Συνέπειες στείρωσης


MAYA NOEL

Member
22 Απριλίου 2012
14
1
ΧΙΟΣ
MAYA NOEL επειδή δεν ξέρω αν παρακολουθείς καθόλου τα θέματα στα οποία συμμετέχεις, σε άλλο θέμα σε ενημέρωσαν σωστότατα, ότι το σκυλάκι σου το πήρες με λάθος τρόπο. Φοβάμαι ότι εξακολουθείς να σκέφτεσαι με λάθος τρόπο, ή ότι σε συμβουλεύουν λάθος πράγματα.

Διάβασε λιγάκι το φόρουμ και θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Στο μεταξύ...άλλο πράγμα η στείρωση και άλλο το ζευγάρωμα, το οποίο απαγορεύεται δια ροπάλου.
Οχι μία...καμμία φορά και για κανέναν λόγο.
Αγαπητέ/ή mareco.Mπορεί ο τρόπος που απέκτησα το σκύλο να ήταν λάθος όπως λέτε αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει θέμα. Τελικά έχει τόση σημασία? Θα μπορούσα να έχω πάρει και ένα αδέσποτο.Αυτό δε μειώνει την αγάπη που έχουμε γι άυτήν.Οσο για το φόρουμ είμαι καινούργια και έχουν γραφτεί πολλά αλλά καθημερινά να σαι σίγουρος/η διαβάζω και προσπαθώ να μάθω καθώς μπορεί να μην έχω αρκετες γνώσεις αλλά εχω πολλή αγάπη για τη maya.Γνωρίζω ότι η στειρωση είναι αλλο πράγμα από το ζευγάρωμα ωστόσο.
Γιατί έγραψες όμως ότι το ζυγάρωμα απαγορεύεται δια...ροπάλου? Ευχαριστώ για την απαντηση σου.
 




marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
283
247
KORYDALLOS
moiraki μην αγχωνεσαι και βγαζεις βιαστικα συμπερασματα,το σκυλι σου ειναι φρεσκοχειρουργημενο νο,λογικο ειναι να ποναει ακομα και να αναρωνει οπως καθε ζωντανο πλασμα που περναει τετοια αλλαγη.Δωσε λιγο χρονο και ολα θα επανελθουν.Κι εγω ειχα ενδιασμους μετα που στειρωσα τη Λινα,χαρη σε καποιους καλοθελητες ξερολες που προσπαθησαν να με κανουν να νιωσω τυψεις .Η Λινα πονουσε κι εκλαιγε μετα το χειρουργειο,ηταν φοβισμενη κλπ,μολις της φορουσα ομως λουρακι,αυθημερον κιολας ,πεταγοταν για να την βγαλω τουαλετα εξω στις γειτονιες. Εναμισυ χρονο μετα δεν εχει επιβαρυνθει ουτε με ενα παραπανισιο γραμμαριο ,ειμαστε αθλητικα κοριτσια αν και μικροσωμα,αυτο δεν το αλλαζει κανεις και τιποτα.Ολα ειναι θεμα μυαλου και καλης νοοτροπιας.
 


moiraki

New Member
24 Απριλίου 2012
4
0
38
rodos
τελικα ολα καλα.ειμαστε στην 10 μερα και η μοιρουλα μου ειναι και παλι ο παλιος καλος της εαυτος.τρεχει παιζει φωναζει και ολα ειναι οπως πρωτα....
 


sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
Δεν ισχυει κατι τετοιο. Δεν ειναι απαραιτητο να γεννηση μια φορα.. Το καλυτερο ειναι η στειρωση. Μια φιλη μου την στειρωσε μετα την πρωτη περιοδο που της ηρθε και ειναι μια χαρα. Ολο ενεργεια και χαρα. Ειναι Μαλτεζακι και τωρα ειναι 1,5 χρονων... Απλα θελω να ρωτησω ποια ηλικια ειναι καλυτερη για στειρωση.
 




Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Με τον καιρό θα επανέλθει στην προηγούμενη ζωή της , αλλά θα είναι πιο μαλθακή κα - σαφώς - χωρίς την ΙΔΙΑ διάθεση και ενέργεια για δραστηριότητα .

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να μειώσεις την ποσότητα της τροφής που έδινες , ή καλύτερα , να ξεκινήσεις δίατα ειδική για στειρωμένα ζώα και προσαρμοσμένη στο δικό σου ζώο , ωστε να αποφευχθεί η μεγάλη πρόσληψη βάρους .

Αυτό από που προκύπτει;
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Και εγω αυτο αναρωτιομουν γιατι δεν εχω δει καμμια διαφορα στην Froggy μετα την στειρωση. Ουτε απο αποψη ενεργειας, ουτε απο αποψη διαθεσης. Επισης δεν εχω μειωσει την ποσοτητα της τροφης της καθολου και παραμενει στα ιδια κιλα.
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
μιλάω για τον μέσο όρο .

Τώρα πρακτικά απο που προκύπτει , είναι ολόκληρη ιστορία ,μαιευτική , ενδοκρινολογία , και ξεφεύγει απο τα όρια και την θεματολογία του φόρουμ πιστεύω
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν αυτό ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σκυλιά στειρωμένα που κάνουν αθλήματα.
Επίσης θα σήμαινε ότι τα δεκάδες σκυλιά που έχουμε γνωρίσει πολλοί από εμάς και δεν έδειξαν καμία αλλαγή είναι όλα τους εξαίρεση;

Τώρα πρακτικά απο που προκύπτει , είναι ολόκληρη ιστορία ,μαιευτική , ενδοκρινολογία , και ξεφεύγει απο τα όρια και την θεματολογία του φόρουμ πιστεύω
Δεν ξεφεύγει καθόλου από τη θεματολογία του φόρουμ εφόσον αφορά τον σκύλο.
 


Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Λοιπόν, Καλως σας βρήκα και παλι μετα απο αρκετο καιρο.
Εγω εχω αποφασισει κατα 99% να κανω άμεση στείρωση. Η Ρεινα μεσα στο Πασχα τελειωσε το 2ο οιστρο της σε ηλικια 14 μηνών. Επειδη στον πρώτο οιστρο μου εμφανισε συμπτωματα ψευδοκοιησης με πρησμενο-κρεμασμενο στήθος και κατέβασε και γάλα και χθες αρχισα να παρατηρω οτι κρεμαει σιγα σιγα πάλι το στήθος της δε θελω να ρισκάρω παραπάνω με τυχόυσες παρενέργειες. Η γνώμη των πιο εμπέιρων εδω μέσα ποια είναι;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν ειμαι off topic χίλια συγγνωμη κι ας μεταφερθει το ποστ μου απο κάποιο mod. Είμαι δουλεια και δεν έχω πολυ χρονο.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Τώρα πρακτικά απο που προκύπτει , είναι ολόκληρη ιστορία ,μαιευτική , ενδοκρινολογία , και ξεφεύγει απο τα όρια και την θεματολογία του φόρουμ πιστεύω
Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αν ισχύει ή όχι αυτό.
Τα δύο από τα τρία μου σκυλιά είναι στειρωμένα, είναι μέσα στην ζωντάνια παρόλο που η μία μου σκύλα είναι 11 ετών. Από την άλλη ακούω συνέχεια ότι γίνονται πιο μαλθακά όταν στειρώνονται και ξέρω πως και στο εξωτερικό οι κυνηγοί δεν στειρώνουν τα σκυλιά τους για να είναι καλύτερα στην εργασία τους. Τι ισχύει τελικά; Εξαρτάται από τον εκάστοτε σκύλο ή ισχύει για όλα και υπάρχουν εξαιρέσεις;
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν έχω γνωρίσει πάντως ιδιόκτητο σκύλο που μετά την στείρωση να έγινε πιο μαλθακός ή να χόντρυνε.
Μόνο 1 αδέσποτο αγόρι έχω γνωρίσει τοσα χρόνια που πάχυνε μετά την στείρωση αλλά τον ταίζουν λές και σκοπεύουν να τον σφάξουν το Πάσχα.
 


moiraki

New Member
24 Απριλίου 2012
4
0
38
rodos
εχουν περασει 14 μερες που εκανε την στειρωση το μοιρακι μου και ειναι πολυ καλα.το μονο που υπαρχει για να μας θυμιζει την στειρωση ειναι τα ραματα που εχει ακομα.στην αρχη και εγω δεν ημουν θετικη με την στειρωση αλλα επειδη και η μικρη μου παρουσιαζε τετεια συμπτωματα και μετα μου εκανα και μαστιτιδα ο γιατρος μου προτεινε σαν μονη λυση την στειρωση γιατι πολυ πιθανον η μικρη μου αργοτερα να εβγαζε και αλλα προβληματα.βεβαια την καλυτερη γνωμη την εχει σιγουρα ο γιατροσ της μικρης που ξερει και το ιστορικο της.
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Kyveli. δεν μιλάω για τον κανόνα αλλα για την υψηλή πιθανότητα. :)

Η μη-πρόκληψη βάρους πιθανότατα ωφείλεται στην αυξημένη δραστηριότητα του σκύλου κατόπιν προτροπής του ιδιοκτήτη ( δηλαδή να το βάζει επίτηδες για πιο πολύ άσκηση , πχ περπάτημα ) . Επίσης στην προσαρμογή του σιτηρεσίου στα νεα δεδομένα ( πχ τις δίατες για στειρωμένα ζώα που κυκλοφορούν οι εταιρίες ) .
Αποκει και πέρα σαφώς όπως καθε ενας απο εμας ειναι διαφορετικός , το ίδιο ισχύει και στα ζώα .

Ξαναλέω , οταν λεω αλλαγη συμπεριφοράς ΔΕΝ εννοώ αλλαγη πχ απο απλησίαστο μαντρόσκυλο σε...κουτάβι που φοβάται τον ηχο του κινητού .

Τωρα για το αν ο καθένας αποτελεί εξαίρεση που το ζώο του παραμένει ντούρο... είναι το πως το βλέπει ο καθένας ;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.822
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU