Συναντηση Κυνηγου με Θηραμα!

Status
Κλειδωμένο θέμα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
ναι..αν πυροβολησεις ενα γουρουνι μπορει να το τραυματισεις απλα... να φυγει και να πεθανει μετα απο μια εβδομαδα....
εδω πεθαινει σε λιγοτερο απο 1 λεπτο....
μην επηρρεαζεσαι απο ενα βιντεο... δεν μπορεις να εχεις πληρη εικονα αν δεν γνωριζεις μερικες λεπτομερειες....
εδω μπορει να σου φαινεται βαρβαρο..... επειδη ειδες ενα γουρουνι 60κιλων με 5-6 σκυλια.... και λογω εκπαιδευσης ή βιντεοσκοπησης αν θελεις καθυστερησαν τα υπολοιπα...
το γουρουνι μεχρι να δεχτει την μαχαιρια δεν ειχε κανενα τραυμα θανατηφορο... αν αντι να το σκοτωσουν το ελευθερωναν απο τα σκυλια θαφευγε και σε δυο μερες δεν θα ειχε τιποτα...ισος ενα σκισμενο αυτι...
αλλες συζητησεις αυτες σε αλλα θεματα...

επειδη ηδη ανεφερα οτι πιστευω αναρτησεις τετοιων βιντεο ειναι λαθος.... δινουν ασχημες εικονες και βγαζουν λαθος συμπερασματα
αλλα ακομα κι ετσι...
πιστευω οτι ολοι εχουμε μια εικονα πια και εχουν εξηγηθει αρκετα.... περι κυνηγιου και θηραματος και εχει ολοκληρωθει η οποια παρουσιαση...
θα ζητουσα απο τον αντμιν να κλειδωσει το θεμα...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ή εγω κατι δεν καταλαβα...ή εκανα καποιο τραγικο λαθος...ή παρεξηγηθηκε κατι?

Πετρο ο σκοπος του συγκεκριμενου θεματος ειναι να αναδειξει την σκληρη -αν θες- εργασια της φυλης του Dogo Argentino,που προσωπικα βρηκα ακρως ενδιαφερουσα.

καμια φωτογραφια και κανενα video δεν ειναι βιαιο οταν γνωριζεις τον σκοπο του...δεν εβαλα θεματα με "θανατους σκυλων".

για ποιο λογο να κλειδωθει το συγκεκριμενο θεμα αδυνατω να καταλαβω...εαν κρινουν και οι υπολοιποι Dogueros οτι το θεμα ειναι προσβλητικο (?) ή ανευ σημασιας,αυριο θα το κλειδωσω εγω πρωτος.

ασχετως εαν ακομη θα αδυνατω να καταλαβω...

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Οσα δε φτανει η αλεπου,φανταζομαι πως γνωριζεις τι τα κανει ε lawrence-gr ?
Και εισαι και εκτος θεματος.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
στο κυνήγι με όπλο το ζώο δεν πεθαίνει μόλις το ντουφεκίσουν-εκεί είναι η παρανόηση
το αγριογούρουνο δεν είναι πουλάκι-μπάμ και κάτω(που και τα πουλιά ακόμα δεν πεθαίνουν ακαριαία με τον πυροβολισμό)
αντιθέτως στο κυνήγι με σκύλους το ζώο ευθανατίζεται με μία κίνηση ενώ τα σκυλιά απλά τα κρατάνε (όχι ότι δεν πονάει...αλλά δεν έχει και κανένα σοβαρό τραυμα,όπως αν είχε φάει 2-3 ντουφεκιές)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
δεν μιλαω για προσβλητικο ....
μιλω για θεμα που προσφερεται παρερμηνειας και κινδυνολογιας....
οπως το τελευταιο βιντεο
ισως ειμαι ο μονος μεχρι στιγμης που παρατηρησα οτι ειναι απο εκπαιδευτικη εκδρομη αν θελεις για περιπου 4 τουλαχιστον απο τα παραπανω σκυλια....
εξου και η βιντεοσκοπηση υποθετω.... αλλα και η "ταλαιπωρια " που πιθανα να φαινεται για οποιον δεν γνωριζει...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Τι ?
κυνηγάει και αλεπούδες ??? άντε απο δώ μωρέ!!!! σιγά μην ασχοληθεί με κατοικίδια-μετά τα πούμα και τους κάπρους :lol:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
και εγω το παρατηρησα...τα εμπειρα σκυλια,μαθαινουν τα νεωτερα.

δεν ειναι δυνατον τοσα σκυλια σε ενα καπρο.

το θεμα το ξεκινησα για να μαθουμε απο εσας τους εμπειροτερους στην φυλη 2-3 πραγματα.

αν ξεφυγει,αν δεν εχει νοημα ή εαν παρερμηνευτει θα το κλειδωσω...κριμα.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
στο κυνήγι με όπλο το ζώο δεν πεθαίνει μόλις το ντουφεκίσουν-εκεί είναι η παρανόηση
το αγριογούρουνο δεν είναι πουλάκι-μπάμ και κάτω(που και τα πουλιά ακόμα δεν πεθαίνουν ακαριαία με τον πυροβολισμό)
αντιθέτως στο κυνήγι με σκύλους το ζώο ευθανατίζεται με μία κίνηση ενώ τα σκυλιά απλά τα κρατάνε (όχι ότι δεν πονάει...αλλά δεν έχει και κανένα σοβαρό τραυμα,όπως αν είχε φάει 2-3 ντουφεκιές)
μια κινηση?εγω μετρησα τουλαχιστον 3 μαχαιριες ...τεσπα συμφωνω μονο στο οτι ειναι πιο...αντρικιο-ντομπρο απο τον πυροβολισμο,τωρα για τα υπολοιπα εχω διαφορετικη γνωμη αλλα επειδη το θεμα του τοπικ ειναι διαφορετικο και ο Τεο το εβαλε για αλλο λογο , το σταματω εδω.

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Τι ?
κυνηγάει και αλεπούδες ??? άντε απο δώ μωρέ!!!! σιγά μην ασχοληθεί με κατοικίδια-μετά τα πούμα και τους κάπρους :lol:
Η αληθεια φιλε kokoni και δε κανω πλακα κυνηγαει και αλεπουδες.
Να μην παμε μακρυα ο Λεων μου τις εχει μεγαλη τρελα, αυτο βεβαια δε σημαινει οτι μπορει και να τις συλλαβει.
Βασικα κυνηγαει τα παντα το Ντογκο, απο λαγο μεχρι λυκο. :)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Μερικές φορές μια εικόνα χίλιες λέξεις..
Σε κάποια στιγμιότυπα μπορείς να διακρίνεις την τεχνική γνώση των σκύλων,που όντως είναι εντυπωσιακό.

Μερικά θέματα έχουν αναλυθεί και παλιότερα,όσο αφορά την επικινδυνότητα των βίντεο,άλλοι συμφωνούν άλλοι διαφωνούν!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε.....
μιά κίνηση....δύο τρείς.....
αν ήταν λίγο πιο έμπειρος -μπορεί και να τα κατάφερνε με μία
και πάλι
δεν κυνηγήθηκε το ζώο για ώρες ολόκληρες τρώγοντας διάφορες ντουφεκιές σε διάφορα σημεία του σώματος και όλο τον κόσμο να περιμένει πότε θα αποκάμει απο τους αλεπάλληλους τραυματισμούς και την κούραση ώστε να το πλησιάσουν αρκετά και να του ρίξουν την χαριστική βολή.....

κάθε χρόνο σφάζω ένα γουρουνάκι (εκτροφής) για τις απαραίτητες μπριτζόλες(όχι όχι -δεν είμαι χορτοφάγος......)
το ομολογώ πως ο παππούς μου το "τελειώνει" πολύ πιο απλά και σύντομα απο εμένα-αλλά πως θα μάθω κι εγώ αν δεν το κάνω πρώτα......????
:) ;)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
αχ κοκονι...
στο 4.10 φαινεται οτι γνωριζε την μια και μονη που ηταν χρησιμη....
απο εκει και περα...
αν παρατηρησουμε... ποια σκυλια μαζευει και ποια αφηνει πανω στον καπρο.... και οτι μπορουσε και νωριτερα να δωσει την μια και μοναδικη αλλα δεν τοκανε...
θα μπορουσα να υποθεσω οτι δινει πλεονεκτημα στα σκυλια να κυριαρχησουν πανω στον καπρο
επαναλαμβανω το συγκεκριμενο βιντεο αν και το θεωρω υπο πραγματικες συνθηκες ειχε ως σκοπο την εκπαιδευση περιπου 4 σκυλων...
εξ ου και η υπαρξη του...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
(να ζητησω την κατανοηση σας,στο θεμα μετακινηθηκαν καποια μηνυματα απο αλλου...βεβαια υπηρξε καποιο προβλημα και εμφανιζονται μπερδεμενα...θα λυθει.)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
μαλλον κατι θα εγινε...εμφανιζει μερικα στην αρχη και ενα στο τελος απο αυτα που μετακινηθηκαν.

καποιο κολλημα θα ειναι.

(γιατι αποκλειεται να ειναι λαθος μου!...:rolleyes::D:D)

θα λυθει,θα καθαριστει απο τα offtopic (σαν και αυτο) και θα ειναι παλι ετοιμο.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia