Συμπεριφορά pit bull

Lanadeli

New Member
6 Μαϊου 2016
3
0
56
Γειά σας εχω pit bull 3 χρονων. Είναι θηλυκό στειρωμένο . με τους ανθρώπους είναι καλή οταν ομως συναντάμε στην βόλτα άλλα σκυλιά θέλει να ορμήξει με το ζόρι την κραταω. Μικρη την πηγαινα σε παρκο με αλλα σκυλιά εκανε 2 επιθέσεις. Μου εχουν πεί οτι είναι φυσιολογικό για την ράτσα αυτη να θέλει κυριαρχία. Είναι έτσι;

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οχι δεν ειναι ετσι...κ συ που την εχεις κιολας αυτην την ρατσα θα πρεπε να το ξερεις πρωτος/η.

Η ερωτηση ηταν αυτη ή εχεις κ καποια αλλη απορια?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οχι δεν ειναι ετσι...κ συ που την εχεις κιολας αυτην την ρατσα θα πρεπε να το ξερεις πρωτος/η.

Η ερωτηση ηταν αυτη ή εχεις κ καποια αλλη απορια?
Κάτσε ρε κοπελιά, εσύ δε λες να μην τους πιανουμε απο τα μούτρα; :p

Από τα λίγα που ξερω, τα πιτμπουλ, ενω τα πάνε καλά με τους ανθρώπους, με τα άλλα σκυλιά έχουν ενα θέμα.

• Like
Reactions: mareco and Orilis

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Καλησπέρα @Lanadeli

Για ένα APBT (American Pit Bull Terrier) ενήλικο, όπως και για πολλές άλλες φυλές ή τύπους σκύλων, δεν είναι περίεργο ή ασυνήθιστο να παρουσιάζουν μια κάποια "δυσανεξία" στα ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους σκυλάκια του ίδιου φύλου.

Τώρα, όπως το περιγράφεις μοιάζει πιο "σοβαρό", όχι τόσο διότι παρουσιάζει αυτή την συμπεριφορά μα διότι εσύ "με το ζόρι την κρατάς". Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από την στιγμή που γνωρίζεις αυτό το χαρακτηριστικό του σκύλου σου θα πρέπει να δουλέψεις αρκετά την βασική υπακοή και τον έλεγχο πάνω στο σκύλο σου.

Επίσης, θα πρέπει να φροντίσεις να "υπερισχύεις" των όποιων ενστίκτων και ερεθισμάτων και ο σκύλος σου να έχει την προσοχή του σε εσένα, να είσαι εσύ το πιο ενδιαφέρον πράγμα για εκείνον, το κέντρο του κόσμου του... Ειδικά όταν του μιλήσεις.

Δεν θα ήταν κακό να σκεφτείς να βγαίνεις βόλτες σε μέρη και/ή ώρες που θα αποφεύγεις τέτοιες συναντήσεις. Η βόλτα θα πρέπει να είναι και για τους δύο σας διασκεδαστική και όχι γεμάτη άγχος και "ζόρια".

:)

Last edited:

Lanadeli

New Member
6 Μαϊου 2016
3
0
56
Αυτό ακριβώς κάνω. Βγαινω βολτα μαζι της πρωί που εχει ησυχία και είναι λιγα τα ερεθίσματα. Πάντως δεν θα την αλλαζα με τίποτα στον κόσμο. Θα ήθελα να μην έχει πρόβλημα με τα αλλα σκυλιά άλλα μόνο που δεν μου μιλάει ολα τα άλλα τα κάνει . εύχομαι μεγαλώνοντάς να ηρεμήσει λίγο . αυτό παίζει η κάνω όνειρα;

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Είναι 3 ετών όποτε δεν θα μπορούσαμε να "ελπίζουμε" στην ηλικιακή ωρίμανση για κάποια αλλαγή (εκτός από τα βαθιά γεράματα ίσως). Αν μπορεί να επέλθει αλλαγή αυτή θα είναι αποτέλεσμα δικών σου "παρεμβάσεων".

Σε γενικές γραμμές ένας σκύλος που εκτονώνεται αρκετά, που κουράζετε κάνοντας πράγματα που τον ευχαριστούν και ένας σκύλος που έχει μια καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη του μοιάζει και είναι πολύ πιο ήρεμος. Μη μπερδεύεις αυτή την ηρεμία με κάποια "δραματική" αλλαγή όπου ο σκύλος ξαφνικά θα παίζει ανέμελα και χαρωπά με όλα τα σκυλάκια!

Μιλάμε για την ηρεμία που θα τον κάνει να μην νιώθει την ανάγκη να ορμήξει με μανία και να σε κάνει να τον κρατάς με το ζόρι, μα απλά να κοιτά και να "κορδώνεται" προς τον άλλο σκύλο προσπερνώντας τον όμως χαλαρά αφού εσύ δεν σταμάτησες και έδωσες άλλη εντολή ή άλλη κατεύθυνση. Ή για την ηρεμία που θα σου επιτρέπει να δίνεις την εντολή "Κάτσε" και ο σκύλος σου να αφήνει τον άλλο σκύλο να περάσει χωρίς να ορμά προς το μέρος του.

Δεν είναι "πρόβλημα με τα άλλα σκυλιά" αν εσύ δεν το αφήσεις να γίνει πρόβλημα. Μπορεί απλά να μείνει ως μια γνωστή συμπεριφορά που φροντίζουμε να διατηρείται "ακίνδυνη" και ελεγχόμενη.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.124
1.394
Ζω κι εγώ το "μαρτύριο" που περιγράφεις... Παίζουν πολλά ρολο... και παίζει μεγάλο ρολο η δικια μας ψυχολογία... εγώ για παραδειγμα δεν είμαι υπόδειγμα ιδιοκτητη... τι εννοώ...

ο μπόμπιρας έχει κλειδώσει σε κάποια σκυλιά που πολύ απλά είναι εχθροί και τέλος δεν τα συμπαθεί καθόλου... είναι επιφυλακτικός και δείχνει ανασφάλεια σε νέες γνωριμίες... έχει βάλλει σε 2 κατηγοριες τα υπόλοιπα σκυλιά... αυτά που ok τα προσπερνώ δεν μου καίγεται καρφί... και τέλος αυτά που παίζει...

στην πρώτη κατηγορια είναι σκυλιά αρσενικά και θηλυκά στειρωμένα η μη... απλά δεν τα γουστάρει τέλος!!! εγώ τώρα λέω ότι δεν είμαι υπόδειγμα ιδιοκτητη γιατί όταν ξεκίνησε αυτή η συμπεριφορά δυστυχώς επηρεάστηκα στον βαθμό που αγχώνομαι και μεταδίδω στον σκύλο μου αυτό το άγχος που κάνει τα πράγματα χειρότερα... και υπάρχουν και φορες που ζορίζομαι κι εγώ να τον κρατήσω και να τον βάλλω να παλουκωθεί... σε αυτά που λέει ο canis να προσθέσω κάτι...

κάθε φορα που ο μικρός σου εκδηλώνει αυτή την συμπεριφορά καλο ua ήταν αφού περάσει ο "κίνδυνος" να περιμένεις πρώτα να ηρεμήσει και μετά να συνεχίζεις την βόλτα σου... είναι ένα μικρό λιθαράκι πολύ μικρό αλλα του δίνεις να καταλάβει ότι όταν είναι τσιτωμένος η βόλτα δεν συνεχίζεται... (και σου δίνει και εσένα χρόνο να ανασκουμπωθείς μεταξύ μας)

• Like
Reactions: Lanadeli

Lanadeli

New Member
6 Μαϊου 2016
3
0
56
Καταλαβαίνω αυτό που λες και όντως ετσι συμβαίνει με σκυλιά που τα έχει ψιλό συνηθίσει απλα τσιτωνει άλλα δεν παίζει ποτέ και με άλλα αχαχαχ. Λεω μηπως σιγά σιγά θα τα καταφέρω γιατί πιο παλια εκνευριζοταν σε σημείο να κανει εμετό στο δρόμο

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.124
1.394
τι εννοείς έκανε εμετό στον δρόμο??? Πνιγόταν από μονος του τραβώντας σε τέτοιο βαθμό που έκανε εμετό η από τον φόβο-stress έκανε εμετό? εγώ μέσα σε όλα αν δεν το έχεις κάνει ήδη θα σου έλεγα να μιλήσεις με εκπαιδευτή... έστω και τώρα που έχει πάει 3 θα βοηθήσει πολύ να περάσετε παρεούλα την βασική εκπαίδευση

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κάτσε ρε κοπελιά, εσύ δε λες να μην τους πιανουμε απο τα μούτρα; :p
Γιατι τι ειπα?:oops:
οχι...πραγματικα δε καταλαβα....
η απορια ποια ηταν?που τεθηκε το ερωτηματικο (?)?
εαν αυτο που λενε,οτι η ρατσα "αυτη" θελει κυριαρχια....(σοι κ καλα...αμα ειναι πιτμπουλ τελος!)
σωστα?
εε βαση αυτου απαντησα κ γω...

Περαν ολων των αλλων...υπαρχουν κ σκυλια...ανεξαρτητως ρατσας
που απλα δεν γουσταρουν βρε αδελφε
ΔΕΝ θελουν,τι να κανουμε τωρα?
Λαμβανεις ολες τις προφυλαξεις,φυλας τον "πωπο" σου/σας οσο μπορεις κ προσευχεσαι...
αμα εχεις ορεξη πας κ καμια βολτα απο κανα σοβαρο εκπαιδευτη,αμα δεις οτι δδδεεεννννν...

παντως...καπως καπου καποτε θεωρω οτι κατι της συνεβη
πολυ πιθανως ο/η ιδιοκτητης/ρια να μην πηρε καν χαμπαρι
ατιμη γλωσσα η σκυλισια κ αιντε να βγαλεις ακρη...
αυτα τα σκυλοπαρακα μεγαλος βραχνας τελικα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L