Συμβόλαιο αγοράς σκύλου


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
@Orilis νομιζω οτι η @ghost girl εννοει οτι οσοι γινονται εκτροφεις θα περιοριστουν σε ενα στενο ελιτιστικο κυκλο, οχι οι αποδεκτες των κουταβιων τους.
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Εγω φιλε sea-mol θα χαρακτήριζα την ιδέα και το συμβόλαιο
επαναστατικά.

Δεν είμαι αντίθετος στις επαναστατικές ιδέες και τις επαναστάσεις
αλλα στην πορεία προς αυτην (τουλάχιστο με τα στοιχεία που
έχουμε). Δηλ. να προετοιμάζεσε 20 χρονια για να ρίξεις έναν
ογκόλιθο χωρίς να εχεις ρίξει κάποια λιθαρακια μπροστά που θα
κάνουν αισθητή την παρουσία σου για να συνταχθουμε και άλλοι
επαναστάτες μαζι σου αφου οι επαναστάσεις δεν ειναι ουάν
μαν σόου.

Και εκτός αυτού βλεπω μια υπέρ αναβαθμισμένη σκέψη για την
εκτροφή του τύπου: Κανω παιδια με την γυναίκα μου και τα
μοιράζω σε καλές οικογένειες.
Και με το σκεπτικό οτι καμία οικογένια δεν ειναι καλη για τα παιδια
μου χάνω τον δρόμο μου.
Αν ειναι να πλησιάσουμε αυτο το όριο χάνεται εντελώς το νόημα
της εκτροφής και ο καθένας ας εκθρέψει για τον εαυτό του ή
να μένουμε μονο με τα αδέσποτα (που δεν ειναι κακό) ή να
γυρίσει ο σκυλος πισω στην φύση.

Μηπως πρεπει να μας πεις τελικά γιατι δεν ήρθε αυτη η πολυπόθητη
γέννα;
Εντάξει με 4-5 σκυλια βγενει ο λογαριασμός να το πετύχει καποιος.
Μηπως ομως για να το πετύχεις χρειάζεσε 10-15 σκυλια και το
οικονομικό πλάνο δεν βγενει με την καμία.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Συνεχιζω να πιστευω οτι ενα τετοιο συμβολαιο αν θεωρησουμε οτι ισχυει εν γενει για τους εκτροφεις τους περιοριζει σε ενα μικρο ελιτιστικο κυκλο.
Γιατί το θεωρείς αυτό;...Εννοείς οικονομική ελίτ ή κάτι άλλο;

Γιατί ένας εκτροφέας με 4-5 σκυλιά (γιατί, επαναλαμβάνω, μιλάω για τον ερασιτέχνη και χομπίστα εκτροφέα) που θα κάνει 1-2 γέννες ανά έτος (και λιγότερες ίσως) έχει ίσα έξοδα σχεδόν με ένα απλό ιδιοκτήτη 4-5 σκύλων που πάει σε εκθέσεις, έχει εκπαιδεύσει τα σκυλιά του, τους κάνει εξετάσεις, του τυχαίνουν έκτακτα, κάνει κάποιο σπορ ή πάει για κυνήγι, κλπ.

Ίσως ο παραπάνω εκτροφέας να έχει λιγότερα έξοδα από έναν απλό ιδιοκτήτη 2-3 σκύλων που τα έχει εκπαιδέυσει, τους κάνει εξετάσεις και προληπτικές θεραπείες, ασχολείται με το agility ή απλά πάει εκδρομές με τα σκυλιά του, του τυχαίνουν έκτακτα...και παράλληλα βοηθά οικονομικά, υλικοτεχνικά και εθελοντικά (με προσωπική εργασία) το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής του.

Δεν ανήκουν σε οικονομική ελίτ αυτοί οι άνθρωποι...το αντίθετο συνήθως.

Σαν εκτροφέας θα ήταν ιδανικό για εμένα να μπορούσα να διαθέσω τα κουτάβια των γεννών μου σε συγγενείς και φίλους, ικανούς και πρόθυμους...και να τα έχω "από κοντά"...και να τα βλέπω να μεγαλώνουν. Φυσικά, δεν θα ζητούσα χρήματα και θα "ζημιωνόμουν" περί τα 1500 ευρώ (τα έξοδα της γέννας και της επίβασης...Αν δεν υπάρχουν έξοδα επίβασης είμαστε γύρω στα 500). Τα υπόλοιπα έξοδα ούτως ή άλλως τα κάνω (όπως και πολλοί άλλοι). Το δύσκολο και το "δυστυχές" είναι ότι δεν βρίσκονται σωστοί ιδιοκτήτες ή αν θες ιδιοκτήτες που να θέλουν αυτή την συγκεκριμένη φυλή (όποια φυλή).

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μια χαρά άνθρωποι και θέλουν απλά ένα σκύλο, οποιονδήποτε στην ουσία, για σύντροφο και μόνο...Ε, σε αυτούς προτείνω και βοηθάω, όσο μπορώ, να αποκτήσουν ένα αδέσποτο ή ένα σκύλο που θα πεθάνει αν δεν υιοθετηθεί...Είμαι πιο ήσυχος και σαν "εκτροφέας" έτσι...Μπορεί να είμαι πολύ "λάθος" και να μη το έχω καταλάβει...Μπορώ όμως με σιγουριά να σου πω πως δεν ανήκω σε καμία οικονομική ελίτ (και θα το ήθελα ρε γαμώ το!)...:D
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ναι κάτι τέτοιο κατάλαβα κι εγώ, καθώς με το συμβόλαιο του παραδείγματος ένας λάτρης της φυλής με περιορισμένο οικονομικό ορίζοντα δεν θα μπορεί να αναταπεξέλθεισστα έξοδα της εκτροφής. Αλλά αν οι τιμές είναι ενδεικτικές ακόμα και ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να ανταπεξέλθει, προσαρμόζοντας τις τιμές τόσο της απόκτησης όσο και των "ανταμοιβών". Αλλά από αυτό που έχω διαπιστώσει στην πράξη, οι αρχικές τιμές προσαρμόζονται στον "ανταγωνισμό" κι όχι στο οικονομικό background του εκτροφέα...
 
  • Like
Reactions: matilda


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@ISKENDER

Αν αυτό:

Μηπως πρεπει να μας πεις τελικά γιατι δεν ήρθε αυτη η πολυπόθητη
γέννα;
Εντάξει με 4-5 σκυλια βγενει ο λογαριασμός να το πετύχει καποιος.
Μηπως ομως για να το πετύχεις χρειάζεσε 10-15 σκυλια και το
οικονομικό πλάνο δεν βγενει με την καμία.
Απευθύνετε σε εμένα, κάνε το ένα copy/paste στο άλλο θέμα (ταιριάζει πιο πολύ εκεί νομίζω) και σου απαντώ...Για να μη μπερδεύομαι...:)
 




johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιατί το θεωρείς αυτό;...Εννοείς οικονομική ελίτ ή κάτι άλλο;
Μάλλον, δεν εννοεί οικονομική ελίτ... αλλά, ελιτ νοοτροπίας, φιλοσοφικής προσέγγισης κλπ...
Τουλάχιστον, όπως το εννοώ εγώ...

Να σημειώσω ότι αυτό είναι ένα αγαπημένο θέμα... αλλά (τουλάχιστον μέχρι τώρα) δεν τοποθετούμαι, μιάς και είναι γνωστό, στους παλιότερους ότι θα "έκρουα ανοικτές θύρες"...

Ναι, αυτό το συμβόλαιο (με όσες βελτιώσεις σηκώνει) θα το "αγόραζα"...
Και κυριολεκτώ, δεδομένου ότι, με τον τρόπο αυτόν, δεν αγοράζεις κουτάβι... "αγοράζεις" εκτροφέα και προσέγγιση... "επενδύεις" σε μιά μακροχρόνια σχέση...

Καλή σας μέρα, από το "ροζ συννεφάκι" μου!

Υ.Γ. Και, μάλιστα, θα έβγαζα λεφτά κιόλας, από τη σχέση αυτή... τουλάχιστον, περισσότερα απ' ότι "βγάζω" τώρα...
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
@ISKENDER
Ε...ναι...αλλά οι ιδέες υπάρχουν πολυυυυυυυυυυ πριν την υλοποίησή τους σε επανάσταση

Τότε πιάσε την ιδέα και τραβά για την Ιθάκη.
Μην χαράζεις μονο πορεία.

Άμα ήξερα να κανω κόπι πεϊστ θα ήμουνα ηλεκτρολόγος και οχι
μαρμαράς.o_O
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@ISKENDER

Ρίξε μια μαρμάρινη πλάκα τότε (αυτές τις ωραίες, που μπαίνουν στους ακριβούς τάφους) και χάραξε τα ίδια που έγραψες εδώ, στο άλλο θέμα (humor mode still on) :D
 
  • Like
Reactions: ISKENDER and johnk




ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
εχω μια καταπληκτικα απαισια συνδεση ιντερνετ συγχωρεστε μου τις αργοποριες...
εννοω οικονομικα αρκετα ανετους ανθρωπους οταν μιλω για ελιτ. ενας μεσος κυνοφιλος στην εποχη ετουτη απλα θα επιλεξει να μην κανει γεννα αν πρεπει να πληρωσει εκτος απο οοοοοοολα αυτα που πληρωνει για να ειναι σωστος ιδανικος ιδιοκτητης, εκτος αυτων που θα πληρωσει για να κανει μια σωστη γεννα ΚΑΙ το ποσο που πηρε απο τα κουταβια συν μερικα ακομα (οπως τα οριζει το συγκεκριμενο συμβολαιο). Χτιζεις μια καλη επικοινωνια με τους ανθρωπους που εχεις επιλεξει, εισαι παρων σε καθε στιγμη που χρειαζονται βοηθεια, "απαιτεις" μια τακτικη ενημερωση, συναντησεις κλπ καλυπτεις την ευζωια του κουταβιου σου με τους ορους του συμβολαιου σου. Διαφωνω με την πληρωμη. Να τους παρεχεις δωρεαν συναντησεις επιμορφωτικες συμφωνω, να τους διοργανωνεις διαφορα events που προαγουν την σωστη σχεση με τα σκυλια τους συμφωνω, να βαλεις και ορο στο συμβολαιο την παρακολουθηση καποιων τετοιων events συμφωνω. Ο ανθρωπος που θα ερθει με το χαρτακι του απο το agility για να παρει λεφτα πισω που ασχοληθηκε με τον σκυλο του ειναι τζιχριτζης και δεν τον θελω για ιδιοκτητη του κουταβιου μου.
 
  • Like
Reactions: Alexia


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
...ειναι τζιχριτζης...
Δεν τον ήξερα το χαρακτηρισμό και γελάω ακόμα...:D

Ε, όπως έγραψα και πιο πάνω (και νομίζω απέδειξα) ξοδεύουν πολλοί άνθρωποι αρκετά λεφτά (που δεν τους περισσεύουν) για τα σκυλιά και το καλό τους, που δεν ανήκουν στους εκτροφείς...Ε, αφού τα χρήματα είναι το μέσο για να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν ας το αποδεικνύουμε.

Οι επιβραβεύσεις του συμβολαίου κινούνται στα πλαίσια της φιλοσοφίας πως "Περισσότερες μύγες πιάνεις με το μέλι, παρά με το ξίδι" και της φιλοσοφίας πως σου δείχνω έμπρακτα και με εσένα ως εμπλεκόμενο τα κίνητρα και τα ζητούμενα της εκτροφής (για εμένα).

Από εκεί και μετά, οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα καταλάβει πως ο ιδιοκτήτης που θα εκπληρώσει τους παραπάνω στόχους και θα πάρει αυτά τα χρήματα (ή όχι...αν δε δεχθεί και αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι άλλο με αυτά) δε θα το κάνει για να βγάλει κέρδος...διότι δε θα βγάλει...Υπολογίστε το αν θέλετε...:)
 
  • Like
Reactions: johnk


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οπως έγραψα και παραπάνω: Κι εγώ μαζί... και εγώ "τζιχριτζής"!!!
Κι ας έχω "χτίσει μιά πολή" (όπως λέει και ο Μητροπάνος) για τα σκυλιά μου (και όχι μόνο), μέχρι τώρα...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Το χορό των τζιχριτζίδων τον έχουν ανοίξει οι εκτροφείς.
Να μην περιμένουμε απ τον ανάδοχο να είναι large όταν ο εκτροφέας θέλει να του έρχεται τσάμπα ή με κάποιο κέρδος το χόμπι του!
Γύφτοι!
(όχι ΟΛΟΙ οι εκτροφείς φίλε GrDane και λοιπές δυνάμεις μην το πάμε πάλι εκεί)
 
Last edited:


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το χορό των τζιχριτζίδων τον έχουν ανοίξει οι εκτροφείς...
Και, τούτων λεχθέντων, τουλάχιστον ο εκτροφέας που συνέταξε το συμβόλαιο του θέματος, είμαστε σίγουροι ότι ΔΕΝ είναι τζιχριτζής!!!
 
  • Like
Reactions: sea-mol


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απορια πρωτη:
Ιδιοκτητης παιρνει απο σενα σκυλο, βαση του συμβολαιου που του εδωσες, το εκπαιδευει μονος του γιατι ξερει απο σκυλια, κ εχει αριστα αποτελεσματα (μονο που δεν μπορει να πιστοποιηθουν, πχ ΒΥ) το στειρωνει στο χρονο (οποτε δεν μπορει κ να το παει στις εκθεσεις -αντικρουομενο το κινητρο στειρωσης κ το κινητρο εκθεσεων) το χρησιμοποιει για να του εκτελει μια δικη του εργασια (πχ ιχνηλασια βουνου -ο,τι αλλο θες που δεν ειναι κυναθλημα τελοσπαντων) κ ζουνε μια ευτυχισμενη ζωη μαζι κοντα στην φυση, με ολες τις ανεσεις.

Εχεις εναν εξαιρετικο ιδιοκτητη, που αν εξαιρεσουμε τα 250 (ανταποδοτικο τελος αν το θες ετσι) που θα "κερδισει" απο τις κινησεις του κ ενω μπορει να ειναι κατα πολυ "καταλληλοτερος" απο αλλους, δεν "κερδιζει" οσο αλλοι που κανουνε συγκεκριμενα βηματα βαση συμβολαιου.
-> Για μενα παντα,
ενα ανταποδοτικο τελος πρεπει να καλυπτει ολες τις περιπτωσεις, δικαια.

Επισης στο παραπανω παραδειγμα, εχεις ενα ζωο που μπορει να ειναι "αριστο" κ να αξιζει να αναπαραχθει, αλλα ο ιδιοκτητης του "απλα να το στειρωσει για το ανταποδοτικο της υποθεσης", οποτε εσυ να χασεις ουσιαστικα εναν εξαιρετικο απογονο της εκτροφης σου που θα μπορουσε να προσφαιρει στην φυλη........

Υ.Γ. Αληθεια το οτι ενα σκυλι "δεν εχει μπει σε αναπαραγωγικη διαδικασια" πως πιστοποιειται?
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
51
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Παντως, αφου δεν υπαρχουν αυτοι οι εκτροφεις δυο τινά μπορουν να συμβαινουν....

1. οι εν ζωη εκτροφεις ειναι ανηθικοι,
ή
2. τα οικονομικα δεδομενα του συγκεκριμενου θεματος δεν ειναι σωστα
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το χορό των τζιχριτζίδων τον έχουν ανοίξει οι εκτροφείς.
Να μην περιμένουμε απ τον ανάδοχο να είναι large όταν ο εκτροφέας θέλει να του έρχεται τσάμπα ή με κάποιο κέρδος το χόμπι του!
Γύφτοι!
(όχι ΟΛΟΙ οι εκτροφείς φίλε GrDane και λοιπές δυνάμεις μην το πάμε πάλι εκεί)
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενας ανθρωπος που ασχολειται με κατι, ξοδευει χρονο (προσωπικο, που δεν περισσευει πολλες φορες) χρημα (εξτρα εξοδα απο τον καθε ιδιοκτητη, εξετασεις γεννας, εμβολια κουταβιων, τσιπακια, κτηνιατροι) διαθετει χωρους αποκλειστικα για τα ζωα, μελεταει ενημερωνεται κ οσα αλλα κρυβει απο πισω το εργο, να μην βγαζει, εστω οσα χρειαζεται για να συντηρειται η παραπανω κατασταση.
(παραπανω= περισσοτερα εξοδα, απ'οσα αν ειχε μονο δυο σκυλια για προσωπικη χρηση)
Χρωσταει σε κανεναν να μπαινει μεσα?
Χρωσταει πουθενα κουταβια, αριστης ποιοτητας, να τα κανει δωρο σε ξενους?

Σας χαριζονται ρε παιδια πολλα πραγματα στην ζωη κ το βλεπετε ετσι?
Γιατι εγω ξερω οτι τα γουστα πληρωνονται.

Και στην τελικη αν μπαινει συνεχεια μεσα, δινει για να κανει το χομπι του κ στο τελος βγαινει με μεγαλη ζημια, η εχει τεραστεια τσεπη απο πισω, (χορηγους κ δεν ξερω τι αλλο πες το) η ειναι πολυ κακος επιχειρηματιας!!!
 
  • Like
Reactions: GRDANE


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
-Γιατί να μην μπορεί να πάρει BH αν ο ιδιοκτήτης μόνος του έχει "άριστα" αποτελέσματα?
-Φυσικά και είναι αντικρουόμενα, δεν μπορώ να πω σε κάποιον "στείρωσέ το" ή "πήγαινέ το στην έκθεση"...μπορώ να του πω όμως "αν το στειρώσεις ή το πας στην έκθεση θα έχεις μπόνους". Αν δεν θέλει να το στειρώσει ο συγκεκριμένος, τότε γιατί να του βάλω τα χρήματα της έκθεσης μαζί με το μπόνους? Αν δεν το πάει στην έκθεση τι να πριμοδοτήσω? Ότι είναι καλό παιδί?
-Αν αξίζει να μπει στην εκτροφή, τότε θα του προτείνεις τον δρόμο των εκθέσεων, οπότε μαζί με τις εκθέσεις, θα λαμβάνει και από τις επιβάσεις και τις γέννες, οπότε πάλι περισσότερα θα βγάλει.
-Η στείρωση θα γίνει δύο μήνες μετά τον πρώτο οίστρο της σκύλας, σε γιατρό του εκτροφέα. Take it or leave it.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
-> Για μενα παντα,
ενα ανταποδοτικο τελος πρεπει να καλυπτει ολες τις περιπτωσεις, δικαια.

Επισης στο παραπανω παραδειγμα, εχεις ενα ζωο που μπορει να ειναι "αριστο" κ να αξιζει να αναπαραχθει, αλλα ο ιδιοκτητης του "απλα να το στειρωσει για το ανταποδοτικο της υποθεσης", οποτε εσυ να χασεις ουσιαστικα εναν εξαιρετικο απογονο της εκτροφης σου που θα μπορουσε να προσφαιρει στην φυλη........
Νομίζω ότι (τώρα που έφυγε και ο Θεοχάρης από το ΥΠΟΙΚ), αυτά θα τα διορθώσουμε, ώστε να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις!!!