Συνιδιοκτησία

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Και να ξεκινησεις πολυ καλα με καποιον συνηθως μπορει να καταληξη παραξενα..
Μπραβο Κατερινα που εισαι απο τους ανθρωπους που κρατανε μια τετοια σχεση..
Εγω θα σας φερω ενα παραδειγμα που απο τοτε ειπα τελος η συνιδιοκτησια που κρατει για πολυ καιρο..

Ειχε ερθει μια οικογενια κλαιγοντας στο εκτροφειο μας μια μερα εχει χρονια τωρα..
Ειχαν αγοραση μια θηλυκια Rottweiler απο Petshop και πεθανε 7 μηνων απο καρκινο..
Οι οικογενεια αποτελουσε και δυο μικρα παιδια που ηταν πολυ δεμενη με την θηλυκια..
Εμεις ειχαμε ενα θηλυκο κουταβι 3 μηνων που την κρατησαμε,και που σημαντικο ηταν οτι η μαμα της κουταβας εκανε μονο αρσενικα και ηταν ηδη 5 χρονων και φυσικα δεν θελαμε να χασουμε το Pedigree της..
Μας επιρεασανε πολυ και ειδικοτερα τα παιδια..πως τους λες οχι αφου κλαινε..
Τελος λεει ο ανδρας μου ενταξη θα σας δωσω την κουταβα συνιδιοκτησια φυσικα δεχτηκανε οι ανθρωποι..

Οταν η σκυλα εγινε 3 χρονων θελαμε να την χρησιμοποιησουμε στην αναπαραγωγη μας..και οι οικογενια ηθελε να την βαλουμε με εναν αρσενικο..με προβλημα χαρακτηρα και χωρις ακτινογραφιες..
Προσπαθησα να εξηγησω οτι δεν γινετε αυτο και οτι δεν θα'πρεπε να εχουν αποψη γιατι γενικα δεν ξερουνε..
Εγινε μαχη πραγματικα για το ζευγαρωμα και για να μη γινει με εκεινον τον αρσενικο..
Φυσικα η σχεσης μας χαλασαν τελειως αφου θεωρησαν οτι χασανε το ζευγαρωμα του αιωνα..
και εμεις χασαμε το Pedigree ..

Και απο τοτε λεω..συνιδιοκτησια-μια γεννα -εγω αποφασιζω αρσενικο-και μετα δεν μπορω να εκφερω αποψη..
Και ετσι δεν εχω πια προβληματα..

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με όλο το θάρρος...
Νομίζω όμως ότι ξεκινήσατε από λάθος βάση...
Συγκινηθήκατε από τα παιδιά και δώσατε για συνιδιωκτησία σε κάποιον που δεν είχε την παραμικρή ιδέα....

Για μένα μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο μόνο αν και οι δύο πλεύρές έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μιας τέτοιας σχέσης!

Πάντως θα συμφωνήσω ότι η συνιδιοκτησία είναι αρκετά συχνά δύσκολη υπόθεση!

Και μια ερώτηση!Συμφωνείτε πότε θα γίνει το ζευγάρωμα;
Εννοώ εσείς στο πλάνο σας θέλετε να κάνετε το ζευγάρωμα, ο ιδιώτης όμως θέλει να πάει ας πουμε διακοπές τότε με τον σκύλο!Τότε τι γίνεται;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και μια ερώτηση!Συμφωνείτε πότε θα γίνει το ζευγάρωμα;
Εννοώ εσείς στο πλάνο σας θέλετε να κάνετε το ζευγάρωμα, ο ιδιώτης όμως θέλει να πάει ας πουμε διακοπές τότε με τον σκύλο!Τότε τι γίνεται;
Το σωστό είναι να ενημερωσει ο εκτροφέας τον ιδιώτη..ότι μέσα στους επόμενους μήνες σκοπέυει να χρειαστεί τον σκύλο του για επίβαση. Πιστεύω ότι ένας σοβαρός εκτροφέας ξέρει από πριν ποιά σκύλα θα χρησιμοποιήσει και δεν το αποφασίζει τελευταία στιγμή..οπότε ενημερώνει και τον ιδιώτη εγκάιρως.
Τώρα αν τύχει και ο ιδιώτης σκοπεύει να φύγει διακοπές...το λογικό έιναι να αφήσει και τον σκύλο στον εκτροφέα.
Προσωπικά, το έχω κάνει αυτό και δεν υπήρξε ποτε΄μία διαφωνία με την Αλεξία..
Επίσης, να προσθέσω ότι εγω δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να προτείνω [με ποιά σκύλα θα ζευγαρώσει ο σκύλος μου...εμπιστευομαι ΑΠΟΛΥΤΑ τη κρίση της εκτροφέας μου για αυτό και πήρα σκυλιά από εκείνη...αλλοίμονο αν ο ιδιώτης ξέρει καλύτερα από τον εκτροφέα...!!!

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Foibos..εχεις δικαιο απλα δεν ειπα οτι εκανα γνωστα τους ορους συνιδιοκτησια πριν την παρουνε την σκυλα..
αλλα..ειπαμε υπαρχουν ανθρωποι και ανθρωπακια..και εκεινοι ηξεραν πολυ καλυτερα απο μας για την εκτροφη..

Προσωπικα ζηταω να γινει γνωστο ποτε εχει περιοδο η θηλυκια επομενως και μπορω να κανονισω την επομενη φορα η την μεθεπομενη αφου παιζει ρολο και η ηλικια της θηλυκιας αλλα και πρεπει να οργανωσο και το προγραμμα μου ποτε βολευει και εμενα αλλα και τον ιδιοκτητη ..ειναι θεμα συνενοηση..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ήταν ενημερωμένοι πλήρως, είχαν δεχθεί τους όρους σας αλλά μετά ήθελαν να κάνουν το δικό τους ως παντογνώστες....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσωπικα ζηταω να γινει γνωστο ποτε εχει περιοδο η θηλυκια επομενως και μπορω να κανονισω την επομενη φορα η την μεθεπομενη αφου παιζει ρολο και η ηλικια της θηλυκιας αλλα και πρεπει να οργανωσο και το προγραμμα μου ποτε βολευει και εμενα αλλα και τον ιδιοκτητη ..ειναι θεμα συνενοηση..
Εεεετσι....!!:):)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Ήταν ενημερωμένοι πλήρως, είχαν δεχθεί τους όρους σας αλλά μετά ήθελαν να κάνουν το δικό τους ως παντογνώστες....
Ακριβως δυστιχως..

Στην αρχη πολλοι τους ενδιαφερει το σκυλι δεν ενδιαφερονται για περιταιω ..μετα ακουνε φιλους και ανθρωπους διαφορετικους και μετα πονηρευονται και γινονται παντογνωστες...:mad:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Επίσης, να προσθέσω ότι εγω δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να προτείνω [με ποιά σκύλα θα ζευγαρώσει ο σκύλος μου...εμπιστευομαι ΑΠΟΛΥΤΑ τη κρίση της εκτροφέας μου για αυτό και πήρα σκυλιά από εκείνη...αλλοίμονο αν ο ιδιώτης ξέρει καλύτερα από τον εκτροφέα...!!!
Επαναλαμβάνω την άποψή μου!!!!!:D:D:D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εκαστος στο ειδος τους...

Φυσικα και εμπιστευεσαι τον εκτροφεα αφου σε φωναζει για να ζευγαρωσει την σκυλα σου...κατι θα ξερει...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
η αποψη μου ειναι οτι η συνιδιοκτησια πρεπει να γινεται κατω απο πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις. π.χ. της Κατερινας ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση ιδανικη και κατω απο αυτες τις συνθηκες η συνιδιοκτησια ειανι αριστη υπαρχουν ομως πολλες περιπτωσεις που δημιουργουνται παρατραγουδα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Λοιπον πηρα απαντηση απο τον "Τρεφαν".

ο Ζebulon ειναι δικος του σκυλος,αλλα το εκτροφειο Copperfield τον ειχε για 1 χρονο για ζευγαρωματα και εκθεσεις στην Αγγλια.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Λοιπον πηρα απαντηση απο τον "Τρεφαν".

ο Ζebulon ειναι δικος του σκυλος,αλλα το εκτροφειο Copperfield τον ειχε για 1 χρονο για ζευγαρωματα και εκθεσεις στην Αγγλια.
Κοιταξε απαντηση πηρες κατα ποσο ειναι ετσι αλλo θεμα παντως ο ριο ειναι του peter myers

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78