Σωστη ή οχι η δόση φαρμακου

Kirki-Athens

New Member
8 Ιανουαρίου 2016
2
5
53
Παιδιά καλησπέρα...
Εχω εναν ελληνικο ποιμενικο 15 μηνων κ πριν απο 3 ημερες μου παρουσίασε μια εντονη ατονία και αποχή απο νερό και φαγητό.. Μετα την επισκεψη μας στο γιατρο κ μετα απο τις εξετασεις που εκανε ειδαμε πως τα λευκα ηταν αρκετα ανεβασμενα και διαγνωστηκε φλεγμονη εξ ου και ο πυρετος, ειχε 40 για 2 ημερες. Η αγωγη που της εδωσε ειναι briklin των 500mg , 2 το πρωι και 2 το βραδυ.. Κ εδω ειναι η απορια μου... Ψαχνοντας στο διαδικτυο για το συγκεκριμενο φαρμακο ειδα πως η προτεινομενη δοση για ενηλικες ειναι 1000mg ημερισιως.. Δεν θεωρείται υπερβολική αυτή η δόση για σκυλιά???

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Θα σου απαντησω απλα γιατι δεν ειναι -θεωρω- "ωραιο" να ψαχνει καποιος εναν "ωμο να στηριχτει" κ να τον γραφουν στα "τετοια τους"...

Λοιπον...καταρχας δεν ημαστε κτηνιατροι,δεν εχουμε καμια αρμοδιοτητα να σου απαντησουμε,ακομη κ να βρισκοταν καποιος που να του θυμιζε δικη του "περιπετεια" η υποθεση σας κ παλι θα ηταν ενα υποθετικο σεναριο...κ με υποθετικα σεναρια δε μαμησε κανεις...
Θα σου πω τι θα εκανα εγω στην θεση σου εαν ειχα αμφιβολιες!
Θα πηγαινα κ για 2η κ για 3η μη σου πω κ για 4η γνωμη!
Η ατονια κ ειδικα η αποχη απο φαγητο κ νερο για μενα ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΙ οιωνοι κ θα ψαχνομουν ΑΜΕΣΑ!

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Η ατονία, η αφαγία και ο υψηλός πυρετός είναι συνδυασμός που πολλές φορές δείχνει και ερλιχίωση.
Όπως σωστά γράφτηκε καλό είναι να πάρεις και άλλη γνώμη.

• Like
Reactions: Kodagoshe

Kirki-Athens

New Member
8 Ιανουαρίου 2016
2
5
53
Κατ αρχας ευχαριτω για τις απαντησεις...Σαφέστατα και δεν περίμενα διαγνωση μεσω της σελίδας, απλως οπως ειπες εψαχνα εναν ωμο προσωρινά... Εννοείται και πηρα και άλλη γνωμη και ευτυχως γιατι όντως η δοσολογία ήταν υπερβολική και αρα επικίνδυνη... Ευτυχως ολα πηγαν καλά και ήδη έχουμε αναρρώσει σχεδόν πλήρως... :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο γιατρός σου είπε συγκεκριμένα τι είδους φλεγμονή, ή ήταν γενικό συμπέρασμα λόγω υψηλών λευκών;

Αν δεν έκανε ήδη τέτοιες εξετάσεις, θα ζητούσα και εξέταση αίματος για ερλίχια και πιροπλάσμωση. Ο πυρετός, η ατονία κλπ είναι συμπτώματα, και μπορεί να σταμάτησαν, αλλά χρειάζεται σαφής διάγνωση για να καταπολεμηθεί και η αιτία όχι μόνο τα συμπτώματα, αν τυχόν είναι κάτι από τα παραπάνω. Αν δεν έχετε κάνει πρόσφατα, ζήτα καλού κακού και για λεϊσμανίαση (καλαζάρ) ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Περαστικά!