Συνθήκες ζωής ημίαιμου ως παράγοντας επιλογής του

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Πηγη εννοεις οτι ολοι οι αλλοι παραγοντες ειναι ιδιοι και η διαφορα ειναι στο που ζουνε? Δηλαδη σου αρεσουν ολα, συμβιωνουν ολα αριστα με σενα και το Γκογκολ, η προσωπικοτητα τους ειναι συμβατη με τη δικη σου και του Γκογκολ και το μονο που ειναι διαφορετικο ειναι ο παραγοντας διαβιωσης?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω οτι είναι καθαρά προσωπικό θέμα...
Βλέπεις για μένα παίζουν, για την Chloe όχι!
Το ζήτημα είναι εσύ πως θα το δεις όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις!;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το παράδειγμά μου το ξέρεις. Θέλω ΚΑΙ την Πριγκίπισσα ΚΑΙ τον Ζόμπι. (όοοοοοταν μπορέσω να πάρω άλλο σκύλο ένα απ' τα δύο θα πάρω).
Και τα δύο έχουν ανάγκη και τα δύο τα αγαπώ τρελά πλέον.
Ωστόσο, θα πάρω τον Ζόμπι γιατί είναι πιο ήσυχος, μαδάει λιγότερο, είναι πιο ανθρωποκεντρικός, πιο τρυφερός (η άλλη αγαπάει τους πάντες) και πιο θλιμμένος (δηλαδή πιο "άχου το") γενικά... Επίσης τρελαίνεται γι' αυτόν ο φίλος μου.

Μπορώ να παραμυθιάζομαι ότι τον θέλω γιατί είναι λιγότερο υγιής απ' την Πριγκίπισσα, έχει περάσει δυσκολότερα, είναι πολύ ασχημότερος και γενικά είναι πολύ πιο δύσκολο να υιοθετηθεί. Κατά βάθος όμως... τον θέλω για τους παραπάνω λόγους. (Τελευταία κάνω μπόλικη αυτοκριτική :p).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πηγη εννοεις οτι ολοι οι αλλοι παραγοντες ειναι ιδιοι και η διαφορα ειναι στο που ζουνε? Δηλαδη σου αρεσουν ολα, συμβιωνουν ολα αριστα με σενα και το Γκογκολ, η προσωπικοτητα τους ειναι συμβατη με τη δικη σου και του Γκογκολ και το μονο που ειναι διαφορετικο ειναι ο παραγοντας διαβιωσης?
Ας πούμε χαριν συζητησεως οτι ναι, οι υπόλοιποι παράγοντες είναι ίδιοι (αν και ποτέ δυο σκύλοι δεν είναι ίδιοι), αλλά ας πουμε οτι πληρούν τις προϋποθέσεις τις δικές μου: φιλικοί με ανθρώπους, παιδιά και σκυλιά, ήπιος χαρακτήρας, όχι συγκλονιστικά ενεργητικά, μεγάλα σε μέγεθος, γλυκήτατες φάτσες, μεγάλα αυτιά. Ξέρεις ποσοι σκύλοι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις? Δεκάδες!

Με ενδιαφέρει η άποψή σας ως προς το θέμα της διαβίωσης, που είναι πιο φιλοσοφικό/θεωρητικό. Τα υπολοιπα είναι προσωπικά του καθενός, και δεν έχει νόημα να τα συζητήσουμε νομίζω περαιτέρω (με δεδομένο ότι ο ανάδοχος τα έχει λάβει υποψη του).:)

Aurelio

Member
29 Μαϊου 2009
11
0
Νομίζετε οτι πρέπει ή όχι να λάβει υποψη του τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες ζει ο σκύλος?
Όχι.
Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κάποιος παίρνει απλά τον σκύλο που του αρέσει περισσότερο και το τι αρέσει περισσότερο στον καθένα είναι άσκοπο να το αναλύσουμε, αφού εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από υποκειμενικούς παράγοντες.
Εάν επιθυμούσα να αποκτήσω δεύτερο σκύλο, πρωταρχικό μου μέλημα θα ηταν η σωστή διαχείριση των οικονομικών μου και του ελάχιστου ελευθερου χρόνου που θα μου απέμενε, έτσι ώστε να μην κάνω εκπτώσεις ούτε στη ζωή μου, ούτε στην φροντίδα των δυο σκύλων και το φύλο/ ηλικία του δευτερου σκύλου ετσι ώστε να μην έχουν ούτε τα σκυλιά προβλήματα συμβίωσης, ούτε εγώ μαζί τους.

Καλή επιλογή.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όχι.
Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κάποιος παίρνει απλά τον σκύλο που του αρέσει περισσότερο και το τι αρέσει περισσότερο στον καθένα μας είναι άσκοπο να το αναλύσουμε, αφού εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από υποκειμενικούς παράγοντες.

Καλή επιλογή.
Γι'αυτό και δε ζήτησα γνώμες για τους υποκειμενικούς παράγοντες, αλλά για τους αντικειμενικούς (τους παρέθεσα αναλυτικά παραπάνω). :) Για σένα δεν παίζουν κανένα ρολο στην επιλογή? (δε μιλάμε για την πλειοψηφία)
πρωταρχικό μου μέλημα θα ηταν η σωστή διαχείριση των οικονομικών μου και του ελάχιστου ελευθερου χρόνου που θα μου απέμενε, έτσι ώστε να μην κάνω εκπτώσεις ούτε στη ζωή μου, ούτε στην φροντίδα των δυο σκύλων και το φύλο/ ηλικία του δευτερου σκύλου ετσι ώστε να μην έχουν ούτε τα σκυλιά προβλήματα συμβίωσης, ούτε εγώ μαζί τους.
Σωστά αυτά που λες (και τα θεωρώ δεδομένα), αλλά άσχετα με το ερωτημα που τέθηκε. :)

Aurelio

Member
29 Μαϊου 2009
11
0
Για σένα δεν παίζουν κανένα ρολο στην επιλογή? (δε μιλάμε για την πλειοψηφία)
Απάντησα ήδη πως όχι και νομιζω πως εξήγησα επαρκώς τους λόγους που θεωρώ ήσσονος σημασίας τον παράγοντα αυτό στην διαμόρφωση της τελικής μου επιλογής.

Λυπάμαι που βρίσκεις μέρος όσων έγραψα άσχετα με το αρχικό σου ερώτημα. Θεώρησα απαραίτητο να τα αναφέρω διότι εξηγούν γιατί έδωσα αυτή την απάντηση και όχι κάποια άλλη. Προφανώς θα σου αρκούσε ένα απλό «όχι» χωρίς περαιτέρω σχολιασμό και αιτιολογία.
Όπως και να χει, ο καθένας κρατάει ότι του φαίνεται χρήσιμο.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Θεωρητικά το να πάρεις το σκυλί που είναι σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του είναι το πιο λογικό, το αυτονόητο, πρακτικά όμως πάντα επιλέγουμε αυτό το σκύλο που μας κάνει κλικ, που υπάρχει χημεία και αυτό μπορεί να είναι ακόμα και το σκυλάκι που βλέπουμε κάθε μέρα στο πάρκο και ζει από τα συσσίτια των γειτόνων. Αλλά εσύ λες πως σου αρέσουν εξίσου και τα τρία στις περιπτώσεις που έβαλες άρα ναι θα υιοθετήσεις αυτό που παλεύει περισσότερο για την επιβίωση.

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δυσκολη αποφαση.......Αλλα αν θεωρησουμε οτι πρωτη και πιο σημαντικη αξια ειναι η ζωη τοτε ισως θα γειρω προς τη μερια της marcia και θα πω για αυτο που κινδυνευει η ζωη του. Τα αλλα μπορει να στερηθουν χαδια και σπιτικο αλλα εχουν το πολυτιμοτερο τη ζωη που με οποιες συνθηκες ειναι πολυτιμοτερο αγαθο. Αυτο νομιζω ειναι και το επιχειρημα εναντια στην ευθανασια.Η ζωη οπως και να την περνας ειναι πολυτιμοτερη αξια.

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Μπορεί να βγαίνω εκτός, αλλά σου λέω να το σκεφτείς καλύτερα αυτό, δλδ. την επιλογή 2ου σκύλου... Υπολόγισέ τα πρώτα όλα και μετά επέλεξε.. Μπορεί να μετακομίσεις, να αλλάξεις δουλειά(;;;;) μπορεί οτιδήποτε... Σκέψου το χρόνο σου, τα πάντα..
Αν είσαι σίγουρη για όλα, προχώρα στο κομμάτι της επιλογής που είναι καθαρά δικό σου θέμα... Όλα τα κριτίρια, όλη η αξιολόγηση, και η επιλογή..

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Νομιζω η Πηγη το θετει θεωρητικα ή μαλλον φιλοσοφικα τι εχει μεγαλυτερη σημασια η απωλεια της ζωης ή η χαμηλη ποιοτητα της. Δεν εχει αποφασισει αμεσα να παρει 2ο σκυλο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Off topic: Είναι απολύτως σίγουρο οτι θα πάρω και δεύτερο σκύλο, αλλα εκτός απροόπτου θα περιμένω να περάσει το καλοκαίρι (να κλείσει χρόνο ο Γκογκόλ μαζί μου). Kαι ναι, έχω σκεφτεί επαρκώς τα διαδικαστικά, μην ανυσηχείτε, δε θα ξαναβρεθεί στο δρόμο και δε θα τον βρείτε δεμένο σε βαρέλι! :)

Ημουν πολλά χρόνια χωρις σκύλο πριν από το Γκογκόλ, ακριβώς γιατί το σκεφτόμουν πολύ το θέμα. Τώρα συνειδητοποιώ πόσο λάθος έκανα. Επρεπε να έχω πάρει πολύ νωριτερα ακόμα και σε μη ιδανικές συνθήκες ζωής!

@ Αurelio

Συγνωμη αν βγήκε κάπως απότομο αυτο που είπα, δεν ήταν αυτός ο σκοπος μου.... αλλά δεν καταλαβα πως τεκμηρίωσες την άποψή σου για το όχι, αναφερόμενος σε υποκειμενικούς παράγοντες (πχ τα οικονομικά μου, ο χρονος μου κτλ). Συμφωνω απόλυτα πως πρεπει να έχουν λυθει αυτα τα ζητηματα αλλά το θεμα ηταν οι αντικειμενικοι παράγοντες (επικινδυνοτητα, υιοθεσιμοτητα και επίπεδο ζωής του σκυλου). Εξακολουθεί να μ'ενδιαφέρει η άποψη (με τεκμηρίωση) από ολους σας. Συγνώμη και πάλι αν δεν εκφράστικα σωστα.

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
μην ανυσηχείτε, δε θα ξαναβρεθεί στο δρόμο και δε θα τον βρείτε δεμένο σε βαρέλι!
Δεν το λέω για αυτό.. Δεν ανησυχώ καθόλου μήπως βρεθεί ο σκύλος στον δρόμο.. (διαβάζω γραφόμενά σου καιρό τώρα και δεν έχω καμία αμφιβολία)..
Αλλά το λέω για σένα.. Βλέποντας από τα δικά μου παθήματα κλπ.
Τεσπα, μην αλλάζω το θέμα..
αυτά..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν το λέω για αυτό.. Δεν ανησυχώ καθόλου μήπως βρεθεί ο σκύλος στον δρόμο.. (διαβάζω γραφόμενά σου καιρό τώρα και δεν έχω καμία αμφιβολία)..
Αλλά το λέω για σένα.. Βλέποντας από τα δικά μου παθήματα κλπ.
Τεσπα, μην αλλάζω το θέμα..
αυτά..
Ανοιξε ένα θέμα να μας πεις τις εμπειρίες σου απο τη ζωή με τρία σκυλιά....:p:p Είναι εκτος θέματος εδώ, αλλά προσωπικά μ'ενδιαφέρει πολύ! Το μετάνιωσες δηλαδή?