Συνεχές λαχάνιασμα και κούραση

lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Έχω μία θυληκή λαμπραντορίνα 7 μηνών. Τις τελευταίες μέρες είναι συνεχώς λαχανιασμένη και στη βόλτα κουράζεται πολύ εύκολα. Την πήγα δυο φορές βόλτα μεσημέρι και στα 15 περίπου λεπτά σταματούσε, καθόταν κάτω και δεν κουνιόταν. Σκέφτηκα ότι μάλλον είναι λόγω ζέστης και έτσι το έκοψα.

Σήμερα πηγαινάμε βόλτα το βραδάκι (κατά τις 21:00) και αφού περπατούσαμε 15 περίπου λεπτά κουράστηκε πολύ και περπατούσε μετα βίας (είχαμε παίξει και λίγο στον κήπο πριν τη βόλτα). Ανησυχώ μήπως της συμβαίνει τίποτα. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;

Υ.Γ. Να σημειώσω πως η όρεξη της για παιχνίδι και φαγητό δεν έχει αλλάξει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου νομίζω ότι απλά φταίει η ζέστη. Έτσι είναι και τα δικά μου, ακόμα και τις ώρες που είναι φουλ στην ενέργεια μετά από ένα 20λεπτο τα φτύνουνε λόγω ζέστης.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι λόγω ζέστης, αλλά βράδυ το να κάθεται κάτω μετά από 15 λεπτά περπάτημα είναι κάπως. Ο ΜΠου είναι σχεδόν 7 μηνών, πάμε για τρέξιμο στις 20:00 και μπορεί να λαχανιάζει αλλά δεν κάθεται κάτω πριν περάσουν τουλάχιστον 45 λεπτά. Θα σου πρότεινα να τη πας μέχρι τον κτηνίατρο σου να της ρίξει μια ματιά...έτσι για extra σιγουρια.

lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Δεν είπα ότι στη βραδινή βόλτα κάθισε κάτω. Απλά κουράστηκε πολύ και περπατούσε πολύ αργά. Καμιά φορά αναπνέει γρήγορα ακομά και χωρίς να έχει κάνει τίποτα. Ξαπλώνει δηλαδή και είναι ψιλο-λαχανιασμένη.

Τέλος πάντων.. ευχαριστώ πολύ και τις δύο σας για τις απαντήσεις.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Καμιά φορά αναπνέει γρήγορα ακομά και χωρίς να έχει κάνει τίποτα. Ξαπλώνει δηλαδή και είναι ψιλο-λαχανιασμένη.
Aυτο το κανει για να ριξει την θερμοκρασια γιατι εκεινη τη στιγμη ζεσταινεται ακομη κ αν δεν εχει κανει τπτ..
Σε καποιες περιοχες το βραδυ κανει περισσοτερη ζεστη απ'οτι σε αλλες οποτε..
Προσεξε την για να'χεις το κεφαλι σου ησυχο αν κ μαλλον ολα οφειλονται στη ζεστη.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κοιτα πηγαινε μια βολτα απ τον κτηνιατρο, αλλα ειναι λογω ζεστης λογικα. Αλλωστε προκειται για κουταβι ακομα, μην ανησυχεις

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
κι εγω πιστευω οτι ειναι λογω της θερμοκρασιας. βολτες μονο πολυ νωρις το πρωι και αργα προς βραδακι. τις ωρες του μεσημεριου μπορεις να βρεχεις και να στιβεις μια πετσετα και να της την απλωνεις κατω να ξαπλωνει πανω αν ζεσταινεται πολυ.
δεν χανεις τιποτα να ελεγξει ο κτηνιατρος σας λιγο την καρδια της, ετσι για να σου φυγει το αγχος.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εμένα δεν θα με ανησυχούσε το λαχάνιασμα που με τέτοιες θερμοκρασίες είναι παραπάνω από φυσιολογικό. Θα με ανησυχούσε ότι περπατάει αργά μετά από μια σχετικά μικρή βόλτα. Πάντα βέβαια κρίνοντας από τον Μπου που είναι περίπου στην ίδια ηλικία...

KERVEROSNFWU

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
47
0
Σχετικα με το θεμα αυτο μπορει να ειναι και λιγο υποπτο
Σκυλος οπου κουραζεται αμεσα με αποτελεσμα να ''πεφτει νεκρος'' πιθανον να εχουμε και μια πιθανοτητα υγρου στον πνευμονα το εχω δει αυτο και σε σκυλια μικρης ηλικιας δυστηχως.
Το καλητερο οπου εχεις να κανεις ειναι στον κτηνιατρο για υπερηχο-ακτινες και εκει θα φανουν ολα!
Εαν ειναι κατι σοβαρο ή οχι
Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο!

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
ακριβώς αυτό μου κάνει και μένα.
μετά την βόλτα (και γενικά άλλες ώρες) λαχανιάζει για κανα 2ωρο και βάλε (όχι συνεχόμενα εννοείται).
ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε η ζέστη φταίει.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Μάλλον η ζέστη είναι και εμάς στο 10-15 λεπτο ζεσταίνεται και πάει καρφί στο σπίτι μόνο του.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Θα σου πρότεινα μια επίσκεψη στον κτηνίατρο ..για να εξαλείψεις οποιαδήποτε αμφιβολία, να τον ακροαστεί και λίγο με τα ακουστικά.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
άμα δεις ότι συνεχίζει και ώρες που δεν σκάει ο tztzikas και το βλέπεις να βαριανασαίνει και να λαχανιάζει και να γυρνάει στο πλάι. όπως λέει και η σταματία πήγαινε να ακούσει την καρδια!!!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Είναι λόγω ζέστης λογικά! Τα ίδια κάνει και η δικιά μου! Καλό θα ήταν οι βόλτες να είναι νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, με τη μεγαλύτερη από τις δύο την ώρα με τη χαμηλότερη θερμοκρασία (αν και πάλι θα τα παίζει)! Επίσης το μεσημέρι είναι λίγο ζόρικο για τα σκυλιά τέτοια εποχή, καλύτερα μια στο μπαμ και πάνω!

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Σιγουρα κατα 99% ειναι λογω ζεστης....εγω τον κατεβαζω στ παρκο και στα 10 λεπτα λαχανιαζει απο την ζεστη απιστευτα....μην ξεχνας οτι ειναι και το πρωτο καλοκαιρι του σκυλου σου.....ολα παιζουν ρολο.....βεβαια οπως ειπαν τα παιδια πηγαινε και απο κτηνιατρο

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk