Σχετικά με το μπάνιο του!!


GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Γεια σας!:)

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάθε πότε μπορώ να κάνω μπάνιο στον Ρότζερ μου!
Ο κτηνίατρος μου είπε ανα 10 μέρες, όμως 10 μέρες δεν είναι πολλές; Μήπως θα μπορούσα να τον κάνω μπάνιο πιο συχνά; Προς το παρών τον κάνω μπάνιο μόνο με νερο όποτε έχει ζέστη για να δροσιστη και να καθαρησει και η τριχα του.
 


cgri1976

Well-Known Member
καλησπερα,
σκυλια που ζουν μεσα σε σπιτι μπορουμε να τα κανουμε μπανιο καθε μηνα με χρηση σαμπουαν. Σκυλια που ειναι εκτος σπιτιου καθε 2 μηνες με χρηση σαμπουαν. Καθημερινα μπορουμε να τα βρεχουμε μονο με νερο...
ετσι με ειχε ενημερωσει η κτηνιατρος μου...
 


GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Εμένα ο κτηνίατρος μου είπε ότι με σαμπουάν μπορώ να τον κάνω κάθε 10 μέρες!Δεν ξέρω έχω μπερδευτέι λιγάκι.Ευχαρηστώ πάντως για το ενδιαφέρων!
 


lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
μπανιο με σαμπουαν καθε 10 μερες νομιζω οτι ειναι πολυ συχνα και δεν κανει!
το τριχωμα του σκυλου αποκτα μια λιπαροτητα η οποια τον βοηθα στο να ειναι υγιης η τριχα του αλλα και το δερμα του.
το καλυτερο θα ηταν να τον κανεις οσο λιγοτερο μπορεις,εφοσον ομως ζει μεσα στο σπιτι προσπαθησε να τον κανεις 1 φορα τον μηνα (κατα την γνωμη μου).
υπαρχουν και αλοι τροποι να τον καθαριζεις οπως υγρα μαντηλακια,βρεγμενη πετσετα,και για τις μυρωδιες μηλοξυδο αν δεν κανω λαθος!
 




Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εχει συζητηθει το θεμα εδω Μπάνιο σκύλου

Αντιγράφω το χρήσιμο ποστ της Dr Zhivago


Παιδιά, το έχουμε πει 100 φορές. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από το ΠΩΣ πλένεις τον σκύλο και με ΤΙ σαμπουάν.
Τα καλά επαγγελματικά σαμπουάν (για εκθεσιακούς σκύλους) δεν ενοχλούν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση (αν φυσικά ξέρεις να πλένεις σκύλο και να διαβάζεις οδηγίες σε μπουκάλια). Και κάθε μέρα να πλένεις τον σκύλο σου (που λέει ο λόγος) με σωστό τρόπο και σωστό προιόν, δεν παθαίνει απολύτως τίποτα.

Ο καθένας όμως οφείλει να μελετήσει τον τύπο τριχώματος στον δικό του σκύλο. Τον τρόπο καλλωπισμού της δικής του φυλής.
Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι δέρματος και τριχώματος στους σκύλους, και η "ιδανική" περιποίηση διαφέρει ΠΑΡΑ πολύ σε αρκετές περιπτώσεις.

Το να λες "1 φορά τον μήνα" -ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σαν κανόνας, είναι άστοχο. Μικρόσωμοι σκύλοι με μακριά μεταξωτή τρίχα που είναι κοντά στο έδαφος (και βρωμιές) πρέπει να πλένονται ΠΟΛΥ συχνά (κάθε εβδομάδα εώς κάθε 15 μέρες το πολύ). Αλλιώς ζεις με πολλά "κατοικίδια" (μικρόβια/βακτηρίδια που δεν θέλετε καν ν' αναφέρω).

Πολλοί σκύλοι πρέπει να πλένονται πιο συχνά, αλλά τοπικά (όλοι οι σκύλοι με μουστάκια πχ. μέχρι και σαλμονέλλα μαζεύουν αν δεν πλένεις κάθε εβδομάδα περίπου την μουσούδα τους -ΠΙΟ συχνά αν τρώνε μαγειρευτό ή "barf").

Σχεδόν ΟΛΟΙ οι εκθεσιακοί σκύλοι με τρίχωμα μακρύτερο από του Ρότβαιλερ, πλένονται πολύ πιο συχνά από 1 φορά τον μήνα, διότι ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ. Οι μακρύτριχες φυλές πλένονται 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, και πιο συχνά αν έχουν εκθέσεις μαζεμένες. Φυσικά αυτά είναι υπερβολικά για την Ελλάδα (που δεν έχει αρκετές εκθέσεις να αξίζει να έχεις "έτσι" έναν εκθεσιακό σκύλο, και να το ΗΘΕΛΕΣ), αλλά κακό ΔΕΝ κάνει στον σκύλο.

Οι σκύλοι που ερεθίζονται με τα πλυσίματα έχουν στο 99.99% αφεντικό που δεν ξέρει να τους πλύνει σωστά.

Τα πιο συνηθησμένα λάθη είναι 3:
1) Σαμπουάν ανθρώπινο (το johnsons για μωρά είναι το πιο σύνηθες λάθος σαμπουάν)
2) Σαμπουάν σκύλων "οικονομικό" (στην ουσία είναι πιο ακριβό από τα επαγγελματικά γιατί θέλει ΠΟΛΥ μεγαλύτερη ποσότητα)
3) και το πιο συνηθησμένο λάθος, το κακό ξέπλυμα.

Τον σκύλο τον ξεπλένουμε κ α λ ά. Πάρα πολύ καλά. Παντού. Κι από κάτω, μέσα στα πόδια κι ανάμεσα από τους όρχεις κλπ. Ξεπλένουμε μέχρι να είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως ξεπλύθηκε, και μετά.... ξεπλένουμε ακόμη μία φορά!

Υπάρχουν και μερικές φυλές που "ευδοκιμούν" με το να ΜΗΝ πλένονται, αλλά είναι ιδιαίτερα σπάνιες στην χώρα μας, και η φροντίδα που απαιτούν είναι ακόμη πιο πολύπλοκη από ένα απλό μπάνιο. Αυτούς τους σκύλους τους πλένουν πιο συχνά όσοι δεν τα έχουν για έκθεση (κάθε μήνα γιατί έτσι λένε τα φόρουμ κι οι κτηνίατροι ότι "πρέπει").
 


GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαρηστώ Berna!

Μέσα από αυτό το ποστ όχι μόνο πληροφορήθηκα αλλά κατάλαβα και ένα λάθως μου (το ξέπλυμα του).Από εδώ και πέρα... προσοχή!

Και πάλι ευχαρηστώ!

Υ/Γ:Ευχαρηστώ και εσάς κύριε admin για την μεταφορά του θέματος!
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU