Συχνοτητα τουαλετας;Τι ισχυει;Τι επιβαλλεται;

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Σε καποιο δικτυακο χωρο(Η φροντίδα του σκύλου σας | diet up),ειδα να δινονται καποιες συμβουλες για την συχνοτητα τουαλετας ενος σκυλου.Το παραθετω αυτουσια:

"Προτείνουμε ένα πρόγραμμα σωστών ωρών για τουαλέτα για τον σκύλο σας:7.00 π.μ. Ξυπνήσατε και βγάζετε τον σκύλο σας έξω8.30 Τον βγάζετε έξω μετά το πρωινό του10.00 Τον πάτε μια βόλτα1.00 μ.μ. Τον βγάζετε έξω την ώρα του μεσημεριανού5.00 μ.μ. Τον βγάζετε έξω μετά το δείπνο του6.00 μ.μ. Τον βγάζετε έξω για βόλτα9.00 μ.μ. Τον βγάζετε έξω11.00 μ.μ. Τον βγάζετε έξω πριν πάτε για ύπνοΚατά τη διάρκεια της ημέρας, θα θέλει επίσης να πάει τουαλέτα αφότου φάει, αφότου έχει κοιμηθεί για αρκετή ώρα και μετά το παιχνίδι."

Μπορει να ειμαι λαθος αλλά μου φανηκε καπως υπερβολικο...τοσες επισκεψεις;!;!
Ποια η δικη σας αποψη και πρακτικη εφαρμογη με τον δικο σας σκυλο;Υπαρχουν καποιοι κανονες;Καποιες ενδειξεις που θα πρεπει να βλεπουμε σε καποιον σκυλο;Ειδικα για οσους δεν εχουμε την δυνατοτητα να αφηνουμε ελευθερο τον φιλαρακο μας σε ενα κηπο ή ενα χωρο σε περιβολο του σπιτιου ωστε να εκτονωνεται οταν θελει,ειναι καλο να ξερουμε δυο πραγματα(σωστα)ωστε να εφαρμοζουμε.Ακομα περισσοτερο δε οταν και το προγραμμα μας(προσωπικο και οικογενειακο) ειναι φουλ time ...

Υ.Γ.Δεν βρηκα καποιο σχετικο Τοπικ εδω,αν υπαρχει παρακαλω δωστε μου ενα λινκ.ευχαριστω :)

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Δεν ειδα καποια σχετικη διακριση Παναγιωτη...για εναν ενηλικο σκυλο,τι ισχυει;Αν-δεν ξερω-υπαρχει καποιος "κανονας".

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Υπερβολικό μου φαίνεται τόσες πολλές φορές! Εμείς προσωπικά τον βγάζουμε το πρωι γύρω στις 7.00,για τρία τέταρτα περίπου,μετά τον βγάζουμε κατά τις 5.30 περίπου το απόγευμα για μια ωρα περίπου και τέλος το βράδυ κατά τις 10 μια μικρή βόλτα ίσα ίσα για να ουρήσει.
Ούτως ή αλλως και να θέλαμε να αλλάξουμε κάτι στο ωράριο του ή να ξεχαστούμε μας ειδοποιεί ότι θέλει να κατέβει!
Μέχρι στιγμής δείχνει μια χαρά,αν σκεφτούμε ότι μένουμε σε διαμέρισμα και πάντα οι βόλτες του είναι με λουρί!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το πιθανό είναι να αναφέρεται σε κουτάβι αλλά έχω κ εγώ έναν προβληματισμό όσον αφορά την φυσιολογία του σκύλου.
Είχα μια συζήτηση με ένα γιατρό (παθολόγο)εδώ στη γειτονιά,ο οποίος μου δήλωσε πως λόγω αυξημένων ωραρίων στο ιατρείο του,αναγκαζόταν να αφήνει το σκύλο σπίτι αρκετά συχνά 12 ώρες + μόνο του.
Μου έλεγε λοιπόν πως όπως ακριβώς στους ηλικιωμένους ανθρώπους,υπάρχουν διάφορες τεχνικές κ ασκήσεις που τους βοηθάνε ενάντια στην ακράτεια,έτσι ακριβώς κ ο σκύλος μαθαίνει να κρατάει τα τσίσα του για πολλές ώρες!
Με τον ανθρώπινο παράγοντα δεν μπορούσα να μην συμφωνήσω ΑΛΛΑ διερωτήθηκα,κάτα πόσο η φυσιολογία του σκύλου είναι ίδια με αυτή του ανθρώπου στο συγκεκριμένο θέμα.
Έχω διαβάσει σε διάφορα άρθρα πως ο σκύλος λειτουργεί εντελώς διαφορετικά όσον αφορά το συγκκριμένο τομέα.Όσο περισσότερο ζορίζει την κύστη του όντας νέος,κρατώντας τα ούρα για ώρες ατελείωτες..τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει περνώντας στην φάση του senior,να δημιουργηθεί ακράτεια!
Δεν έχω καταλήξει στο συγκεκριμένο θέμα κ δεν έχω βρει κ ιδιαίτερα πλούσια αναφορά στο δαδίκτυο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ωρα μεσημεριανου στις 5 και ώρα βραδυνού στις 6?
Ουτε να γυρίσει σπιτι όποιος το κάνει δεν προλαβαίνει!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
εγω στάθηκα στην λέξη "επιβάλλεται" .

Επιβάλεις εναν ζωντανό οργανισμό πότε να κατουρήσει ?

Υφίσταται θέμα επιβολής απο την στιγμή που αυτο γίνεται όποτε χρειαστει η ανάγκη ?

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Όποτε χρειαστεί ανάγκη κατουράμε εμείς,που πάμε στην τουαλέτα όποτε γουστάρουμε.
Στα σκυλιά "επιβάλουμε" εμείς τις ώρες τους,όποτε τα βγάζουμε βόλτα!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
8 βόλτες;
καταρχήν για να τηρήσεις τέτοιο ωράριο πρέπει να μην έχεις να κάνεις τίποτα άλλο μέσα στη μέρα, να ασχολείσαι μόνο με το σκυλί, κάποιος που δουλεύει 8ωρο πως θα το βγάλει αυτό το πρόγραμμα;
σωστό ή οχι δεν ξέρω, πολύ δύσκολο να βγει πάντως σίγουρα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ας σοβαρευτούμε λίγο..Εντάξει οι περισσότεροι από εμάς είμαστε παθιασμένοι με τους σκύλους μας αλλά δεν ζούμε και για να τους υπηρετούμε..έχουμε και άλλες ασχολίες.
5 βόλτες την ημέρα για ενήλικο σκύλο είναι η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο..

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
είχα πέσει και εγώ πάνω σε αυτό το άρθρο όταν πρωτοπήρα τον Χάρη και απλώς το αγνόησα γιατί όντως μου φάνηκε άκρως υπερβολικό!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Και αρα πού καταληγουμε μιλωντας για ενηλικο σκυλο;Ποσες βολτες;Αρκει μια μικρη το πρωι για τσισα και μια βολτα το απογευμα για παιχνιδι,τρεξιμο κλπ σε συνδυασμο με "γενικο καθαρισμο εντερου";.......
Το φαγητο το δινουμε βραδυ...ειναι καλυτερα πρωι;Σε συνδιασμο με τις βολτες που λεω;..........

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και αρα πού καταληγουμε μιλωντας για ενηλικο σκυλο;Ποσες βολτες;Αρκει μια μικρη το πρωι για τσισα και μια βολτα το απογευμα για παιχνιδι,τρεξιμο κλπ σε συνδυασμο με "γενικο καθαρισμο εντερου";.......
Το φαγητο το δινουμε βραδυ...ειναι καλυτερα πρωι;Σε συνδιασμο με τις βολτες που λεω;..........
Να σου πω τι κάνω εγώ, Κώστα,
Που, όπως σωστά λέει η l.kyveli, δεν νομίζω ότι "υπηρετώ" τα σκυλιά μου
Εκτός αν, όντως, τα υπηρετώ και δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα... γιατί έχω μία τέτοια "απορία" αυτές τις μέρες...

Ο Casper βγαίνει 2 βόλτες την ημέρα... το πρωί περίπου 45 λεπτά και το βράδυ, ανάλογα με τα κέφια (μας), 1-1,5 ώρα...
Η Μόκα βγαίνει, επίσης, 2 βόλτες... το πρωί περίπου 20 λεπτά και το βράδυ μαζί με τον Casper...

Ομως, δεν το έχουμε συνδέσει άμεσα με τις "ανάγκες" τους... γιατί, όποτε τους έρθει, πάνε σε συγκεκριμένη γωνιά του μπαλκονιού και "το ρίχνουν"...
Παρόλα αυτά, σε κάθε βόλτα θα κάνουν "κακάκια" και "τσισάκια"... για την ακρίβεια, ο κούταβος θα ξεσκιστεί στο μαρκάρισμα...

Το φαγητό δίνεται σε δύο γεύματα:
- πρωί... 1 ώρα πριν από τη βόλτα
- βράδυ... 1 ώρα μετά τη βόλτα

Υ.Γ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, να διευκρινήσω (για τη γωνιά του μπαλκονιού - που είναι αρκετά μεγάλο) ότι, η συγκεκριμένη γωνιά.. μετά τα "κακάκια" καθαρίζεται εντός 5-10 λεπτών το αργότερο... και πλένεται 2-3 φορές την ημέρα, με νερό και ξύδι...
για να μη με λες και βρωμιάρη, δηλαδή...

Last edited:

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
και εγώ απο 2 φορές τον βγάζω βόλτα.
ένα μισάωρο το πρωί και μετά η βραδινή μας βόλτα που κρατάει κοντά στην 1μιση ώρα!!

αυτό με το μπαλκόνι θέλω να του το μάθω και εγώ για τώρα τον χειμώνα που καμιά φορά λόγο βροχής κτλ. δεν θα μπορώ να τον βγάλω έξω, αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα[-o<

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Γιαννη δεν τιθεται θεμα "βρωμιαρη".Εφοσον ειναι επιλογη σου και "ακολουθουν" τα σκυλια τοτε ειναι μια αλλη προσεγγιση επι του θεματος...(το λεω διπλωματικα :cool: ). Ευχαριστω για την απαντηση...

Οσο για βολτα στη βροχη,επειδη προσωπικα ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ τη βροχη και πολυ περισσοτερο τη βολτα στη βροχη,τον εχω μαθει να ακολουθει απο μικρος και ποτέ δεν εχει δειξει να δυσανασχετει,ισα-ισα το απολαμβανει...ψαχνω μαλιστα τωρα που μπαινουμε σιγα σιγα στις βροχουλες κι ενα καλο αδιαβροχο για να φοραω γιατι μου τη δινει η ομπρελλα και παιρνω τον φιλαρακο μου και το διασκεδαζουμε.Νο προμπλεμ.Γουσταρουμε!
Απλα φροντιζω μετα τη βολτα να εχω την πετσετα του στην πυλωτη ωστε να τον σκουπιζω σαν να βγηκε απο μπανιο ωστε να μην ενοχλει τους υπολοιπους...τι να κανουμε ειμεθα ευγενικοι:rolleyes:

Αρα μαλλον θα το συνεχισω το βραδυνο γευμα ως εχει και για την αναγκη του,θα τον βγαζω πρωι κανα μισαωρο και απογευματοβραδο τη μεγαλη βολτα και εκτος των αλλων να συνδιαζουμε και το BDDWC*

*Big Daily Dogging Water Closet... :D (Χαου Αϊμ σεϊνγκ δε f@ustis...)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εγω θελω να ρωτησω τι εννοει ο τιτλος του ποστ με τη φραση "τι επιβαλλεται". Πως ξερουμε αν ενα σκυλι δυσφορει με τις φορες που βγαινει, αν του φτανουν ή οχι? Μετα απο ενα σημειο το ιδιο το σκυλι σαν οργανισμος δεν προσαρμοζεται σε ενα προγραμμα? Αν ενας σκυλος ζει λοιπον μεσα στο σπιτι και δεν χοροπηδαει σαν κατσικι και τρεχει συνεχεια πανω κατω, αυτοματα δεν προσαρμοζεται και η καταναλωση νερου απο το σωμα του κι απο το μπολ του? Εχω την εντυπωση βλεποντας τα σκυλια μας οτι αυτο ρυθμιζεται με το προγραμμα τους και με τη θερμοκρασια της εποχης βεβαια.

Ο ενας ηλικιας 8,5 χρονων βγαινει 2 φορες απο οταν ηταν ενος ετους και κατι. Κατουραει μονο μια φορα εξω λιγο αφου βγει κι αυτο ηταν. Ισως παιζει ρολο το οτι ειναι στειρωμενος απο ενος ετους.

Ο αλλος που μαζεψαμε φετος ειναι αστειρωτος (ακομη, σε λιγες ημερες δεν θα ειναι) και βγαινει 3 φορες την ημερα, μια εξτρα μονος του το μεσημερι για κανενα 10λεπτο ισα ισα να κατουρησει 100 δεντρα :cool: και να γυρισουμε να φαμε μεσημεριανο (οι ανθρωποι).

Στο σπιτι και την πανω αυλη στην οποια εχουν διαρκη προσβαση οσο ο καιρος το επιτρεπει, απαγορευεται και στους 2 να κανουν οποιαδηποτε αναγκη τους. Μεχρι τωρα ηταν σεβαστο και απο τον νεο μεχρι να φερουμε τον νεοτερο περιμαζεμενο απο το δρομο (το πιτμπουλακι) και να εχουμε μερικα "ατυχηματακια" μαρκαρισματος στις γλαστρες.

Ετσι οπως βλεπω να ζουν τα 2 σκυλια μας δεν θεωρω οτι ζοριζονται, ισως λιγο ο Λανς το πρωι επειδη περιμενει 10-12 ωρες σχεδον απο τη βραδυνη βολτα αλλα δεν ξερω αν ειναι ενθουσιασμος του να βγει εξω για το "εξω" ή για να τα αμολυσει στο πρωτο δεντρο.

Και εγω δεν το ψαχνω για το αν τα υπηρετω, ειμαι σιγουρος οτι τα υπηρετω αλλα ετσι διαλεξα. Πολλες φορες βαζουμε ολοι μας τις αναγκες μας δευτερες μπροστα στων σκυλιων μας. Αυτο δεν ειναι υπηρεσια? Υπηρεσια ειναι και το οτι πλενω και σκουπιζω ποδια καθε φορα που μπαινοβγαινουν στο σπιτι οταν βρεχει διοτι ο κηπος μας εχει και χωμα.

Αν υπηρχαν ενα σωρο ιατρικες ερευνες οτι πρεπει να βγαινουν 5 ή 8 φορες που γραφετε και να θεωρουνταν κακο για την υγεια τους το αντιθετο μαλλον δεν θα επαιρνα σκυλο, δεν θα μπορουσα με τιποτα να ανταπεξελθω σε τετοιο προγραμμα.

εντιτ: γευμα κι εμας 2 φορες, μιση ωρα μετα τη βολτα ή μεχρι να δω οτι εχουν ξελαχανιασει κι ακουμπανε τα κεφαλια ηρεμα στο πατωμα. Μολις φανε πεφτουν και οι 2 για υπνο.

ξανα-εντιτ: εγραψα εγω τοσο μεγαλο ποστ? :confused: χαμπαρι δεν πηρα, κατι με κολλησατε εδω περα... :p

Last edited:

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Εαν υποτιθεμενα δεν τούς αρκει ενα "προγραμμα" εξω βολτας και ζοριστουν...δεν θα δειξουν σημαδια;Ανησυχια;Περιεργη συμπεριφορα;Κοντα στην πορτα για εξω;....Ή στην χειροτερη θα τα αμολησουν καπου σε καποια γωνιά;;....αρα μηπως τελικα μπορουν να το ελεγχουν;
Δεν ειμαι ειδικος,ρωταω και θελω να ακουσω και πιο ειδικες αποψεις :)
Να που η συμβιωση σε πολυκατοικια εφερε και νεες αναζητησεις στην "σκυλοζωη μου"...
Οσο για το αν υπηρετουμε ενα σκυλο,αλλος πολυ αλλος λιγο,ΟΛΟΙ μας ειμαστε υπηρετες.Ενας σκυλος ειναι εξαρτώμενος απο εμας οπότε τιθεμεθα στην Υπηρεσια του,οσο κι αν πιστευουμε το αντιθετο... νομιζω!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εαν υποτιθεμενα δεν τούς αρκει ενα "προγραμμα" εξω βολτας και ζοριστουν...δεν θα δειξουν σημαδια;Ανησυχια;Περιεργη συμπεριφορα;Κοντα στην πορτα για εξω;....Ή στην χειροτερη θα τα αμολησουν καπου σε καποια γωνιά;;....αρα μηπως τελικα μπορουν να το ελεγχουν;
Εγω ειμαι σιγουρος πως το ελεγχουν, τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω. Κι οτι ειναι καθαρα ζωα με τον χωρο τους. Για την ιστορια θα πω ενα δικο μας παλιοτερο συμβαν. Πριν 2 χρονια εμφανιστηκαν τα πρωτα αρθριτικα στο ριτριβερ μας, την πρωτη φορα δεν ξεραμε τι εχει και κουτσαινε τοσο πολυ ξαφνικα ενα απογευμα. Αρνηθηκε πεισματικα να σηκωθει να πατησει το μπροστινο ποδι του κι ετσι εμεινε ξαπλωμενος ως το πρωι που πηγαμε στον κτηνιατρο. Πηγα να τον σηκωσω αγκαλια να τον ξεκουνησω κι οπου τον αφησα εμενε εκει. Ειναι και λιγο χεστης μαμακιας. Ξεραμε οτι μπορει να εχουμε "ατυχημα" στο σπιτι και δεν πειραζε αφου ηταν θεμα υγειας. 24 ωρες δεν κατουρησε ο κακομοιρης μεχρι να κανει εξετασεις να δουμε τι στο καλο ειχε το ποδι του και να κανει μια παυσιπονη.