Σχετικά με τα κόκαλα

vasok

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
91
0
trikala
Επιτρεπεται να δωσω κοκκαλο στον σκυλο μου η ειναι μικρος ακομα?Βασικα δεν εχω ιδεα πως και καθε ποτε πρεπει να ειναι βρασμενο αβραστο τι κοκκαλο δεν εχω ιδεα!Τωρα ο νοτης ειναι 11 μηνων.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μόνο βοδινό κόκκαλο. Θα το βρεις στον χασάπη και δωρεάν μάλιστα.... Πες του να σου το κόψει σε κομμάτια.
Ωμό ή ζεματισμένο (2-3 λεπτά μέσα σε νερό που βράζει). Να αφαιρέσεις με ένα μαχαιράκι το μεδούλι, και θα είναι εντάξει...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μια-δυο φορές την εβδομάδα... αν δεν το φάει σε δυο μέρες να το πάρεις γιατί θα αρχίσει να μυρίζει.
Κι' εγώ φοβόμουν και όταν του το έδωσα ασχολήθηκε με τις ώρες. Μόνο που ο δικός μου έχει ένα "θεματάκι" με τα ωμά, οπότε αναγκάστηκα να το ζεματίσω.
Κάνει καλό στα δόντια τους.

pegasos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
96
0
εμενα οσο μεγαλα και να ειναι τα εξαφανιζει σε λεπτα.αλλα δυστηχος τα κανει εμετο μετα οποτε και σταματησα να τα δινω.

pegasos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
96
0
dogo argentino εχω.του εχω παρει και απο μοσχαρι και καπνιστο απο pet shop τεραστιο.το εφαγε σε 20 λεπτα ολοκληρο

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αν βλέπεις όμως ότι τον πειράζουν καλύτερα να τα αποφύγεις.
Διάβασε και τα παραπάνω links που έβαλε η Xotikouli, μήπως βρεις κάτι εκεί που θα σε βοηθήσει.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
και εγω ωμα με τιποτα θα το ζεματισω για κανα 2 λεπτα οπως ειπες !Ευχαριστω πολυ!
Το αν το ζεματίσεις ή όχι είναι δική σου απόφαση.
Αν θέλεις να το ζεματίσεις άφησε το νερό να βράσει και μόλις δεις ότι είναι έτοιμο ρίχτω μέσα για 30δευτερόλεπτα-1λεπτό.

pegasus said:
εμενα οσο μεγαλα και να ειναι τα εξαφανιζει σε λεπτα.αλλα δυστηχος τα κανει εμετο μετα οποτε και σταματησα να τα δινω. dogo argentino εχω.του εχω παρει και απο μοσχαρι και καπνιστο απο pet shop τεραστιο.το εφαγε σε 20 λεπτα ολοκληρο
Ωμά τα δίνεις, έχουν κρέας επάνω?
Τι ακριβώς κόκκαλο ήταν αυτό και το έφαγε ολόκληρο? :D
Τα καπνιστά απο καταστήματα ούτε για αστείο τα δίνω.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Μόνο βοδινό κόκκαλο. Θα το βρεις στον χασάπη και δωρεάν μάλιστα.... Πες του να σου το κόψει σε κομμάτια.
Ωμό ή ζεματισμένο (2-3 λεπτά μέσα σε νερό που βράζει). Να αφαιρέσεις με ένα μαχαιράκι το μεδούλι, και θα είναι εντάξει...
Lostris γιατί να αφαιρέσει το μεδούλι;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Γιατί αφ' ενός παχαίνει, αφ' ετέρου σε κάποια σκυλιά μπορεί να προκαλέσει διάρροια.
Ας το δοκιμάσει πρώτα, να δει αν θα πειράξει τον σκύλο του.

Τώρα όσον αφορά τις θερμίδες που περιέχει αυτό είναι στην κρίση του καθενός....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο blackpit35
Γιατί αν δεν είμαστε σίγουροι για τον χασάπη μας και δώσουμε το κόκαλο ωμό.. είναι ο τρόπος μετάδοσης πολλών ασθενειών μέσω αυτού, οπότε προληπτικά είναι καλύτερα να αφαιρείτε..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο δικος μου οποτε φαει κοκκαλο, γινεται πολυ δυσκοιλιος. Τα δινω παντα βρασμενα. Μονο το αυγο δινω ωμο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πρέπει να διαχωρίζουμε τα φαγώσιμα απο τα κόκκαλα που είναι για παιχνίδι, καθαρισμό κοκ.
Αν νομίζουμε ότι ο σκύλος θα καταφέρει να φάει και λίγο κόκκαλο καλό είναι το κομμάτι που δίνουμε να το παρέχουμε ώς γεύμα μαζί με κρέας.

Όπως είναι κακό ο σκύλος να τρώει μόνο κρέας, έτσι είναι και κακό να τρώει μόνο το κόκκαλο.

Κομμάτια τα οποία έχω βρει καλά για μεσαίο σκυλί είναι στήθος μοσχαρίσιο (το καλύτερο για μένα), λαιμό προβάτου/αρνιού, ουρά μοσχαρίσια (όταν το δουλέψει πολύ το πέρνουμε), πόδι προβάτου/αρνιού και πλευρά προβάτου/αρνιού (τα οποία αν τα αφήσεις για πολύ θα τα εξαφανίσουν). Τα παραπάνω τα θεωρώ μαλακά κόκκαλα, και να τα φάνε δεν θα τους κάτσουν "βαρυά".