Συχνοί εμετοί και διάρροιες

Joy Kolaiti

New Member
5 Σεπτεμβρίου 2016
1
0
33
Καλησπερα σε ολους! Συχνα πυκνα ο σκυλος μου (ροτβαιλερ με ντοπερμαν ηλικιας 4 ετων) εμφανιζει καποιες στομαχικες διαταραχες οι οποιες "ρυθμιζονται" με την χορηγηση φαρμακων...Την τελευταια εβδομαδα ομως ο τετραποδος καλυτερος μου φιλος εχει σε καθημερινη βαση γουργουρισμα και διαρροιες πρασινου χρωματος,κατοπιν συνεννοησης με τον κτηνιατρο προτεινε να του δινω το ercefuryl,και πραγματι ειδα τεραστια αλλαγη για 2 μερες περιπου...Χωρις να εχω αλλαξει την τροφη του σκυλου(του δινω την brekkies με κοτοπουλο και την ετρωγε ευχαριστα) και χωρις να του εχω δωσει καποιο μεζεδακι ο σκυλος ξεκινησε να κανει εμετο 3 και 4 φορες την ημερα και σημερα στις ακαθαρσιες του παρατηρησα αιμα...τηλεφωνησα κατευθειαν στον κτηνιατρο και μου ειπε να απομακρυνω την τροφη και το νερο του και να του δινω το σιροπι peptonorm ανα 2 ωρες και μου ειπε πως αμα συνεχιστει η κατασταση αυτη σε 6 ωρες,τοτε να τον παω στο κτηνιατρειο να του χορηγησει ενεσιμη αντιβιωση. Μεχρι στιγμης ο σκυλακος μου δειχνει (περιπου) καλα!δεν εχει κανει εμετο ουτε εχει κανει τουαλετα λογω του οτι ακολουθησα τις οδηγιες του γιατρου και δεν του εδωσα τιποτα...παρατηρω ομως οτι δεν εχει καθολου ορεξη,δεν παιζει,ενω ειναι πολυ ενεργητικο σκυλι και οτι κοιμαται συνεχως.Εχει καθυστερησει να παρει το χαπι αποπαρασιτωσης 2 εβδομαδες,πιστευετε οτι οφειλεται αυτο για ολη αυτη την κατασταση; (Αν)οφειλεται αυτο,πιστευω οτι δεν θα ηταν καλο να του το δωσω αυτη την στιγμη λογω της καταστασης του στομαχιου...Επισης πιστευω οτι ο σκυλος θα πρεπει να αλλαξει τροφη και πρεπει να επιλεξω καποια η οποια θα ειναι ειδικη για ευαισθητα στομαχια,εχετε να προτεινετε καποια μαρκα την οποια την εχετε χρησιμοποιησει και εχετε δει διαφορα στον σκυλο σας;Πρεπει να παω να κανω καποια εργαστηριακη εξεταση στον σκυλο; Ευχαριστω!!!!!

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Κάνε του εξετάσεις αν το πρόβλημα είναι συχνό και επιμένει. Μη το μπουκώνετε στα φάρμακα αφού δεν υπάρχει κάποια διάγνωση.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Να πας στον κτηνίατρο για πλήρεις εξετάσεις αίματος & βιοχημικές και να σταματήσετε αμφότεροι τα πειράματα στο ζώο (δε φταις εσύ, οδηγίες ακολουθείς). Και εξετάσεις κοπράνων.
Η Brekkies είναι άθλια ως τροφή, χωρίς παρεξήγηση.