Συσταση Πανελληνιου Ομιλου American Pit Bull Terrier


apnea5909

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2009
145
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
apnea5909.webs.com
Ελαβα αυτο το μαιλ ως υποστηρικτης της διασωσης και αλλαγης της 'κακης' φημης των Πιτ-Μπουλ και το παραθετω μιας και ενδιαφερει ολους τους ιδιοκτητες Πιτ. Ειναι Μια σοβαρη προσπαθεια πληροφορησης για αυτα τα σκυλια που δεν φταινε σε τπτ για το χαμηλο επιπεδο των διαφορων χειριστων/ιδιοκτητων!

Tο Pitbull Club of Greece είναι πλέον ο επίσημος Πανελλήνιος Όμιλος της φυλής του American Pit Bull Terrier, βάση της απόφασης 5839/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.

Βασικός σκοπός του Ομίλου είναι η ανάπτυξη, διατήρηση και αναβάθμιση της φυλής στην χώρα.

Για την επίτευξη των παραπάνω πρόκειται να υπάρξουν διοργανώσεις διαγωνισμών μορφολογίας, κυναθλημάτων και λοιπών δραστηριοτήτων προώθησης της φυλής.

Το Pitbull Club of Greece θα είναι το βασικό όργανο υπεράσπισης της φυλής, καθώς και της ομαλής ύπαρξης αυτής στην χώρα μας στο μέλλον.
Στους προσεχείς μήνες θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Ομίλου, τις αιτήσεις μελών, τις διοργανώσεις, κλπ.
 




katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μπορει κάποιος να με βοηθήσει? Εφόσον δεν είναι επίσημη ράτσα τα pit, πως θα κάνουνε εκθέσεις μορφολογίας....????
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
χαιρετιζω καθε νεα προσπαθεια -πραγματικα- με χαρα!

ομως εχω μια απορια...επειδη ΔΕΝ ειναι -ακομη- αναγνωρισμενη φυλη,δεν μπορω να καταλαβω την συσταση του.(ως προς το διαδικαστικο μερος...εκθεσεις,προτυπο φυλης,σεμιναρια κλπ)

βεβαια εχει ενδιαφερον...
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
χαιρετιζω καθε νεα προσπαθεια -πραγματικα- με χαρα!

ομως εχω μια απορια...επειδη ΔΕΝ ειναι -ακομη- αναγνωρισμενη φυλη,δεν μπορω να καταλαβω την συσταση του.(ως προς το διαδικαστικο μερος...εκθεσεις,προτυπο φυλης,σεμιναρια κλπ)

βεβαια εχει ενδιαφερον...
Και γω κάτι ανάλογο αναρωτήθηκα...:confused:
 










toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Τα Pitbull  είναι αναγνωρισμένα απο την "εναλλακτική"UKC
η οποία όμως δεν αναγνωρίζει τα American Staffordshire Terrier :eek:

Ότι γίνεται για να φύγει η "ρετσινιά" από τα Pitbull για μένα είναι καλοδεχούμενο.

Edit: ο Όμιλος δεν μπορεί να ανήκει στον ΚΟΕ από τη στιγμή που η φυλή δεν αναγνωρίζεται από την FCI
 
Last edited:


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Πολλες φυλες που τωρα ειναι αναγνωρισμενες ξεκινησαν καπως ετσι. Αν αρχισουν τις εκθεσεις με εμφαση στην μορφολογια και καθαροαιμια τοτε το επομενο βημα ειναι και η επισημη αναγνωριση της φυλης.
Αλλα ακομα και αν δεν αναγνωριστουν τα πιτμπουλ, αυτη ειναι μια καλη προσπαθεια για τους ιδιοκτητες της ρατσας ωστε να συμμετεχουν σε διαφορες εκδηλωσεις με το σκυλο τους.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.281
patra
grdane.blogspot.com
μπράβο τους και συγχαρητήρια...
νομίζω ότι....
ο όμιλος δεν ανήκει στον ΚΟΕ και γιατί άλλωστε...?
δεν θα γίνονται εκθέσεις μορφολογίας υπό την σκεπη του ΚΟΕ αλλά υπό την επίβλεψη του ομίλλου...
από την στιγμή που δεν είναι αναγνωρισμένη φυλή από FCI και ΚΟΕ δεν υπήρχε περίπτωση...
 








katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Άν είναι να σταματήσει αυτη η "κατάρα" με τις κυνομαχίες...ας φτιάξουν και δεκα ομίλους και γω μέλος σε όλους...
Μακαρι να πανε καλά...και να κάνουν πράγματα για τη φυλή...:):)
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
δεν ειναι σκυλοι μονο οσοι ειναι αναγνωρισμενοι απο την fci η τον κοε ο οποιος ξερουμε τι μηχανη λαδιου ειναι. ο ομιλος ειναι ενα αλλο πραγμα ουτος η αλλος μια προσπαθεια απο αυτους που εχουν ενδιαφερον για την φυλη και το προτυπο για το apbt το εχω παραθεσει σε παλαιοτερο post το ιδιο και του amstaff.