Και κάπου εδώ θα ήθελα τα φώτα τον ειδικών. Λοιπόν το καλοκαίρι για περιπου 40-50 ημέρες θα πάω μαζί με το 3μηνών (θα είναι τότε) κουτάβι μου (θυλικό) να μείνω στο χωριό μου, εκεί η θεία μου έχει ενα θυλικό ντοπερμαν για φύλακα το οποίο δεν θα έλεγα πως είναι ακοινωνικοποίητο, αλλά δεν βγαίνει βόλτες (τριγυρνάει στον κήπο καθότι είναι μονοκατοικία με αυλή). Όταν περνάνε ξένοι απο έξω γαβγίζει και όταν έρχονται στην αυλή άτομα που δεν τα γνωρίζει η θεία μου την κρατάει με αλυσίδα να μυρίσει αυτόν που θα έρθει και μετά απο λίγο την ξαναφήνει ελεύθερη χωρίς αυτή να πειράξει τον επισκέπτη. Καλά αν απο την άλλη τολμήσει και μπει καμία γάτα στην αυλή την έχει πάρει στο κυνήγι για πλάκα!..έχω επίσης παρατηρήσει πως όταν περνάν αδέσποτα, ή μη, σκυλιά απ'έξω τα γαβγίζει επίσης! Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιός θα ήταν ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να παρουσιάσω στο ντόπερμαν το κουτάβι και να το δεχτεί χωρίς να του κάνει κακό? και μετα τις μέρες αυτές να παίζουν μαζί? (Το μόνο παιχνίδι που κάνει με άλλα σκυλιά είναι άλλα 2 ντόπερμαν και ένα κανισάκι που έχει ο θείος μου στο κτήμα του όπου πηγαίνει 2-3 φορές την εβδομάδα και παίζει μαζί τους.)