Ταμπεραμέντο είναι αυτό

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Δεν καταλαβα τιποτα Νικο. Πες το ξανα με λιγο περισσοτερα λογια σε παρακαλω.
ειναι οι σκυλοι που αυτοι ειναι και αλλος δεν ειναι
ο δυνατος σκυλος δεν μπαινει σε αμυνα , απλα τι αλλο να πω , ειναι αρκετα δυνατου ταμπεραμεντου ωστε να αντεχει την πιεση που θα τον εβαζε σε αμυνα ( να μην του ριξεις καμια πολυκατοικια στο κεφαλι βεβαια )

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γενικα, σε σπιτι με σκυλο που θα μου ορμουσε αν εμπαινα δεν θα το εκανα για ευνοητους λογους. Αλλα αν ηταν να διαλεξω να μπω σε σπιτι με Κανγκαλ,πιτμπουλ, μποερμποελ μαλινουα, θα διαλεγα το τελευταιο χωρις δευτερη σκεψη!!!
Εδώ που τα λέμε, εγώ δεν θα έμπαινα σε σπίτι που είχε οποιοδήποτε από αυτά τα σκυλιά...
Τώρα, όσο πιό "εξωτική" θα έβλεπα ότι είναι η φυλή, τόσο θα απομακρυνόμουν περισσότερο με ...ελαφρά πηδηματάκια...

Μια απορία, δηλαδή και επειδή το ξεχάσαμε, σε ένα σπίτι όπου θα υπήρχε ένα "απλό" rottweiler θα μπαίνατε?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ναι, γιατί σε αυτό έχεις μια ελπίδα να βγεις ζωντανός, ΑΝ ο ιδιοκτήτης του σε λυπηθεί και φωνάξει ένα "aus" :p
Οχι αλλα επειδη με αυτο εχω τι πιθανοτητες να επιβιωσω λογω οτι ειναι το πιο αδυναμο σκυλι απο τα αλλα!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τώρα το κάναμε το θέμα λιώμα....σιγά ρε παιδιά που θα κωλώσω αν θέλω να μπώ σε ξένο σπίτι επειδή έχουν κανίς ή μπούρμμπουλη....
θα μου κάνει αέρα κανονικά ότι φυλή και να είναι....υπάρχουν τρόποι και τρόποι.....αν δεν υπάρχει άνθρωπος στο σπίτι να τον ενημερώσει ο σκύλος (Αυτό το κάνουν πολλά σκυλάκια ασχέτου φυλής-ακόμα και φοβικά και ίσως αυτά να το κάνουν και αποτελεσματικότερα) και να λάβει τα μέτρα του......τι μαλινουά και πλάτς πλούτς τώρα........με έναν σιγαστήρα είναι όλα ένα πίφ.....

ταμπεραμέντο είναι και το εγκληματικό ταμπεραμέντο και δυστυχώς έχει και πολλά εργαλεία.....
που θέλαμε να καταλήξουμε και αρχίσαμε να λέμε σε ποιό σπίτι θα μπούμε?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μια απορία, δηλαδή και επειδή το ξεχάσαμε, σε ένα σπίτι όπου θα υπήρχε ένα "απλό" rottweiler θα μπαίνατε?
Επιση ενα αποτρεπτικο σκυλι που δεν πλησιαζεις τον χωρο του!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οχι αλλα επειδη με αυτο εχω τι πιθανοτητες να επιβιωσω λογω οτι ειναι το πιο αδυναμο σκυλι απο τα αλλα!!!
Αν και κινδυνεύω να βραθώ τελείως off-topic:

Ξέρεις κάτι, Θοδωρή, τώρα που το ξανασκέφτομαι?
Ισως με ένα Καύκασο ή με ένα Κεντρικής Ασίας ή με ένα Kangal (δηλαδή, με "εξωτική" φυλή) θα ήταν καλύτερα, για τον απλό λόγο ότι (σε γενικές γραμμές) δεν προσπαθούν να συντρίψουν τον εισβολέα που υποχωρεί (αρκεί να μην το βάλει στα πόδια)...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αμαλια δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο στα καθηκοντα προστασιας αυτο το ντογκο στο πρωτο βιντεο σε ολα σχεδον τα γακωματα ο βοηθος επιθεσης εχει γυρισμενη πλατη και μετα ξαπλωνει κιολας για να φανει πιο ευαλωτος στα ματια του σκυλου , δεν ειναι τυχαιο οτι ολη την ωρα απλα κραταει αλλα μολις ο βοηθος ξαπλωσει μαχεται με τιναγματα , και καποια στιγμη εψαξε και τον ιδιοκτητη του
Eπειδή ηξερα οτι θα ειπωθεί εβαλα αυτα τα 2 συγκεκριμένα βιντεο... για να φανεί ακριβώς η διαφορά του πρώτου απο το δευτερο. Στο πρώτο ειναι κουταβι ο σκυλος, σχεδον 9-10 μηνών νομιζω.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εγώ έκανα πλάκα, αλλά μιας και το συνεχίζεις στο σοβαρό θα σου απαντήσω (αν και θεωρώ βλαβερή τέτοιου είδους κουβέντα).

