Ταξιδι στο εξωτερικό με σκύλο.

Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
Παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας . Πρόκειται να ταξιδεύσω στο εξωτερικό ( συγκεκριμένα στην Ασία ) και θέλω να πάρω και τον σκύλο μου μαζί. ( Ένα Πρέσα Κανάριο 55 κιλών ) Μπορεί να μου πεί κάποιος τι χαρτιά χρειάζονται για να τον πάρω μαζί μου; Απευθύνθηκα στην αεροπορική εταιρία που θα ταξιδεύσω ( Singapore air lines) και δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται. Άλλοι μου λένε ότι δεν επιτρέπετε κι άλλοι ότι επιτρέπετε αλλά δεν ξέρουν τι χρειάζεται . Μήπως τυχαίνει να γνωρίζει κανείς μέσα από το φόρουμ και να με ενημερώσει;

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Θα βρεις πολλές και σημαντικές απαντήσεις για την ερώτηση σου, στην ιστοσελίδα των Singapore Airlines και στο ειδικό θέμα για τα Pets εδώ. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση εκει που λέει "Household pets (dogs and cats) less than 6 months old (...) not accepted for travel" καθώς και στις συγκεκριμένες ράτσες σκύλων που δεν επιτρέπονται όπως boxers, pugs, terrier, κτλπ.

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
χμ... κανονικά θα έπρεπε να ήξεραν να σε ενημερώσουν.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι Ευρώπη (ήμουν Γερμανία 1,5 χρόνο με τη λώρα μαζί), αλλά Ασία... επίσης κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανονισμούς όσον αφορά στα κατοικίδια. Μήπως να έπαιρνες τηλ. στο αεροδρόμιοτ ης χώρας που θα ταξιδέψεις να ρωτήσεις...;
Επίσης, θα αλλάξεις αεροπλάνο, ή θα πας με ένα; (είναι κ αυτό πολύ σημαντικό, μη χάσεις το σκύλο καθοδόν... :( )
Ίσως να παίζει καραντίνα -κ δεν ξέρω πόσο- κ να χρειαστεί να μείνει ο σκύλος στο αεροδρόμιο κάποιο διάστημα...

Όσο για τα υπόλοιπα που σίγουρα θα χρειαστεί για να ταξιδέψει: διαβατήριο, τσιπ, πρόσφατη γνωμάτευση ιατρού -κ σφραγίδα στο διαβατήριο ότι έγινε εξέταση- τουλάχιστον 10 μερες πριν την πτήση ότι ο σκύλος είναι υγιής κ το crate του να πληροί τις προδιαγραφές πτήσης.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
χμ... κανονικά θα έπρεπε να ήξεραν να σε ενημερώσουν.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι Ευρώπη (ήμουν Γερμανία 1,5 χρόνο με τη λώρα μαζί), αλλά Ασία... επίσης κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανονισμούς όσον αφορά στα κατοικίδια. Μήπως να έπαιρνες τηλ. στο αεροδρόμιοτ ης χώρας που θα ταξιδέψεις να ρωτήσεις...;
Επίσης, θα αλλάξεις αεροπλάνο, ή θα πας με ένα; (είναι κ αυτό πολύ σημαντικό, μη χάσεις το σκύλο καθοδόν... :( )
Ίσως να παίζει καραντίνα -κ δεν ξέρω πόσο- κ να χρειαστεί να μείνει ο σκύλος στο αεροδρόμιο κάποιο διάστημα...

Όσο για τα υπόλοιπα που σίγουρα θα χρειαστεί για να ταξιδέψει: διαβατήριο, τσιπ, πρόσφατη γνωμάτευση ιατρού -κ σφραγίδα στο διαβατήριο ότι έγινε εξέταση- τουλάχιστον 10 μερες πριν την πτήση ότι ο σκύλος είναι υγιής κ το crate του να πληροί τις προδιαγραφές πτήσης.
Σχετικά με την καραντίνα εχεις δίκιο. Αλλάζει απο χώρα σε χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες καλο θα ήταν να μιλήσεις με την αρμόδια αρχή της χώρες που σε ενδιαφέρει. Κοίταξε και εδω.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Σκυλιά που ταξιδεύουν προς Ασία μπαίνουν σε καραντίνα εκεί για 30 ημέρες (όπου όμως μπορείς να τα επισκέπτεσαι απο ότι γνωρίζω). Επίσης πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η πτήση που παίρνεις είναι χωρίς στάσεις και αλλαγές διότι αν είναι πρέπει να σιγουρεψεις ότι και η άλλη εταιρεία που πετάς επιτρέπει ζώα να πετάξουν.

Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους σας . Ήσασταν πολύ κατατοπιστικοί.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ...λοιπον ,σκεφτομαι να αποκτησω αλλη μια μικροσωμη φατσουλα . Με απασχολει πολυ τι γινετε αν εχεις 2 σκυλια να μεταφερεις (παντα στη καμπινα).Με το ενα ξερω τι γινετε,αλλα αν εχεις 2 κ ταξιδευεις μονος; Επιτρεπετε;
Εστειλα κ στην ολυμπιακη μυνημα αλλα αργουν να απαντησουν ,κ ισως καποιος απο σας εχει κανει παρομοιο ταξιδι κ ξερει.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Το φανταστηκα . Δυστυχως συνηθως μονη ταξιδευω ,αλλιως ενταξει το φορτωνα σε εναν αλλο. Αν καθονται στο ιδιο κλουβακι ; Θελω 2ο σκυλακι κ πραγματικα το συγκεκριμενο θεμα ειναι που με κανει να μη το περνω αποφαση :( Ειναι μεγαλη βλακεια.