Αυτό πάντως που δεν ξεχνώ να παίρνω μαζί μου πάντα, όταν τον πάω βόλτα στο βουνό, είναι η σφυρίκτρα υπερήχων (μπορείς να την βρεις σε μεγάλα pet shop και η τιμή τους ξεκινά από 3 ευρώ.) Ένας κυνηγός μου είχε πει πως, με την σφυρίκτρα αυτή, ελέγχει τα σκυλιά του κατά την διάρκεια του κυνηγιού, με το να τους δίνει το στίγμα του. Αποδείχτηκε πολύτιμη συμβουλή!
Όταν ο δικός μου ήταν στην ηλικία της σκυλίτσα σου, κατά την διάρκεια μιας μεγάλης βόλτας στην Πάρνηθα, πέσαμε σε ένα κοπάδι ελάφια. Ο μικρός ενθουσιασμένος άρχισε να τα κυνηγά με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί! Τρελάθηκα!
Είχε ήδη αρχίζει να νυχτώνει και μέσα στο πυκνό δάσος, όσο και να τον έψαχνα φωνάζοντας τον με τον άντρα μου, εκείνος δεν φαινόταν πουθενά!
Απελπισμένη και έτοιμη να βάλω τα κλάματα, θυμήθηκα την σφυρίκτρα υπερήχων που είχα στην τσάντα μου. Άρχιζα να σφυρίζω, προσπαθώντας να του δώσω το στίγμα μου στο δάσος. Ο μικρός εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά, πανικοβλημένος. Προφανώς, κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι μας έχασε και προσπαθούσε μάταια μέσα στην πυκνή βλάστηση να μας εντοπίσει. Μόλις άκουσε τον ήχο της σφυρίκτρας ήρθε τρέχοντας!