδα και μετα τα στελνουμε στο ADRK

7)-

8 & 9) Μεχρι να ενηλικιωθει θα τους δοκιμασει ολους (που του περναει και που οχι) / Μεσα στο σπιτι θα δεχετε οσους μεγαλωσει μαζι(Ακολουθω τα guidelines για φυλαξη χωρου)

10) Θυληκο σιγουρα ειδικα για 1ο σκυλο (ξεχνας το αρσενικο) και για ζωη μεσα σε διαμερισμα διοτι τα αρσενικα εχουν τη ταση να μαρκαρουν(κατουρανε) μεσα στο σπιτι
 
  • Like
Reactions: ISKENDER and zenio


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ε, μην πάτε ρε 'σεις στους εκτροφείς και τους ψαρεύετε ρε...

Τι δημοσιογραφικές ερωτήσεις είναι τούτες...

Μπορείτε να τους μιλάτε κανονικά...
 
  • Like
Reactions: Alpol9 and ΤLilith


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Ε, μην πάτε ρε 'σεις στους εκτροφείς και τους ψαρεύετε ρε...

Τι δημοσιογραφικές ερωτήσεις είναι τούτες...

Μπορείτε να τους μιλάτε κανονικά...
:ROFLMAO:
Προφανως το υφος εχει "ρετουσαριστει" ωστε να σταθει στο γραπτο λογο :)
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
@Asmodeus 2 αρσενικά έχω μεγαλώσει, εκ των οποίων τον δεύτερο ακόμα τον μεγαλώνω και κανένα δε μου μάρκαρε το σπίτι.
Ο πρώτος καθαρόαιμος, εκτροφείου κλπ κλπ μία φορά πήγε να το κάνει όταν άρχισε να πρωτοσηκώνει το πόδι, τον μάλωσα και τέλος.
Ο δεύτερος αδέσποτος 2 χρόνια και αφού μπήκε στο σπίτι δεν προσπάθησε καν.
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
@Asmodeus 2 αρσενικά έχω μεγαλώσει, εκ των οποίων τον δεύτερο ακόμα τον μεγαλώνω και κανένα δε μου μάρκαρε το σπίτι.
Ο πρώτος καθαρόαιμος, εκτροφείου κλπ κλπ μία φορά πήγε να το κάνει όταν άρχισε να πρωτοσηκώνει το πόδι, τον μάλωσα και τέλος.
Ο δεύτερος αδέσποτος 2 χρόνια και αφού μπήκε στο σπίτι δεν προσπάθησε καν.
Rott? Επειδη είναι κυριαρχικα σκυλια το ειπε ο δικός μου
 
  • Like
Reactions: Kouros


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Έναν αδέσποτο και ένα χάσκυ. Με το ροττ δεν έχω εμπειρία για να μιλήσω.
Θεωρώ όμως οτι εάν το πιάσεις την ώρα που πάει να μαρκάρει και το μαλώσεις (1-2-3 φορές) δε θα το ξανακάνει. Ανεξάρτητα από τη ράτσα.
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Τοτε οι ρατσες θα ειχαν μοναχα διαφορες στην εμφανιση ετσι οπως το θετεις , πιστευω οτι οσο πιο κυριαρχικο ειναι ενα σκυλι τοσο πιο εντονη επιθυμια θα εχει να μαρκαρει το χωρο του. Ότι θα το κοψει με πειθαρχεια ναι αλλα θα το κοψει πιο δυσκολα και οι 1-2-3 μπορει να χρειστει να γινουν 100 που λεει ο λογος
 
  • Like
Reactions: Kouros


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Zenio, όπως καταλαβαίνεις, το thread έχει άπειρα πατήματα για ενδοφορουμικό μαλλιοτράβηγμα :D . Άλλωστε αυτά που θα γράψουμε πιο πολλά θα πούνε για εμάς παρά για τους εκτροφείς.
Κατ αρχάς δεν βλέπω κάποιον να σου είπε καμιά χοντράδα, οπότε εγώ με αυτούς τους δεδομένους εκτροφείς θα έδινα περισσότερο βάση στους γονείς και στην τοκετοομάδα, παρά στις λεπτομέρειες που λέει ο καθένας για να πουλήσει.
Τέσπα, πάρε τα πατατάκια σου και κάτσε.

Πάμε :


1. Το ποσοστό που θα εξαρτηθεί ο τελικός χαρακτήρας από τα γονίδια ή το περιβάλλον δεν είναι δεδομένο και απόλυτο. Ένας σκύλος "οριακός", δηλαδή ένας σκύλος φοβικός ή τσαμπουκαλεμένος, θα σου αφήσει λιγότερα περιθώρια να τον πλάσεις. Πάντα θα παλεύεις με αυτόν τον σκύλο για να φτιάξεις κάτι, και πάντα θα βρίσκεις μπροστά σου τον τοίχο του γεννετικού υλικού. Απ την άλλη, ένας σκύλος "μέσου όρου" μπορεί να πάει πιο εύκολα προς τον παράδεισο ή την κόλαση ανάλογα με την δουλειά σου, η οποία σε αυτόν θα αφήσει χαρακτηριστικότερη στάμπα.

2. Λάθος ερώτηση και λάθος απαντήσεις. Ακόμα και εκτροφείς LGD δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποιο σκυλί και γιατί θα πάει τον λύκο "κωλοφαράτζα". Φαίνεται πάντως να συνδέεται με αυξημένη επιθετικότητα απέναντι στο ίδιο είδος και αυξημένη αίσθηση κτητικότητας περιοχής απέναντι στο είδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος έχει γενικά κι αόριστα "γκάζια" και ότι το πιο δύσκολο θα του είναι να φυλάξει από λύκο, ενώ την φύλαξη από άνθρωπο την έχει για πλάκα. Σκέψου για παράδειγμα το gameness και το γυρισμένο μάτι ενός πιτ απέναντι σε άλλο σκύλο, τι αξία έχει απέναντι σε άνθρωπο?...Σχεδόν μηδενική. Οι εκτροφοπωλητές LGD για ανθρωποφύλαξη είναι επικίνδυνοι και για τον άνθρωπο, και για τις φυλές.
Μπορεί το Ροτ να είναι ποιμενικός Βοοειδών, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκτροφέας του που να ξέρει αν το σκυλί φυλάει από λύκο. Είναι σαν να μου απαντήσει εκτροφέας ΓΠ ότι το σκυλί θα σαλαγίσει τα πρόβατα....ε, δεν πιστεύω να τον πάρω στα σοβαρά...

3. Πιστεύω ότι εδώ και οι δύο κάπου λάθος κάνουνε...
Δηλαδή ρε Εντουαρντ με μια φορά στο τόσο που θα πάει ο σκύλος στην έκθεση, θα υπάρξει "κοινωνικοποίηση"? Πότε θα προλάβει και τι "κοινωνικοποίηση" θα είναι αυτή?
Κι εσύ ρε φίλε Σμιθ, θα δώσεις σκυλί κυριαρχικής φυλής που θα έχει και τις βόλτες του με τον πολιτισμένο ανάδοχό του και φοβάσαι ότι θα στρεσαριστεί στην έκθεση? Ε, και? Θα του πάρουμε μελένιο!


4. Εδώ συμφωνώ απόλυτα με τον Ντάνιελ. Ακόμα και ταλεντάρα να είσαι στον "φυσικό" χειρισμό, δεν θα σε χαλάσει να μάθεις δέκα πράγματα από έναν ψημένο εκπαιδευτή για να μην κάνεις το σκυλί σου φορουμικό πειραματόζωο.

5. Το εκτροφικό πλάνο είναι πολυυυυυυ μεγάλη κουβέντα για τον μέσο εκτροφέα... Ας μην τα σκαλίζουμε...

6. Ας είναι επίσημες οι εξετάσεις και να φύγει και κανας βαθμός δεν έγινε και τίποτα (αν δεν είναι οριακές).

7. Να προσέξεις το "overacting" που λένε και στην ηθοποιία. Υπάρχει ένα παλιό ρητό των σοφών του φόρουμ που λέει ότι "το τρίτο (εκτροφικό) σκυλί που θα διαλέξεις θα είναι εντάξει". Δηλαδή για να σου φτιάξω την μέρα φίλε Zenio, κατά 60% μούφα θα πάρεις, χο χο χο :p . Και το overacting δεν πρόκειται να σε σώσει. Σημαντικότερο απ όλα στον σκυλοχώρο είναι η εμπειρία, και αυτή δυστυχώς δεν έρχεται με διάβασμα και ερωτήσεις, αλλά με σπασμένα μούτρα. Το textbook του σωστού σκυλοιδιοκτήτη έχει γίνει προσάναμμα στα τζάκια πολλών ξεψειριστών της μαιμούς μπροστά σε ένα κουτάβι που "δεν είναι τελικά ακριβώς αυτό που έψαχνα" (ων πρώτος ημί εγώ). Εδώ λοιπόν, και σε αυτή τη φάση της περιήγησής σου, θα πάρω περισσότερο το μέρος του Τζέικ.

8. Ανάλογα με τον σκύλο και τις γραμμές

9. Ανάλογα με τον σκύλο και πώς θα τον μάθεις.

10. Πες του Ξάβιε να ρωτήσει τον ptf και του Τομ να μην είναι τόσο λαρτζ.

Αυτά τα λίγα, και πραγματικά κρίμα που λείπει ο Johnk.......
 
Last edited:


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
o αδέσποτός μου είναι τόσο κυριαρχικός που μου ήρθε φαγωμένος από σκυλιά μεγαλόσωμα γιατί έκανε τσαμπουκάδες (όσο ήταν αδέσποτος ακόμα).Τέτοια τρύπα στο πόδι που έβλεπα το εσωτερικό της κοιλιάς του.
5 μήνες θεραπεία και 2 εγχειρήσεις (πλας οτι του τα κόψαμε και ακόμα τσαμπουκαλεύεται ο θρασύτατος).

Αν του δείξεις οτι δεν επιθυμείς να το κάνει, απλά δε θα το κάνει.
Εσύ είσαι αυτός που βάζει τους κανόνες, όχι ο σκύλος.

Με την ίδια λογική, αν πάει να σε καβαλήσει γιατί είναι πολύ κυριαρχικό, άφησέ το. Είναι κυριαρχικό, άρα οκ.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Νομιζω οτι το (2) της αναλυσης του sea mol ειναι κ το κλειδι στην επιλογη σου φιλε μου.

Σε σκυλια που χρονια τωρα εχουν αποσυρθει απο "αυτο" το περιβαλλον, το ταμπεραμεντο πλεον μεταφραζεται διαφορετικα κ αναλυεται σε αλλη βαση. Ακομα κ καλη προθεση να εχει ο εκτροφεας δεν νομιζω οτι εχει την παραμικρη ιδεα για το αν το σκυλι του θα ανταποκριθει κ πως σε κατι τετοιο.

Αν εχει μια καλη εικονα της γραμμης κ με μια δοση ειλικρινιας η θα επρεπε να πει η οτι εχει σκυλια που δεν ειναι ευκολα διαχειρισιμα απεναντι σε αγνωστα ζωα, ειναι δλδ επιθετικα σε αυτα η οτι κατα τις πιθανοτητες ο σκυλος θα προστατεψει τον εαυτο του με την μη συμπλοκη αν (που μαλλον θα) εχει την επιλογη......

Για να το πω κ διαφορετικα, ροτ που θα συμπλακει απο επιλογη σε λυκο, αλλα θα μπορεις ευκολα να τον διαχειριστεις απεναντι σε ξενους σκυλους σε στοιχειωδως πολιτισμενο περιβαλλον δεν νομιζω να υπαρχει.....
Αποψη μου παντα....
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απορια:

Ο 1.Μπραιαν/2.Ντειβιντ/8.Μπεν/9.Ελιοτ. ειναι το ιδιο προσωπο που εδωσε αυτη τη σειρα απαντησεων;;;
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
sea-mol
Οσο μαλλιοτραβηγμα και να πεσει δε μπορει κανεις να πει οτι ειπα αυτο για τον ταδε. Στην τελικη μπορει εγω κατι να μεταφερω λαθος. Σε καμια περιπτωση δε θιγω κανεναν, οποτε...win-win :)
Γενικα δεν ακουσουσα χοντραδες, ουτε ακραια πραγματα ουτε κραξιμο. Το αναφερω γιατι ακουγονται πολλα για τους εκτροφεις Ροτ.

Στα υπολοιπα θα απαντησω οταν υπαρξουν και αλλες απαντησεις.

Οσο για την τελευταια σου φραση, το "συμφωνω απολυτα" ειναι λιγο

east49
Οχι, αλλα ας μην μπουμε σε αυτη τη διαδικασια


 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
sea-mol
Οσο μαλλιοτραβηγμα και να πεσει δε μπορει κανεις να πει οτι ειπα αυτο για τον ταδε. Στην τελικη μπορει εγω κατι να μεταφερω λαθος. Σε καμια περιπτωση δε θιγω κανεναν, οποτε...win-win :)
Βρε μεταξύ μας, όχι με τους Ροτάδες
 


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
να κλαις η να γελάς?! πολύ παραμύθι πέφτει.πολύ λίγες οι λογικές απαντήσεις.
 
  • Like
Reactions: Dimi_21


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Μα ναι, το καταλαβα, και σου λεω, ας πεσει οσο μαλλιοτραβηγμα θελει :)

Ενδοφορουμικο θα παραμεινει οποτε... ;)
 


Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Έναν αδέσποτο και ένα χάσκυ. Με το ροττ δεν έχω εμπειρία για να μιλήσω.
Θεωρώ όμως οτι εάν το πιάσεις την ώρα που πάει να μαρκάρει και το μαλώσεις (1-2-3 φορές) δε θα το ξανακάνει. Ανεξάρτητα από τη ράτσα.
Σορυ κιόλας αλλά μάλλον τα σκυλιά σου δεν ήταν καθόλου κυριαρχικά..
 
  • Like
Reactions: Asmodeus


Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
o αδέσποτός μου είναι τόσο κυριαρχικός που μου ήρθε φαγωμένος από σκυλιά μεγαλόσωμα γιατί έκανε τσαμπουκάδες (όσο ήταν αδέσποτος ακόμα).Τέτοια τρύπα στο πόδι που έβλεπα το εσωτερικό της κοιλιάς του.
5 μήνες θεραπεία και 2 εγχειρήσεις (πλας οτι του τα κόψαμε και ακόμα τσαμπουκαλεύεται ο θρασύτατος).

Αν του δείξεις οτι δεν επιθυμείς να το κάνει, απλά δε θα το κάνει.
Εσύ είσαι αυτός που βάζει τους κανόνες, όχι ο σκύλος.

Με την ίδια λογική, αν πάει να σε καβαλήσει γιατί είναι πολύ κυριαρχικό, άφησέ το. Είναι κυριαρχικό, άρα οκ.
Αν ο σκύλος είναι πολύ κυριαρχικοςς και εσύ πας να του δείξεις ότι δεν σου αρέσει κάτι ,μία λογική αντίδραση του σκυλου είναι να σε δαγκώσει..
Όσο αυξάνει ή κυριαρχικοτητα ,τα σωματικά χαρακτηριστικά και το πεισμα του σκυλου ,τόσο αυξάνει και ή σωματική βλάβη που δύναται να σου κάνει.
Αλλιώς δηλαδή λες "μη"σε ένα αδέσποτα κι και αλλιώς σε ένα μαύρο ροτβάιλερ που μετά το μη σε κοιτάζει γρυλιζοντας..
Είναι ποιο εύκολο ο ιδιοκτήτης να μη διατηρήσει την ψυχραιμία του και να χάσει τη μάχη..

Σε κάθε περίπτωση αυτά που ειπώθηκαν για τον λύκο τα θεωρώ γελοία και όποιος εκτροφέας προτείνει ότι ένα ροτ (ή άλλη ράτσα πόλης) είναι κατάλληλα για λύκους είναι για τα πανηγύρια...
Στην πλειοψηφία τους τα "οικογενειακά" σκυλιά θα λακισουν..

Και σε κάθε περιπτωση ο φίλος πρέπει να πάρει θηλυκό.
Το ποσοστό είναι 95 %γονίδια -5%ιδιοκτητης
 


gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
1 .θεωρητικά 50-50. 50% από περιβάλλον-εκπαίδευση του ιδιοκτητη,αν έχει τις κατάλληλες γνώσεις k εμπειρία ώστε να μπορεί να διορθώσει-επέμβει-αμβλύνει κάποια προβλήματα η συμερπιφορες. για αρχάριο ιδιοκτητη θα έλεγα 70-30% (η απειρία του ιδιοκτητη(κοινωνικοποίηση,εκπαίδευση,παρατήρηση,τρόπος αντιμετώπισης) θα υποσκελιστεί από το τι "κουβαλάει"γενετικά ο σκύλος. με ένα πραγματικά πολύ καλο δείγμα,έναν πολύ σωστό χαρακτήρα,το αποτέλεσμα είναι ο σκύλος να μαθαίνει στον ιδιοκτητη,εάν ο τελευταίος παρατηρεί τον σκύλο k πως αντιδράει. ένα πολύ ισορροπημένο σκυλί είναι το ζητούμενο στην περίπτωση αυτή. γενικότερα,άλλο το θεωρητικό k άλλο στην προκειμενη περίπτωση που μεγάλο ρολο παίζει η εμπειρία του ιδιοκτητη,αν θα πάει σε εκπαιδευτή και ποσο το κατέχει ο εκπαιδευτής. πολύ μεγάλο ρολο παίζει η γνώση ,η πραγματική γνώση,του χαρακτήρα και τις ιδιοσυγκρασίας τον γονιών και τον προγόνων,ώστε ο εκτροφέας σύμφωνα με τον χαρακτήρα-τρόπο ζωής και εμπειρίας k διάθεσης για εκπαίδευση του ιδιοκτητη να διαλέξει το κατάλληλο,αν έχει ,κουτάβι.

2.. άλλο τα γκάζια που λες άλλο auto που θες να πεις. ότι ένας σκύλος έχει ενέργεια δεν σημαίνει ότι έχει aggresion drive.έπειτα το aggression drive δεν είναι συνώνυμο πάντα της αυτοπεποίθησης, αίσθηση κυριαρχίας,κουράγιου και σθένους. φυσικά το να λες να αντιμετωπίσει λύκο είναι ουτοπικό,μιλάμε να τον αντιμετωπίσει στα ίσια,να παλέψει μαζί του κτλ. τέτοιο σκυλί δεν θα μπορούσες να το διαχειριστής,εκτος αν ήσουν πολύ γνωστης τις φυλης και τις εργασίας-εκπαίδευσης με αυτήν. πιο πολύ εννοείς,αν κατάλαβα σωστά,να έχει τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό ο σκύλος,να κάνει τα vasika.na μην έχει θέμα φοβίας αλλα ούτε και ούτε να είναι επιδειξίας αυτοπεποιθησης.

4. κανονικά πρέπει να πας,αρκεί να γνωρίζει-να έχει γνώσεις k όχι απλά κομπογιαννίτης. να σου μιλήσει γενικότερα για την φύση του σκύλου και τον ρολο σου,το πως σκέφτεται ο σκύλος..k έπειτα να αρχίσει να σου δείχνει,να σε ελέγχει και να σε καθοδηγεί.

...σταματάω γιατί η συζήτηση είναι για ώρες k δεν μπορούν να απαντηθούν σε κάποιο post. η εκτροφή είναι τέχνη,τέχνη είναι και το να ψυχολογήσεις τον αυριανό ιδιοκτητη,να καταλάβεις τι άνθρωπος είναι,ποσο συνειδητοποιημένος είναι-αν δεν είναι δεν δίνεις σκύλο-σε τι περιβάλλον ζει,ποσο ώριμα θέλει ένα rottweiler,γιατί το θέλει κτλ κτλ..k έπειτα ,αν έχεις,να διαλέξεις τον κατάλληλο χαρακτήρα για τον ιδιοκτητη αυτόν.
το βάρος είναι πολύ μεγάλο για τον εκτροφέα,πρέπει ο σκύλος που θα δώσει,να δέσει αρμονικά με τον άνθρωπο,να προβλέψει και να οραματιστεί μια σχέση ασφαλή που να αντικατοπτρίζει την αρχική επιθυμία του υποψηφιου ιδιοκτητη καθώς και την αρχική επιθυμία του εκτροφέα,να δημιουργεί ποικιλοτρόπως-από σωστό σκυλί μέχρι ωραίες αναμνήσεις στο μέλλον του ιδιοκτητη).

ολα αυτά είναι πολύ μεγάλη συζήτηση,κανονικά πρέπει να έχουν παρα πολλές ερωτήσεις για σένα(οι εκτροφής). το ίδιο και εσύ σε αυτούς.είναι συζήτηση που δεν τελειώνει.το να παντρέψεις ψυχές είναι εξίσου σημαντική τέχνη με το να κανεις εκτροφή σωστή.συγγνώμη για το μεγάλο post,αλλα η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

καλές ερωτήσεις που μπορείς να κανεις στον εαυτό σου ,θα είναι το λάθος που αναφέρεις-auto που δεν θες να κανεις,είναι:

γιατί θες σκύλο,γιατί θες rottweiler,τι είναι rottweiler στα ματια σου,πως θα ζει ο σκύλος(ως μέρος οικογενειας,απλά σκύλος αυλής κτλ κτλ),μπορείς να ανταπεξελθεις στο κόστος (τροφές,εμβόλια,κτηνίατρο αν χρειαστεί κάτι),ποιος θα τον κοιτάει όταν θα πας διακοπές,μπορείς να στερηθείς κάτι εσύ ώστε ο σκύλος να έχει μια καλή και ποιοτική ζωή και τροφή, τι θα σου δώσει αυτός ο σκύλος,αργότερα όταν θα έχω μωρό ο σκύλος που θα ζει,αν βγάλει ζήλια k έχει προβληματική συμπεριφορά θα το αντιμετωπίσω η θα τον αμολήσω,κτλ κτλ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU