Καλησπέρα,
Όπως είχα γράψει στο 1ο post μου, από το Δεκέμβριο έχω υιοθετήσει ένα θηλυκό ποιμενικό κεντρικής ασίας (Σάννυ – περ. 2,5 ετών). Είναι το 2[SUP]ο[/SUP] σκυλί μου – τα τελευταία 7 χρόνια έχω ένα θηλυκό κόκερ σπάνιελ – τη βρήκα στο δρόμο, σήμερα πρέπει να είναι γύρω στα 12 (Μοίρα). Ζω σε διαμέρισμα στο κέντρο. Γνωρίζω ότι δεν είναι ότι καταλληλότερο για τη Σ. αλλά από την άλλη ήταν για πολύ καιρό διαθέσιμη για υιοθεσία χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή, οπότε αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη να το τολμήσω.
Μερικές πρώτες εντυπώσεις:
Και μία ερώτηση για θέμα που αντιμετωπίζω: από την αρχή μαδούσε πολύ (πριν την πάρω), γεγονός παράξενο για τη φυλή (απ’ότι διάβασα). Πρόσφατα έλειψα στον εξωτερικό για μία εβδομάδα και όταν την παρέλαβα από την πανσιόν διεπίστωσα ότι μαδούσε ακόμα περισσότερο – γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στην ετήσια αλλαγή τριχώματος. Ωστόσο τώρα διαπιστώνω ότι είναι δυνατόν να της βγάλεις με το χέρι μικρές τούφες από μαλλί απλώς τραβώντας. Μου φαίνεται παράξενο. Μπορεί να φταίει η διατροφή? (Sam’s Field Senior – την adult δεν την έτρωγε με τπτ και έκανε διάρροιες). Επίσης αυγά, γιαούρτι και λιωμένα λαχανικά (εναλλάξκάθε μέρα) καθώς και λάδι σολωμού. Μερικές φορές (κανά δυό) της έφτιαξα γιαλ.
Ελπίζω να μην κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες συμβουλές!
Παναγιώτης
Παναγιώτης
Όπως είχα γράψει στο 1ο post μου, από το Δεκέμβριο έχω υιοθετήσει ένα θηλυκό ποιμενικό κεντρικής ασίας (Σάννυ – περ. 2,5 ετών). Είναι το 2[SUP]ο[/SUP] σκυλί μου – τα τελευταία 7 χρόνια έχω ένα θηλυκό κόκερ σπάνιελ – τη βρήκα στο δρόμο, σήμερα πρέπει να είναι γύρω στα 12 (Μοίρα). Ζω σε διαμέρισμα στο κέντρο. Γνωρίζω ότι δεν είναι ότι καταλληλότερο για τη Σ. αλλά από την άλλη ήταν για πολύ καιρό διαθέσιμη για υιοθεσία χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή, οπότε αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη να το τολμήσω.
Μερικές πρώτες εντυπώσεις:
- Χαμηλής ενέργειας και με μεγάλη διάθεση για ύπνο (έτσι ήταν και πριν). Δεν γαυγίζει μέσα στο σπίτι-δεν λερώνει.
- Συγκρατημένη και σοβαρή στη συμπεριφορά με εμένα. Πιστεύω ότι σε αυτό ρόλο παίζει και η Μ. η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι είναι ο «παλιός» της υπόθεσης και άρα εγώ ανήκω προτίστως σε εκείνη. Τώρα τελευταία άρχισε να «λύνεται» και να κάνει χαρές, φιλιά κλπ.
- Αρκετά υπάκουη αλλά οι εντολές πρέπει να επαναλαμβάνονται (συχνά αρκετές φορές). Επιλεκτική κώφωση όταν δεν θέλει να υπακούσει και είναι σε οικείο περιβάλλον. Ακούει απόλυτα στο γενικό απαγορευτικό.
- Με άλλα σκυλιά: καλών προθέσεων συμπεριφορά και προς τα δύο φύλα. Δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε άλλο σκυλί, ούτε γρυλίσει κλπ (αμύνθηκε όμως και εν συνεχεία επιβλήθηκε σε αρσενικό που της έκανε επίθεση λόγω ζήλιας). Εφόσον την «τσιγκλίσουν», μπορεί και να παίξει με άλλα σκυλιά αλλά για λίγο.
- Με τους ανθρώπους: «ζητιανεύει» χάδια στο δρόμο, τι να πώ?...
- Βόλτα: προσπαθώ να της εξασφαλίζω 1,5 - 2 ώρες περπάτημα τις εργάσιμες και 2,5-3 ώρες τα Σ-Κ. Δεν τραβάει, περπατάει στο πλάϊ. Σε ελεγχόμενους χώρους ελεύθερη δεν απομακρύνεται πάνω από 30-40 μέτρα.
Και μία ερώτηση για θέμα που αντιμετωπίζω: από την αρχή μαδούσε πολύ (πριν την πάρω), γεγονός παράξενο για τη φυλή (απ’ότι διάβασα). Πρόσφατα έλειψα στον εξωτερικό για μία εβδομάδα και όταν την παρέλαβα από την πανσιόν διεπίστωσα ότι μαδούσε ακόμα περισσότερο – γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στην ετήσια αλλαγή τριχώματος. Ωστόσο τώρα διαπιστώνω ότι είναι δυνατόν να της βγάλεις με το χέρι μικρές τούφες από μαλλί απλώς τραβώντας. Μου φαίνεται παράξενο. Μπορεί να φταίει η διατροφή? (Sam’s Field Senior – την adult δεν την έτρωγε με τπτ και έκανε διάρροιες). Επίσης αυγά, γιαούρτι και λιωμένα λαχανικά (εναλλάξκάθε μέρα) καθώς και λάδι σολωμού. Μερικές φορές (κανά δυό) της έφτιαξα γιαλ.
Ελπίζω να μην κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες συμβουλές!
Παναγιώτης
Παναγιώτης
Last edited: