Σφουγγαρισμα (κατάλληλο απορρυπαντικό)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Η χλωρίνη είναι απαγορευτική. Να προτιμήσεις ήπια καθαριστικά. Το topine ακούω ότι είναι μια καλή λύση. Αν σπάνια θέλεις μια τύπου απολύμανση, ελάχιστο dettol πολύ αραιωμένο ή ακόμη καλύτερα ξυδάκι.

eja

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2009
105
88
Αργος, Αργολιδας
ειχα το topine πολυ καλο ηταν ,θα δοκιμασω και ξυδακι ,κατι αλλο τα πραγματα του σκυλου πως τα πλενουμε (καμια κουβερτουλα , παιχνιδια κ.α) ?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.601
10.995
Athens
Topine ή ξύδι. To μηλόξιδο βρωμάει λιγότερο από το κλασικό ξύδι.

eja

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2009
105
88
Αργος, Αργολιδας
πειρα και μυλοξιδο , αυτο κανει και για το σκυλακι ?και αν ναι που βοηθα ?μπορω να χρησιμοποιησω και σε κοιλιτσα?

eja

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2009
105
88
Αργος, Αργολιδας
εγω χρησιμοποιω απλο ξυδι αραιωμενο φυσικα σε νερο... τουλαχιστον τα 2/3 να ειναι νερο.... και το ψεκαζω πανω της παντου περα απο το προσωπο της....
:)
ξερουμε σιγουρα αν βοηθαει σε κατι η αν υπαρχει περιπτωση να προκαλεσει κατι?

cgri1976

Well-Known Member
εχω ρωτησει την γιατρο μου και δεν κανει κακο στο ζωο.... να φανταστεις οτι το σκυλι μου εχει και ενα ιστορικο με αλλεργιες.... αρα τουλαχιστον στην δικια μου περιπτωση δεν υπαρχει προβλημα... ρωτα αν θες και τον δικο σου γιατρο..

marco

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2010
56
0
lesvos
κ εγω εχω προβλημα διοτι ειναι 2 μηνων κ τραβαω τα μαλια μου..κ τα κανει παντουυυυ..:mad:

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Cgri, το ξύδι στο σώμα για ποιο λόγο της το βάζεις; Ως αντιβακτηριδιακό;
Μου ακουγεται πολύ καλό ως ιδέα λόγω της αγνότητας του υλικού :)

eja

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2009
105
88
Αργος, Αργολιδας
κ εγω εχω προβλημα διοτι ειναι 2 μηνων κ τραβαω τα μαλια μου..κ τα κανει παντουυυυ..:mad:
εγω παλι καλα εχω αβλή με κυπο και εχω ηρεμισει κανει την αναγκη του στο κηπο μονο (απο μονος του)

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Αν θες να κανεις καλη απολυμανση λογο καποιου μικροβιου παρε Dettol αν θες ας πουμε καθημερινη γι επιφυλακτικους λογους παρε topine :p

cgri1976

Well-Known Member
Cgri, το ξύδι στο σώμα για ποιο λόγο της το βάζεις; Ως αντιβακτηριδιακό;
Μου ακουγεται πολύ καλό ως ιδέα λόγω της αγνότητας του υλικού :)[/QUOTE

σαν αποσμητικο σωματος :-Ο αλλα και σαν αντιβακτηριακο...αλλα μην φανταστεις κατι σαν χλωρινη..χεχεχεχ....απλα επειδη μερικες φορες κατουριοταν επανω της, δεν ηθελα να την κανω μπανιο συνεχεια συν οτι λογω ιστορικου με αλλεργικο σοκ, η γιατρος της μου ειπε μονο βετεξ νερο και ξυδι, οχι μωρομαντηλο...εχει μια ουσια που δεν κανει καλο για το δικο μου σκυλι ομως!!

αλλα και το πατωμα το κανω με ξυδι...δεν με πειραζει καθολου το αρωμα του ξυδιου....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ απεχθάνομαι το σφουγγάρισμα μετά βδελυγμίας διότι μου προκαλεί αηδία η σκέψη των τόσων βρωμερών βακτηρίων και λοιπόν αηδιών που κυκλοφορούν στο πάτωμα και δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Οπότε το πάτωμα σφουγαρίζεται με τις δυο ηλεκτρικές σφουγγαρίστρες που ήδη περιέχουν τα διάφορα:

1) Ρομπότ Σκούμπα: αυτό έχει μάθει να το θέτει σε λειτουργία και το Μουφ. Περιέχει διάλυμμα νερού και Chlorox που είναι ένα ειδικό απορρυπαντικό με χλωρίνη. Έχουν φτιάξει δε ειδικό διάλυμμα για το ρομπότ. Τα κάνει λαμπίκο προετοιμάζοντας το πάτωμα, σφουγγαρίζοντας και στεγνώνοντας τα πάντα. Σημείωση: το ρομπότ μπορεί να σφουγγαρίσει επίσης με ξύδι, αλλά δε μου φαίνεται αρκετά τρομακτικό για τα μικρόβια, οπότε δεν το χρησιμοποιώ.

2) Αφού τα κάνει το ρομπότ λαμπίκο και δε με πιάνει πλέον τόσο αηδία, παίρνω την ειδική ηλεκτρική ατμοσφουγγαρίστρα και ξανασφουγγαρίζω. Δυστυχώς αυτή δεν κυκλοφορεί σε ρομπότ, οπότε αναγκάζομαι να την σπρώχνω εγώ. Οι οδηγίες λένε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό αφού καθαρίζει με ατμό που σκοτώνει τα πάντα και πρέπει απλώς να τη γεμίζουμε νερό. Επειδή όμως είπαμε ότι απεχθάνομαι τα μικρόβια, ρίχνω μέσα στο νερό και Dettol που το φέρνει από Αγγλία στην Αμερική μόνον η Amazon και έτσι το σπίτι βρωμοκοπάει σα νοσοκομείο μετά. Μόλις τελειώσω ρίχνω το σφουγγαρόπανο στο πλυντήριο που το πλένει με καυτό νερό και Ariel που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στην Αμερική και που μου το στέλνουν οι Μεξικάνοι από την Καλιφόρνια που το κάνουν εισαγωγή από το Μεξικό! Έτσι ικανοποιείται πλήρως το μικροαστικό μου απωθημένο που μου εμφύσησε η μαμά μου και η οποία πλένει μόνον με Ariel.:p:p:D:D:D

A, να σας πω κι ένα κουφό: πήγα σήμερα για πολλοστή φορά στην αντιπροσωπεία της Oreck που μου κάνει σέρβις στις δυο από τις εννιά σκούπες που έχω σπίτι! Η μεγάλη ήθελε σέρβις, η μικρή όμως δεν ήξερα τι διάολο ήθελε και δε ρουφούσε. Και, ρε σεις, κάθονται οι τύποι και της χώνουνε μια φυσούνα από βαρέων βαρών σκούπα που είχανε μέσα στη δική της φυσούνα και αρχίζουνε να βγάζουνε από μέσα το τι Μουφότριχα, άλλο να σας λέω, άλλο να το βλέπετε!! Είχε μπουκώσει η φυσούνα θηρίου σκούπας που ρουφάει τα πάντα!! Μαξιλάρι γέμιζες δηλαδή...:eek::eek::shock::shock:

Ορίστε και οι σφουγγαρίστρες:

Το ρομπότ είναι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=jmoWAvwSSWc

Η ατμοσφουγγαρίστρα εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=3i0qCcLR0uE&feature=related

Last edited:

cgri1976

Well-Known Member
Εγώ απεχθάνομαι το σφουγγάρισμα μετά βδελυγμίας διότι μου προκαλεί αηδία η σκέψη των τόσων βρωμερών βακτηρίων και λοιπόν αηδιών που κυκλοφορούν στο πάτωμα και δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Οπότε το πάτωμα σφουγαρίζεται με τις δυο ηλεκτρικές σφουγγαρίστρες που ήδη περιέχουν τα διάφορα:

1) Ρομπότ Σκούμπα: αυτό έχει μάθει να το θέτει σε λειτουργία και το Μουφ. Περιέχει διάλυμμα νερού και Chlorox που είναι ένα ειδικό απορρυπαντικό με χλωρίνη. Έχουν φτιάξει δε ειδικό διάλυμμα για το ρομπότ. Τα κάνει λαμπίκο προετοιμάζοντας το πάτωμα, σφουγγαρίζοντας και στεγνώνοντας τα πάντα. Σημείωση: το ρομπότ μπορεί να σφουγγαρίσει επίσης με ξύδι, αλλά δε μου φαίνεται αρκετά τρομακτικό για τα μικρόβια, οπότε δεν το χρησιμοποιώ.

2) Αφού τα κάνει το ρομπότ λαμπίκο και δε με πιάνει πλέον τόσο αηδία, παίρνω την ειδική ηλεκτρική ατμοσφουγγαρίστρα και ξανασφουγγαρίζω. Δυστυχώς αυτή δεν κυκλοφορεί σε ρομπότ, οπότε αναγκάζομαι να την σπρώχνω εγώ. Οι οδηγίες λένε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό αφού καθαρίζει με ατμό που σκοτώνει τα πάντα και πρέπει απλώς να τη γεμίζουμε νερό. Επειδή όμως είπαμε ότι απεχθάνομαι τα μικρόβια, ρίχνω μέσα στο νερό και Dettol που το φέρνει από Αγγλία στην Αμερική μόνον η Amazon και έτσι το σπίτι βρωμοκοπάει σα νοσοκομείο μετά. Μόλις τελειώσω ρίχνω το σφουγγαρόπανο στο πλυντήριο που το πλένει με καυτό νερό και Ariel που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στην Αμερική και που μου το στέλνουν οι Μεξικάνοι από την Καλιφόρνια που το κάνουν εισαγωγή από το Μεξικό! Έτσι ικανοποιείται πλήρως το μικροαστικό μου απωθημένο που μου εμφύσησε η μαμά μου και η οποία πλένει μόνον με Ariel.:p:p:D:D:D

A, να σας πω κι ένα κουφό: πήγα σήμερα για πολλοστή φορά στην αντιπροσωπεία της Oreck που μου κάνει σέρβις στις δυο από τις εννιά σκούπες που έχω σπίτι! Η μεγάλη ήθελε σέρβις, η μικρή όμως δεν ήξερα τι διάολο ήθελε και δε ρουφούσε. Και, ρε σεις, κάθονται οι τύποι και της χώνουνε μια φυσούνα από βαρέων βαρών σκούπα που είχανε μέσα στη δική της φυσούνα και αρχίζουνε να βγάζουνε από μέσα το τι Μουφότριχα, άλλο να σας λέω, άλλο να το βλέπετε!! Είχε μπουκώσει η φυσούνα θηρίου σκούπας που ρουφάει τα πάντα!! Μαξιλάρι γέμιζες δηλαδή...:eek::eek::shock::shock:

Ορίστε και οι σφουγγαρίστρες:

Το ρομπότ είναι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=jmoWAvwSSWc

Η ατμοσφουγγαρίστρα εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=3i0qCcLR0uE&feature=related

ok sara...με επεισες...... θα σου στειλω την διευθυνση μου σε πμ να μου την κανεις δωρο....προτιμω την ατμοσφουγγαριστρα!!!!!

ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωω!!!! θα περιμενω!!!!!
χεχεχεχεχ!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