Κάθε σκυλί έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει άνθρωπο. Απλά το καθε ένα μάχεται με διαφορετικό τρόπο, και το καθε ένα έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η αλήθεια είναι ότι το δάγκωμα από ένα σκυλί που έχει εκπαιδυτεί να δαγκώνει, δεν αντέχεται.

Ο μηχανισμός του δαγκώματος είναι ο εξής:

Οι κυνόδοντες μπαίνουν μέσα στο δέρμα και προκαλούν πόνο. Ως αντανακλαστική κίνηση στον πόνο και μόνο ο άνθρωπος αποτραβιέται και οι κυνόδοντες μπαίνουν ακόμα πιο βαθυά λόγω του κυρτού τους σχήματος. Όσο ο άνθρωπος παλεύει, ο σκύλος σφίγγει ακόμα περισσότερο.

Όταν ο άνθρωπος σταματήσει να κουνιέται, τότε ο σκύλος τινάζει το κεφάλι του για να αποτελειώσει το "θήραμα" με αποτέλεσμα να θρυματίζει κόκκαλα ή να σκίζει μυες ή μαλακό ιστό.

Εξετάζοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία (απολύτως φυσιολογική), τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το Malinois δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα ορεινό ποιμενικό;

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αν και κινδυνεύω να βραθώ τελείως off-topic:

Ξέρεις κάτι, Θοδωρή, τώρα που το ξανασκέφτομαι?
Ισως με ένα Καύκασο ή με ένα Κεντρικής Ασίας ή με ένα Kangal (δηλαδή, με "εξωτική" φυλή) θα ήταν καλύτερα, για τον απλό λόγο ότι (σε γενικές γραμμές) δεν προσπαθούν να συντρίψουν τον εισβολέα που υποχωρεί (αρκεί να μην το βάλει στα πόδια)...
Δεν το ξερω αυτο Γιαννη, αλλα δεν θελω και να το μαθω ;):)
Οντως, ξεφυγαμε και χασαμε το θεμα που ειναι το ταμπεραμεντο το σκυλου!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
γιατί το συνεχίζουμε?.....:(
"γιατί ορεινέ ποιμενικέ έχεις μεγάλο στόμα?"
για να σε φάααααω πιο γρήγορα.......

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
κοκονι σωστος ολα ειναι ενα πιφ ολα ειναι μια στιγμη ;) :)

αμαλια και στο δευτερο απλα ειναι λιγο καλυτερος , στο δευτερο τον εψαχνε βασικα , απλα στο δευτερο γαυγιζε κατι που στο πρωτο δεν εκανε

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εγώ έκανα πλάκα, αλλά μιας και το συνεχίζεις στο σοβαρό θα σου απαντήσω (αν και θεωρώ βλαβερή τέτοιου είδους κουβέντα).

Κάθε σκυλί έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει άνθρωπο. Απλά το καθε ένα μάχεται με διαφορετικό τρόπο, και το καθε ένα έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η αλήθεια είναι ότι το δάγκωμα από ένα σκυλί που έχει εκπαιδυτεί να δαγκώνει, δεν αντέχεται.

Ο μηχανισμός του δαγκώματος είναι ο εξής:

Οι κυνόδοντες μπαίνουν μέσα στο δέρμα και προκαλούν πόνο. Ως αντανακλαστική κίνηση στον πόνο και μόνο ο άνθρωπος αποτραβιέται και οι κυνόδοντες μπαίνουν ακόμα πιο βαθυά λόγω του κυρτού τους σχήματος. Όσο ο άνθρωπος παλεύει, ο σκύλος σφίγγει ακόμα περισσότερο.

Όταν ο άνθρωπος σταματήσει να κουνιέται, τότε ο σκύλος τινάζει το κεφάλι του για να αποτελειώσει το "θήραμα" με αποτέλεσμα να θρυματίζει κόκκαλα ή να σκίζει μυες ή μαλακό ιστό.

Εξετάζοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία (απολύτως φυσιολογική), τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το Malinois δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα ορεινό ποιμενικό;
Δεν ειπα οτι το Μαλινουα δεν ειναι αποτελεσματικο, αλλα αν ηταν να διαλεξω για να επιβιωσω, ποιο σκυλι θα μου κανει λιγοτερη ζημια στο χερι ή οπου αλλου με δαγκωσει, δεν θα διαλεγα να με δαγκωνει ενα Κανγκαλ ή ενα πιτμπουλ ή ενα μπορμποελ αλλα θα προτιμουσα το Μαλινουα. Επισης, αν μπορουσα, κατα την διαρκεια της παλης να πληξω ενα απο τους παραπανω σκυλους σιγουρα το Μαλινουα θα "επεφτε" πιο ευκολα απο τα αλλα.

Εχουμε ξεφυγει ομως απο το θεμα!!!

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σημαντική η τοποθέτησή σου, Κώστα!
Να προσπαθήσω κι εγώ να τοποθετηθώ, όπως το αντιλαμβάνομαι, άσχετα αν θα το κάνει και ο Ricos.

Ο Ricos, με τον όρο "πιό αδύναμο" εννοεί πιο ελαφρύ, εννοεί ότι (μέσα σε όλα τα άλλα) αν έχεις μία ευκαιρία να "αστοχήσει" (στην πρώτη προσπάθεια) ο σκύλος (επαναλαμβάνω: δεν μιλάμε για εκπαίδευση, μιλάμε για ταμπεραμέντο), δεν θα σε συντρίψει, μεταξύ άλλων, με τα 70-100 κιλά ορμής που θα πέσουν πάνω στο σώμα σου...

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δεν ειπα οτι το Μαλινουα δεν ειναι αποτελεσματικο, αλλα αν ηταν να διαλεξω για να επιβιωσω, ποιο σκυλι θα μου κανει λιγοτερη ζημια στο χερι ή οπου αλλου με δαγκωσει, δεν θα διαλεγα να με δαγκωνει ενα Κανγκαλ ή ενα πιτμπουλ ή ενα μπορμποελ αλλα θα προτιμουσα το Μαλινουα. Επισης, αν μπορουσα, κατα την διαρκεια της παλης να πληξω ενα απο τους παραπανω σκυλους σιγουρα το Μαλινουα θα "επεφτε" πιο ευκολα απο τα αλλα.

Εχουμε ξεφυγει ομως απο το θεμα!!!
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς είσαι τόσο σίγουρος.

Λόγω κιλών;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
.... δεν θα σε συντρίψει, μεταξύ άλλων, με τα 70-100 κιλά ορμής που θα πέσουν πάνω στο σώμα σου...
Τα δικα μου 90 κιλα, σε συνδιασμο με την ταχυτητα που θα πεσω πανω, του τρεχοντας και ουρλιαζοντας κατα πανω του (λεμε τωρα!!), ποσα κιλα ορμης ειναι κυριε μηχανικε?

Ο σκυλος θα μπει σε αμυνα ή σε κυνηγετικο τοτε?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
πολλες φορες τα ροττβαιλερ στο πρωταθλημα ADRK κατα την μακρυνη που ο βοηθος επιθεσης γυριζει στον σκυλο φωναζει και τρεχει πανω του σταματανε λιγο πριν τον βοηθο και πεφτει ο βοηθος πανω τους , στο πρωταθλημα της FCI και WUSV δεν συμβαινει αυτο αλλα η διαδικασια ειναι η ιδια

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τα δικα μου 90 κιλα, σε συνδιασμο με την ταχυτητα που θα πεσω πανω, του τρεχοντας και ουρλιαζοντας κατα πανω του (λεμε τωρα!!), ποσα κιλα ορμης ειναι κυριε μηχανικε?

Ο σκυλος θα μπει σε αμυνα ή σε κυνηγετικο τοτε?
Αρη μου, είδες ότι δεν με αφήνεις να "αγιάσω". :DΕίδες ότι ζήτησα συγγνώμη για την παρεκτροπή μου με τα off-topic.:)
Απλά, τα off-topic τα προχώρησα λιγάκι γιατί, απ' ότι θυμάμαι, η έννοια του ταμπεραμέντου δεν συνάδει μόνο με 2-3 φυλές, αλλά με όλες...

Αν έχεις τη διάθεση και επειδή το ερώτημά σου είναι "καλό", μπορώ, το βραδάκι να σου απαντήσω με pm, όπου θα υπολογίσουμε και την ορμή και όλα...:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οκ, και μετα θα δημοσιευσουμε τα αποτελεσματα της μετωπικης συγκρουσης μεταξυ ανθρωπου και μαλινουα :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia