Σύνδρομο κιαρι.....

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
καλησπερα παιδια....
μετα απο καποιες μερες αφου το εμαθα και το συνειδητοποιησα, ειπα να ανοιξω το θεμα....

οχι επειδη εχω ορεξη να το συζηταω γιατι με στεναχωρει, αλλα γιατι ισως ξερετε κατι παραπανω..

θυμαστε που σας ειχα πει οτι τελικα η μαγνητικη που ειχε κανει η ρειτσελ ηταν καθαρη?
με πηραν τηλεφωνο και τελικα μου ειπαν οτι τελικα εχει κατι.....

συδρομο κιαρι.....
το πολυ αρχικο σταδιο της συρριγγομυελιας...
τα θετικα(αν υπαρχουν) ειναι τα εξης¨...
1) δεν εχει παρουσιασει αλλο νευρολογικο περιστατικο
2) ειναι σε πολυ μικρο βαθμο γιαυτο δεν το ειδαν και εξ αρχης
3) μπορει να το αντιμετωπισει μονος ο οργανισμος και να ζησει παντα με αυτο χωρις να της δημιουργησει προβλημα.....

φυσικα ομως δεν που απεκλεισαν το σοβαρο ενδεχομενο αναπτυξης του......

αλλη μια μαγνητικη οταν γινει 15 μηνων και ο θεος μαζι μας.....:(:(:(:(

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ναι, πάρε κι αλλη γνώμη. Εχουν περάσει μέρες απο τότε που πήρες τα αποτελέσματα και ξαναείδαν τις εξετάσεις; Περίεργο μού φαίνεται.
Και δίκιο να έχουν, μην ανησυχείς. Το λέγαμε και στο άλλο θέμα ότι ειναι σύνηθες στη φυλή αυτή. Ενημερώσου απο πολλές πηγές και ρώτα νευρολόγο, κι ας μην ειναι για σκύλους. Απλα να καταλάβεις τι συμβαίνει.
Εσυ εχεις και μια τάση να αγχώνεσαι. :) Χαλάρωσε και παίξε με το Ρεϊτσελούνι. :)

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
αυτο κανω γιατι η αγωνια μου δεν με αφηνει να χαρω το τωρα....
θα κανω οτι μπορω....
μπορω να πω οτι δεν αγχωνομαι.....
οτι περναει απο το χερι μου θα γινει..
κ οσο το ρειτσελακι ειναι καλα θα ειμαι και εγω!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εκανα μια συντομη "ερευνα" σε γερμανικες σελιδες για Cavalier's και εκει περιγραφεται το Συνδρομο Κιαρη (Arnold Chiari Syndrom) παντα σαν "SM" (Syringomyelia)- απλα ειναι αλλη ονομασια οπος φαινεται εκει!

Και εκει με μπερδευει τωρα- που σου ειπαν πρωτα, οτι το σκυλακι σου ειναι πεντακαθαρο και τωρα εχει τελικα προβλημα?
Που εγινε η μαγνητικη?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όχι ρε γαμώτο!

Εντάξει απότι σου είπαν δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.Μην στεναχωριέσαι!
Πάρε γνώμες από ιατρούς, κτηνιάτρους και εκτροφείς,
όπως και αντιστοιχες εμπειρίες.

Προσωπικά δεν γνωρίζω επί του θέματος,
όμως εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μην δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα στο ρειτσελάκι μας :)

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
να στε καλα ολοι.....
εγινε σε ανθρωπινο εργαστηριο και αφου μου ειπαν οτι ειναι καλα και μετα οτι δεν ειναι, μου ειπαν οτι δεν μου ειπαν αυτοι οτι ειναι καλα αλλα οτι ειδαν απο τα ανθρωπινα εργαστηρια ειπαν...
οπως και να εχει την δευτερα θα παμε σε αλλο εναν γιατρο.....

δεν κανει να στεναχωριεμαι... το ρειτσελακι μου θελει να με βλεπει καλα και οχι στεναχωρημενη...
ολα θα πανε καλα!

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
απλα απο οτι καταλαβα το αρχικο σταδιο της αρρωστας λεγεται ετσι....15 θα εχει αναπτυχθει εντελως?
γιατι μου ειπαν αν δεν εχει αναπτυχθει μεχρι τοτε δεν θα μας απασχολησει τουλαχιστον μεχρι να γινει γιαγιουλα!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
The disease is referred to generally as syringomyelia and SM herein. This condition is similar, but not identical, to Arnold Chiari Type I Syndrome in humans.
Απ' ό,τι κατάλαβα η syringomyelia είναι στα σκυλιά και το Arnold Chiari Type I Syndrome σε ανθρώπους. Εδώ όλο το άρθρο

http://www.cavalierhealth.org/syringomyelia.htm

Ευχομαι όλα καλά να πάνε!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Επειδή έψαχνα για αυτή την ράτσα και διάβασα πολλά άρθρα για την SM , σε πολλές περιπτώσεις όπως ακριβώς σου είπαν δεν εκδηλώνεται ποτέ η ασθένεια και ας έχει το πρόβλημα το σκυλί. Ελπίζω και εύχομαι και στην περίπτωση την δική σας να γίνει έτσι, πάντως βρες κτηνίατρο που να γνωρίζει λεπτομέρειες γιατί όχι στην περίπτωσή σας αλλά σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας μέχρι και εγχείρηση με επιτυχία γίνεται. Σου εύχομαι το καλύτερο.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Όχι, δεν υπάρχει διαχωρισμός για σκυλια.

Σύνδρομο Chiari και Συριγγομυελία

Με τον όρο Σύνδρομο Chiari εννοούμε μια ομάδα παθήσεων που έχουν ως σημείο αναφοράς την ανατομική διαταραχή της θέσης του κατώτερου τμήματος του εγκεφάλου και της παρεγκεφαλίδας. Έτσι, μπορεί ένα μέρος της παρεγκεφαλίδας να βρίσκεται εκτός του κρανίου, μεταναστεύοντας προς τα κάτω στην κρανιο-αυχενική συμβολή, πιέζοντας έτσι τον νωτιαίο μυελό. Υπάρχουν 4 διαβαθμίσεις στην έκτοπη θέση των ανατομικών στοιχείων. Η διαταραχή αυτή, συνήθως συνοδεύεται και με διαταραχή της κυκλοφορίας του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, γύρω και μέσα στον νωτιαίο μυελό ή και τον εγκέφαλο. Με τη χρήση της μαγνητικής τομογραφίας μπορούμε να διαγνώσουμε τη διαταραχή αυτή. Κλινικά, στο σύνδρομο Chiari I, που είναι και το συχνότερο, μπορεί να υπάρχει ισχυρή κεφαλαλγία, συμπτώματα από τα άνω και κάτω άκρα, διαταραχή της αίσθησης του ζεστού και του κρύου, αστάθεια βάδισης, διαταραχές της ούρησης και αφόδευσης και άλλα. Μερικές φορές το σύνδρομο αυτό συνοδεύεται κι από άλλες διαταραχές όπως σκολίωση της σπονδυλικής στήλης.
Η συριγγομυελία αφορά την υπερβολική ποσότητα εγκεφαλονωτιαίου υγρού μέσα στο κέντρο του νωτιαίου μυελού. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά του συνδρόμου Chiari, δεδομένου ότι οι δυο αυτές καταστάσεις μπορεί να συνυπάρχουν (σχέση αιτίου-αποτελέσματος). Συριγγομυελία μπορεί επίσης να δημιουργηθεί και μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού (κακώσεις, ισχαιμία).
Το σύνδρομο Chiari αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση, με τομή στο πίσω μέρος του αυχένα. Γίνεται τομή της σκληράς μήνιγγας και δημιουργείται επιπλέον ανατομικός χώρος για τη κυκλοφορία και παροχέτευση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Η επέμβαση γίνεται φυσικά υπό ολική αναισθησία, διαρκεί περίπου 2 ώρες και απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο για 4-5 μέρες. Με τη βαθμιαία εξισορρόπηση της κυκλοφορίας του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, τα συμπτώματα βαθμιαία υποχωρούν, ενώ μπορεί και να υποχωρήσει και η συριγγομυελία. Στην περίπτωση της μετατραυματικής συριγγομυελίας, δυστυχώς η πορεία μπορεί να μην είναι εξίσου καλή και αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα. Ακόμη και η παροχέτευση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά κλινικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.
Πολύ περίεργο που ασχολήθηκαν με την περίπτωση του σκύλου οι γιατροί στο εργαστήριο για ανθρώπους, και όχι οι κτηνιατροι. :rolleyes:
Αν έχεις τις εξετάσεις, πήγαινε στο πανεπιστήμιο και ρώτα. Καποιος θα θέλει να κανει εργασία πάνω σε αυτό ή καποιος θα μελετά ήδη τα διαφορα σύνδρομα, θα ασχοληθούν πολύ καλύτερα. Μη σου πω ότι και το κόστος δε θα είναι το ίδιο.

Όπως και να έχει, κάντε πράγματα που θα σας χαλαρώνουν και τις δύο. Τάιζε την καλά, ίσως και το ιπποφαές να την βοηθήσει, παίξτε πολύ, και περίμενε ψύχραιμα να δεις πώς θα πάει το πράγμα. :)

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
ετσι κανω... εννοεις στην κτηνιατρικη σχολη βερονικα?
κατσε να δουμε τι θα πει και αυτος ο κτηνιατρος την δευτερα και βλεπουμε....
εγω πιστευω πως ολα γινονται για να δεθουμε ακομα πιο πολυ και να λατρευουμε ακομα πιο πολυ η μια την αλλη...

την περιπτωση του χειρουργειου σε τοσο μικρο σταδιο αναπτυξης του κιαρι την δεχομαστε?

Last edited: