Συμπεριφορά μετά από χειρουργείο

maria_patra

New Member
12 Φεβρουαρίου 2011
4
0
Παιδιά βοήθεια... Έχω φρικάρει. Το κοριτσάκι μου είναι ημίαιμο Πεκινουά,1,5 ετους και 4500 κιλά.Είχε βγάλει κάποιο λίπωμα δεξιά από την ουρά της και ο γιατρός συνέστησε χειρουργείο. Έχουν περάσει 4 μέρες από το χειρουργείο(ολική αναισθησία) και 1ον)τρέμει συχνά, 2ον)περπατάει ελάχιστα και 3ον)παρόλο που τρώει και πίνει νερό κανονικά δεν έχει κάνει τσίσα της ούτε κακά της από την Τρίτη(σήμερα Σάββατο). Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε πως το να μην έχει κάνει την ανάγκη της δεν τον ανησυχεί.Εσείς τι λέτε?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
πως είναι δυνατον να μην έχει κάνει τίποτε απο την τρίτη?? ειδικά μετά από αναισθησία, εχουν πολλά υγρά να αποβάλλουν..... μήπως να πάρεις και κανα τηλέφωνο σε δεύτερο κτηνίατρο??

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ισως πρεπει να το δει γιατρος αμεσα, ειναι παρα πολλες μερες κατα τη γνωμη μου (δεν ειμαι γιατρος) κι ισως γινει ζημια στα νεφρα.

maria_patra

New Member
12 Φεβρουαρίου 2011
4
0
λέτε ε? εχω φρικάρει τελείως. Αυτός μου είπε οτι ειναι από το σοκ και οτι μέχρι να νιωσει κ παλι ανετα θα εχει αυτην την συμπεριφορα

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
οπωσδηποτε δευτερη γνωμη πριν σκασει το σκυλι!!!

μηπως τα κανει σε καμια γωνια στο σπιτι και δεν το βλεπεις?

ψαξε λιγο...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πάρε τηλ και άλλον γιατρό...είναι πολλές οι μέρες. Σωστό..ψάξε σε καμιά γωνιά.

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Άμεσα πήγαινέ την, είναι πολύ επικίνδυνο για οποιοδήποτε πλάσμα να πίνει υγρά και να μην ουρεί τόσες μέρες...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Στους ανθρωπους τουλαχιστον τυχαινει πολλες φορες να αδρανησει η κυστη τους μετα απο αναισθησια και χειρουργειο και χρειαζονται καθετηρα. Δεν εχω ακουσει τετοια περιπτωση για σκυλο αλλα λεω εγω τωρα μια ιδεα... υπαρχει περιπτωση λετε?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Στους ανθρώπους μπορεί να συμβεί μετά το χειρουργείο και όντως να τοποθετηθεί καθετήρας να βοηθηθεί ο ασθενής. Αν ένας ασθενής όμως δεν έχει ουρήσει για 4-5 μέρες (άσε που δεν αφήνουν να συμβεί κάτι τέτοιογιατί παρακολουθείται η ουρία και η κρεατινίνη) αυτό θα σημαίνει οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να ρωτήσω εγώ κάτι, λίπωμα σε σκυλάκι 1.5 ετών δεν είναι παράξενο; Επίσης δεν ήξερα ότι θέλει εγχείριση, εκτός αν είναι πολύ μεγάλο και εμποδίζει...