Συμπεριφορά μικρόσωμων σκύλων


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είμαι 100% σίγουρη ότι κάποιοι εντός και εκτός φόρουμ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι "χάζεψα" επειδή φωνάζω το σκύλο "παιδί", επειδή του μιλάω συνέχεια, αντί να του δίνω μόνο κοφτές εντολές, επειδή κοιμάται στο κρεβάτι μου κ.ο.κ. Και ναι, αν τον δω να τρέμει το χειμώνα θα του βάλω πουλοβεράκι. Από κει και πέρα είναι ακόμη περισσότεροι εκείνοι που ΔΕΝ αντιλαβάνονται ότι έχω σκύλο κι όχι κούκλα.
- Γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να έρχονται και να βουτάνε το σκυλί μου αγκαλιά.
- Άντρες που ντρέπονται να τον κρατήσουν, να τον βγάλουν βόλτα, να βγάλουν μαζί του φωτογραφία.
- Συγγενείς που τον σηκώνουν και τον κουνάνε πέρα δόθε σαν να είναι μωρό.
- ΠΟΛΛΟΙ που μου λένε ξεκάθαρα ότι "δεν είναι σκυλί αυτό".
- Μόλις σήμερα διάβασα στο FREE ότι ίδιον του "ξανθού άντρα" (αλά metrosexual) είναι ότι αντί για σκύλο έχει ένα μικροσκοπικό κανίς.
Τα παραχαϊδεμένα πατσαβούρια που βλέπω γύρω μου είναι σκυλιά - μπιμπελό που γρυλίζουν και δαγκώνουν φοβισμένα σε κάθε περίεργη κίνηση. Έχουν μάθει ότι τα χέρια έρχονται κατά πάνω τους με "κακό" σκοπό (να τα ταρακουνήσουν). Έχουν μάθει ότι η αγκαλιά τα προστατεύει απ' τους "κινδύνους". Αγχώνονται και τρέμουν με το παραμικρό. Επιτίθενται γιατί ποτέ δεν διδάχτηκαν ποια είναι η θέση τους στην αγέλη.
Αυτά είναι σκυλιά ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, άτυχα, πολύ πιο άτυχα από το πιτμπουλ του πιτσιρικά που το αγριεύει για μόστρα.
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν πιστεύω στα μεγέθη.. αλλα στους ανθρωπους ..

Ισχύει αυτό με τα μπιμπελό ..αλλα το ίδιο αντίστοιχα με τους πυροβολημένους που δέρνουν τα σκυλιά τους πιτμπουλ και rot για να είναι αγρια ...

θεωρώ υπερβολή να θεωρούμε ότι οποιο σκυλί φοράει μπουφανακι είναι ανθρωποποιημενο γιατί αν γυρίσουμε στα χιονια παρα πολλά μελόι από εδώ φοραγαμε στα σκυλιά μας ..
και εγώ του φοράω στα χιονια και το σκυλί μου και εκπαιδευμένο είναι και ένα δυο άτομα από εδώ που το έχουν γνωρίσει ,έχουν καταλάβει ότι μονο κομπλεξικό δεν είναι αλλα το αντίθετο ...

Δεν υπάρχουν μεγέθη.. μεγάλα ..μικρά ...,αλλα ανεύθυνοι ,κομπλεξικοι μπορείς να πεις και άρρωστοι άνθρωποι που δεν κατανοούνε ότι περνούν σκυλί και όχι μωρό..όχι φουσκομενο μπραβο..,όχι δολοφόνο ..όχι την barbie τους ..
 


Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Τι είναι τελικά ένα ανθρωποιημένο σκυλί?
Ενα σκυλί που εξαιτίας της συμπεριφοράς μας θεωρεί ότι είναι ισότιμο μέλος της οικογένειας, αγέλης του,ίσως και αρχηγός ?Νομίζω και τα μεγάλα σκυλια το κάνουν αυτό. Απλά στα μεγάλα ίσως έίναι πιο ορατές οι συνέπειες.
Ενα σκυλί που λόγω μέγεθους μπορείς να το παρεις στην αγκαλια σου?Που το φοράς μπουφανάκι (για διάφορους λόγους ο καθένας) ?
Δεν καταλαβαίνω...Τι είναι τελικά το ανθρωποιημένο σκυλί?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ενα ανθρωποιημένο σκυλί είναι ένα σκυλί που νομίζεις ότι είναι μωρό,ανθρωπος ..
Που δεν έχεις σκυλίσιες ανάγκες ...
Που του φοράς ρουχαλάκια χωρίς να υπάρχει ανάγκη και που του συμπεριφέρεσαι σαν να μην είναι στην ουσία σκυλί ...
Οτι περιττό ..δεν είναι απλά για σκυλί ...
Οταν δεν το σέβεσαι ..και όταν γεμιζεις δικά σου κενά ..,οταν ανθρωποποιεις (αν υπαρχει η εκφραση..) και στην ουσία βασανίζεις ένα ζωάκι ..
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων που απευθύνονται σε εκπαιδευτή είναι αυτοί που δεν μπορούν να χειριστούν πλέον τον σκύλο τους. Ο μέσος ιδιοκτήτης σκύλου είναι συνήθως ευχαριστημένος μόλις ο σκύλος του σταματήσει να τραβάει, μόλις του δώσεις αυτό αρχίζει να μην έρχετε στα μαθήματα.... Οι μικρόσωμοι σκύλοι δεν έχουν ώς επι το πλήστον τόσο σοβαρό αυτό το πρόβλημα για αυτό τον λόγο και δεν "εκπαιδεύονται".... Δυστυχώς τις περισσότερες φορές αυτοί που πέρνουν ένα μικρόσωμο σκύλο τον παίρνουν για να μπορούν να τον έχουν στην αγκαλιά τους και στον καναπέ τους... άντε μετά να τους βγάλεις από το μυαλό ότι δεν είναι ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΚΥΛΟΙ.....:):):)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για μένα αν οι ιδιοκτητες που δεν έχουν όρεξη να διαβάσουν βιβλία να ξεστραβωθούν στο internet και να ασχοληθούν γενικά καλύτερα ας πάρουν ένα μικρό σκυλί ...
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένας ιδιοκτητης χωρίς προηγουμενη πειρα και που δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί και να κατανοήσει ότι ...όταν δεν έχουμε την απαιτουμενη πειρα διαβάζουμε πολύ πριν τον ερχομό του σκυλιού ,γιατί ακόμα και η επιλογή γιατρού η εκπαιδευτη είναι σημαντικό να υπάρχουν από πριν για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή ...καλύτερα ας παραμείνουν στα μικροσωμα σκυλιά ..,γιατί ένας ανεύθυνος ιδιοκτητης 'μικρού "σκυλιού όπως και να το κάνουμε ..πειράζει πολύ λιγότερο από έναν ιδιοκτητη ενός μεγαλοσώμου σκυλιού σε περιπτωση ανεξελεκτης καταστασης..
και επισης πως να το κανουμε καποια σκυλια εχουν και ηλικια ...,δεν μπορεις να εχεις πιτμπουλ και να εισαι 75 ετων ...,αν.. και λεω αν ...,το σκυλι δεν εχει εκπεδευτει σωστα ποιος θα το κρατησει ..?ποιος θα το ελενξει...?(οχι..γιατι εχω δει και τετοια ...),ας περιοριστει η γιαγια αυτη με ενα μαλτεζακι στον καναπε της...
 
Last edited:


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Για μένα αν οι ιδιοκτητες που δεν έχουν όρεξη να διαβάσουν βιβλία να ξεστραβωθούν στο internet και να ασχοληθούν γενικά καλύτερα ας πάρουν ένα μικρό σκυλί ...
Μηπως τελικα εκει βρισκετε το λαθος; Το λεω αυτο γιατι καποιος που δεν εχει ορεξη να ασχοληθει, παιρνει ενα μικροσωμο σκυλι νομιζοντας πως οτι και να του κανει, μπορει παντα να εχει τον ελεγχο λογω μεγεθους και μικρου βαρους. Δημιουργει ετσι ενα τερατακι, που αν και μικροσωμο εξακολουθει να ειναι τερατακι. Μηπως θα επρεπε τα μικρα σκυλια να εχουν μια ταμπελα που να υπενθυμιζει στον υποψηφιο ιδιοκτητη : " ΕΕ ειμαι και εγω ενα κανονικο σκυλι και εχω τις ιδιες αναγκες οπως π.χ. ενας μολοσος ".
Ισως ειναι στη φυση μας να υποτιμουμε κατι μικροτερου μεγεθους μεχρι αυτο να μας αποδειξει το αντιθετο.

LONE WOLF: Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων που απευθύνονται σε εκπαιδευτή είναι αυτοί που δεν μπορούν να χειριστούν πλέον τον σκύλο τους.
Εγω εχω αρχισει και αισθανομαι την αναγκη εκπαιδευτη γιατι νομιζω πως δεν καταλαβαινω 100% τι μου λεει το σκυλι μου. Η αναγκη μου ειναι να ζει το σκυλι μου ευτιχισμενο χωρις να γινομαι αγχωτικος μαζι της. Αντε τωρα εσυ εξηγησε το αυτο σε εκπαιδευτη (και σε ποιον εκπαιδευτη) και που.
 
Last edited:


mikerrgp

Active Member
20 Ιουνίου 2008
33
0
ρε παιδια συγνωμη κιολας αλλα μονο τα μικρα δαγκωνουν δηλαδη ποσα μεγαλα σκυλια εχουμε δει να κανουν κοματια ανθρωπους χωρις λογο για μενα αν κανει κατι λα8ος ενας σκυλος φτεμε εμεις κ μονο εμεις

ειχα φιλοξενιθη σε ενα σπιτι που ειχαν ενα doberman κ τον ειχαν δεμενο με δυο αλυσιδες με την προφαση οτι ειχε επιτεθη στο αφεντικο του κ φοβοτουσταν για τον ξενο κοσμο μωλις ειδα πως πηγεναν να ταισουν το σκυλο με ενα ξυλο στο χερι κ με φονες επαθα πλακα σας πληροφορω οτι τους ζητησα να μου τον λυσουν να τον παω βολτα γιατι δεν ρισκαρω να παω σε δεμενο σκυλο κοντα
κ ενα ολοκληρο σαβ κυρ επεζα με αυτον οχι απλα δεν με δαγκωσε αλλα με κοιτουσε στα ματια τους εδωσα να καταλαβουν οτι αν συνεχιζαν ετσι θα τους ετρωγε κ με το δικιο του τελικα των χαρισαν



οποτε ας αλλαξει ο τιτλος κ να πουμε επιθετικα σκυλια ηλιθια αφεντικα
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Eγω παλι θελω μικρο σκυλι γιατι α. Αν χρειαστει να ταξιδεψει δεν το βαζω στις αποσκευες
Β. θελω να κοιμομαστε αγκαλιτσα, αλλα για να γινει αυτο μετα απο καθε βολτα του πλενω ποδαρακια, αντε τωρα να το κανεις αυτο σε μολοσσο! Γ. Δε θελω να ανησυχω για το αν θα κανει ατακ και πως θα το ελεγξω. Θελω να ειμαι χαλαρηηη να μιλαμεε. Να ξερει μονο τις εντολες μη και αστοο.
Λιζα χεστους ολους. Το Παιδι ειναι μορφη και πανεξυπνο. Εχετε απιστευτη σχεση και ειστε ευτυχισμενοι. Τι σε νοιαζει τι θα ει ο καθενας? Αν ειναι να ζουσαμε τι ζωη μας βασει τι θα πουν οι αλλοι δε θα καναμε τπτα. Παντα υπαρχουν ανθρωποι να κατακρινουν. Απλα μην επιτρεπεις να σου ταρακουνανε τον μπουλη σου γιατι πρεπει να ειναι σπασοτετοιο και να του τι δινει. Ε και τωρα περιοδικα με μετροσεξουαλ.. θυμισε μου στον καφε να σου πω ιστορια με το πως ο πρωην μου περασε καταστροφικες διακοπες στα 16 του στην παρο γιατι ειχε διαβασει σε αντιστοιχο περιοδικο οτι εκει ειναι μερος για να μπιιμπ οι δεκαεξαρηδες!! Εννοειται οτι ο στοχος δεν επετευχθει:p:p Ε τωρα αυτους θα ακους?:rolleyes:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πριν λίγες μέρες έβλεπα κάποια από τα βιντεακια της εκπομπής It's me or the dog!
Δείτε το 3ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Είναι απόλυτα χαρακτηριστικό αυτού που συζητάμε.
Η συμπεριφορά των περισσότερων ιδιοκτητών μικρόσωμων σκύλων που γνωρίζω είναι ίδια με της κοπέλας του βιντεο , η οποία λόγω του ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το είδος της σχέσης που πρέπει να έχει με το σκύλο της (στο βίντεο παραδέχεται πως θα ήθελε ένα παιδί και χρησιμοποιεί το σκύλο της ως υποκατάστατο), δημιουργεί άπειρα προβλήματα στην οικογένεια της, στον εαυτό της και τους γύρω της.

http://www.veoh.com/videos/v1063994GFzJQEFN?rank=3&
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν πήγαινα βόλτα τον μικρό και ήταν μια κοπέλα που έβγαζε βόλτα το ντόπερμαν της ...το ειδα και προτίμησα να μην συναντηθούν περπάταγα λοιπόν από την μια πλευρά του αυτοκινητου και εκείνη από την άλλη έτσι ώστε και καλά να μην το πάρουν χαμπάρι..
Πρόσεξα ότι και η ιδιοκτήτρια του ντόπερμαν ήθελα ιδιαιτερα να μην μυριστούνε...
Σε κάποια φάση το ντόπερμαν παίρνει χαμπάρι τον δικό μου και αρχίζει και αλαφιάζει πάλι καλά που τον είχε δεμένο..,ο δικός μου αναστατώθηκε αλλα συνέχισε τον ιερό σκοπό του κατουρήματος..
Δεν ξέρω τι πρόθεση είχε το ντόπερμαν αλλα γρύλιζε και σηκωνόταν τραβώντας το λουρί μέχρι εμείς να πάμε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου..,το ότι η κοπέλα δεν ήθελε κοινωνικές συναναστροφές μάλλον κάτι ήξερε...
Νομίζω ότι όσο "βλαμμένα" μικρά υπάρχουν ,τόσο εξίσου " βλαμμένα "υπάρχουν μεγάλα ..,απλά προφανώς τα μεγάλα τα τα φοβόμαστε τα αποκαλούμε αγρια ,τέρατα κάτι που σε μερικούς ιδιοκτητες τους κολακεύει NTOIG!!
Ενώ τα μικρά τα υποτιμάμε γιατί αν γρυλίσουν στην ουσία είναι μια κλοτσιά..
Λάθη ιδιοκτητων που τα απόκτησαν για τελείως λάθος σκοπό,
που δεν γνώριζαν και δεν ρώτησαν ποτε για να τα καταφέρουν..
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Άννα σ' ευχαριστώ. Έχω γίνει "κακιά" ουκ ολίγες φορές αποτρέποντας με αυστηρό τρόπο τέτοιες αντιδράσεις.
Κατερίνα το έχω δει... φοβερό!
Κάτια ακριβώς! Το άγριο ντόπερμαν είναι "άγριο ντόπερμαν" και όντως, αυτό κολακεύει κάποιους καμένους ιδιοκτήτες. Το άγριο κανίς είναι "κακομαθημένη κλανιά για κλωτσιές".
 


chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται ότι είναι π.χ. 10 φορές ή 40 φορές μικρότερα ή μεγαλύτερα από ένα άλλο ζώο?

Αν ναι τότε μπορώ να προσθέσω ότι τα μικρόσωμα σκυλιά τσαμπουκαλεύονται προκαταβολικά προσπαθώντας να διώξουν τον φόβο τους κάνοντας την πρώτη κίνηση αυτά και όχι περιμένοντας να δούν αν το "τέρας" (από τεράστιο) θα τα χάψει τώρα ή σε λίγο.

τουλάχιστον έτσι έχω αξιολογήσει την συμπεριφορά του τσιουάουα που είχα αντιπαραθέτοντας την με τα λυκόσκυλα που έχουμε στο μαγαζί 25 χρόνια τώρα αλλά και τα αδέσποτα διαφόρων μεγεθών που κατα καιρούς κάναμε παρέα.

εκτός κι αν το μέγεθος δεν είναι αντιληπτό στον σκύλο-άρα κουραφέξαλα:confused:
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται ότι είναι π.χ. 10 φορές ή 40 φορές μικρότερα ή μεγαλύτερα από ένα άλλο ζώο?
Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε επ' αυτού. Πιστεύω ότι μπορούν. Ο σκύλος μου αγριεύει σε πολλά σκυλιά αλλά κυρίως στα μεγαλύτερα. Τη μεγαλύτερη δε, επιθετικότητα την έβγαλε σε ένα γάιδαρο. :p :p :p
 


chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Τη μεγαλύτερη δε, επιθετικότητα την έβγαλε σε ένα γάιδαρο. :p :p :p
φαντάζομαι πως δεν πλησίασε και πολύ στο γάιδαρο γιατί ξέρεις τι εστί κλωτσιά γαιδάρου:tox:
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται ότι είναι π.χ. 10 φορές ή 40 φορές μικρότερα ή μεγαλύτερα από ένα άλλο ζώο?

Αν ναι τότε μπορώ να προσθέσω ότι τα μικρόσωμα σκυλιά τσαμπουκαλεύονται προκαταβολικά προσπαθώντας να διώξουν τον φόβο τους κάνοντας την πρώτη κίνηση αυτά και όχι περιμένοντας να δούν αν το "τέρας" (από τεράστιο) θα τα χάψει τώρα ή σε λίγο.

τουλάχιστον έτσι έχω αξιολογήσει την συμπεριφορά του τσιουάουα που είχα αντιπαραθέτοντας την με τα λυκόσκυλα που έχουμε στο μαγαζί 25 χρόνια τώρα αλλά και τα αδέσποτα διαφόρων μεγεθών που κατα καιρούς κάναμε παρέα.

εκτός κι αν το μέγεθος δεν είναι αντιληπτό στον σκύλο-άρα κουραφέξαλα:confused:

Δεν πιστεύω ότι το αντιλαμβάνονται
σώνει και καλά κακοπροαίρετα...
Σίγουρα ένας πολύ μεγάλος όγκος πάνω από το κεφάλι τους να γρυλίζει όλα τα ζώα το αντιλαμβάνονται...
Αλλα αυτό ,το ότι τα μικρά έχουν κόμπλεξ με τα πιο μεγάλα δεν συμφωνώ..,είναι θέμα εξοικείωσης από μικρή ηλικία με όλα τα μεγέθη...

Προσωπικό παράδειγμα ..το μαλτεζάκη μου είχε μεγαλώσει με το να μην πλησιάζει κανένα σκυλί ..,αντιπαθούσε κάθε σκυλί μικρό μεγάλο...,αντιθετα το westie μου έχει παίξει με πιτμπουλ,λυκόσκυλο,ημίαιμο μεγάλο,westie,κανισακι,κοκερακι και πλέον όταν βλέπει σκυλάκι αν δεν του γρυλίσει το άλλο ,θέλει να πάει να παίξει με όλα..
Ολα τα περίεργα μεγάλα πραγματα για τα σκυλιά είναι περίεργα ,αλλα είναι σε εμάς να τα εξοικειώσουμε και να μην φοβούνται..
 
Last edited:


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εμενα μου εξηγει καποιος γιατι η κοντοσκυλακη τσαμπουκαλευεται στα μικροσωμα? Με τα μεγαλα μια χαρα!! κολληταρια:eek::confused:
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Θα περιμενα απο το σκυλι σου να τσαμπουκαλευετε γενικα :D , αλλα μαλλον εχεις μεινει καιρο μακρια του.

Μηπως τα μικροσωμα κινουνται πιο γρηγορα, πιο νευρικα, πιο σπασμοδικα και την εκνευριζουν πιο πολυ;
Το λεω γιατι παρατηρουσα τη συμπεριφορα της Λαρας με δυο διαφορετικα σκυλια.
Και τα δυο σκυλια (πιτμπουλ και μικροσωμο mix) αρσενικα ηταν στο χωρο της (σπιτι μου;;;;) και πριν μπουν για να μην θεωρηθουν εισβολεις υπηρξε περιοδος γνωριμιας σε συντομη βολτα.

Α. Πιτμπουλ : ηταν πιο χαλαρη πιο παιχνιδιαρα εκανε τρελιτσες και η μονη φορα που πεταξε δοντια στην πλατη του πιτ, ηταν οταν αυτο, το επαιζε λιγο αγρια ο μπαμπας του, μαλλον νομιζοντας οτι τσακωνονται. Το πιτ ειναι 4 μηνων ηρεμο στις κινησεις του, εκανε χαζα μαζι της και γενικα δεν της σκοτιζε τον ερωτα.
Β. Μικροσωμο : ηταν μονιμως στην τσιτα, τρεχανε σαλια, του πεταξε πολλες φορες δοντια, το κλωτσησε, γρυλιζε, και κανα δυο φορες πηγε να το βουτηξει, παντα σε κατασταση αμυνας. Το μικρο της εκανε αποτομες κινησεις, την επαιρνε απο πισω οπου κι αν πηγαινε και οταν προσπαθουσε να το αγνοησει και να ξαπλωσει της εβγαζε το λαδι.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981