Συμβουλές για απόκτηση κουταβιού!

zouzounela

Member
19 Αυγούστου 2010
6
0
Καλησπέρα σε όλους!

Δεν ήμουν πολύ σίγουρη για το που πρέπει να δημοσιεύσω αυτό το θέμα, αν έχω κάνει λάθος παρακαλώ διορθώστε με!

Εγώ η ίδια δεν είχα ποτέ μου σκυλάκι γι'αυτό και χρειάζομαι τη βοήθεια σας..
Η αδερφή μου σκέφτεται να αποκτήσει ένα Yorkshire Terrier.. Ζει με την οικογένεια της και έχει 2 παιδάκια 5 και 7 ετών (ιδιαίτερα ζωηρό το μικρό) και το αναφέρω αυτό γιατί απ' ό,τι έχω διαβάσει η συγκεκριμένη ράτσα δεν τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά, δεν αντέχει τις φωνές, τα τρεξίματα και τις απότομες κινήσεις και φοβάμαι οτί το σκυλάκι μπορεί να υποφέρει μαζί τους!

Επιπλέον, επειδή η οικονομική τους κατάσταση είναι οριακή θα έλεγα, θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε περίπου το κόστος συντήρησης που μπορεί να έχει ένα τέτοιο σκυλάκι.. Π.χ. μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, τα εμβόλια, φάρμακα που μπορεί να χρειαστεί και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτείτε..εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μένα!

Οι συμβουλές και η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς μας ήρθες ζουζουνέλα!
Δεν γνωρίζω πολλά για τα Yorkshire οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...
Όσο για τα οικονομικά, τα πρώτα εμβόλια θα κοστίσουν ~200Ε, φάρμακα-αμπούλες-κολάρο-σπρευ για παράσιτα για το σκύλο θα πάει ~20-40Ε αναλόγος πόσο "προστατευμένη" θέλεις να είσαι, τροφές νομίζω 2-3kg φτάνουν το μήνα οπότε ~10-20Ε αναλόγος πάλι τι θα πάρεις.
Βέβαια μη ξεχνάμε και την απόκτηση του κουταβιού το οποίο είναι και λογικά το μεγαλύτερο ποσό που θα δωθεί.

θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε περίπου το κόστος συντήρησης που μπορεί να έχει ένα τέτοιο σκυλάκι.
Περισσότερο μου κοστίζει η "συντήρηση" των σκυλιών μου παρά το σπορ αυτοκίνητο μου πάντως :D

zouzounela

Member
19 Αυγούστου 2010
6
0
Καλώς σας βρήκα!

Ευχαριστώ πολύ! Με καλύψατε στο ένα μέρος της ερώτησης μου...!
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για τη συγκεκριμένη ράτσα θα βοηθούσε πολύ πάντως..για το καλό του κουταβιού!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το Yorkshire Terrier δεν είναι ιδανικό για μικρά και ζωηρά παιδιά. Οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να ψαξει για κουτάβι με ισορροπημένο χαρακτήρα, κάτι που μόνο ένας σοβαρός εκτροφέας μπορεί να εγγυηθεί. Πρόβλημα αν δεν θέλει να το φέρει απο το εξωτερικό.

zouzounela

Member
19 Αυγούστου 2010
6
0
Το φοβόμουν αυτό! Κι επειδή διακρίνω μια ανωριμότητα στον τρόπο που βλέπει το συγκεκριμένο θέμα θα της δείξω ακριβώς την απάντηση σου Alexia μήπως βάλει μυαλό....! Να 'σαι καλά! :)

zouzounela

Member
19 Αυγούστου 2010
6
0
Έχει την ευκαιρία να πάρει καθαρόαιμο πίντσερ δωρεάν από γέννα που περιμένει συγγενικό πρόσωπο...αλλά δε θέλει..
Μπορεί να είναι αδερφή μου, αλλά το λέω οτί είναι ελαφρώς "ψωνάρα" σ'αυτό το θέμα...
Θέλει Yorkshire Terrie και τίποτα άλλο... σκυλί σαλονιού όπως λέει κι αυτή... κι από 'κει νομίζω οτι ξεκινάει το πρόβλημα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
Προσωπικά θεωρώ οτι κανένα σκυλάκι δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια ζωηρών παιδιών.
Για το καλό και των δύο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Έχει την ευκαιρία να πάρει καθαρόαιμο πίντσερ δωρεάν από γέννα που περιμένει συγγενικό πρόσωπο...αλλά δε θέλει..
Το καθαρόαιμο σημαίνει ότι έχει pedigree... Αλλά μη ξεφεύγουμε απο το θέμα

Αν όντως θέλει Yorkshire ας πάρει! Απλά να ζητήσει απο τον εκτροφέα να της διαλέξει το σωστό κουτάβι γιαυτήν. Γιαυτό καλό είναι να κάνει μια έρευνα να βρει έναν καλό εκτροφέα.

zouzounela

Member
19 Αυγούστου 2010
6
0
Ευχαριστώ για τη διόρθωση..δεν τα γνωρίζω πολύ καλά αυτά...ότι μου λένε λέω..!
Θα της το πω αυτό περι εκτροφέων ελπίζοντας να κάνει τη σωστή επιλογή.
Και πάλι ευχαριστώ!

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Γεια σου zouzounela.

Εγω εχω γιορκυ, που το πηρα πριν 7 μηνες απο εκτροφειο του εξωτερικου. Αν ειναι απο σωστο εκτροφειο, με σωστα γονιδια και σωστα κοινωνικοποιημενο, δεν εχει κανενα προβλημα συμπεριφορας. Η δικια μου ειναι μια καταχαρουμενη, παιχνιδιαρα, ατρομητη και αγαπησιαρα διαβολιτσα και τα παει καλα με ολους. Μικρους, μεγαλους, γιαγιαδες, μωρα, σκυλακια και σκυλαρους. γατες και γατακια. Με το μονο ζωντανο ον που δεν τα πει καλα, ειναι οι μελισσες. Τις κυνηγαει σαν τρελλη και κλαπ... οι μασελες της στον αερα. Ο αδελφος μου εχει δυο διδυμα 2,5 ετων και το παιχνιδι (με επβλεψη φυσικα) που κανουν ειναι αλλο πραγμα. Μονο να προσεχετε να μην το κακομεταχειριζονται, γιατι θα τα αποφευγει μετα.

Οσο για τα κοστη, εχουμε και λεμε: 400-600 για κουταβι εκτροφειου, αλλα οχι για εκθεσεις - 800-1000 για κουταβι εκθεσιακο.
100-150 ο βασικος εξοπλισμος, αναλογα και με το ποσα αξεσουαρ-κοκκαλακια-παιχνιδια κλπ, θελετε να παρετε
100 τα εμβολια
15 η τροφη, υπολογιστε 1 κιλο τροφης για 1,5 μηνα - τρωνε μια χουφτιτσα φαι.

Αφου τελειωσετε με τα αρχικα εξοδα, θα θελετε μετα μονο τα 15 ευρω για το φαι, 4-5 ευρω για τις αμπουλες, 1-2 ευρω για μασουλητηρια, 20 ευρω για γκρουμινγκ και εμβολια μια φορα το χρονο επαναληπτικα.

Οτι αλλο θες, στη διαθεση σου.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για μένα ένα γιόρκυ με τόσο μικρά παιδιά στο σπίτι είναι πολ'υ ε[ικίνδυνο για τον σκύλο
Μία άγαρμπη κίνηση , μία αγκαλιά και ένα πέσιμο του σκυλιού κάτω μπορεί να είναι μοιραίο
Όσο και να έχουμε τα παιδιά υπό επίβλεψη, ιδίως όταν δεν υπάρχει εμπειρία με μικροσωμα σκυλιά, ε'ιναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή κ'ατι θα μας ξεφύγει και θα γίνει το κακό
Ένα λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος σκυλί είναι μία καλύτερη λύση η να περιμένει να μεγαλώσουν λίγο ακομα τα παιδιά

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για μένα ένα γιόρκυ με τόσο μικρά παιδιά στο σπίτι είναι πολ'υ ε[ικίνδυνο για τον σκύλο...Ένα λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος σκυλί είναι μία καλύτερη λύση η να περιμένει να μεγαλώσουν λίγο ακομα τα παιδιά
Ένα Rottweiler ότι πρέπει είναι... ειδικά αν είναι αγοράκια τα παιδιά... οουουουουου!!! Μια χαρα :)

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Μπορεί να είναι αδερφή μου, αλλά το λέω οτί είναι ελαφρώς "ψωνάρα" σ'αυτό το θέμα...
Θέλει Yorkshire Terrie και τίποτα άλλο... σκυλί σαλονιού όπως λέει κι αυτή... κι από 'κει νομίζω οτι ξεκινάει το πρόβλημα...
Κοιτα λιγο το παρακατω λινκ:
http://www.interpet.gr/themata/ratses/dogs/ter_giorksair.htm
Λέει συγκεκριμμένα:
Από τις δημοφιλέστερες φυλές σκύλων και για πολλά χρόνια συνώνυμο του «σκύλου σαλονιού» το yorkshire κάθε άλλο παρά... σαλονάτος είναι καθώς δημιουργήθηκε απο τους άγγλους ανθρακωρύχους με στόχο να μειώσει τους πληθυσμούς των ποντικών στα ανθρακωρυχεία - φανταστείτε το σοκ τόσων και τόσων κυριών καλών οικογενειών όταν το ανακαλύψουν!
Για δειξτης αυτο και ξανακουβεντιαζουμε!!!!!:D:D:D:D:D:D